hits

Gulasch soup Recipe

13.11.2012 - 11:41 Én kommentar
For english: scroll down.

Yndlingssuppa for tiden! 
Vi hadde den til middag i går og gleder meg til å spise opp resten i dag.
En skikkelig vintermiddag som smaker enda bedre dagen etter.

Den tar litt tid å lage, men det er SÅ verdt det. 
En kan også lage dobbel oppskrift og fryse ned en ekstra middag.

Du trenger:

500gr høyrygg av okse eller samme mengde svinekjøtt i små terninger.

150gr bacon i biter
2 løk finkuttet
4 hvitløksfedd hakket
50gr smør til steking
2 paprikaer i biter
2 buljongterninger blandet med 1liter varmt vann
3spiseskjeer tomatpuré
2 store hakkede tomater 
4ts paprikapulver
2ts oregano
2ts spisskummin
1ts cayennepepper
2ts timian
3 laurbærblader
en liten håndfull hakkede persilleblader
salt og pepper etter smak
Creme Fraiche
Brød eller kokte poteter til å servere ved siden av


Slik gjør du:

1. smelt smøret i en stor kaserolle (denne skal romme hele suppa, så bruk en stor en!)

2. Brun kjøtt og bacon. Kjøttet skal ikke gjennomstekes, kun brunes på utsiden.
3. Ta ut kjøttet og ha løk og hvitløk kaserollen. Brun dette på lav varme i ca 10min.
4. Ha kjøttet i kaserollen igjen og bland med løken, strø paprikapulver, oregano, spisskumin, cayennepepper og timian over.
5. Rør inn tomatpuréen, de hakkede tomatene og litt av buljongvannet, kok opp mens du rører.
6. Rør inn resten av buljongvannet, og ha i laurbærbladene. Sett på lokk og la småkoke på lav varme i ca 1 1/2 time. 
7. Ha paprikabitene og persille oppi suppen de siste 10 minuttene av koketiden og smak til med salt og pepper.
8. Serveres med litt creme fraiche og poteter eller brød.

Nyt!


My favorite soup these days! 
I made this last night and can't wait to have the left overs today.
Such a  comforting winter dinner that tastes even better the day after.
It will take you some time to prepare, but once it's in the pot it takes care of itself, and in the end it's SO worth the work.

You'll need:
(for 4 people)
500gr stewing steak cut into bitesize dices. (I find smaller pieces soak up more taste)
150gr diced bacon
2 large onions finely chopped
4 cloves carlic finely chopped
50gr butter for frying
2 bell peppers diced
1 liter beef stock
3 tablespoons tomato puré
2 large tomatoes diced
4 ts sweet paprika powder
2 ts oregano
2 ts spisskumin 
1ts cayennepepper
2 ts timian
3 bay leaves
small handful chopped flat leaf  parsley
Salt and pepper to taste
Creme fraiche for topping
Bread or potatoes on the side

Directions: 

1. Melt the butter in a large stewpot
2. Add the bacon and beef in small portions and brown quickly. The meat should not be cooked through.
3. Remove meat and add onions and garlic. Saute at a low heat until they become soft and brown. (About 10mins or so)
4. Return the meat into the stewpot, mix it with the onions and sprinkle all the spices (except for the parsley) over.
5. Stir in the tomato puré and chopped tomatoes, add a little beefstock and bring to a boil.
6. Add the rest of the stock and the bay leaves. Reduce the heat to low. Cover and cook for about 1,5hour. 
7. Add the bell peppers and parsley when there are about 10 minutes left of the cooking time.
8. Add salt & pepper to taste and serve with creme fraiche and potatoes or bread.

Hope you enjoy!



























Auf wiedersehen!

Jona

Én kommentar

Annette

06.10.2013 kl.15:30

Åh! Gulasj er såå deilig, men kan også virkelig anbefale chicken paprikash =))

Skriv en ny kommentar