hits

Nesting

Jeg var redd for at det aldri skulle komme denne gangen. Instinktet. Vel, bedre sent enn aldri.

"Nesting instinct refers to an instinct or urge in pregnant animals to prepare a home for the upcoming newborn(s). It is found in a variety of animals (both mammals and birds) including humans. [...]"

Se så fin seng du får Lillebor! -ikke det at du kommer til å sove i den da, hvis du skal følge i dine søstres fotspor...

"It is commonly characterized by a strong urge to clean and organize one's home and is one reason why couples who are expecting a baby often reorganize, arrange, and clean the house and surroundings. [...]"


Merinoull og silke er det eneste som får komme nær babyhuden din i begynnelsen.

Jeg gleder meg til å susse babyføttene dine.


"In human females, the nesting instinct often occurs around the fifth month of pregnancy,but can occur as late as the eighth, or not at all. It may be strongest just before the onset of labor."          source: wikipedia


Fine dressen som begge søstrene dine har brukt


SnartMammaer: når begynte dere å merke redebyggingsinstinktet? 
Fikk dere det berømte vaske og rydde-kicket rett før fødsel?
Fikk pappaen et snev av "the nesting instinct" han også kanskje?
12 kommentarer

Nestingen er herlig..forberede, stelle til og kose seg!Hvordan forbereder du deg til fødselen da? har du tenkt og forberedt noe? Som hvor du vil lage ditt føderede?

Jeg husker ikke når jeg begynte å merke det, men jeg har en tendens til å planlegge og tenke mye på fremtiden. Derfor begynte jeg vel egentlig allerede da jeg ble gravid.. Noen uker før sønnen min kom, vasket jeg alle dørene i huset og kommanderte sambo til å vaske alle gulvenr i huset. Før jeg ble stor ryddet jeg boden og reorganiserte omtrent hele huset :p pappaen var veldig ivrig etter å få opp sprinkelsengen og vognen, og gledet seg til å få prøve og trille :)

Jeg har innebygget noe rede å snakke om. Jeg var veldig redd for å miste babyene og komme hjem til en masse babygreier uten baby. Nå har det heldigvis gått greit. Både med babyene og tingene. Jeg har vært opptatt av å ha ting unnagjort da. Betalte regninger og sånn.Lykke til, med eller uten redebygging!

Ikke bygget skulle det være over her...

Noen uker før termin... Rommet var ganske klart til termin, men lille T sov inne hos oss i 6 mnd. Har du forresten noen Berlintips? God middag og kule barneklær? -Eva

Ved nr 1 kom det noen uker før. Ved nr 2 flyttet vi jo 10 dager før termin, og snuppa kom 9 dager før. Så det kom aldri, kom vel kanskje, men fikk ikke vaska et plagg. Ikke satt opp vogga engang. Men hehe, som du også sier, den fikk vi ikke bruk for (som ved storesøster). Tror ikke jeg fikk rydde/vaske kicket nei.. vi bodde i esker her i mange måneder etter fødselen! ;-) Men far hadde det nok, for han pussa opp leiligheten 24/7 i 3 mnd før fødsel!;-) Men oh man, så mye fint lillebror har i vente her. Your nesting instinct rules!!

Jordmor har vært her og lagt igjen litt utstyr og ting vi trenger til fødselen. Vi har forberedt rene, myke håndklær og babytøy til lillebror. Jeg har ikke akkurat bygget meg noe rede, men jeg har sett meg ut et par steder i leiligheten som jeg vet at funket bra når jeg jobbet meg igjennom den første tiden med rier i sist fødsel. Tenker jeg ender med å føde på et av de stedene :)

Hehe, vaske dører faktisk! DET er skikkelig nesting det :) Jeg har bare begynt senere og senere for hvert svangerskap. Pappaen her i huset tror jeg ikke har fått noe redebyggingsinstinkt denne gangen. Begynner å bli vant med å få unger nå kanskje hehe.

Ja regninger og slike ting er greit å få unna. :) Så slipper man å tenke på det.

Hei Eva :) Skal du til Berlin? :) Jeg liker veldig godt Finkid og Lila Lämmchen. Den siste er en butikk med klær som er laget av økologiske naturtekstiler.

Kult, takk skal du ha! Vi er her nå :-) Så mye å se/gjøre/oppleve - men så liten tid!

Og Mat: The Bird (beste burgeren i byen) The Dairy (beste pie-en i byen og supergod kaffe!)"Gobento" superspennende japansk mat. og så "Spreegold" kafeene i Hufelandstrasse eller i Rosa Luxemburgstrasse rett ved Alexanderplatz..de har kjempegode salater, hjemmelaget pasta og helt sinnsyke kaker ol.

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere