hits

Lavkarbo: Grove rundstykker med Parmesan

Jeg har blitt bedt om å dele lavkarbo brødoppskrifter på bloggen, men jeg må innrømme at nettopp brød har  har vært en akilleshæl i min lavkarbo-bake karriære.....inntil nylig! 

Endelig, etter mye research (les: googling) fikk jeg prøvd meg frem til en oppskrift som resulterte i ordentlig mat som ikke smakte høgg. People, I give you: Grove rundstykker med Parmesan. Jeg er frelst. Disse har rett konsistens, smaker ikke "eggete" og metter sinnsykt godt. De ble til og med godkjent av både ungene og mannen, og de lar seg ikke akkurat imponere så lett...

Du trenger:
150gram tyrkisk yoghurt/ rømme (ikke lettvariant!)
4 egg
4ss olje
2 ts bakepulver
20gr linfrø
50gr solsikkefrø
70gr sesamfrø
70gr kruskakli
1 ts fiberhusk /psyllium husk
4 ss finrevet parmesan

Og så litt egg og melkeblanding til å pensle med.
Pluss litt ekstra parmesan og evt. gresskarfrø (hvis du liker det) til å strø over.


Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 180 grader. Pisk eggene med en gaffel. Sett til sides noen få ss egg til pensling. Bland så inn olje og yoghurt i eggene.
2. Bland alt det tørre i en egen skål. 
3. Bland vått i tørt og la deigen svelle i 5 min. 
4. Kle en stekeplate med bakepapir. Ta vann på hendene og form deigen til 6 like store rundstykker og ha dem på stekeplaten.
5. Ta fram eggeblandingen som du satte til sides, ha et par ss melk oppi den, og pensle rundstykkene godt. Strø litt revet parmesan og evt. gresskarfrø over. Stekes i ca 25 min midt i ovnen.

nyt! 

Rundstykkene oppbevares best i en brødpose (papir) i kjøleskapet. Gjemt bort fra dem du bor med, slik at du får ha dem i fred..Hva er deres favoritt helgefrokost?
7 kommentarer

Mmmm, Deså veldig gode ut! Kos dere og nyt dagen :)- Stine

Dæven døtte sykkelstøtte, de der så jo faktisk gode ut! Etter at jeg for noen år siden hadde noen måneder på Ketolyse (ekstremvariant av lavkarbo) har jeg fått helt brekninger av det meste innen lavkarbobrødbaking, men disse så frekke ut! Skal prøves :)Blæh, bare tanken på ketolyse-godkjente brød ass... cottage cheese, linfrø og egg all the way. *kvælm*

De var skikkelig digg! Første gang jeg har fått til lavkarbobrød som smakte BRØD :D

Uff nei Ketolyse"brød" er ikke noe for meg. blærk! Disse er ikke suuupermegalavkarbo, men MYE mye bedre for min mage som ikke er særlig glad i mel...Håper det smaker!

uffe! jeg likte pizzabunnen din SUUUPERGODT, så da måtte jeg jo gi disse en sjanse, men jeg syns de både så ut og smakte som meiseboller da jeg var ferdig. Hva gjør jeg feil.. ;)

Hmm, så rart! Mine ble sprø utenpå og myke inni... brukte du kjøkkenmaskin kanskje? De bør ikke røres sånn kjempemye tror jeg, for da kan de bli superkompakte. Jeg rørte deigen sammen med sleiv.

Jeg rørte bare med en gaffel jeg... søren og. For de luktet jo kjempegodt mens de stod i oven! også spiste vi dem, og bare... ugh.... jeg skal gi dem en ny sjanse. ;)

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere