hits

Magen fra uke 6-37

Nå som det er like før denne herlige babymagen forsvinner, så tenkte jeg det var på sin plass med en liten bildeserie... Slik har magen min vokst siden i fjor sommer:Det er helt sprøtt å se bildene av den spinkle kroppen på det første bildet... Var jeg virkelig så liten og flat? 
Og det er enda mer freaky å tenke på det som har skjedd inni kroppen min ila de siste månedene...
Siden juni i fjor har lillebror gått fra å være en liten celleklump på størrelse med spissen på en blyant, til å bli en svært aktiv, lubben og ferdigbakt baby på nå (minst) 3600gram! 
Hvor stor han blir til fødslen, det gjenstår å se...

Jeg syns det er vanskelig å vite hva jeg skal tro om alle disse vekstestimeringene som vi har hatt. Lillesøster R f.eks, ble på et tidspunkt (Rundt uke 30) målt til å bli 4500gram ved 40 uker, for så å bli målt til å være ca 500gram mindre ved neste måling, to uker senere! 
Hun ble født 4 dager over termin og var 4040gram. 
Lillebror i magen har blitt estimert til ca 3800gram ved termin, men noe sier meg at han nok ender på nærmere 4000gram... 

Samme med disse SF-målene som man henger seg oppi.... det trenger ikke nødvendigvis å bli en gigantisk baby selv om SF målet er høyt, men likevel så maser noen leger veldig om dette, og gjør mammaer bekymret for at de skal føde en 5kilos-klump, helt uten grunn. 

Har du erfaring med vekstestimering av babyen i svangerskapet?
Stemte estimeringene med fakta?
30 kommentarer

for vår del.. tja jeg vet ikke. Lille gikk jo til termin, og kom ut 2880. Målene mine lå alltid bittelitt under gjennomsnittet, men tror de var litt store. Jeg fikk også litt større mål helt på slutten, og jordmor og legen fikk ikke helt samme målene, så jeg synes det var vanskelig å vite noe som helst. Noen føder større barn enn andre, andre små.. tror det er sånt man bør se på, og selvfølgelig andre ting som feks svangerskapsdiabetes eller svangerskapsforgiftning..

Kristne T. Davidsen

Kristne T. Davidsen

Jeg har ikke vært gravid selv, men fra flere venninner som har vært gravide fikk jeg en gang vite, da jeg reagerte på at målene på en undersøkelse var så forskjellig, at de ulike leger/jordmødre bruker ulike programmer og regnemåter, derfor blir svarene ulike. :-)

Anette Linnea

Anette Linnea

Min jordmor ville ikke uttale seg om hvor stor hun trodde at babyen var i magen annet enn at: "jeg tror ikke det er noen unormalt stor baby". Jeg fødte ikke noen unormalt stor jente, MEN jeg synes likevel 4420 gr og 49 cm er stort nok! Blir spennende å se om jeg får en like stor baby neste gang.. Når det er sagt hadde jeg forresten en fantastisk fødselsopplevlese på ABC-klinikken. 7 timer fra første rie til hun var ute. Kom inn med 7 cm åpning og hadde bare pressrier i 20 minutter. Så neste gang frister det faktisk å føde hjemme:-)

Oppdaget bloggen din for ikke så lenge siden, synes den er super :)Spennende å følge med nå når lillebror kan komme når som helst - masse lykke til.Jeg hadde mange ekstra målinger av min lille baby de siste to mnd før fødselen fordi de mente hun var veldig liten, så vi måtte følge med jevnlig for å være sikker på at hun la på seg (hun var også veldig rolig i magen + morkake foran, så jeg kjente lite liv hele svangerskapet). Hun ble født to dager før termin 3410 gram - ikke liten i det hele tatt! Så vet ikke helt hva jeg skal tro, dette var målinger ved UL, ikke med målebånd, men jeg er jo glad de fulgte meg nøye selv om hun viste seg å være helt normalt stor da hun ble født.

:) Jeg har sittet på samme måte som deg å vært helt forundret over hvor flatt alt var til å bli den bungelen. Kjæresten sa det senest i dag, før så spratt du rundt som ei katte her å nå soper du med deg alt når du vagger avgårde, å det er sant... Når har du termin? Jeg har 7 mars men de skal ta å sette meg i gang 4 om ingenting har skjedd. De tror uansett han kommer før tiden så jeg venter og venter...

Flotte magebilder! Jeg hadde høye sf mål gjennom hele svangerskapet mitt, men de siste ukene var de langt over skjemaet. Jeg er veldig lita selv og var bekymret for stor baby (særlig mot slutten) hadde ingen ul undersøkelse og fikk beskjed om at babyen ble estimert til ca. 3, 5- 4 kg. 8 dager over termin kom en flott, stor gutt på 4, 2 kg og 54cm. I ettertid mener jeg det kanskje kunne vært greit med en liten undersøkelse litt i forkant. Ganske dramatisk fødsel og igangsetting for min del. Så herlig å lese fødselshistorien dine. Masse lykke til med innspurten! Håper du får mulighet til mye avslapning! God uke til deg!

Jeg fikk aldri estimert noe vekt på babyen. Jeg spurte om det på kontroll hos jordmor en gang, og fikk til svar at de normalt ikke gjorde det.

Fine, fine magen :D Ser den har snket også. Er lillegull klar for ankomst gjerne? :D

Du er kjempefin gravid!!! Herlig å ha bilder til senere, jeg tok altfor få bilder da jeg gikk gravid, men i neste svangerskap! Utdanner meg til fødselslege og i fht å estimere vekt til babyen er det mange ting som spiller inn, blant annet erfaringen til den som undersøker. Vekten bestemmes vanligvis utifra lengde på lårben, mageomkrets og hodeomkrets. Med andre ord, hvis babyen ligger vanskelig til eller hodet allerede er dypt i fødselskanalen/bekken får man ikke helt riktige mål. I tillegg kommer det alltid en feilmargin på +/-400- 500 g ( maskinen gjør det ved beregningen). Det betyr f eks i ditt tilfelle at vekt ved termin ligger mellom 3300 og 4300 g ved estimert vekt på 3800 g. Det skal også sies at jo større (vekt) babyen er jo mer usikker blir beregningene. Vi skal slutte å skremme fødene med for mye snakk om vekt!! Den delen av babyen som har størst omkrets er hodet :-) Masse masse lykke til, ønsker deg en fin fødsel

SF mål helt hinsides høyt, guttebaby på 3360 gram og 49 cm, SF mål helt midt på, baby på 3635 gram og 48 cm.. Så med førstemann stemte det ikke, litt mer med minstemor :) Det får bli som det blir tenker jeg ;) lykke til med siste innspurt :)

Mitt første barn ble dagen før fødsel estimert til å være 4500, men jeg kjente på hele meg at han var større. Og da de endelig satt meg i gang 14 dager over var han 5,1 kilo. Helt utrolig hvor store slingringsmonn de har, man må regne med +- 500 gram. Og det er verre å fastslå dersom barnet er stort. Men vekt er jo ikke alt, hodeomkrets er vel nesten like viktig! Lykke til med fødsel! Tredje gang blir sikkert "som en lek";)

Den dagen vannet mitt gikk, var jeg på UL pga lavt SF mål. Og det made sense (siden jeg hadde svangerskapsdiabetes) da legen på UL sa: "Ha ha ha, denne babyen kommer hverfall til å bli 4kg ved fødsel. Den er ca.3700" Oh no, jeg var selv over 4kg, så jeg så for meg en "sukkerbaby".. Dagen etter kom det ut en jente på 3382 kg. (9 dager før termin) Så SF mål, ultralyd og hva nå enn det måtte være.. kan være heeeelt unreliable!! Begge veier! :-)

nåmmen så lita hun var :) Mine var 3720 og 4040. Kjemper i forhold :P Tror bare jeg lager store barn jeg. De aller fleste babyene i både min og mannens familie er over 3600gram, så det ligger i genene tror jeg rett og slett. Skulle bare ønske legene kunne slappe litt av med overtolking av mål og heller ta ekstra sjekker av de som har spesielle ting å ta hensyn til som du sier.

Ja det er i hvertfall ikke godt å vite når det er forskjellige folk som måler!

Ja det var en stor og god jente du fikk :) Men ikke noe å være redd for tydeligvis, siden du hadde en flott fødsel :) Kanskje det blir hjemmefødsel på deg neste gang!

Nei det var jo en finfin vekt det :) Jeg syns det er rart at legene velger å tro så blindt på disse UL-målingene når de kan være så upresise... Godt med oppfølging hvis man trenger det, men jeg føler meg litt som et forskningsprosjekt med alle mine UL'er og målinger. Jeg lager store barn, leave me alone liksom :P

hehe, ja det er rart å plutselig være så rund og vagge rundt :P Jeg har termin 10.mars. :) Hvorfor blir du satt igang? :) Håper du får en flott fødsel!

Takk for at du deler Anne Mari :) Det er så spennende å høre om andres fødselsopplevelser og svangerskap :) Mine SF-mål sprengte skjemaet på slutten av mitt første svangerskap, så i følge de målene burde jeg jo fått en unge på minst 4,5kg til termin. Men neida, hun var 3,7 da hun kom på selveste termindato :) Takk og god uke til deg å!

Ja sånn på papiret så skal de vel strengt tatt ikke drive å estimere noe som helst, med mindre SF-målene er heeelt ute og kjøre. Men her i Tyskland er de helt ville på ultralyder. Man går jo til gynekolog i stedenfor fastlege, og de vil gjerne ta UL hver gang for å måle. Blir litt mye føler jeg..

Tusen tatt Ann Helen :) Ja den har sunket noe vanvittig de to siste ukene. Vi får se. Jeg har vanskelig for å tro at det blir action før termin her i hus. Men håper selvfølgelig, for jeg gleder meg noe enormt til å møte ham:D

Hei Elle! Så spennende at du skal bli fødselslege! :) Ja mine barn har hatt stor mageomkrets alle tre, under gjennomsnittet små hoder og gjennomsnitts lange ben :P Hos meg er det samme legen med samme maskin som måler hver gang. Hun har lang erfaring som gynekolog for gravide, så hun skal visst være godt kvalifisert. Men likevel så virker det som maskinen ikke er helt til å stole på, som du sier. Legen min mente jo at babyen ville bli nærmere 4500gram ved termin, for så og skifte helt mening ved neste måling. Litt stressende for meg, siden jeg på en måte ble "truet" med at jeg måtte settes i gang hvis jeg gikk over termin pga stor baby. Heldigvis så valgte jeg å ignorere disse målingene og tro på min egen følelse, som var at jeg kom til å få en normalt stor baby og slik ble det jo:)Tusen takk for kjempefin og informativ kommentar!

Ikke sant, det går rett og slett ikke an å vite helt nøyaktig. :)

For en herlig blogg du har Jona!Liker refleksjonene dine og de mer hverdagslige innleggene, og selvsagt graviditets-greiene:-)Jeg lå lagt under på skjemaene med første mann, ut kom en gutt på 3,5 kg og 50 cm ti dager før termin. Denne gangen ligger jeg laaaangt over skjema og har gjort det hele veien, men legene har estimert babyen til å bli ca 3,5 kg denne gangen også. Så får vi se - jeg tipper nok at den er noe større enn det, den "føles" større i kroppen. Høres sikker merkelig ut, men det gjør faktisk det:-)

Jeg var på overtidskontroll en uke etter termin, og da fikk jeg høre at babyen veide ca 3,5 kg. Dagen etter kom lillegutt og viste seg å veie 4778 g. De bommet med nesten 1300 g altså.. :) Så jeg kommer neppe til å legge veldig mye vekt på hva de sier neste gang. Samme kan det egentlig være, ungen må ut og jeg antar jobben er tøff nok enten den veier 2,8 eller 4,8 =)

Ja akkurat, den slingringsmonnen er jo helt utrolig stor så jeg skjønner ikke at de gidder å ta målene seriøst. Heldigvis så har mine jenter hatt litt under gj.snitt hoder, så det har gått helt fint å føde dem :) Takk!

Oj, hjelp ok det var jo bare forvirrende! Tør ikke tro særlig på målingene lenger nei... syns det er mer pålitelig å gå etter min egen magefølelse, størrelsen på mine barn og andres i familien. Jeg og mannen var begge 3700gram og våre søsken mellom 3700 og 4200. Og våre jenter var jo akkurat i mellom der, så jeg tipper, helt uoffisielt at Lillebror blir ca 4000 gram :P

Tusen takk Emma! :) Jøss, 3,5 og 50 cm er jo MIDT på gjennomsnittslinja for babyer født til termin, så det var jo en kjempefin størrelse! :) Jeg hadde nettopp besøk av jordmor, og diskuterte bla dette med vekstestimering. Hun sa at hun nettopp hadde en dame som på termindato fikk estimert at babyen var kun 2800gram, og ikke hadde vokst noe på 3 uker! Så fødte hun da, 1 dag over termin og ut kom en baby på 3200gram... Altså, Jordmor mente også at det er veldig upålitelig med både UL-målinger og SF-mål. SF-mål har de faktisk ikke praktisert her i Tyskland på 20 år sa hu, for det blir sett på som veldig utdatert og upålitelig! Merkelig siden de legger så vekt på det i Norge..Tipper din magefølelse stemmer best, Emma! Lykke til :)

WOW det var litt av en skivebom ja haha! Yikes! Tenk om min gutt blir 1300gram større enn det som er antatt... :P Satser på at de heller har tatt feil andre veien hehe!Sant det du sier, fødsel er en knallhard jobb uansett ;)

Har hatt vekstestimering i to svangerskap. Traff med.under 100 gram på begge barna. Dette var gjort på Haukeland. Dyktige leget!

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere