hits

Bæresjal-knyting

Jeg har fått spørsmål om hvaslags knyting jeg bruker på bæresjalet når jeg bærer Lillebror. Svaret på det er: mange. Men en av mine yndlingsknytemåter er det som calles Front Wrap Cross Carry på engelsk. Slik ser det ut:

Når Lillebror blir litt større, kommer jeg til å bære ham med beina ut til sidene, men nå som han er så liten er det tryggest å bære ham i "froskestilling" med beina godt trukket opp inntil kroppen. Han koser seg veldig i sjalet, og vi kommer til å bære masse masse fremover. Sjalet på bildet er et Sino-Looma elastisk bomulls-sjal. Vi har også et Didymos vevd sjal og en ErgoBaby bæresele, som nok kommer til å bli brukt etterhvert som Lillebror vokser.

Hvi du ikke har prøvd å bære babyen din så anbefaler jeg deg å prøve! Det er helt utrolig hvor mye frihet det skaper for mamma/pappa som plutselig har to frie hender, pluss at de aller fleste  babyer koser seg gløgg ihjel når de blir bært -så lenge man bærer riktig. Let etter bærekurs i nærområdet (arrangeres ofte på helsestasjoner eller steder som selger bæresjal) eller lær det på YouTube! (Jeg sverger, jeg tror jeg har lært mer på YouTube enn jeg gjorde på høyskolen...)
Her finner dere en video som viser hvordan man knyter bæresjalet for nyfødt-bæring. 

Happy carrying!


Bærer du babyen din? Hvilke sjal og knytinger bruker du?
12 kommentarer

Jeg har båret mine to også :) masse nærhet og frie armer, og drar man over med støvsugeren etter man har knytt babyen på seg er lykken komplett ;)

Dette var nyttige tips. Jeg tipser videre om hvor bloggen din finnes hvis det er greit for deg.Jeg har lagt deg til på en liste med linker på hvilke blogger jeg besøker utenfor Bjørnehiet. Hvis du vil bli slettet derfra kan du bare legge inn en kommentar til meg.Blåser et ønske om en god dag til deg i Berlin. ;)

Herlig! Jeg ønsker også å bære mitt barn, må bare bli gravid først ; )

Jeg fikk låne et sjal og var veldig fonøyd. Sleit litt med knytingen men fikk det stort sett til og da var det veldig deilig. Jeg var litt dum (men sånn er det vel når man er førstegangs) og var litt redd for at han skulle bli en bærebaby så jeg begrenset bæringen. Det kommer jeg nok ikke til å gjøre med nr to, men man lærer jo underveis. Både Mei Tai, bæresjal og senere babybjørn hvor han kan se fremover, har alle vært en hit her.Kkirsti

Jeg brukte sjal da lillemor var i den perioden at hun ville bæres hele tida. Og det var jo en ganske lang stund, følte jeg. Hun likte best froskestillingen, og sov utrolig godt oppi der. Koselig for meg var det også, i tillegg til at det er fint med et par ekstra armer. Hvis det blir noen fler barn, ser jeg for meg at det blir enda mer nyttig med noen gode bæreanretninger. Jeg fikk også låne meitei (maitai?? Husker ikke...) for prøving, men der trivdes ikke den lille frøkna. Antagelig var hun for liten, for da hun ble eldre, brukte vi babybjørn en del med stor suksess, og jeg synes ikke det er så stor forskjell mellom disse. Men jeg er klar over at det er mange som mener at et er et hav av forskjell. :)

Jeg brukte ikke bæresjal, men har siden starten hatt lillegutt i ergo baby bæresele på små tusleturer med bikkja. Hadde jeg visst like mye om babyer og bæring da som nå, så ville jeg brukt bæresjal mye. Spesielt med tanke på at lillegutt hadde kolikk. Blir det flere barn blir det bæresjal ;)

Jeg har brukt didymos vevd bæresjal til 6 stk ;-) Storfornøyd!

Hei! Dette var en fin blogg full i gode innlegg, nå blir jeg jo bare sittene her å lese og får ikke strikket, hehe. Kjenner meg veldig igjen i din hverdag da jeg har tre små selv. Legger deg til i bloggrullen min så jeg kan følge deg videre!Vi bruker masse bæretøy og har gjort det til alle tre. Har også blogget en del om bæring på min blogg: sirkusprinsessen.blogspot.no Trykk på etikketen som heter Bæring :) Jeg foretrekker ved sjal til magebæring av baby, det omslutter de aller minste så godt! Når de blir litt større ca. ved 6 mnd alder bærer jeg mest på rygg, da mest med Manduca da den er veldig behagelig og enkel. Hilsen Sirkusprinsessen.

Jeg er knytenerd, så..... jeg har brukt poppins hip carry masse - kjempefin som gir snuppa utsyn og super å amme diskret i )selv om jeg av innlegget ditt om de bortgjemte puppedamene føler meg inspirert til å slenge ut puppen til 9-mdneringen min litt mer agressivt enn tidligere). På rygg har jeg brukt wiggleproof sweetheart neckline aller mest, men etterhvert også blitt venn med double hammock! Ruck synes jeg er helt grusom for skuldrene, og disse andre knytingene varierer jeg og avslutter opp under armene med en eller ingen skulderstropp for å avlaste skuldrene! Fantastisk når man får fordelt vekten ordentlig utover overkroppen :-D

Mumsemamma: oj her var det mye jeg ikke hadde hørt om. Må sjekke ut de knytingene! :)

Hvorfor for jeg kjøpt den sjal som er vist her?

Mama:
Hei!
Det er et Sino Looma elastisk sjal. Fikk det i gave selv, men fant et her som kan kjøpes på nett:
http://bereglede.no/index.php?main_page=index&manufacturers_id=31

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere