hits

Spiselig fingermaling


Lillejenta elsker å male med fingrene, og å spise malingen. Og noen ganger arket også. Hun er bare 2 år da, så det er greit. 


Men siden det umulig kan være direkte sunt å slafse i seg fingermaling og akvareller hver dag, så jeg bestemte jeg meg for å prøve å lage en fingermaling som er fri for tvilsomme kjemikalier og trygg for smårollinger å smake på. Her er oppskriften hvis dere vil teste:Slik gjør du:
Bland melet i vannet litt og litt. 
Malingen skal være ca like tykk som kulturmelk.
Ha i saltet og bakepulveret.
Del opp malingen i forskjellige beholdere og bland inn farger. 

Ja, altså, når jeg sier "spiselig" så mener jeg ikke "smaker digg" liksom. Den smaker høgg syns jeg. Fryktelig salt. Men den er ikke farlig  å smake på i allefall.  Og Lillesøster smakte. Både en og to og tre ganger.

Konsistensen var akkurat slik hun liker den, og det merket man godt. Når det er LOV å grise, så nyter hun det til det fulle. Det var maling inni ørene hennes, for å si det sånn.

 


Det som er litt kult med denne malingen, er at den glitrer på grunn av saltet når den tørker. Fiffig! 
Hvis du har lyst til å prøve ut flere ting å lage med barna, kan du jo prøve deg på Hjemmelaget modellkitt eller et Farge-eksperiment.
Liker dine barn fingermaling?
7 kommentarer

Så bra, takk for oppskriften. Dette skal vi prøve. .. De tre største barna elsket fingermaling når de var små. Minsten nå har skammelig nok ikke prøvd, men vi skal gjøre det i dag ute tenker jeg. Lage fin kunst og nyte det pene været. Hilsen Renata

Hjelpe meg så genialt. Dette skal jeg absolutt prøve! Takk for kjempebra tips :D Du er så oppfinnsom :D

Glimrende! Det her skal testes så snart så mulig. Jeg har fingermaling til lillemann, men selv om den er "non toxic" så er den jo full av drit og ikke helt til å spise. Takk for tipset!

Alt det du lager! Imponert ;-)

Så snedig! :) Kanskje et kommende prosjekt her i heimen :) ha en fortsatt fin dag :)

Takk for supert tips!Får ta en maledag med gjengen min snart:)

Smart råd. Jeg tenkte jeg skulle gjøre om hybelkjøkkenet til sånn hobbykjøkken, så dette skal jeg ta vare på, slikt må testes ut.

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere