hits

Avsløringen

 

Nå har jeg gledet meg til å kunne fortelle dere dette i mange uker. Det har ikke vært fritt for kaos og forberedelser i leiren, men nå er jeg omsider klar for å avsløre en god nyhet. Endelig kan jeg dele det som jeg har visst i en god stund: Jeg har inngått et samarbeid med en stor nettside som gjør at min blogg nå har blitt del av et stort bloggnettverk. Siden heter nettavisen.no og min blogg er en del av  Nettavisens nye satsing: Side2 Foreldre. Nettavisen har lenge hatt mange av Norges største bloggere i sin stall, så det er klart at det er veldig stas og litt uvirkelig for meg å få være med. Denne endringen innebærer at bloggen min nå drives fra en annen plattform og har fått nytt design i samme slengen. Jeg er fortsatt å finne via samme bloggadresse som før: www.mammalivet.com. Jeg er fortsatt eier av bloggen, og styrer helt fritt hva jeg skriver om. 

Dette samarbeidet er en del av andre forandringer i mitt liv. For noen måneder siden begynte jeg å tenke på tiden som snart kommer: tiden hjemme med baby som tar slutt, og arbeidslivet som venter. Jeg så for meg at jeg kom til å måtte sende Lillebror i barnehage eller til dagmamma tidligere enn jeg ønsket, finne meg en jobb utenfor hjemmet og kutte drastisk ned på bloggskriving. Kanskje jeg til og med ville måtte legge bloggen på is en stund.

Å se for meg fremtiden slik gjorde meg trist. Det jeg ønsket meg aller mest var å kunne arbeide hjemmefra slik at Lillebror og jeg fikk mer tid sammen og at jeg kunne hente jentene tidligere i barnehagen eller ha en fridag med dem når jeg følte at de trengte mer mammatid. I tillegg hadde jeg et sterkt ønske om å fortsette å skrive. Det å skrive har alltid vært en av mine største lidenskaper og etter å ha drevet denne bloggen i snart et år, har jeg innsett at det å skrive er noe jeg vil utvikle og bygge videre på.

Da vi planla flytting til Norge, tenkte jeg på dette hver dag. Men jeg fant ikke den rette veien. Jeg følte jeg satt helt fast, og jeg så ikke for meg hvordan jeg skulle få til overgangen til arbeidslivet uten at det gikk negativt utover familien. Samtidig følte jeg at det var på tide for meg å komme ut i arbeidslivet igjen, lære noe nytt og utvikle meg. Hvordan jeg skulle få til dette var uvisst. Men så, en dag fikk jeg en beskjed som forandret alt.Jeg fikk vite at det fantes en mulighet (ingen garanti) for å kunne drive bloggen videre og i tillegg, muligens begi meg ut på andre skriveprosjekter utover vinteren. Jeg ville kunne gjøre dette hjemmefra, og jeg så at det var mulighet for en (om enn så beskjeden) inntekt på lengre sikt. Plutselig var det som om det åpnet seg en ny dør. Jeg hadde løsningen på problemet dinglende foran nesen min.
Likevel nølte jeg.

Jeg var bekymret for alle de nye utfordringene det ville bringe med seg å takke ja til tilbudet. Jeg tenkte en del på om leserne mine ville reagere negativt på at det ville dukke opp litt reklame på bloggen. Jeg var også ganske redd for å begi meg ut på noe helt nytt og fremmed, men etter mange runder med meg selv bestemte jeg meg for å hoppe i det. Jeg kvinnet meg opp, opprettet mitt eget foretak, og arbeider nå selvstendig som både skribent og som blogger for Side2.
Uæææ! Der fikk jeg det suget i magen igjen. Kan JEG kalle meg skribent? Når fikk jeg lov til det da? Og eget foretak? Hvordan kommer det til å gå? Jaja.. Det finnes nok av kurs for nybegynnere med enkeltpersonforetak, (hei skatteetaten -vi sees snart!) så jeg får vel bare lære mens jeg gjør. «Fake it 'til you make it» -er det ikke det de sier? Det er ikke fritt for nerver og kaos om dagen, og utfordringene renner på. Men jeg er på vei. Jeg har tatt det første steget, og satser på at fremtiden blir slik jeg håpte på. Og så er jeg veldig glad! Jeg skal få skrive, være hjemme med Lillebror og fordype meg i min lidenskap. Det vil nok bli hardt å komme inn i flyten i starten, men de positive fordelene utveier de negative.
Jeg er spent og takknemlig for denne muligheten. Nå kan det være dere ser meg hvis dere er innom nettavisen.no og side2, og jeg er alltid å finne på Side2 sin nye satsing: Side2 Foreldre.
Og som sagt kan dere selvfølgelig alltid finne meg på den samme nettadressen som før: www.mammalivet.com. Så og si alle de gamle innleggene mine er nå på plass her, og gamle 
kommentarer er også på vei over hit. Dere som har fulgt meg via googlenettverket på blogspot, kan kanskje tenke på å bruke facebook eller bloglovin i stedet? Det vil i hvertfall ikke komme varsler
om nye innlegg via blogger/google nettverket lenger. Hvis noen av dere opplever tekniske problemer eller har spørsmål om denne nye bloggen så er det bare å si ifra! 
 

Takk til alle dere som har fulgt meg sålangt og velkommen til nykommere! Jeg gleder meg til fortsettelsen!

 

 

27 kommentarer

Så spennende :) Jeg har også lyst til å jobbe med blogging/skriving. Så håper det åpner seg en mulighet :) Gratulerer så masse :)

Dette fortjener du virkelig, Jona! Du er en uvanlig klok, reflektert og godhjertet skribent (ja, det har du definitivt rett til å kalle deg!). Jeg håper denne nye muligheten gir deg rom for å kose deg enda mer med bloggingen så vi kan fortsette å nyte godt av det grundige arbeidet ditt!

Fru Jacobsen: tusen takk. Fortsett å følge drømmen din!

Ida: tusen takk! Det var veldig fint sagt av deg. Ja vi satser på at dette blir bra :)

Så utrolig kjekt å høre! Jeg har fulgt deg en god stund nå og har savnet de hyppige oppdateringene fra tidligere, så jeg er utrolig glad for at du skal satse videre på bloggen :-) Som førstegangsgravid føler jeg allerede at jeg har lært mye nyttig fra deg! Keep up the good work, som de sier på nynorsk :-)

Lisa: ja det har vært litt av et kjør med flytting, ordning med ny blogg, ny barnehage, og eget foretak. Ønsker å kunne skrive oftere fremover:) Stor takk til deg som har fulgt med så lenge!

Dette blir helt sikkert supert!

Men bloggen ble nå helt møkk å lese på android nettbrett :( Ble ENORM skrift, så jeg føler virkelig jeg sitter med en smarttelefon fra hjelpemiddelsentralen :S Somregel finnes det en knapp hvor en kan velge å se det som webutgave, men fant ikke det her?

Þú ert klárust og flottust elsku konan mín. Ást yfir hafið.

Vakreste Jona!

Så hyggelig og så velfortjent! Du er en av veldig få bloggere som skrive godt og feilfritt (nesten!). Dessuten tar du fantastiske bilder! Du er en inspirasjon selv for en som er gammel nok til å være moren din. Første gang jeg leste bloggen din trodde jeg du var mye eldre enn dine nesten 26 år pga den visdom og innsikt du formidler.

Du er tøff som tar sats og hopper i det, og jeg tror dette bare er starten på noe enda større!

Jeg har sagt før at din mann og dine barn er heldige som har deg, - nå er vi som leser dine skriverier også heldige.

Jeg ønsker der all hell og lykke i din nye bloggtilværelse:-)

Stor og god og glad og varm klem fra Birgitte

Gratulerer :) så deilig å ha muligheten til å tilbringe så mye tid man vil med barna. Gruer meg til å starte i jobb igjen på mandag!!

Jeg reiser på jobbkurs til Berlin fra mandag til fredag og lurte på om du har noen must til å se og gjøre mens vi er der? Har hver ettermiddag og kveld fri :)

Har vært i tv tårnet og på sykkeltur før, men ellers er jeg ikke noe kjent.

Gratulerer så mye Jona! Stå på - jeg heier på deg :-)

Barbro: takk!
Men oj da. Det hørtes ikke bra ut. Skal undersøke hvordan det er med nettbrett.

Helga Lind: takk elskuleg. sakna þín!

Birgitte: kjære deg! Takk! Det varmet langt inn i hjerterota. Så vanvittig fint sagt. Er helt satt ut. Du er god!

Gratulerer med planene og prosjektene. Det blir bra!

Hei. Leter etter et gammel blogginnlegg du hadde om barn og husarbeid. Kunne du sendt meg dette på Mail? Mvh Karianne steinsland

Karianne: Hei. Er det dette innlegget du mener: mammalivet.blogg.no/1379782605_barnearbeid.html
:)
Eller kanskje dette?
mammalivet.blogg.no/1379783367_vaskehjelpen.html

Gratulerer! Så spennende å ha mulighet til dette! Hell og lykke til deg. Men jeg lurer på om det er noe man må gjøre anderledes nå, for etter at du byttet plattform blir ikke bloggen din oppdatert i bloggrollen min..

Livet i Casa Didriksen: Tusen takk:) Jeg ville testet å gå inn og redigere adressen min i bloggrollen. Prøv å sette inn www.mammalivet.com. Kanskje du la meg til i bloggrollen da bloggen het tyskertosa?

Kjære Jona den vakre! Jona den flinke! Jona den som fortjener dette mest! Jeg er så vanvittig glad for at det ordnet seg for deg, det gjør det jo for snille jenter!;)

Gleeeder meg til å følge deg videre på denne ferden! U go gurl!!! <3

Diaperdiva: Kjære beste Stine! Du er så god! En dag skal jeg ta turen opp til by'n og da skal vi SÅ sprade nedover gatene og le sammen som en meget sål bloggerduo: hot blonde supermodel og en kommunegrå ,islandsk hobbit ;P

Det ordna seg. La deg inn på nytt og nå spretter blogginnleggene dine frem. Begynte å savne dem veldig nemlig...

Livet i Casa Didriksen: så bra du fikk ordnet det! :)

Gratulerer!

Jeg håper du blir fornøyd med de nye løsningene. Kan du ordne det slik at jeg får epost ved nye kommentarer?

Hvilke praktiske endringer du må gjøre etter inngåelse av samarbeid med nettavisa?

Lammelåret: Tusen takk! Hyggelig at du fortsatt er med Lammelåret!
Jeg vet ikke om det går an å få epost ved nye kommentarer. Jeg skal ta kontakt med support og sjekke det.

Når det gjelder praktiske endringer så var vel den største at jeg har byttet bloggplattform som dere vet.
Før brukte jeg blogspot og nå bruker jeg nettavisens plattform.
Jeg har ingen begrensninger mtp hva jeg skriver og bestemmer helt over bloggen. Litt viktig at folk vet det føler jeg. Jeg er fortsatt bare meg og skriver det jeg vil :)

Jo og så må man jo opprette eget foretak når bloggskriving blir mer enn bare en hobby, så det har jeg gjort. Men det ville jeg nok gjort uansett om jeg ikke fikk dette samarbeidet.

Grattis! Så gøy! Du har en klok og velskrevet mammablogg som jeg håper folk vil lese!

Pia: takk! Det var veldig hyggelig å høre!

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere