hits

Sjokoladedrøm

Saftig og sjokoladekake med en flytende overraskelse i midten -helt uten sukker! Denne kaken er den nye helgekos-favoritten her i huset. For ca tre år siden la jeg om kostholdet, siden jeg alltid har slitt med at kroppen min reagerer veldig dårlig på sukker og mel. Det har vært en lang vei, og jeg har hatt mange perioder hvor jeg har gitt blanke i kosthold og spist ting som virkelig ikke var bra for kroppen min. Det siste året har jeg virkelig gått inn for å prøve meg frem på kjøkkenet og pønske ut alternative oppskrifter uten mel og sukker, som smaker like godt som de klassiske. Det har blitt en del prøving og feiling. Mest feiling. (Er en del mursteinmuffins som har havnet i søpla ja) Men jeg har omsider lært meg triksene som behøves for å lykkes med bakst uten hvetemel.

I denne oppskriften tok jeg utgangspunkt i en sjokoladedrøm (en slags brownie/sjokoladefondant) som mammaen min pleier å lage. Jeg byttet ut de ingrediensene jeg ikke tåler, og jammen ble resultatet en av de beste sjokoladekakene jeg har smakt! Kaken serveres rykende varm, og er flytende i midten. -sjokoladehimmelen med andre ord! Her er oppskriften hvis du har lyst til å prøve:
(hvis du vil lage den klassiske oppskriften med mel og sukker så finner du den litt lenger nede)

Sukkerfri sjokoladedrøm

Du trenger:

 • 4 egg
 • 150gram sukrin (jeg brukte sukrin gold)
 • 200gram smør
 • 200 gram mørk sjokolade (jeg bruker Cavalier Dark søtet med Stevia) 
 • 12 dråper stevia
 • 100 gram kokosmel
 •  3ss mandelmel 
 • 1ts bakepulver 
 • En klype salt 

Slik gjør du:

Smelt sjokoladen og smøret på lav varme i vannbad
Pisk egg og sukrin til det blir lyst og luftig og ha i stevia mot slutten
Bland alle de tørre ingrediensene. Vend sjokoladen forsiktig inn i eggedosisen.
Bland det våte i det tørre med en slikkepott. Pass på å ikke røre for kraftig, siden det slår ut luften av røra
Ha røra i en smurt ildfast form og stek i ca 8-10 minutter (steketid kan variere!) på 200 grader. Følg med på kaken.
Den er ferdig når den er stekt på toppen. Innsiden skal fortsatt være litt flytende!
Hvis du vil lage den klassiske kaken med sukker og mel, trenger du dette:
(fremgangsmåten er den samme som over)

 • 4 egg 
 • 200gram sukker 
 • 200gram mørk sjokolade 
 • 150 gram smør 
 • 200 gram hvetemel 
 • 1ts bakepulver 
 • En klype salt

Kaken smaker best sammen med litt vaniljeis og enda bedre med bringebær på toppen!

Til dere som vil unngå sukker kan jeg tipse om Diplom sin Lett Is!
Hvis det blir rester (og det er hvis med stor H) så smaker kaken nydelig når den kald også.
Jeg lar den stå i kjøleskapet og skjærer den i små biter når den har stivnet, så har man små browniebiter til kaffen! 

 
Og hvis noen lurer på hvorfor jeg ikke har bilde av kaken i sin helhet, så er det fordi at jeg ikke klarte å vente med å smake på den!

God helg! 

 

11 kommentarer

Så flott innlegg, jeg er også opptatt av å redusere sukker (og hvetemel) og syns det er så fint å komme over oppskrifter som hjelper til dette. Det er jo viktig å kose seg også :) Bli forresten gjerne med i konkurransen hos meg om å vinne superkule luer til hele den fine familien din ;) God helg og kos dere med kake :)

Wooow. *sikle* Det høres og ser utrooolig godt ut! Jeg er en sjokoholiker og en bake-oholiker i særklasse, så dette virker som noe for meg! :D

Vilde Sofie: advarsel! Den er vanedannende; )

Åh, den så digg ut. Tror kanskje den må testes neste gang jeg får søtsug midt i uken ;)

Nam nam.. :-) Har alle ingrediensene, men ikke steviadråper. Kan det erstattes av noe annet? Har stevia i pulverform..

Klem.

Lene: ja du kan fint bruke steviapulver(vet ikke hvor mye pulver som tilsvarer en dråpe?). Evt bare øke sukrinmengden til 200 gram. :)

Tusen takk for oppskrift , som skal prøves. Kan du tenke deg å skrive litt om hvordan du reagerer på sukker og mel, hva det gjør med kroppen din ? Fortsatt god helg!L

Åh, det så godt ut! Og så glad jeg er for at det er (nesten) kun kokosmel i den. Den settes på kakelista til ettårsdagen snart. Gleder meg til å prøve. :)

Det såg godt ut! Lurar på ein ting. Då du budde i Berlin, kvar handla du typiske "lavkarbo"-ingredienser (Stevia, mandelmjøl o.l)? Eg bur nemleg og i Berlin, med tysk mann (som du) og jenta vår og veit ikkje (sjølv etter nokre år her) kvar eg får tak i slikt :-)

Annelen: hei! Jeg bestilte veldig ofte på amazon.de faktisk! Mandelmel og stevia i forskjellige smaker kjøpte jeg som regel via den siden. Kjempepraktisk for man får jo varene levert på døra:) sukrin fant jeg på ebay :p Butikken Zuckerersatz i pappelallee har masse forskjellige søtningsalternativer.
kokosmel kjøpte jeg alltid på økologisk butikk.(bio) LPG og bio frische markt pleier alltid å ha både kokosmel og stevia.
Håper det hjalp :)

Tusen takk :-) Amazon kan brukast til det aller meste, har berre aldri tenkt på å sjå etter dei produkta der før ;) Er forresten veldig glad i bloggen din, oppdaga han då du budde i Berlin, og synest det var veldig fint å lesa om nokon som var i samme båt som meg, til og med i samme land og by! Er forresten veldig misunneleg på dykk som har flytta tilbake til Noreg, eg drøymer om det samme. Ha ein fin sundag!

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere