hits

Hvordan fant du meg?


Hei! Ta deg en kopp kaffe og sett deg godt til rette. Jeg har et par spørsmål til deg! Hvordan i all verden snublet du over denne bloggen? Var det tilfeldig, eller var det noen som sendte deg hit? 

Det blir mye om meg og mitt her på bloggen, men nå vil jeg snakke litt om deg. For selv om jeg får mye gode kommentarer med små innblikk i deres tanker om temaene jeg tar opp og det er mange som engasjerer seg i diskusjoner og legger igjen kloke ord her inne, så er det jo på en måte litt enveiskommunikasjon når jeg ikke vet stort om dere. Noen ganger får jeg veldig god kontakt med folk i kommentarfeltet, men det føles litt som å sitte og prate med noen over en kaffekopp, uten at jeg kan se ansiktet på vedkommende, men jeg vet at de kan se meg. Det er en merkelig følelse! Jeg lurer ofte veldig på hvem det egentlig er som sitter og leser det jeg skriver. Jeg ser for meg at det er ganske mange mammaer, men kanskje noen som ikke har barn også? Og pappaer, bestemødre eller ungdommer? Er det kanskje et par slike som lurer i kulissene? 
Jeg lurer på hvordan du fant meg, og hva som fikk deg til å eventuelt komme tilbake. Hvor lenge du har lest bloggen, og hvilke innlegg du husker best. 
Det er fryktelig spennende for meg å se bloggen igjennom andres øyne. Jeg tenker at det kan være en fin måte å utvikle skriveriene mine på, og ikke minst, bli litt bedre kjent med deg som sitter der på den andre siden.

Hvem er du? Hvor kommer du fra? Hva er de viktigste verdiene i livet ditt? Er det familie og barn som er nummer én, eller verdensreiser, jobb og venner kanskje?  Hva får du egentlig ut av å lese denne bloggen? (ja for det håper jeg jo.. at du får noe ut av det!) Hva brenner du for, og hva er det som får deg til å smile?

Jeg leser veldig mange og veldig forskjellige blogger, og jeg vet at man fort kan føle at man kjenner bloggern godt når han eller hun gir mye av seg selv. Men jeg vet også at når en blogger selv, mister man fort oversikten over hvem som er hvem i kommentarfeltet. Akkurat nå har jeg ca. 100 blogger på min leseliste, som jeg følger på bloglovin. Jeg sjekker dem så ofte jeg kan, selv om jeg ikke alltid klarer å få lest alle nye innlegg. Noen av disse bloggerne har jeg blitt godt kjent med, igjennom det å legge igjen kommentarer, utveksle mail og følge med på dem på instagram. Disse bloggene har jeg funnet via tips fra venner, avisoppslag om bloggene, via googling på bestemte temaer og via andre blogger som linker til dem. Og det blir stadig flere blogger på leselista. Har du en blogg forresten? Hva skriver du om? 

Jeg har blitt godt kjent med et knippe mennesker igjennom bloggingen, men jeg er alltid nysgjerrig på å bli kjent med flere, og da spesielt dere som leser det jeg skriver. Det er ikke bare for meg selv, men også for dere at jeg skriver i det hele tatt! Og forresten, takk for at dere bidrar, enten dere bare leser eller også legger igjen noen ord. Dere utgjør en stor del av bloggen og dere gjør det ekstra motiverende å fortsette, selv når det kommer nedturer, trollemeldinger og skrivesperredager, så takk, takk, takk!

Så, kjære deg! Hvem er du egentlig, og hvordan havnet du her inne?


ps: hvis du vil ha tips til et par gode foreldreblogger, kan du ta en titt på listen min under menyknappen "Følg".

199 kommentarer

Hei, eg kom over bloggen din etter at det var linket til innlegget ditt om fordeler med nattamming på ein anna mammablogg. Det er dette innlegget eg husker best og som har gjort at eg sjekker etter nye innlegg kvar dag:) Det var eit motiverande innlegg til meg som er førstegangsmamma til ein god liten tass på 3,5mnd. Det er naturlig nol det som opptar det meste av livet mitt no:)

Takk for ein fin blogg!

Katrine

Karianne (Fufsa på instagram)

Karianne (Fufsa på instagram)

Hei! Jente på 29 fra Sarpsborg! Kom over bloggen din i sommer da jeg var på en av mine hundre tusen googlerunder i forbindelse med at jeg ble mor for første gang i mai og derfor hadde en million spørsmål! Elsket bloggen din fra første avsnitt, og lest hver dag siden! Forøvrig også anbefalt bloggen din videre ved mange anledninger. :) takk for god lesning! :)

Jeg kikket innom bloggen din en gang Susanne Kaluza linket til deg, og har fulgt deg siden! Jeg synes du skriver så fint og ærlig om hvordan livet ditt er om mamma, og det er godt å høre! Som regel er alt en "dans på røde roser" i andres blogger, men det er ærligheten jeg setter størst pris på hos deg og Susanne for den del ;) Nevn et blogginnlegg som du husker godt: jeg har ikke fulgt deg så lenge, men når jeg leste blogginnlegget ditt om lillebror som ikke skulle bli selvstendig siden du bar mye på ha, tenkte jeg; jammen meg er du tøff som tørr å dele dette. Det er jo helt sant! Folk forhåndsdømmer så alt for fort og kritisk! Så litt om meg: Jeg har ikke barn, men ønsker meg en gang i tiden, jeg er sykepleierstudent, har studert i utlandet, kan teller på en hånd hvor mange blogger jeg leser... Lykke til videre! Du er flink og inspirerende! :)

Jeg begynte å følge bloggen din (hadde sett den såvidt før, men husker ikke hvor første gangen) da en venninne sendte meg denne: http://tyskertosa.blogspot.no/2013/05/det-jeg-sier-vs-det-de-hrer.html?m=1

Her er noen av grunnene til at jeg leser bloggen din: 1. Du har "sunne" meninger og viser stor omsorg for barna dine, slik jeg mener alle mammaer bør være. 2. Du skriver godt og fornøyelig. 3. Du gjr grundig research når du skriver om ting. 3. Du deler oppskrifter på lavkarbomat, men ikke den sinnsyke "bacon og fløte"-varianten. 4. Du er genuin. Ekte vare. Ikke bare opptatt av å pushe produkter. Når du skriver om produkter er de fornftige og du er ærlig. 5. Du tar nydelig bilder og utformer bloggen veldig vakkert.

Jeg er veldig glad for at også "sunne" bloggere som deg får så mye oppmerksomhet. Grtaulerer!

Litt om meg: Jeg er småbarnsmor på 32 år. Jeg er frilansjournalist, hobbyfotograf, oversetter, matelsker, ideell gründer, dyrevenn. Jeg har nylig begynt å blogge på http://agreenerheart.wordpress.com/ fordig jeg elsker grønne valg i hverdagen og elsker å fortelle om det. Der deler jeg tips fra min grundige research på miljøvennlige, bærekraftige produkter og mat sånn at leserne kan være med å gjøre livet sitt, og verden, grønnere, én dag av gangen.

Hei Jona. Dette vil jeg svare på! Har fått så mye igjen fra bloggen din, og nyter å lese med.

Tror jeg fant deg via en kommentar du hadde lagt hos fotballfrue. Det var nok noe fornuftig i kommentaren som tiltrakk min oppmerksomhet, og som gjorde at jeg ville ta en kikk på bloggen din.

Jeg ble fort "hekta". Du skriver underholdende, og fornuftig, og jeg nyter å lese om din selvstendighet i forhold til press fra alle kanter om "slik-skal-man-gjøre-når-man-er-mamma". Elsker å lese om bære-tilværelsen, amning, og om hvor omsorgsfull du er ovenfor barna dine. Og dine brev til barna og observationer går rett i hjertet.

Husker veldig godt innlegget hvor du spør om du får oss lesere til å føle mindreværd. Jeg syntes det ar trist at du skulle stå med de overveielser i forhold til alt det fine som du beskriver på bloggen din. Forstår også at noen kan føle seg utilstrekkelig fordi de så gjerne vil nyte nuet og gjemme på alle de fine øyeblikk som er i et barns hverdag, noe som jeg synes du er fantastisk god til. Er samtidig veldig glad for at jeg har blitt mere voksen og ikke er så usikker på meg selv lenger. Er nå 36, og da jeg var f.eks. 22 var jeg mye mere usikker på meg selv, og trodde at alle andre gjorde det rette.

Du var gravid med lillebror da jeg snublet over bloggen, og da jeg noen måneder efter lillebrors fødsel selv ble gravid med nr. 3 ble det ekstra morsomt å lese med, og se hva jeg har i vente, ettersom de to store er 5 og 9 år. Likte også veldig godt dine bilder fra "dagene på overtid", det var god humor :-)

Bare litt tilbakemelding fra meg. Kunne sikkert fortsatt å skrive, for jeg synes jo nesten jeg kjenner deg og barna dine, og det er veldig trygt å lese bloggen din.

De beste ønsker for fremtiden, og forhåpentlig kommer det mange flere blogginnlegg fra deg.

Kommer også på dine fine beskrivelser av turene på kafe med tre barn... Fantastisk lesning!

Jeg er 26 år, har fått en datter, hun er 5 måneder. Jeg er student, bor i Oslo, har samboer, vi bor alle tre på en toroms på løkka.

Jeg fant bloggen din via fotballfrue sitt kommentarfelt, der hun gratulerte deg med sønnen din! Jeg tittet innom og ble hekta - blant annet på grunn av "lørdagsgodis"-løsningen dere har med deres barn (jeg har lurt litt på hvordan vi skal løse det når den tid kommer).

Jeg brenner for reise, familie, biiittelitt trening, mat + baking. (Dette var ikke i kronologisk rekkefølge)

Også er det første kommentar jeg legger igjen her! Skal bli flinkere. (er ikke blogger selv, følger bare mange via bloglovin sånn som deg) :) God helg!

Jeg ble klar over deg da du kalte deg tyskertøsa, da du var aktiv i en del blogger jeg leste.

Du er i en annen livsfase enn jeg er, men jeg har likevel glede av innleggene dine som alltid er i høy kvalitet.

Jeg blogger selv (du vet det, men alle som leser denne kommentaren vet ikke det), om litt eldre barn med noen unntak. Jeg har nok et større samfunnsperspektiv enn du har, selv om bloggen har blitt mer "personlig" den siste tiden.

Dialog med leserne er en viktig del av bloggingen. Jeg pleier å se på blogginnlegg som et utgangspunkt for samtale, da blir kommentarfeltet så bra!

Ønsker deg en god helg!

Hei!

Jeg fant deg via kommentarfeltet til Fotballfrue. Jeg husker ikke hva du hadde skrevet, men det fikk meg i hvert fall til å trykke meg videre inn på din blogg. Jeg husker ikke nøyaktig når det var, men jeg tror det må ha vært i april. Jeg hadde nettopp blitt gravid og støvsugde nettet for informasjon om hva jeg hadde i vente. Jeg leste meg gjennom hele arkivet ditt fortløpende og jeg har fulgt deg daglig siden.

Du virker utrolig refektert og erfaren som mor, samtidig som du virker ydmyk og åpen. Jeg liker at du deler så mye av dine erfaringer - både positive og negative, og jeg er faktisk helt sikker på at jeg kommer til å få bruk for flere av tipsene jeg har plukket opp ved å lese bloggen din.

Jeg er selv 30 år gammel og endelig gravid for første gang. Det har vært et bevisst valg å vente så lenge, men jeg er nå utrolig glad og takknemlig for at jeg endelig har kommet til dette punktet i livet. Hvis du vil, kan du lese mer om meg og graviditeten på bloggen min: http://husblirhjem.blogspot.no/2013/07/comeback.html

For øyeblikket handler både bloggen og livet mitt stort sett utelukkende om det som skjer inni magen min. Termin er seks uker unna og jeg kan nesten ikke vente til jeg også endelig blir mamma!

Tror jeg fant deg tilfeldig gjennom kommentarfeltet på en annen blogg. Skjønte med en gang at det var en kvalitetsblogg! Har vært kjempespennende å følge deg, blant annet mens jeg har vært gravid og nå som jeg er nybakt mamma. Du skriver reflektert og gjennomtenkt:)

Jeg husker ikke hvordan jeg fant deg - men jeg tror jeg begynte å følge deg fordi du holdt til i Berlin som er en by jeg har vært mye i for en del år siden og som jeg er veldig glad i.

Jeg er Guri - mamma til tre mellomstore barn, gift med pappaen, har en drøyt to år gammel doktorgrad, er frilansende skrivedame basert i hjemme i et lite rødt hus med bringebær i hagen, rett ved Østmarka i Oslo. Jeg skriver, lager og mener mye. Er opptatt av mangfold og integrering, av historie og identitet, av familieliv og valgmuligheter - og av å klare praktiske ting selv her i livet. Mye av dette - og av myldrelivet med mange aktive og kreative mennesker i huset - synes i bloggen min. Og så har jeg begynt å prøve å skrive litt mer om nettoppp dette med å ha mellomstore barn.

Kjenner du meg igjen? :-)

Katrine: Hei Katrine! Så hyggelig å høre at noen linket til innlegget om nattamming. Glad for at du fant veien hit! :) Gratulerer som relativt nybakt mamma og takk for at du leser (og legger igen spor!)

Karianne (Fufsa på instagram): Hei! åå jeg elsker at du forteller hvor gammel du er og hvor du kommer fra! Det er så spennende å få vite litt mer om dere. Stilig at du fant meg via google! Skikkelig tilfeldig altså :) Takk for at du anbefaler bloggen videre Karianne. Kjekt å høre fra deg!

Anonym: Hei! Jeg gjør alltid mitt beste for å holde en balanse i bloggen mellom saklige, personlige, morsomme og ærlige innlegg. En av de tingene jeg har vært mest redd for ang påvirkningen man har som blogger, er at bloggen min skulle få folk til å føle seg utilstrekkelige på et eller annet vis. Så jeg jobber hardt med å vise nyansene, og jeg blir så GLAD når du forteller meg at det når frem til deg :)
Tusen takk! Veldig stas å høre fra deg!

Ida: Hei! Jeg har vært innom bloggen din og følger den også på bloglovin. Veldig bra og interessant tema som jeg liker å lese om. Stå på!
Tusen takk for tilbakemeldingen. Det varmer mer enn du aner!
Superkjekt å høre litt om hva du driver med Ida. Oversetter faktisk! Det var spennende. Hva er det du oversetter? Og hvilke språk?

Nina, 29, Stavanger :)

Jeg klikket meg inn på bloggen din da jeg leste en kommentar du hadde skrevet på fotballfrue. Meget interessant kommentarfelt på den bloggen :)

Det var vel i januar, tror jeg. Eller februar? Jeg liker å lese om barn, og foreldre, da jeg har lyst å bli barnelege (er jo allerede lege, men er så glad i småttiser) . Så det var derfor jeg fortsatte å lese bloggen din, og jeg synes du skriver veldig bra! ELSKER fødselshistoriene dine og leser dem igjen og igjen :)

Jeg har en blogg, som du har kommentert på noen ganger (det er så gøy!! :) ); syvuker.blogg.no

Jeg opprettet bloggen som en slags dagbok for familie og venner da jeg var i Asia, så de kunne følge med og vite at jeg hadde det bra (nervøse foreldre, hehe) uten å ringe/smse hele tiden (dyyyyrt og ikke alltid like bra mobilnett der jeg var!).

Nå skal jeg ut og reise igjen om 5 mnd, så jeg bestemte meg for å opprettholde bloggen og har tenkt å gjøre det når jeg kommer hjem også. Så det begynte som en reiseblogg, men jeg lurer litt på å krydre den med mer etterhvert.

Jeg har ingen barn selv, og det synes jeg er trist. Jeg har ikke funnet mannen i mitt liv/han har ikke funnet meg, og livet er ikke helt som jeg trodde det skulle bli - jeg er nesten 30, singel og barnløs, og det gjør meg litt/veldig motløs... men jeg får da håpe at han dukker opp etter hvert og at jeg også kan bli mamma. Snart, håper jeg :)

Så håper jeg forresten at du ikke tar det ille opp at jeg sender deg mailer med småtips innimellom :)

Nina

Sissel: Hei! Åh vår alles kjære fotballfrue. Det er mange som blir overrasket over at jeg er innom bloggen hennes, men jeg får så mye fotoinspirasjon hos henne! :) Og så er hun en særdeles effektiv og suksessfull blogger, og det elementet fascinerer meg. Er ikke så opptatt av mote og slikt, men bildene hennes er nydelige:) Veldig artig å høre at du fant meg via hennes blogg!

Ja det innlegget hvor jeg spurte om det var noen som fikk dårlig samvittighet av min blogg, kom rett fra hjertet. Det er det siste jeg vil, at noen skal føle seg mindreverdig fordi at jeg fremstiller livet som en dans på roser. Men det har jeg heldigvis fått mye bekreftelse på at folk ikke synes, og det er jeg så glad for!
Tusen takk for svaret. Setter stor pris på det. Og takk for at du leser!

ps:Gratulerer med nr 3 på vei! Du skal vel snart føde nå kanskje?

Jeg har lest i 2-3 mnd men kan faktisk ikke huske hvordan jeg falt innom her... Men jeg angrer ikke. Syns du virker som en flink mamma som tenker selv og gjør det beste du kan for barna dine. Jeg liker at du skriver om ekte småbarnsliv og det at dere har bodd i utlandet krydrer det hele litt.

Jeg er en mamma til en gutt på 2,5 og jente 1,5 år, så kjenner meg igjen i mye. I mitt liv akkurat nå er barna viktige og jeg er fortsatt hjemme med yngste. Leser også diverse blogger og du er nyeste tilskudd på liste!

God helg!

anne: jøss, det var flere som fant meg via fruen! Så vittig:)
Gøy å høre at det er flere matelskere her inne. Jeg har blitt litt slapp på å legge ut oppskrifter, men jeg skal forsøke å få gjort det oftere:)
Ja den lørdagsgodis-løsningen funker så bra. Anbefales virkelig å prøve.
Tusen takk for din første kommentar! Hyggelig å høre fra deg Anne!

Lammelåret: Hei på deg! Ja jeg er jo fast følger av din blogg, men det vet du jo ;) Du har mye kloke betraktninger og en del morsomme glimt i det siste. Liker!
Helt enig i at det er gøy med samtaler i kommentarfeltet. Det er noe av det beste ved bloggingen!
god helg til deg også!

Lisa: Hei!
Du verden, så morsomt at mange hadde funnet frem til meg via fruen :) Gøy at du også blogger! Skal ta en titt ;)
Gratulerer så mye med graviditeten! Du har en utrolig spennende tid foran deg. Og tusen takk for tilbakemeldingen. Det er så lærerikt å se bloggen igjennom andres øyne.

Ragnhild: Glad for at du fant veien hit! Tusen takk Ragnhild, og gratulerer så mye som nybakt mamma!

underveis: klart jeg kjenner deg igjen! har lest mye på bloggen din!:) Skammer meg litt for at jeg er så dårlig til å legge igjen kommentarer på bloggene jeg leser. Det må jeg bli bedre på! Det blir bare til at jeg raser igjennom blogg-leselista mi når ungene sover, for så å skvise ut egne innlegg før jeg må til på diverse mammaplikter og da glemmer jeg alt for ofte å legge igjen spor der jeg har vært. Skjerpings!
Sitter faktisk med en liten og trøtt toåring som ikke ville sove på fanget akkurat nå. Godt hun ikke bryr seg om at jeg skriver litt i mens hun koser.
Du skriver veldig godt og reflektert, og jeg anbefaler dem som ser kommentaren din å ta en titt på bloggen din:)
Takk for svar!

Jeg har fulgt deg siden nyttår nå, kanskje litt mindre (det var ihvertfall før lillebror ble født). Jeg så at du hadde kommentert på en blogg (husker ikke hvilken.. kanskje fotballfrue?) og jeg ble interessert hvordan er mammalivet i Berlin ;)! Og da husker jeg at jeg leste om The Idle Parenting (som jeg har også kjøpt og lest :) ) og det er nok det innlegget jeg husker best! Ellers så har jeg fulgt deg daglig. Jeg liker din tankegang og det mye jeg er enig i! Jeg var litt utrygg som førstegangsmor i begynnelsen, men etter å ha lest en del av dine innlegg, ble jeg mye mer bevist på at mammahjerte vet best! :)

Jeg er 25, er mamma til en liten gutt på 1år, gift, student, liker å reise og være ute i naturen, opptatt av sunn kosthold (selv om jeg ikke får det alltid til..) :).

Nina: Hei fine deg! hehe, ja det kommentarfeltet på fruens blogg er artig. Man finner liksom alt fra kjempereflekterte bloggere og andre skriveglade, til litt mindre reflekterte, kritiske/sjalu/trollete anonyme. God underholdning mens man ammer ;) ..selv om jeg blir litt trist av de mest hatefulle tullingene som skriker etter oppmerksomhet der inne..
Men nok om det!
Ja jeg har vært innom bloggen din vettu! Syns det var spennende å følge med på Asiaturen og gleder meg til å lese om neste tur.
Syns også det er veldig stas å ha en (kommende) barnelege som leser bloggen! Det har vært flere leger innom, (deriblant en som jeg møtte personlig ved en tilfeldighet -SPRØTT!) og det er stas å høre deres synspunkter:) Veldig gøy å høre at du liker fødselshistoriene så godt. Stolt av de vettu ;)
Artig å høre mer om deg, Nina. Og jeg tar det absolutt ikke ille opp. Jeg syns det er kjempehyggelig med mail fra lesere! :) -med mindre de bare skriver for å trolle. De kan godt gå og leke et annet sted,,;)
Takk for svaret og god helg!

Hei! :-)

Jeg er student i Trondheim. Har lest bloggen din lenge, og for å være ærlig, husker jeg ikke hvordan jeg kom over den. Er innom hver dag, og den ligger plassert under nettbokmerket "favorittblogger". Synes bloggen holder et høyt nivå, du skriver om interessante temaer, selv for ei jente som er mange år unna mammarollen. Tusen takk for en god og forseggjort kvalitetsblogg!

Nøyaktig når og hvor jeg kom over bloggen din husker jeg ikke, men jeg har nå vært her en stund, og fant nok veien via andre bloggere, eller mammanett/mammaforum tenker jeg!

Grunnen til at jeg ble her, er rett og slett temaene du tar opp, du engasjerer meg mye, og dette er vel egentlig den eneste bloggen jeg kommenterer noe særlig på, du tar opp temaer som de fleste mødre har en mening om, og da må man jo bare kommentere! Det er ikke alltid jeg er enig med deg, men jeg liker å høre andres perspektiv også!

Jeg heter da Iselin, er 21 år og kommer opprinnelig fra Mandal. Jeg er alenemor til ei nydelig jente på 3 år, og for 1,5 år siden pakket jeg tingene våre og flyttet til Porsgrunn for å utdanne meg som barnevernspedagog! Uten å kjenne en sjel, på mils omkrets! :)

Hei!

Jeg fant bloggen din en eller annen gang da du var gravid med lillebror, har lest hver dag siden 😄 jeg husker flere av innleggene dine godt, og suger til meg alt du skriver. Du har virkelig et talent der 😊 et innlegg jeg husker spesielt godt er innlegget om storesøster som hadde lært seg å sykle. At du undervurderte henne😊 jeg har en sønn på samme alder som din eldste, og jeg gjorde det samme med han. Vakkert og enkelt beskrevet av deg.

Jeg er like gammel som deg, har samboer og en sønn. Bor i Vestfold og er utdannet sykepleier.

Viktigst for meg i livet er sønnen min og resten av familien. Har stor familie som jeg er veldig knyttet til. Jeg har også store ambisjoner om videreutdanning innenfor Sykepleie og drømmer om å bli jordmor.

Jeg misunner deg for at du er så heldig å ha tre barn, synes det er en fryd å lese alt om livet ditt som mamma. Alle gleder, sorger og utfordringer det innebærer. Ler godt av innlegg som da du beskrev hvordan det var å være ute med trøbbeltrioen 😄

Selv har jeg alltid sagt jeg skal ha minst tre barn, men ser ut til at vår fantastiske sønn må være enebarn. Derfor drømmer jeg meg ofte bort i dine beskrivelser rundt det å være trebarnsforeldre ☺️

Fortsett med å skrive så virkelig som du gjør. Ærligheten og dybden i innleggene dine finner jeg hos svært få bloggere.

Takk Jona 😄

31 år gammel sørlending. Fant bloggen din etter en googlerunde etter søskenvogn. Ble fort fast leser. Liker holdningen og tankegangen din. Mammahjertet har ofte rett. Du er ærlig og realistisk. Og du skriver godt!

Jeg husker og likte godt "Brev til min sønn" innlegget. Ga nyfødte lillebror i fanget en ekstra kos og tårene trillet. Ble rørt langt inn i hjerterota. Barna dine er heldige som har deg som mamma!

Jeg kom over bloggen din en kveld i juni da jeg satt og ammet og ammet og ammet og ammet min 1 måned gammel baby. Den kvelden hadde jeg bestemt å lese hele bloggen til Susanne Kaluza, og bloggen din var linket der. Siden da har jeg lest hver eneste ord du skrev :P

Vi deler samme verdier når det gjelder barnas oppdragelse, amming (jeg er nok en amme aktivist ^^), bæring, osv, så jeg synes det er kjempe interessant å lese det du skriver. Bra skrevet i tillegg ;)

Jeg er 29, har 3 barn (7, 4 og 6 mnd). Jeg er fransk, "utlending" i Norge, og det var jo veldig interessant å lese hvordan du opplevde å bo i Tyskland ;)

Hei! Jeg aner faktisk ikke hvordan jeg havnet innpå bloggen din første gangen, det er så lenge siden. Men fra første stund ble jeg fast leser :) Jeg er 21 år gammel, desverre uten barn foreløbig. Samboeren er ikke helt gira på barn ennå sier han, så mens jeg venter tolmodig, koser jeg meg med å lese om andre sine :) Jeg føler at jeg lærer mye av å lese bloggen din, og det viktigste jeg har lært av deg er at det ikke finnes regler på hvordan en skal være en god mor. Og det skal jeg jammen huske på den dagen jeg selv sitter der med et barn, forvirret og usikker på om jeg gjør det riktig :) Takk for at du skriver så bra Jona, er en glede å følge med på deg og barna dine :)

30 år og 2 barnsmamma (1 og 3), kom innom bloggen via kaluza og liker stort sett alt veldig godt. Og er jeg uenig i noe unngår jeg å legge igjen anonyme hat-kommentarer :) Spesielt liker jeg de litt mer humoristiske innleggene som er veldig lett å kjenne seg igjen i. Dessuten syns jeg 1 åringen min har mange like trekk som minstejenta di. Litt fascinerende :) Selv er jeg en fulltidsjobbemamma med en pappa som er mest på hjemmebanen akkurat nå.

Hei!

Fant deg via Susanne kaluza sin blogg en gang mens jeg gikk gravid. Og har fulgt deg siden! Jeg har selv en datter på 8 mnd, en bonusdatter på 10år, og samboer.

Jeg elsker at du skriver så åpent om mange ting, deriblant amming. Har ved flere anledninger delt dine innlegg via facebook :-) kjenner meg også igjen i mammalivetiform.... For fysj hvilken form jeg var i etter svangerskapet ;-) kommer til å fortsette å følge deg, og tipse andre om bloggen din!

Ønsker dere alle en god helg!

Klem

Anniken: Hei! Gøy å høre at det er flere med "tette" barn som leser:) Jeg prøver å være så ekte jeg bare kan, uten å utlevere barna og meg selv for mye. Det er en vanskelig balansegang, men bloggingen gjør så mye for meg som mamma at jeg kan ikke slutte ;)
Tusen takk for svar!

Elina: Hei! Så hyggelig å høre litt om deg. :)
Så gøy at du ble inspirert til å lese boka! Den boka er hands down den mest fornuftige foreldreboka jeg har lest til nå. Det er mange som skriver mye bra og forskningsbasert, men jeg liker samfunns-og historievinklingen han har. :)
Hjertevarmende å høre at bloggen har hjulpet deg med å finne din vei som mamma. Tusen takk for tilbakemeldingen Elina og takk for at du leser!

Ane: Wow så artig å vite at du som ikke er mamma leser bloggen! Det er stas:)
Takker og bukker! Og veldig hyggelig at du legger igjen spor Ane.

Iselin: Hei! Så gøy å høre litt om deg Iselin.
Kjekt å høre at det jeg skriver engasjerer deg, selv om du ikke alltid er enig. Men det er jo lov! Hadde vært kjedelig om alle var hundre prosent enige hele tiden. Jeg er glad i gode diskusjoner, så lenge folk holder en respektabel tone, og det føler jeg at folk som regel har her inne:)

Jammen er du tøff som flyttet så langt bort uten å kjenne noen på det nye stedet. Imponert! Lykke til videre med utdanningen!

Hei Jona!

Jeg var i samme gruppe som deg på mammanett og har fulgt bloggen din helt fra starten. Datteren min er født nesten samtidig som Lillebror og da er det litt ekstra stas. Jeg bor i et gult rekkehus i Bærum, er nettopp blitt 27 år, musiker, forlovet og har altså en datter på syv måneder.

Fortsett som du gjør! Og god helg!

Fant bloggen via en kommentar på en annen blogg. Ikke mamma selv. Mest jobb det går i, men liker hverdagsinnleggene, særlig de om utfordringer med å være mamma:) betryggende å se at noen har utfordringer også, og at alt ikke alltid er en dans på roser.

Heter Nina, 28 år. Har ei jente på 3,5 og en lillebror på 3,5 mnd.

Satt bare å googla, å fant deg tilfeldigvis :) Har lest bloggen din siden da. Elsker de ærlige meningenen dine. At du ikke sminker på ting, ikke prøver å være noe annet enn det du er, rimelig fantastisk! :) Derfor må jeg sette meg med kaffen min og lese bloggen din hver dag, eller følge med på instagram (ninamarier) :)

Sara: Åh jeg blir helt rørt Sara. Takk for tilbakemeldigen. Det betyr så mye!
Det er så gøy å få vite hvem som leser! Så utrolig spennende at du tenker på å bli jordmor. Det er et av de yrkene jeg også kunne forestilt meg, men tviler på at akkurat det kommer til å skje. Lykke til videre med utdanning og takk for at du leser!

Der var du! Jeg har lett etter deg! :)

Jeg snublet over bloggen din for en tid tilbake, og syns du var både underholdende og fornuftig. Jeg har to gutter på 4 og 6 år, og det virket som dine holdninger og syn machet mine når det kom til barn- og baby"stoff" -som jo opptar meg som mor.

Etter å ha kikket innom bloggen din litt nå og da (fikk aldri virkelig satt meg ned og lest gjennom), var du plutselig en dag borte! Ikke hadde jeg fått med meg hva du eller bloggen din het heller...! :/

I dag var jeg innom Pias verden, og DER var du! :D Pia linket til deg, og nå er du lagret ;)

I tillegg til mine to barn (og mann), jobber jeg i barnskole, så jeg har barn rundt meg på alle kanter. Da er det deilig og lese om andre ting i blant, men jeg engasjerer meg fort når barn er tema.

Siden jeg nå aldri fikk lest så nøye her før jeg mistet "deg", skal jeg gjøre det, og se om inntrykket mitt av bloggen din stemmer :)

Jeg er 31, bor i Oslo og fikk mitt første barn for 4måneder siden. Kom over den fine bloggen din i en desperat internettjakt etter gode råd. Med en gutt som nektet å ligge alene fra dag 1., som hater vogn og som fortsatt kun sover på/rett inntil mamman sin har det vært mildt sagt slitsomme måneder... Takk og lov for bæresele- hadde ikke overlevd uten!

Var innlegget ditt om lillebrors "vognhat" jeg leste først, men så etter kikking i arkivet ditt innså jeg at jeg hadde lest om deg tidligere, om vandringen din gatelangs i Berlin på kveldstid med lillebror i sele, i en annen sammenheng. Etter det er jeg innom deg hver dag.

Synes du skriver så utrolig fint, engasjert, ærlig, morsomt og oppegående. Forfriskende å lese om utfordringer og tøffe dager (trøbbel-trioen på cafe, ammetåka...) også har du jo mye gode råd og innspill til oss ferske mødre (særlig det om samsoving, nattamming og siste innlegget om lillebror har bidratt til å holde moralen oppe i heimen!) Lille fyren her bor på puppen på natta, sover i min seng, og kan foreløpig ikke klare seg uten meg i mange minuttene. Men ved å lese dine kloke ord er det litt lettere å tenke at jeg ikke ødelegger gutten, eller skyter meg selv alt for mye i foten - og slå meg til ro med at det er en periode!

Synes også brevet ditt til lillebror 6måneder var helt utrolig fint og rørende! Synes du virker som en veldig god, kjærlig og passe avslappa mor!

Dette ble litt langt- beklager det, ble litt revet med i min aller første kommentar! :)

Marit: Hei!
Så hyggelig med Sørlendinger på bloggen. Rimelig sørlandsk selv ;)
Tusen takk for gode ord. Det er så hyggelig å høre at du setter pris på det jeg skriver. Gir masse motivasjon!

sarah: hehe, godt det er noen ammeaktivister der ute. Vi trenger dem, uansett om mange lar seg irritere. Superviktig tema! Blogger er forresten så greit å ha mens man ammer og ammer. Leser mye blogg jeg mens jeg pupper for å si det sånn ;)
Gøy å høre at du også er "utlending" i Norge. Tusen takk for svar Sarah, og takk for at du leser!

Anette: Hei! Det er så interessant å få vite hvem dere er. Jeg blir alltid ekstra glad for å høre at folk som ikke er foreldre leser bloggen. Jeg syns det er så fint å vite at også dem som ikke lever som meg likevel får noe ut av å lese det jeg skriver:)
Lykke til videre med babyplaner og alt som kommer. Jeg ble selv mamma da jeg var litt eldre enn deg og angrer ikke på at jeg fikk barn tidlig :)
Tusen takk for gode ord Anette!

Maren: hahah! nå måtte jeg flire litt. TAKK for at du ikke gidder å legge igjen anonyme hat-kommentarer selv om du er uenig. Det var hyggelig å høre ;)
Artig at du syns barna våre har likhetstrekk :) Og koselig med hjemmepappa. Min mann hadde permisjon i mange måneder med førstebarnet. Godt for begge to og de har et spesielt tett bånd <3

Ann: Heisann!
hehe, ja jeg var i ganske dårlig form nå etter tredje fødsel. Hadde færre ekstrakilo men grusomt dårlig kondis og i det hele tatt en skrøpelig kropp som var sliten og tung. Men nå kommer det seg, litt etter litt :)
Tusen takk for at du deler innlegg! Det er utrolig hvordan det å dele på facebook ofte har hatt enormt positiv effekt på bloggen. Da er det mange som aldri ville funnet bloggen ellers som titter innom.
Takk takk og god helg til deg også Ann!

Flik: Hei! Så utrolig stas med gamle kjenninger! Takk for at du har fulgt bloggen så lenge. Grattis med dagen på etterskudd og god helg!

C: Ekstra stas med lesere som ikke har lik livssituasjon som meg. Syns det er fascinerende å ha et litt bredere spekter av lesere. Tusen takk for gode ord!

Nina: Hei Nina! Ja jammen er det tilfeldig noen ganger. Jeg har også funnet et par favorittblogger via googling og jeg er så glad for at jeg ramlet over dem!
Tusen takk for at du følger både her og på insta og for at du tar deg tid til å legge igjen noen (veldig varmende) ord!

Ingrid: Heisann! Neimen så bra at du fant veien tilbake da! Leste innlegget til Pia og satt med et gedigent smil etterpå. -den dama altså! Knallbra ;)
Hyggelig å ha deg her. Håper intrykket ditt stemmer;)

Sara: Hei! Takk for jomfrukommentaren -og for en kommentar! Jeg blir helt varm om hjertet. Det at du forteller at du finner hjelp og støtte i det jeg skriver gjør meg bare så glad! Det er akkurat det jeg ønsker med denne bloggen -å lage et sted hvor vi kan reflektere, heie på hveradre, diskutere, få nytt perspektiv på ting og støtte hveradre. TAKK for gode ord. Jeg setter så stor pris på det!

Hei Jona.

Jeg er en jente på 23 år, som bor i Oslo og fant deg også gjennom flotte kommentarer du hadde skrevet i kommentarfeltet til fotballfrue.

Elsker humoren din, selvironien og beskrivelser av hverdagen deres i Berlin- og nå i Norge. Det var også spennende å følge deg fram mot fødselen med Lillebror. Tenkte mye på deg i de ni dagene (!) du gikk på overtid.

Synes du skriver reflektert og godt, og gleder meg til en dag det er min tur å bli mamma!

Hilsen Maren

Heipådeg! jeg tror jeg fant deg på ein så stalker-ish måte som at leg la merke til navnet på bloggen i en eller aen blogg sitt kommentarfelt, haha! Det som fasinerte meg til å begynne med var at du bodde i Tyskland og at du levde med mann og barn i et land du ikke var fra selv liksom. Dette med land og språk mht barn fasinerer meg veldig (elsket innlegget du hadde om det nå nylig). Jeg tror grunnen til at jeg har fortsatt å følge deg (i motsetning til de fleste mammabloggene jeg er innom) er at jeg synes det er så spennene at du tar opp (og praktiserer mange av) disse litt "kontroversielle" temaene som du gjør. Jeg har alltid rynktet på nesen av samsoving, for eksempel, mens etter å ha les (og spurt) på bloggen din, satt jeg å forsvarte det til noen venniner i klubb her en dag.

Det var mye mas.. Jeg vil bare si at du er super! Jeg liker at du lærer meg nye ting, setter nye ideer i hodet mitt og åpner øynene mine for andre måter å se ting på, til den dagen jeg selv får barn.

Jeg setter også utrolig stor pris på at du alltid har svart når jeg innimellom har kommentert, det gjør at jeg liksom føler litt mer at det er noe interaktivt, ikke bare jeg som glor inni livet ditt!

(Det om hvem vi er foresten, jeg er en 20 år gammel lærerstudent)

Stå på! =D

Hei flotte Jona,

Bloggen din oppdaget jeg for et år siden via en kommentar du hadde lagt igjen på en annen blogg som jeg ikke husker, klikket videre inn på bloggen din, og begynte å lese. Da var jeg egentlig midt i innspurten på masteren, og når man har mye å gjøre, ja det er jo da man vasker vinduer, sorterer sokker og leser blogger. Og falt speiselt for din blogg, selv om jeg ikke har barn. Jeg er nå i fasen hvor jeg er ferdig student og i jobb. Og jeg trodde at jeg nå ville ha barn. Men jeg føler meg ikke helt klar, tros mine 28år. Men inntill lysten blir stor nok og vi føler oss klare, så føler jeg at jeg lærer utrolig mye av å lese bloggen din. Du er som en guru. Og jeg gleder meg til den dagen hvor jeg har barn, og tenker: "dette anbefaler Jona", "dette lærte jeg av Jona", inspiret av Jona..... Og hvorfor leser jeg bloggen din: jo, du er så utrolig flott, skriver godt og engasjerende, tar opp tøffe temaer, all slags erfaringer, tabuer, fødehistorier, fine hverdagsøyeblikk, herlig rot, mat, amming..... Rett og slett spennende og variert. Selv for en uten barn. Og, etter mange fine leseropplevelser skammer jeg meg får å ikke legge igjen kommentarer. Så derfor ble vel kanskje denne veeeeldig lang, beklager.

Ønsker deg og den fine familien din en god helg. Jeg skal besøke en venninne med to små troll - gleder meg!

Hei :) Gisela heter jeg, 26 år, datter på 3 mnd og gift. Bor i Oslo, revisjonsstudent. Fant deg gjennom Monica Jensen sin blogg, "traff deg" i kommentarfeltet til Marianne Beate sin blogg ang bæresjal for en stund siden også :) leser bloggen din fordi den er ærlig, fine tips og betryggende å lese at ikke alle er "perfekte". God helg! Klem :)

Hei,

Jeg er 16, tysker oppvokst i Norge med en svakhet for mammablogger. Husker ikke heelt hvor jeg fant bloggen din, men det var en link i en annen blogg (Susanne Kaluza?) en gang i November/desember i fjor. Jeg syntes det var så facinerende at jeg var tysker i Norge, og du var liksom "på andre siden" hvis du skjønner. I tillegg Føler jeg at du er en veldig reflektert person, og selv om jeg ikke alltid er enig i alt du skriver, så får jeg alltid noe ut av det! Jeg liker generelt alle innlegg om språk, og det å ha flere nasjonaliterer i hjemmet, fordi jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver, men det innlegget som jeg virkelig kan lese igjen og igjen og igjen er "første gang du sa det" fordi det så ut til å komme direkte fra hjertet. For å være ærlig savner jeg tyskertøsa navnet, det var så famtastisk litt proviserende og humoristisk på en måte, men mammalivet er fremdeles den første bloggen jeg skjekker hver dag.

Bah,skulle bare svare på en kommentar, men det tar evigheter! Du skal def. ha creds for å skrive om relevante ting om man har barn eller ei...

Creds går til fotballfrue som har fantastisneinnlegg inspirerende og er en gründer-blogger. Du er helt rå, gleder meg på dine blogg-vegne! Let me know hvis.du vil gjøre et leser-portrett en gang;) digger deg!

(Anne) (igjen...;)...)

Jeg er 25 år gammel, mamma til en toåring og enke.

Vet du, jeg husker faktisk ikke helt, men jeg tror det var via en annen blogg. At jeg likte kommentaren din på en annen persons blogg eller noe og så falt jeg pladask for bloggen din! :-) Du er helt unik Jona! :-) Klem <3

Hei Jona,

Skjønner veldig godt behovet for å få litt respons. Og deler gjerne litt :)

Jeg ble mamma til nummer to i sommer, og fant deg hos Vigdis som skriver Jeg er Jonathan. Som du vet så skriver hun en deilig mammablogg med en lett og hverdagslig tone. Akkurat det samme beundrer jeg deg for å gjøre. Hvorfor liker jeg Mammalivet? Whats not to like tenker jeg. Du har en snert og en humor det ikke er lett å nå igjennom med på "papiret". Underholdende, ærlig, ironisk, beskrivende og til tider veldig morsom. Jeg gleder meg ALLTID til å lese innleggene dine, og blir svært sjelden skuffet. Jeg liker så godt din sarkastiske tone, hvordan du bare treffer spikern så innmari på hodet slik som i innlegget om "stilig interiør" og "tre eksemplariske barn på tur i parken (i Berlin)". Det innlegget som sitter sterkest hos meg er beskrivelsen av hjemmefødsel og en av dine siste innlegg. Det som heter "de skulle sett deg". Det traff meg skikkelig.

Jeg fikk nemlig også regelrett sjokk da lillebror kom, og viste seg å være en skikkelig klegg. Jeg mailet deg med noen konkrete rop om hjelp, og du svarte med en gang på hvordan takle bæring, samsoving osv. Tusen takk!

Jeg fortsetter å følge med, både her og på instagram! Gleder meg til fortsettelsen :)

Klem fra Bente

Jeg fant deg for første gang på våren en gang, og det var fordi jeg klikket på en link, men jeg husker ikke fra hvor. Det som slo meg veldig når jeg leste var at du var norsk (men "ikke norsk", som meg, og bodde i utlandet, som meg) og mye mye flinkere enn meg til å uttrykke deg skriftlig.

Du var også høygravid på den tiden (en dag til termin eller noe sånt!) så jeg måtte jo selvsagt komme tilbake igjen for å se om noe hadde skjedd, og da Lillebror tok seg litt tid ble det enda mer tid for meg med å "bli kjent med deg" før han kom.

Jeg er ikke mor selv, og har heller ikke planer om det. Jeg har levd et nesten barnefritt liv til nå - 26 - ingen av vennene mine har tidligere fått barn (og det virker heller ikke som om de har planer om det) og alle i familien min er mye eldre enn meg, så til og med barna til fettere og kusiner er på min alder. Men det betyr ikke at jeg ikke har noen interesse av det, og en venn av meg fikk et skjønn liten sønn (litt uplanlagt, men vi er alle kjempe fornøyde med den overraskelen!) for litt under et år siden, og siden da har jeg blitt litt mer obs på de mer praktiske tingene ved å ha barn i hus.

Du skriver om alt dette på en veldig åpen og fantastisk tilgjengelig måte, og jeg føler at jeg lærer masse av å lese det du skriver. Jeg liker veldig godt også at du virker veldig åpen for å lære nye ting og høre om andres erfaringer (ikke det at jeg har noe å bidre med der). Også kjenner jeg meg litt igjen i visse ting du skriver - selv om jeg ikke har noen familie selv - litt pga det å være norsk i utlandet, eller det å være sammen med noen som ikke er samme nasjonalitet som deg, og litt det å være ikke-nordmann i Norge eller utenfor.

heia, jona!

jeg fant deg fordi du fant meg;) etter at du hadde lagt igjen så mange koselige kommentarer inne hos meg så ble jeg så nysgjerrig på hvem du var, og klikket meg inn til deg. og der ble jeg, og har fulgt deg siden! liker den ærlige, uhøytidelige og lekne stilen på bloggen din. og så er du rakker`n så søt, da;)

jeg er vigdis (32); tobarnsmamma, kjæreste, sykepleier, blogger og løkkabeboer på flyttefot (i hvilken rekkefølge du vil;)).

fin dag til deg* klem v

Hei! Jeg husker ikke helt hvor jeg kom over bloggen din, men jeg har vert fast leser over ett år tror jeg.

Selvom jeg er en 16 år gammel jente så digger jeg bloggen din. Du synes kanskje det er litt rart at jeg er 16 år. Jeg kan innrømme at når det kommer innlegg om amming fek så blar jeg bar fort forbi, men det virker som at det er nyttig for mange. Så you go girl!:-) Jeg har ingen barn(har heller ingen planer om å få barn i nærmeste fremtid). Jeg liker veldig godt at du ikke bare skriver de positive sidene med å ha barn, du prøver ikke å skjule det som ikke er fult så gøy føler jeg.

I tillegg må jeg si at jeg synes det er så fascinerende at barna deres får lært seg 4 språk. De er superheldig som får den fordelen. Jeg liker også innleggene med oppskrifter også veldig godt.

Jeg er 22 år gammel, og alenemamma til en gutt på 10 mnd. Pappen bor i -og er fra india. Jeg fikk anbefalt bloggen din av en bekjent for ca et halvt år siden, og har fulgt den siden! Veldig mange fine innlegg om bla. amming, og gjør at jeg ikke føler at jeg gjør en stor feil med å fortsatt samsove og nattamme sønnen min, ettersom mange driver å maser om at det er på tide å slutte... Tusen takk for det! Og har også hatt glede av noen av oppskriftene du har lagt ut ;)

Dette er også min første kommentar her, er ikke så flink til å kommentere blogger jeg leser på, men en gang må jo være den første :P

Hei, jente på 16 år som syntes det er veldig koselig å titte innom bloggen din i ny og ne. Syntes du er morsom og inspirerende!

Vestlandsjenta

Vestlandsjenta

Hei ! Jeg husker ikke hvordan jeg fant bloggen din - men var på rundt de tider lillebror skulle bli født. Jeg er selv 21 år - ingen barn , og ingen planer om det med det første heller! Jeg er veldig glad i å lese, både bøker og artikler - og elsker å diskutere alt mellom himmel og jord. Ellers er jeg aktiv i idretten og vil beskrive meg som veldig familiekjær, som eldstemann i en søskenflokk på 5! Selv om jeg ikke er småbarnsmor synes jeg bloggen din er utrolig spennende og lærerik! Du skriver så godt og ærlig , istedenfor for perferksjonistisk og overfladisk. For kommende mammaer tror jeg at den ærligheten du deler må være utrolig god - alltid godt å være flere i samme situasjon! Håper virkelig at bloggen eksisterer den dagen jeg engang skal bli mor. Håper også du engang vil komme med bok- eventuelt få fast spalte i et blad - du er en veldig dyktig og reflekter "skriverinne" ;) Hehe !

Maren: Hei Maren! Knallgøy å vite at det er flere som ikke har barn som leser! :) Tusen takk for fine ord!

Hei,

Jeg er en 26 år gammel psykologstudent i Oslo, og snart mamma til to!! Jeg fant deg da du bodde i Berlin, og fant nok bloggen din gjennom søkeord som "kule tin gå gjøre i Berlin";) Men så oppdaget jeg en dame med mange av mine meninger, særlig godt husker jeg innlegg som har handlet om det å tørre å stå for dine egen oppdragelse, og å få litt selvtilitt rundt det å IKKE gå for skrikekurer, men sette barnets behov først. Et innlegg jeg leste da datteren min var et par mnd handlet om det presset det er for mamman (og pappan også kanskje) å skulle "rive seg løs fra babyen så tidlig som mulig". Lær barnet å ta flaske, legg det i egen seng og kom deg på byen... Det mest naturlige er jo å være tett, tett, tett inntil den lille i starten. Så her har det vært samsoving (vi sover vel igrunn fremdelses best med alle i samme seng, og hun er snart tre;) ), amming 15 mnd, bæresjal, masse kos og et barn som har fått tatt sine signaler på alvor. Hun fikk blant annet helt panikk dersom vi gikk fra henne i sprinkelsenga, og det var tøft å stå imot alle andre mammaer/bestemødre/tanter og bedrevitere og ta henne opp og gi henne kos, fremfor at "hun venner seg til det/ de har ikke vondt av å gråte litt". Jeg er så takknemmlig for at du har skrevet så bra om disse tingene, og gitt meg selvtilitt på å nettopp ta mitt barns signaler på alvor, ikke bare følge en oppskrift på "den perfekte oppdragelsen". Innlegget som det fjerde trimester var også så bra!!

Nå gleder jeg meg masse til nr to kommer, og ikke minst hvor rolig og trygg jeg skal få lov til å føle meg. Trygg på egne innstinkter og at jeg faktisk vet best for mine barn:) Takk for at du har vært en del av det som har fått meg til å komme dit!

Hanna: hehe, jeg har også funne mange fine blogger på den måten;)
Artig at du fremsnakker samsoving etter å ha lest om det her! Jeg syns det er viktig at de mammaene som vil samsove ikke skal bli halshugget for det. Det er på ingen måte farlig, så lenge man tar visse forhåndsregler ;)
Utrolig gøy å få ditt perspektiv på bloggen Hanna. Tusen takk!

Hei søte du! Så morsomt.

Jeg leste en kommentar fra deg på en annen blogg (sorry, husker ikke hvilken), og den fikk meg til å klikke meg videre inn til deg. Både det du skrev, og det jeg synes var et morsomt bloggnavn (fortsatt litt trist at det er borte :p).

Jeg ble sittende å lese litt gamle innlegg den kvelden, og følte med en gang at jeg fant en "sjelefrende" når det kommer til det som er viktigst for meg, barna. Sånne ting som langtidsamming, bæring, samsoving. Men enda viktigere så tenker jeg at du ser på barn sånn som jeg gjør. At du har den samme respekten for barna som jeg har, at du snakker til dem på en ordentlig måte foreks., tar følelsene deres på alvor, aldri ville straffet dem, og generelt har "myke verdier". Jeg ser at du er veldig varm og har masse omsorg og kjærlighet og nærhet til dem. Og det gjør meg alltid så varm om hjertet.

Ikke minst er det "trygt" for mitt hjerte å komme hit, jeg vil aldri lese noe her som jeg får vondt i hjertet av på den måten. (I går opplevde jeg en mor som kalte sin 16 mnd. gamle datter for "a pain in the butt", to her face. Slike ting.)

Det er ting jeg brenner for, barn. Ikke bare mine egne, men alle barn. Jeg jobber med det også, de som ikke har det så bra.

Du skriver så bra, og det er så mye interessant. Jeg liker at du "tør" å ta opp ting som langtidsamming slik du gjorde her en dag.

Også har du, som jeg, flere barn enn gjennomsnittet, du er også ung, og jeg innbiller meg at du og Tyskeren var litt sånn "young love at first sight" av en eller annen grunn, og det samme var jeg og mannen.

Så hvorfor jeg ble synes jeg sier seg selv. ;)

Absolutt favorittblogg som jeg er innom hver dag.

Jeg er så ny her, men jeg driver å leser meg litt bakover når jeg har tid. Foreløpig er det lillebrors fødsel som sitter best fast av eldre innlegg.

Nå tror jeg egentlig jeg har svart på det meste?

Så har jeg et spm. tilbake, jeg har fått det for meg at dere ikke bor i Oslo, eller? Jeg bare lurer fordi hvis dere skulle gjøre det, eller rett i nærheten, så har jeg veldig lyst å tipse deg om noe for oss internasjonale familier som er supert (spesielt i permisjon).

(Og ja, altså, jeg pleier å skrive med "C." som navn, men så det var en annen nå. Jeg følger deg på insta også og begynner på G der, så da brukte jeg G nå. Du kjenner meg nok igjen, veldig dårlig på å holde kjeft.)

Cecilie: Hei du!
Det er så stas å vite at det er mange som ikke har barn som også følger bloggen! Blir glad for at du sier du syns bloggen er variert. Det jobber jeg hardt for å få til:)
Tusen takk for at du tok deg tid til å skrive dette! God helg til deg også og kos deg på besøk hos småtrollene ;)

Gisela: Hei! Så artig at du fant veien via Monica og Marianne Beate! Jeg er ikke så flink til å legge igjen spor på blogger jeg leser. Må virkelig bli bedre på å ta meg tid til det. Merkelig, for før jeg begynte å blogge selv kommenterte jeg over alt! :P
Veldig gøy å høre fra deg Gisela. God helg til deg og familien!

Wanda: Hei!
Ja jeg har samme fascinasjon av tyskere i Norge! Lurer fælt på hvordan det vil bli for mine jenter i fremtiden. Enn så lenge så er de veldig tyskere, men det er mulig de vil føle seg som vaskeekte sørlandspiker om noen år.
Hehe, ja det var litt vondt å si farvel til tyskertøsa. Men jeg ville ha et bloggnavn som sa litt mer om innholdet på bloggen, pluss at når man skriver mye om sine meninger på åpen blogg, så blir det aller meste analysert og kritisert, så da ville jeg bare gjøre meg selv en tjeneste og slippe hårsåre diskusjoner ang det navnet, som jo egentlig ble brukt i beste mening av meg. Det var faktisk en del som ble støtt likevel, og det syns jeg var trist.

Utrolig spennende å høre om favorittinnleggene til folk. Takk for veldig fin og konkret tilbakemelding og takk for at du forteller litt om deg selv! Det føles litt sprøtt og veldig gøy at 16åringer leser det jeg skriver. :D

Reidun Beate: Tusen takk gode Reidun. Det var blant annet deg og andre mammagründere som bidro til å inspirere meg til å fortsette å skrive og bygge videre på det jeg elsker å gjøre. Stor takk til deg!

Hei Jona!

Jeg fant deg på en av mine mange runder på mammablogger da jeg gikk med lilleskatt i magen <3 Vi hadde termin omtrent samtidig, og det var veldig spennende å følge deg da.

Innlegget jeg husker aller best nå, er Til pappa og Fjerde trimester! Fantastisk bra innlegg. Til pappa henger forresten over senga til pappa'n her <3..... Og innlegget om bleieavvenning/dotrening av de små. Dette har gjort at min på straks 8 mnd tisser og bæsjer på do :D

Jeg elsker bloggen din btw... Leser og koser meg i sene nattetimer når vi nattammer... (som han nå er på tur til å slutte med, så jeg må finne andre tidspunkt å lese blogger på ;) ) Innleggene er ærlige og hverdagsrelatert, absolutt. Ikke noe er rosarødt, men det er faktisk mange utfordringer med å være mamma. Min søster leser også bloggen, og vi tipser stadig hverandre om blogginnlegg her. Og hun kunne så gjerne ønske hun fant bloggen din før hun ble mamma selv...

God helg til deg og din nydelige lille familie!

Bente: Hei! Så gøy at du fant meg via Vigdis! Ja helt enig, jeg elsker bloggen hennes. Fint å høre at du setter pris på ironi og sarkasme. I det virkelige liv så er det virkelig slik humor som får meg igjennom de tyngste dagene. Men det er ikke alle som setter like mye pris på det, og jeg har fått en del tyn for sarkastiske replikker. Men jeg tenker at hvis man ikke liker det, så liker de ikke meg, og da blir denne bloggen ikke akkurat den riktige for dem å lese ;)
Veldig spennende å få vite hvilke innlegg som treffer deg! Ofte så tenker jeg "ok dette var et merkelig innlegg, det er sikkert ingen som skjønner poenget" men så blir jeg overrasket, for det er jo en haug av folk som gleder seg over det jeg har laget. Andre ganger tror jeg at jeg har laget noe sinnsvakt bra, og så blir responsen sånn "meh..". hehe! Ikke lett å vite hva som slår an, men jeg prøver å skrive ting jeg selv syns er gøy eller spennende, og så får det bare bli slik det blir med responsen.

Du, jeg husker den mailen din! Jeg følte så med deg og prøvde mitt beste å gi tips uten å høres ut som jeg satt med babymanualen i hånda. Utrolig hyggelig å høre at det hjalp! <3
Tusen takk for tilbakemelding og for at du følger både her og der :)

Sara: Heisann! Jeg blir så fascinert av alle disse historiene. Det at du ikke har barn, og kanskje ikke vil få det heller, er ekstra interessant. Fint å vite at publikumet er litt bredere enn hva man kanskje forestiller seg for en "mammablogg"!
Veldig stas å høre at du føler du lærer noe på bloggen. Setter stor pris på at du tok deg tid til å skrive dette. Gir masse inspirasjon! Takk Sara!

vigdis: Næmmen hei Vigdis! ja jeg var så flink til å legge igjen spor over alt før, men har virkelig blitt for lite av det i det siste. Blir til at jeg raser igjennom alle favorittbloggene mine før jeg prøver å få skrevet noe selv. Må bli bedre til å heie på flinke bloggedamer som deg! ;)
Lekenhet er bra! Føler jeg nesten kunne hatt enda mer av det, men det er søren ikke lett å balansere det og de mer seriøse artiklene. Lærer i hvertfall ikke *lite* av å blogge! :)
Gleder meg sånn til å følge dere videre Vigdis! Vi skal sannsynligvis flytte selv om et halvt år vi å, og jeg vet at jeg kommer til å finne bøttevis av inspirasjon hos deg!
Stor klem og god helg til deg og den herlige gjengen din!

Amalie: Hei!
Ja, det er litt rart for meg at 16åringer følger bloggen hehe, men samtidig så blir jeg litt stolt! Hadde ikke sett for meg at jeg skulle appelere til såpass unge jenter, så det er rett og slett en vedlig hyggelig overraskelse å høre fra deg!
hehe, ja jeg kan se for meg at enkelte innlegg blir sånn bla-fort-forbi for de yngste leserne, men det gjør ikke meg noe :) Ikke alle må like absolutt alt jeg skriver om.
Oppskrifter ja! Nå er det flere som har nevnt det og jeg får litt dårlig samvittighet. Jeg kokkelerer jo stadig, men tar meg ikke like ofte tid til å dele. Skal prøve å gjøre det oftere!
Tusen takk for at du legger igjen spor Amalie!

Guro: ojoj, personlige anbefalinger er stas å høre om!
Det gjør meg så glad å høre at innleggene om samsoving og amming når ut og at budskapet blir oppfattet av leseren slik jeg ønsker at det skal (av de fleste i hvertfall). Tusen hjertelig takk for "jomfrukommentaren" jeg håper det blir flere fra deg ;) Og helt til slutt: bøyer meg i støvet for den jobben du gjør som alenemamma. Respekt! <3

Fineste Jona! Du var faktisk den første mammabloggen jeg begynte å følge. Fant deg på bloglovin da jeg registrerte min egen blogg der og ble nysgjerrig på navnet. Jeg fulgte deg daglig fram til Lillebror ble født, men etter det har jeg dessverre falt litt av. Jeg vender likevel stadig tilbake selv om jeg ikke alltid er like flink til å kommentere. Det plager min evig tilbakevendende dårlige samvittighet at jeg er for dårlig til å bloggene jeg følger. Ønsker deg og dine en riktig god helg! :-)

Tulipan: Herreminhatt! Det er jo faktisk en god gjeng unge folk her! :D Så gøy å vite! Vedlig glad for at jeg spurte, for jeg ante ikke at det var såpass mange unge ikke-mammaer som fulgte med! Takk for at du følger!

Jeg tror jeg fant deg gjennom terminklubb på mammanett, da vi hadde termin nesten på samme tid med hvert vårt tredje barn. Det var noen spennende måneder!

Har fulgt deg siden - og du skriver ærlig, oppriktig med tonnevis av humor og ironi. Akkurat som jeg liker! Personlig kan jeg ikke få glemt outfit-bilde i etterkant av fødsel! Så veldig kjennelig og så kul som poserte i salig mix av mote eller ikke mote antrekk. Street fashion ? ;-)

Fra og ha vært en ivrig bruker av kommentar-feltet har det blitt litt mindre den siste tiden, men jeg følger likevel med deg!

Selv er jeg 29 år, har tre barn (en gutt på 7, ei jente på 8 mnd og en gutt som døde noen uker før termin i mars -12) og tenk nå har vi akkurat funnet ut at det kommer en mai/junibaby også. Så på an igjen innlegget om tredje mann kjente jeg med SÆRS igjen i! Ha ha!

Kjente meg også igjen i innlegget om hvor en den gamle jeg blitt av? På alle områder! Jeg er egentlig en ambisiøs jente, full av iver og nysgjerrighet over det meste, elsker å oppdage og utforske nye steder, bøker, musikk,mat, aktiviteter og mennesker - men den siste tiden har jeg satt meg selv litt til side til fordel for noe herlige barn! Og det er fint det også, for all del, men jeg gleder meg til den gamle jeg kommer frem igjen. En enda bedre utgave av den tidligere meg, med mer livserfaring og et hjerte som rommer så uendelig mye mer. Den morskjærligheten er ubeskrivelig og vanskelig for meg å fatte, men at den har gjort noe med meg - det er sikkert!

Hu hei, nå ble det mye her, men fortsett med bloggen! Den er nydelig - akkurat som deg!

Vestlandsjenta: Heisann! Veldig gøy å få vite hvem du er!
Åh det er herlig med mange søsken. Vi er selv 4 stk og jeg elsker det. Skulle gjerne hatt en flokk på 4eller5 barn selv jeg, men der kolliderer drømmen med virkeligheten desverre.
Åh nå ble jeg rørt. Takk! Tenk om jeg kunne skrive bok ja. Eller en spalte. Vet du, det er faktisk noe jeg drømmer om, så hvis jeg får muligheten så griper jeg absolutt sjansen! ;)
Hvor lenge denne bloggen vil eksistere vet jeg ikke enda. Enn så lenge så føler jeg for å fortsette en god stund. Kanskje jeg går over til andre ting etter hvert, men det å skrive kommer jeg nok aldri til å klare å slutte med!

Hei Jona! Jeg mener at jeg fant deg via Piasverden, da det handlet om reservasjonsretten til leger. Havnet innom mange blogger da, men likte din best. Mye på grunn av ærligheten, og den så åpenbare kjærligheten din til barna dine. Innlegget jeg husker best (har bladd i arkivet) er fødselen til lillebror. Jeg synes du og mannen din er beundringsverdige! Tøft gjort å få tre barn i så ung alder, og å tørre å gjøre så mange store endringer i en sårbar periode.

Selv er jeg mor til ei multihandikappet jente, gift og jobber som lærer. Nå er vi der at vi har et sterkt ønske om et barn til, men synes det er skummelt da ingen kan fortelle oss hvor stor sjansen er for å få et til så sykt barn. Etter mange år med utredning, og mange runder med oss selv, har vi nå bestemt oss for å ta sjansen. På bloggen din føler jeg at jeg får et innblikk i hvordan det kanskje vil bli, og drømmer meg litt bort😊

Student: Oj! nå ble jeg helt varm om hjertet! SÅ deilig å høre at det jeg har skrevet har hatt en slik positiv innvirkning på deg! Det er akkurat det jeg ønsker med disse mammainnleggene. Blir helt rørt og ganske stolt egentlig. Tusen hjertelig takk! Masse lykke til med fødsel og baby! Jeg er sikker på at det blir fantastisk bra!

G.: Hei! takk for herlig kommentar! Ja tyskeren og jeg var kanskje over gjennomsnittet heftig kjærlighet, men dog ikke ved første blikk. Det var litt sånn "oj deg vil jeg bli bedre kjent med" og så bare ballet det på seg over noen måneder og da skjønte jeg at jeg aldri kunne leve uten ham igjen :)

Herlig å høre at det er flere som satt pris på innlegget om langtidsamming -til tross for at jeg nok var litt het i topplokket da jeg skrev det. Men det varslet jeg om i begynnelsen av teksten, så det får gå ;)

Tusen takk for at du forteller om favorittinnleggene dine, og at du faktisk driver og leser i arkivet! Det er en ekstra fin følelse for meg å vite at det jeg har skrevet før ikke går i glemmeboken, men fortsatt blir lest.

Vi bor nok ikke i nærheten av Oslo. Vi er nede i sør faktisk. Men har sterk forbindelse til Oslo-området pga arbeid.

Tusen takk for at du følger og kommenterer, både her og på insta ;)

Ane: Hei!
Å herlighet så utrolig at et av mine innlegg henger på veggen hos dere! wow!
Så stilig at babyen din går på do! Jeg prøver enda med Lillebror, men nå som han har blitt så mobil, så er det vanskeligere å få med seg signalene.

tusen takk, kjære deg! God helg til deg og dine!

Drømmelykke: Hei! Jeg husker deg faktisk veldig godt fra tidligere! Satt alltid veldig pris på kommentarene dine :) Vedlig hyggelig at du fortsatt er innom av og til! Takk for at du legger igjen spor og god helg til deg!

EmmaK: Hei Emma! Du er en av de jeg husker godt, både fra termingruppa og fra kommentarfeltet tidligere. :) Å herlighet gratulerer med tredjemann på vei! Det forstår jeg at ble litt sjokkartet oppdagelse, men så fint likevel! <3
hehe, det outfitinnlegget ja. Jeg var litt redd for at outfitbloggere skulle bli støtt av det, men det var aldri ment som noe vondt mot dem. Det var vel mest bare et ærlig portrett av mammalivet og hvordan visse ting havner på bånn av prioriteringslista hos meg når jeg har baby i hus :P Gøy å høre at du husker det så godt!

Ja jeg har som du har lest, også kent mye på dette med at "den gamle meg" er borte. MEN akkurt som du sier, så kommer vi nok sterkere tilbake i ny og forbedret versjon! <3
Tusen takk for at du har fulgt meg så lenge Emma! Setter uendelig stor pris på at du har vært med hele veien! Masse lykke til med graviditeten. -finnes det forresten noe sted hvor jeg kan "stalke" deg litt :P fikk jo veldig lyst til å følge deg på denne nye reisen! <3

Måne: Hei! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Jeg sender deg masse varme strømmer og håper at drømmen deres går i oppfyllelse. Er det en ting jeg unner alle kvinner, så er det det å få være mamma <3

Hei!

Jeg fant bloggen din gjennom en kommentar i en annen blogg (kan det ha vært underveis sin?), og likte den straks. Dette er noen måneder siden. Jeg synes du har et godt språk, du virker veldig reflektert til å være såpass ung, og du tar opp problemstillinger som jeg synes er interessante - kulturforskjeller, identitet, selvstendige livsvalg. I tillegg er selve bloggoppsettet ryddig og pent - alt dette er elementer som trekker meg tilbake gang på gang, og som har gjort at jeg har lagt deg i RSS-leseren min. (Får du/dere forresten gjort noe med det at du ikke lenger kan svare under hver enkelt kommentar? Jeg vet at du har skiftet plattform, men dagens løsning blir ganske rotete.)

Selv er jeg rundt 30, er gift og bor i Oslo med mannen min. Jeg har ingen barn, og ønsker meg heller ikke noen, men nettopp derfor synes jeg det er spennende å lese om folk som lever et annet liv. Jeg vil jo gjerne forstå de som velger annerledes enn meg selv, og hos deg både lærer jeg mye og får mye å tenke på. Sånn ellers er jeg byråkrat som jobber mye med språk, og som liker å løpe så ofte jeg kan.

Takk for en god blogg, fortsett så lenge det gir deg noe!

Strekker: Hei! så hyggelig å høre at du følger bloggen selv om du lever ganske annerledes enn hva jeg gjør :) Jeg er enig med deg i at kommentaroppsettet er uoversiktlig og skulle ønske de kunne endre på dette. Tror desverre ikke det skjer med det første, siden dette er standardoppsett for alle blogger på denne plattformen, men jeg kan høre med dem igjen.
Takk for at du leser og legger igjen spor!

Du er hjertelig velkommen til følge meg på livets vei :-) Dessverre er jeg ikke noen blogger selv om tanken har slått meg noen ganger, men enn så lenge har jeg om ikke annet omsider kommet meg på insta...Det er nå i allefall noe! @leesland

Sees:-)

Så flink du er til å åpne opp bloggen din for oss som leser! Kjenner meg veldig igjen i ønsket om å vite litt om hvem det er som titter innom, kommentarfeltet er jo fantastisk i så måte, men de fleste som besøker legger kanskje ikke igjen noen tilbakemeldinger. Det er jo spennende å vite litt om hvem som kommer på besøk.. :)

Jeg er mamma til tre tette gutter hvor ingen er i barnehage. Familien er opptatt av å være mye ute, her jaktes og slaktes over en lav sko. Å lære dem om naturen og å indoktrinere dem i friluftslivets gleder er viktige verdier.. ;) Studerer for tiden ernæring og dette preger bloggen - jeg forsøker å gjøre innleggene relevante og litt mer nede-på-jorda, for det er mer enn nok av forvirrende, motstridende kostholdsråd ute og går, som ofte ender opp med å gi dårlig samvittighet heller enn motivasjon til å ta tak.

Og så skildrer jeg gjerne mammatilværelsen med en dose humor, antakeligvis for å unngå å bli sprø av den høye forekomsten av leverposteiflekker og spaghettiøser i undertøysskuffa.. ;)

Jeg fant bloggen din gjennom en anbefaling hvor (tro det eller ei) du og jeg ble nevnt i samme innlegg. Jeg ble jo nysgjerrig på hvem de andre var, og må innrømme at jeg ble litt matt av å oppdage hvor mange fantastiske bloggere som fins der ute, du intet unntak. Jeg trives godt inne hos deg; du skriver så åpent og ærlig og jeg kjenner meg ofte igjen i det du deler.

TreTette: heisann! Ja deg har jeg fulgt og vært innom mye:) Syns det er så fint med fokuset på å være ute i naturen og la barna ta del i dette!

Tusen takk for at du delte. Det er så gøy å bli bedre kjent med dem som leser, og å få deres perspektiv på min blogg!

Hei Jona ! Husker ikke hvor jeg kom inn på bloggen din, men har fulgt deg daglig siden et par mnd før lillebror ble født. Det som inspirerer meg mest ved å følge bloggen din er, varmen og nærheten din, alle de flotte bildene og nok ikke minst din nydelige utstråling . Jeg er langt forbi småbarns stadiet , men koser meg med å se og lese om dine. Jeg har fire voksne barn, flere barnebarn og er utdannet spesialpedagog. Alt godt til deg ! L

Kjære deg! Du gjorde det strategisk rette da du starta å blogge - du besøkte andres blogger, la igjen kommentarer, og fikk oss til å oppdage deg. Det tar litt tid får man blir "hekta" på en blogg, og man må lese noen innlegg før man føler at man kjenner personen bak bloggen. Jeg er innmari glad for at du med dine holdninger og syn på foreldrerollen, blir lest/hørt. Jeg liker at du forteller at det å ha barn ikke bare er idyll. Jeg liker at du viser at man må bruke litt tid sammen med barna (bære dem, amme dem, leke med dem, være til stede). Du virker ærlig og morsom og kul. Og slik kunne jeg nå ha fortsatt. God helg:) Hilsen ei som ikke har så mye tid til å skrive som hun hadde da hun var hjemme med minstebarnet...

Hei,

jeg begynte å lese bloggen din da jeg var gravid, ønsket å finne en ordentlig mammablogg hvor det var reflekterte innnlegg og litt på samme alder som meg selv. Så fikk jeg en anbefaling av en annen blogger- christinestrening.blogg.no. Så ble så glad når jeg klikket meg inn på din blogg :) Alle innlegg er bra og reflekterte, du skriver om ting som de er ;)

Jeg er selv fersk mamma til en gutt på 2 mnd :) Jeg er førskolelærer i barnehage til vanlig og er 27 år fra Bergen og bor sammen med kjæresten min.

Fortsett den gode bloggingen din !!

Hei! Jeg fant bloggen din for halvannet år siden via Susanne Kaluzas blogg, og ble interessert med en gang. Har vært fast leser siden.

Jeg er en 25 år gammel siviløkonomstudent, gift, ingen barn (enda). Jeg er opptatt av trening, mat og musikk, og leser mye om mangt. Jeg liker å holde meg oppdatert og engasjert, og særlig derfor liker jeg bloggen din og at du tar opp mange spennende (og noen ganger kontroversielle) tema om det å være mor.

Å lese det du skriver om barn og familieliv gjør at jeg gleder meg veldig til å få egne barn. Du fremstiller ting på en ærlig og direkte måte som tiltaler meg, og jeg tror jeg vil være bedre rustet til det som måtte kunne komme av å ha fulgt deg så lenge. Det er veldig spennende å følge deg, du kommer alltid med noe nytt!

Jeg kjenner meg litt igjen i deg slik du beskriver personligheten din, samtidig som vi er på to ganske forskjellige planeter i hverdagen. Jeg beundrer det du får til, og jeg kommer til å fortsette å følge deg lenge!

Oj, nå så jeg at det er flere som skriver G her, men det er altså jeg som har `pleid`å kommentere som G før ;) Jeg fant bloggen din gjennom kommentarfeltet til fotballfrue, og da jeg fant ut at du var gravid og like langt på vei som meg, så fortsatte jeg å lese. Jeg var gravid med A som er mitt første barn, som ble født 15. mars. Tror jeg begynte å lese et par måneder før termin, så jeg har jo fulgt med en stund nå. :) Synes du skriver både morsomt og rørende og ikke minst ærlig. Jeg bor i Oslo og er 32 år. Synes også at det er inspirerende at du gjennom denne bloggen nå skal leve av å skrive den (ettersom jeg har forstått det), og kan jobbe hjemmefra og være mer sammen med barna. Jeg vet ikke hvor mye du har jobbet mellom de andre barna, men kanskje du kunne skrevet noe om følelsene rundt det å begynne å jobbe igjen etter permisjon? Enten det er angst, sorg, forventning, glede..? Stå på videre! :)

Og en ting til forresten, det her er sikkert innlysende for deg, men jeg legger gjerne bare igjen kommentarer der jeg faktisk får svar. Det er jo faktisk artig å ha en dialog! Jeg digger at du gjør det! Da føler man at det er litt mer vits og kanskje.

Vanvittig mange tilbakemeldinger du får! Så bra at du klarer å svare på alt, grundig også! Jeg har jobbet heltid som oversetter i perioder, da mest Engelsk - norsk, men litt spansk også. Men akkurat nå er jeg i mammaperm (til januar) og ser etter ny jobb innen kommunikasjon :)

Og du - utrolig kult at du følger bloggen min, tusen takk for det!

Anonym: Hei! Du verden så gøy at også mammaer som har voksne barn og barnebarn leser bloggen min! Og for et spennende yrke du har. Har alltid interessert meg for pedagogikk og hadde det et år på universitetet.
Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen noen ord her. Har du kommentert en del før? Jeg føler jeg husker en del gode kommentarer fra deg, L. :)
God helg i allefall og tusen takk for at du svarte!

Pia: HEI Pia! Ja det var nok ikke så dumt å være kommentargal i starten, det er jo faktisk ganske lurt for å bli sett! :) Stas å høre at veteranbloggere som deg liker bloggen min! Tar det til meg og bukker og neier :P Tusen takk for tilbakemelding og en ekstra takk for det sinnsykt gode innlegget du linket til meg i! Det var så godt for hjertet (og lattermusklene) å lese! Du er gull!
Håper du fortsetter å skrive lenge, selv om du ikke lenger er hjemme med minstebarnet ;)

Karoline: Heisann! det er så hyggelig å høre at folk har anbefalt bloggen min. Det er så fjernt for meg at andre mennesker også har en slags personlig forhold til denne bloggen, akkurat som meg, men på en annen måte. Og det at de faktisk liker den så godt at de anbefaler den videre gjør meg så glad:)
Gratulerer som nybakt mamma! Håper dere koser dere masse sammen og lar de rundt dere skjemme dere bort i disse første, nære og viktige månedene. Ønsker deg og den lille familien alt godt!
Takk!

Jeg så du hadde kommentert hos fotballfrue sin blogg, og navnet ditt "tyskertøsa" vekket interessen min da jeg også er bosatt i Tyskland :) Og siden har jeg vært fast leser.

Jeg er ikke mor, så det er ikke "mammalivet" du skriver om som har fenget meg - det er skrivemåten din - du kan få selv det kjedeligste temaet til å virke spennende! Du motiverer og skaper engasjament, det liker jeg :)

Hvem er jeg? 24 år, bosatt i Frankfurt sammen med samboer og hunder, er hundegal, student og husmor.

September: Hei! Så deilig å høre at bloggen gjør at du gleer deg tli å få barn. Av og til nøler jeg litt når jeg skriver innlegg om de litt tyngre dagene eller de ikke-så-artige elementene i et mammaliv. Men det er godt å høre at bloggen jevnt over oppfattes positivt :) Ja jeg gjør så godt jeg kan for å utvikle meg og kjøre nye vinklinger på ting. Godt å høre at det blir godt mottatt. Tusen takk for en utrolig hyggelig kommentar!

Takk selv for at du kommenterer svarene du får. Veldig hyggelig ! Og ja, kommentert flere ganger på bloggen din ! L

Gerd: Heihei! Ja deg deg husker jeg godt fra kommentarfeltet tidligere:)
Så moro at vi har baby i samme alder!
Ja jeg har på en måte bloggen som en jobb nå, men det er ikke ( i hvertfall ikke føreløpig) slik at jeg kan "leve av det". Men sånn er det nok for de aller fleste som er selvstendig næringsdrivende. Det tar en god stund før det virkelig begynner å lønne seg:) Jeg er fornøyd hvis regnskapet går i null eller litt over hehe. Enn så lenge så skriver jeg egentlig bare fordi at jeg trives med det, og den kontakten jeg får med andre mennsker gir meg så mye. Om det skulle bli økonomisk overskudd etter hvert så blir det en super bonus! :)
Tusen takk for svar G!

Ida: Ja jeg er helt overveldet! Utrolig herlig å høre så mye fint fra så mange og få vite litt mer om dem som sitter "på andre siden av skjermen" :)
Så spennende å jobbe som oversetter. Misunner deg litt, siden jeg er over gjennomsnittet glad i å lære og det å bruke nye språk :)

Tyskerfrua: Hei hei! Ja deg husker jeg godt vettu:) Har vært innom bloggen din også en del ganger:) Artig med flere som har tysk mann og kjenner dette med å bo i Tyskland. Tusen takk for superhyggelig tilbakemelding. Blir helt satt ut. takk!!

Hei Jona! Jeg husker ikke hos hvem, men jeg fant deg via en annen blogger som nenvte deg. Falt veldig for bloggen din, måten du skriver på og hvor ærlig og usensurert du er :) Jeg har veldig sans for mammalivet i form, men jeg husker best innlegget om trygg samsoving, det traff meg midt i hjerterota :P

Jeg er selv mamma til to gutter, en på 3,5 år og en på 8 måneder. Er 29 år gammel fra Skien. Blogger om gutta mine, og mannen, om mat og om hobby.

Tusen takk for en fin blogg som er en fryd å lese, håper du fortsetter med det :)

Fru Thoresen: Hei! Så herlig å høre at du satt pris på innlegget om samsoving. Jeg håper at mange fikk et litt annet perspektiv på det emnet, siden det ofte blir fremstilt som noe farlig eller noe som gjør at barna blir bortskjemt.
Har vært innom bloggen din nå og et par ganger tidligere. For noen nydelige barn du har! Og så artig at du også har en gutt på samme alder som min :)
Tusen takk for tilbakemelding, Lotta :)

Jeg er 33 år gammel, bor på Sørlandet med samboer og en gutt på nesten to. Jeg fant deg via et googlesøk, tror jeg? Skulle google noe og mener å huske jeg kom over et innlegg du hadde illustrert med bilder av noen trefigurer en av jentene dine hadde lekt med og stilt opp i forskjellige positurer? Kan det stemme? Eller et annet, jeg husker ikke. Aner ikke hva jeg egentlig søkte på, men jeg leste i hvert fall videre og ble fenget. Det var enten da jeg var høygravid eller så hadde jeg nettopp født, og du hadde mye som jeg syntes var interessant for meg som nybakt/snart mamma. Så selv om det er noen år forskjell på oss så syns jeg du skriver mye som er aktuelt for meg også :)

Petra: Hei! Ja det kan stemme. Det var nok innlegget om når og hvordan man bør snakke med barna om blomstene og biene det ;)
Hyggelig med sørlendinger blandt leserne. Er sørlending selv;)

Heisann!

Jeg er 34 år og har en liten på snart 2 år laget ved hjelp av donor

Jeg leser bloggen din fast, du har et realistisk og nyansert syn på det meste her i livet.

Liker at du er stolt, lykkelig og takknemlig over barna dine, det er viktig å rope ut sin lykke. Synes foreldregenerasjonen vår gjorde for lite av det... Og så deler du også dine hjertesukk med oss, det gjør veldig godt. Likte best innleggene om det fjerde trimester og dette med å beskytte barn mot feile bilder i sosiale medier. Viktige ting som jeg har tatt med meg videre i hverdagen. Selv om jeg gjerne skulle lest dette om fjerde trimesterfør min lille kom. Takk for at du blogger, du gjør en kjempejobb!

Jeg husker ikke når og hvordan jeg fant bloggen din, tror navnet tyskertøsa var det første som jeg fant interessant. Jeg er 24år og flyttet i fjor til Tyskland for å bo sammen med min egen tysker ;-) Jeg har ingen barn, men jobber som engelsktalende erzieherin i en barnehage her :-) Synes bloggen din er super! Du skriver så ærlig og jeg kan av og til kjenne meg igjen. Synes det er spennende og lese om hvordan dere har gjort det med språkene, helt fantastisk og ikke minst viktig å la barna få omgang med alle språkene;-)

Tusen takk for en super blogg :-) Og ikke minst takk for alle mattipsene og boktipsene ;-)

Mille: Hei! Så hyggelig å høre fra deg Mille! Syns det er spennende at du har fått en sønn ved hjelp av donor. Har aldri møtt noen (ikke som jeg vet) som har det. Må man til utlandet for å få barn på den måten? (Beklager hvis det var et dumt spørsmål, men jeg innrømmer at dette har jeg ikke peiling på)
Herlig å høre at du likte innlegget om det fjerde trimesteret så godt. Akkurat det innlegget fikk jeg faktisk noe kritikk for, men heldigvis mest positiv tilbakemelding. Ikke alltid like lett å gjøre alle til lags i hvert eneste innlegg:)
Tusen hjertelig takk for gode ord, og ikke minst takk for at du leser!

Marielle: Hei! Så gøy å høre fra deg:) Stas å vite at bloggen blir lest av folk som ikke har barn også, og så attpåtil en "Tyskertøs" ;) Tusen takk for svaret Marielle!

Dette vil jeg også svare på :) Det er første gang noensinne at jeg skriver noe på en blogg, og følte at dette var passende tidspunkt ;)

Jeg fant deg ved en tilfeldighet da jeg leita etter Berlintips på google i november i fjor. Skulle til Berlin for fjerde gang, og ønsket noen nye tips (spesielt til Prenzlauer Berg som vi har bodd i hver gang - og stortrives i!!). Etter at du flytta fra Berlin har jeg fortsatt å følge deg, selvom jeg ikke har barn. Håper på å få egne barn om ikke så altfor lenge, og kommer uansett til å følge med deg videre her fra Oslo :) Mye spennende og engasjerende å lese om - og kanskje noen tips for fremtiden for min del ;)

Jeg er 33 år, gift, sørlending bosatt i Oslo i 15 år.

Jeg husker ikke hvordan jeg fant deg, men jeg husker at jeg bladde meg helt tilbake til første innlegg og leste bloggen fra begynnelse til nåtid på ca én kveld. Husker veldig godt innlegget ditt om amming og boken du anbefalte, den kjøpte jeg samme dag :) jeg er 29 år gammel, bor i Oslo og er 6 måneder gravid med mitt første barn. Pappaen er engelsk, og jeg hadde håpet i lange måneder at du skulle skrive om dette med at barna dine lærer flere språk, så ble veldig gla da jeg så at du endelig hadde laget et innlegg om det :) det vil jeg gjerne lese mer om. Jeg har en blogg som har ligget i dvale en stund, men som nokså sikkert kommer til å bli blåst til livet igjen snart nå som jeg straks blir mamma. Den heter Mies Tidsmaskin, og er en tidsreise tilbake til barndommen min og slik et gjensyn med gamle, gode leker, tv-serier, godterier etc som vi hadde da vi var små. Du er litt yngre enn meg, men mye vil du nok kjenne deg igjen i likevel :) du må gjerne ta en titt!

Mie

Hei.

Fant bloggen din ved at noen, jeg husker ikke hvem, anbefalte den som "en av fem du bare må lese". Da het du tyskertøsa. Likte bloggen din med en gang og syntes det var spennende å følge graviditeten din. Var selv akkurat begynt å jobbe etter endt permisjon med tredjemann.

Synes du skriver gode innlegg og det jeg liker best er at du ofte balanserer med synspunkt fra begge sider. Dog er jeg ikke alltid 100% enig med deg, men du er en av de få der jeg orker å si det i kommentarfeltet for jeg synes du svarer på en god måte og det går an å være uenig her inne uten at det utarter seg og blir useriøst.

Selv er jeg mamma til tre, dog ikke riktig så tette som dine, lege og blogger.

Hei hei!:)

jeg er 26 år fra vestlandet,samboer og mamma til johanna!:)

jeg kom over bloggen din i vår, da jeg fant ut at jeg var gravid og var på jakt etter kjekke mammabloggere! Tror det var linket til deg hos diaperdivadiary??

Vell, tysker tøsa ble ett navn jeg husket,så jeg tutlet meg innpå i ny å ne.. Jo større magen ble, jo hyppigere ble besøkene:P

Jeg har ingen favoritt innlegg.. Synes generelt du er en fantastisk skribent, å skriver mye intresant for en nybakt mamma som meg selv.. (f.eks Kjære nybakte mamma)

Men liker best innleggene som lærer grønne meg noe nytt :P

Som f.eks at skal du samsove kan du ikke bare ta babyen med i senga, kokos olje kan brukes til så mangt, 4 trimester? bæring, babyspråk, bleiefri baby.. Mye nytt for meg i allefall!

Vell, det ble bare din mamma blogg jeg leser, da di andre jeg fant var type "16 år og tobarnsmamma" blogger, som ikke helt appelerte til meg! Liker at du har informative innlegg med goe kilder, å ikke bare "jeg synes disse klærne fra er super fine":P

Jeg er ikke en bloggkommentator, helst en blogg leser! Så selv om dette er første (Å sikkert siste) gang jeg kommenterer, så er jeg nok en av dine ivrigeste lesere;)

Takk for en super blogg:)

Hei Jona

Jeg kom over bloggen din etter heftig googling i vår etter alt som har med mortilværelsen å gjøre.

Jeg er 36 år, har en datter på 4,5 mnd og bor i Oslo. Jeg har funnet mye trøst og trygghet i å lese innleggene dine, og har hatt spesiell glede av tekstene dine om samsoving/nattamming/lillebror som trenger nærhet. Jeg vet at man må følge magefølelsen, men jeg får til stadighet nye råd og informasjonsflyten er så overveldende når det gjelder det å bli mor, at det er godt å velge seg ut noen man faktisk stoler på. Og i mitt tilfelle er det mamma, svigerinnen min og på internett: Deg. Keep up the good work! Og del både gode og vanskelige ting, det gjør sånne som meg tryggere i morsrollen!

Hei!

"Pias verden" linket til deg i et innlegg, og derfor er jeg her. Det er første gang jeg leser bloggen din, men kommer til å følge deg:)

God søndag!

Fant bloggen den gjennom Pias verden for en god stund siden. Er innom stort sett hver dag,men sjelden jeg kommenterer beklageligvis. Noe med tid å gjøre.

32 år, gift for 2 gang og 5 dine og mine barn gjør sitt.

Plukket opp en del gode tips og triks fra deg, ellers nyter jeg egentlig og lese litt om kaoset ditt.

Takk for en fin blogg.

Hei:)

Jeg fant bloggen din via en link på en annen blogg. Har lest bloggen din siden før lillebror ble født. Jeg synes du tar opp veldig mange bra temaer, og skriver ærlig og reflektert. Jeg kjenner meg igjen i veldig mye av det du skriver, og må faktisk innom bloggen nesten hver dag!:)

Litt om meg: Mamma på 26 år, til to gutter på 18 mnd og 5 mnd. Kommer fra Sandefjord :)

Cecilie: Oj for en ære å få være mottaker av din første bloggkommentar! :D
Veldig gøy å høre at du fant meg på en såpass tilfeldig måte! Tusen takk for at du leser, Cecilie!

Mie: Wow, leste du HELE bloggen faktisk! Herlig fred, tusen takk! Det var gøy å høre at de gamle innleggene også blir lest :)
Ja jeg har tenkt på å lage det innlegget om språk mange ganger, men jeg fikk liksom ikke til å få frem alt jeg ville i et innlegg. Så nå ble det et innlegg om hvordan vi løser språkfloka først, og så kommer det sikkert andre innlegg om flerspråklighet generelt, med flere tips, triks og forskning rundt temaet. Jeg syns det er så spennende!
Skal ta en titt på bloggen din!
Tusen takk for at du leser Mie og ønsker deg alt godt i tiden fremover med graviditeten, fødsel og babytid!

Livet i Casa Didriksen: Hei!
Det er godt å høre at du føler du kan si det du mener uten at det blir dumt på denne bloggen:) Jeg er veldig for å få frem forskjellige syn på saker og ting, så lenge folk holder en vennlig og saklig tone. Jeg vet hvor vanskelig det kan være, for jeg blir selv ganske het i topplokket når jeg leser enkelte blogginnlegg hos andre, men jeg tenker at jeg skal oppføre meg like høflig på nett som jeg ville gjort i virkeligheten. :) Men det syns jeg absolutt at du gjør når du legger igjen spor her, så takk for alle dine kommentarer sålangt! På samme måte så vil jeg selv holde en rolig og vennlig tone i kommentarfeltet mitt, selv om det til tider tikker inn kommentarer som er på grensa til hva som jeg vil kalle høflig. Heldigvis så har jeg en "delete"-knapp som kan brukes i de verste tilfellene, som f.eks når anonyme troll slår til med useriøse kommentarer. Er dog såpass heldig med publikumet mitt, at det nesten aldri har hendt jeg må sensurere noe. :)

Tusen takk for at du har vært med sålangt, og jeg håper du er med videre!

Connie: Hei! Ja det kan godt være du fant meg via Diaperdivaen :) Vi er gode bloggvenninner, Stine og jeg :)
Åh den ventetiden med Lillebror var så fantastisk og så grusom på samme tid. Jeg satte så uendelig stor pris på det å kunne dele den med dere og jeg fikk så mye støtte at det var helt overveldende. Fantastisk at det kan bli sånn igjennom en blogg!
Veldig stas å høre hvaslags innlegg du liker! Det er så forskjellig hva som sitter best hos de forskjellige menneskene som leser. Det er godt for meg å høre at spekteret er bredt og at det er mange forskjellige typer innlegg som blir nevnt av dere!
Ja jeg er over gjennomsnittet opptatt av alt som har med svangerskap, amming og småbarn å gjøre, så jeg bruker time etter time på boklesing og internettresearch. Veldig godt å lese at du setter pris på de innleggene!

Ja det finnes utrolig mange mammablogger der ute, og de fleste av dem er nok litt i den sjangeren du nevner. Ikke det at det er noe galt med det, men jeg merker ofte at når folk får høre jeg skriver en mammablogg, så tenker de automatisk på den "typiske" varianten som handler utelukkende om dagens gjøremål, babyoutfits og interiør. Mange blir overrasket når de først leser bloggen, og det skjønner jeg.Ordet "mammablogg" har liksom fått en viss betydning som kanskje ikke alltid stemmer helt med mitt innhold.
Tusen takk for fin tilbakemelding og for at du deler litt om deg selv! Takk for at du leser!

Silje: Hei! Ja det er et gigantisk sjokk for de fleste av oss å bli mamma. Jeg har fortsatt dager hvor jeg ikke helt vet hvilket ben jeg skal stå på i visse saker som har med barna å gjøre. Men som du sier, så er det ofte best å følge magefølelsen i de tilfellene!
Jeg lover å gøre mitt beste for å dele både gode og mindre gode opplevelser og tanker. Ofte er det vanskelig å sette en grense mellom hva som er "bloggbart" for meg, og hva som blir for privat. Men jeg gjør mitt beste og setter uendelig stor pris på tilbakemeldinger fra dere og spesielt når dere deler deres egne tanker og erfaringer. Tusen takk for svar Silje!

Ingrid: Hei! Å så gøy at du fant veien hit og at du vil være med videre! Velkommen skal du være og fortsatt god søndag til deg! :)

Heidi: hahah, nå måtte jeg flire litt! Godt at du nyter å lese om kaoset mitt og ikke oppfatter det som sytete. (Det finnes det nemlig også folk som gjør.)
Ja jeg er også blitt dårligere på å kommentere på andres blogger, så det tenker jeg å gjøre noe med. Det blir liksom lite tid til overs når jeg har som mål å skrive fem innlegg i uken selv...og det får jeg heller ikke alltid til!

Takk for at du følger, Heidi. Setter pris på hver eneste en av dere, -det er jo dere som gjør halve bloggen! :)

Anette: Hei! Så gøy at du har fulgt bloggen så lenge. Det er betryggende å vite at jeg gjør en god nok jobb til å beholde lesere over lengre tid! :)
Så herlig med to tette gutter da! Tusen takk for at du har vært med så lenge Anette! Fortsatt fin søndag til deg og dine!

Hei Jona! Jeg er 24 år, fra Oslo, språkstudent og uten barn selv. Jeg kom over bloggen din i februar, tror jeg så en link eller en kommentar på en annen blogg (husker ikke hvor, dessverre). Jeg har fulgt deg siden da, og syns du skriver veldig godt og morsomt. Selv om jeg ikke leser bleie- og ammeinnleggene så nøye, har jeg stor glede av innleggene om språk, om barnas oppdragelse, om å være mamma i et fremmed land, om å komme hjem - om de store tingene! Fortsett med det!

Hei! Jeg fant bloggen din da jeg googlet "hjemmelaget plastelina" eller noe slikt. Jeg er 23 år og har ingen barn selv men er stolt tante til to nydelige gutter :) Jeg har blitt hekta på bloggen din og linket den videre til min søster. Du skriver så ærlig og det er interessant å følge med på hverdagen din som trebarns-mor. Stå på videre :)

Hei Jona!

Jeg fant bloggen din gjennom google - og har fulgt de ærlige, velformulerte tekstene dine lenge.

Jeg er en jente på 24 år fra Oslo. Jobber som pedagog i barnehage, og er veldig interessert i alt som har med barn og gjøre. Har ingen barn selv enda, men gleder meg så det noen ganger nesten er vondt (men godt) å lese om livet som småbarnsforelder.

Vi skal sette i gang med prøving snart. Pga jobbsituasjon og rett på foreldrepenger må vi vente en liten stund. Jeg er nyutdannet og ny i jobben :) Deilig å tenke på at jeg kan bruke bloggen din som "oppslagsverk" og lese favorittinnleggene mine om og om igjen når jeg forhåpentligvis sitter der med en positiv test. Jeg liker særlig innlegg om amming.

Skriver selv blogg som er humorbasert om fjas, samfunn og eget liv :)

Så glad for å ha din blogg å kikke innom hver eneste dag. Stå på!

Hei!

26 år, mamma til to tette, gift, masterutdannet i pedagogisk retning, Trøndelag!

Fant bloggen din da jeg googlet ett eller annet i forbindelse med fødsel nr 2. Elsker fødselshistoriene dine!! Men skal innrømme- konservativ som jeg er- at jeg ble fast leser først etter at du byttet bloggnavn. Det nye er ca tusen ganger bedre ;)

Takket være deg, har jeg klart å sette ord på mange mine følelser rundt mammating, og blitt mer sikker og inspirert i mammarollen. Elsker skrivestilen din og håper du en dag gir ut en roman👏

Klem

Ingeborg: Hei! så gøy at du fant veien hit, og at du har blitt selv om du ikke er mamma selv:) Tusen takk for fin tilbakemelding. Det er så gøy å høre hvilke innlegg folk liker!

Rebecka: Hei! Tusen takk!
Google altså. Må sende dem et takkekort tror jeg. :P Så mange som har funnet meg ved googlesøk :) Veldig gøy å høre at du liker bloggen selv om du ikke har barn selv. Fikk du laget plastelina da? :)

Irmelin: Hei! Å jeg blir så glad! Det er så utrolig stas å få vite litt mer om hvem som leser! Hyggelig å høre at du setter pris på innlegg om amming selv om du ikke har barn selv (enda). Så spennende at dere skal begynne med prøving snart. Masse lykke til ;)

Maria: Hei Maria! Jeg skjønner godt at det var noen som reagerte på det gamle navnet. Men jeg hadde aldri sett for meg at bloggen min skulle bli lest av såpass mange, og brukte det navnet litt "på trass" mot dem som tidligere har kalt meg for det på en lei måte.
Herlig å høre at bloggen har hatt en slik positiv innvirkning på deg! Det varmer et skrive-og mammahjerte!
En roman faktisk! Oj, det hadde vært en drøm!
Tusen takk for ditt svar og takk for at du leser :)

Urban jente, 40 år med en datter på 6. Kom over den via Susanne Kaluza sin blogg. Begynte å lese bloggen jevnlig fordi jeg synes det var gøy at du bodde i Berlin. Nå når du har flyttet hjem og datteren min er blitt "stor" er den ikke like aktuell/relevant bestandig, men henger stadig med :)

Jeg fant bloggen din etter at ei i termingruppa mi på Facebook linket til innlegget om nattamming, og har fulgt deg siden det! Har lært så mye, og har bladd meg tilbake i dine tidligere innlegg! Du er en av de mammabloggene som får meg ned på jorda etter at alle rundt meg anbefaler ammeslutt og skrivekur på lillesøster på 8 mnd, jeg leser inne hos deg og blir igjen trygg på at det beste for henne er mammakos, tålmodighet og pupp!!

Jeg er en 28 år gammel førskolelærer, mamman til Tuva på 8 mnd og Olivia på 3 år. Bor i stort hus på landet sammen med Henrik:)

Hei Jona! Jeg husker faktisk ikke hvordan jeg fant din blogg, men tipper det var via en annen blogg. Kanskje via Pia sin?

Du fanget interessen min sine vi er like gamle og har begge tre barn. Også er du utrolig flink til å skrive :)

berlinløvinnen

berlinløvinnen

Du skriver så godt og kan se på livet ditt med skråblikk selv om du forsøker å leve slik du ønsker/har idealer om. Synes du er veldig reflektert og lite kategorisk om mange temaer, har kommentert litt hos deg innimellom. Jeg har eldre barn og har måttet velge mine kamper opp gjennom årene, veldig klok er jeg ikke blitt, - men sitter på litt erfaring etter hvert. Krav, oppmerksomhet og kjærlighet, alt ofte i en ubalanse, og alt i samspill med barn, som jo blir veldig forskjellige selv om de vokser opp i samme hjem..Hvordan jeg fant deg? Jeg fant deg faktisk da jeg lette etter noe om Berlin, en by som har vært lenge i hjertet mitt lenge.

Du var kjappere i avtrekkeren enn meg.. for det var jo nemlig sånn at du fant meg først haha;) Førsteinntrykket.. KUL DAME!! Interessann! Morsom! Du vet når du møter noen, som du bare må bli kjent med. Sånn var det!

Jeg føler jo at vi kjenner hverandre veldig godt, siden vi har vært tilstede i hverandres bloggliv fra vi begynte begge to. Og det er vel ikke så mye jeg kan si, som du ikke vet fra før hehe..;)

Men det er nå engang sånn at jeg digger bloggen, og dama som skriver den. For den kombinasjonen du har med.. ærlighet, humor, kløkt, ironi.. fine bilder, etterbehandling, variasjon i temaer.. ja, alt.. er utsøkt! Man blir bare hekta liksom!;P Jeg liker også at du tør å skrive hva du mener, OG du dealer med de som ikke er enige med deg nøkternt og empatisk! Respekt!

Og at du gjør det så bra.. gleder meg stort!! Blir stolt også vettu.. av min gamle bloggvenninne! ;-) <3

Hei :)

Er 24 år og kommer fra Kristiansand samboer med 13 år eldre kjæreste og mamma til En liten gutt på 8 1/2 månde :)

Kom over deg da jeg i mamma og tåke var lenket til sofan mye av dagen med en gutt som var klistret til puppen hehe Det var en liten sak på deg med link til innlege ; hvorfor har folk med barn aldri tid til noe.. Eller noe sånt. Siden det innlegge har jeg vært fast leser og er innom et par ganger om dagen hehe :)

Du skriver utrolig bra! Kjenner meg igjen i mye av det du skriver og du var en god pust i bakken mellom alle sine meninger til en forviret første ganhgs mamma :)

Det har vært godt og lese at det er flere som ammer som en helt og har en liten en som liker og henge på mamma hehe

Du skriver så ærlig og ekte og er et frisk pust mellom alle rosa bloggerne med ny bakte kaker og "perfekte" hjem!

Stå på videre! Kommer til og følge deg så lenge du blogger! :)

Du kommenterte i bloggen min, så måtte jeg jo se hva du var for noe da vettu og siden da har jeg jo vært innom her sånn med jevne mellomrom :)

Hei :-)

Jeg er ei jente på 27, fra Røros i Sør-Trøndelag. Jeg er mammaen til Marielle som er født i juni 2012, og så er jeg gravid med termin i april 2014. Har egen hverdagsblogg.

Jeg tror jeg kom over bloggen din i noen andres kommentarfelt, og har fulgt deg i vel et halvår tror jeg, om ikke lenger. Jeg elsker måten du skriver på. Du er ærlig, og med ironi, og du er så "normal" hvis man kan kalle det det...? Du rosemaler ikke hverdagen, du innrømmer at du må ut og telle til 10 innimellom.

Jeg liker å lese om barna dine, hvordan de er i alderen de er i, og hvordan det er med aldersforskjellen, og det å ha tre tette osv. Veldig glad i bloggen din :)

Hei! Du vet vel litt hvem jeg er, men ikke så mye likevel, antar jeg? Hvordan jeg fant bloggen din husker jeg ærlig talt ikke. Antageligvis snublet jeg over den fra kommentarfeltet på en annen blogg, eller noe i den dur. Åh, sant det, jeg mener å huske at det var dedication-bloggen. Uansett fant jeg deg, og så med én gang at du var noen jeg ville følge. Du skriver bra og tar bra bilder, og det er absolutt ikke alle blogger som har både innhold og utseende med seg ;)

Jeg var gravid med lillesnuppa, mitt første barn, da jeg fant deg, og hadde termin ca halvannen måned etter deg. Dermed hadde jeg enda større grunn til å følge med. Jeg er jo superinteressert i barn, familie og disse tingene. I tillegg har du jo oppskrifter som er litt i min stil, og det kan jeg like! Selv er jeg en matnerd uten like, studerer nanoteknologi på NTNU, elsker å ta bilder, elsker å tegne og male (men det får jeg gjørt altfor lite av nå...faktisk ingenting), og bor i en liten leilighet med den lille familien min. Jeg blogger hovedsakelig (sunnere, sukkerfrie) oppskrifter, siden jeg elsker å bake, og siden det er alt jeg har kapasitet til om dagen. Egentlig vil jeg skrive mer om familielivet og kanskje om litt annet også, men det får vente til jeg har bedre tid (dvs er ferdig med innleveringer og eksamener for semesteret).

Jeg leser alt det du skriver, men er ikke alltid så flink til å kommentere. Jeg skal prøve å skjerpe meg ;)

Eg oppdaga bloggen din via Susanne Kaluza! Då du på den tida budde i Berlin vart eg nysjerrig, då eg har budd to år i Tyskland sjølv. Germanofil og gravid som eg er, vart bloggen din raskt eit fast innslag på leselista mi! Du skriv klokt om mammarolla, fødsel og familieliv. Du får meg til å tenkje og reflektere over spørsmål eg gjerne tek for gitt og som enda ikkje har dukka opp, -men som eg veit vil komme etterkvart som me får born. Her er det nokre dagar igjen til termin og innlegga dine om amming, samsoving og andre babytema har vore særs lærerike og gode. Eg likte særskild innlegga dine til oss som skal bli mødre for første gong.

Takk for at du skriv ein slik god og viktig blogg!

Hei! Jeg kom tilfeldig over bloggen din mens jeg var gravid. Leste en masse mammablogger, men bare noen av dem ble gjengangere. Akkurat nå er din blogg min absolutt favoritt! Jeg er også islandsk og oppvokst i norge og har også bodd i canada, usa og island i perioder så kjenner meg igjen i "rotløsheten" du har beskrevet. Jeg har funnet ut at jeg både er 100% norsk og 100% islandsk, ikke 50/50. Så istedenfor å føle drt som jeg har en "halv" nasjonalitet så har jeg 2!

Jeg syns du skriver veldig godt og det aller meste du tar opp er veldig interessant. Gleder meg til fortsettelsen!

Marianne: Hei! Så gøy at du følger selv om ikke innleggene ofte ikke er så relevante for din hverdag. Det er stas å se at jeg har et litt bredere publikum enn hva jeg hadde forventet!

Anne Mette: Heisann!
Det er så utrolig hyggelig å høre at du føler at du har lært noe av innleggene mine. Jeg ønsker jo selvfølgelig å gi folk et innhold som har substans og kan være lærerikt, men for det meste så velger jeg bare temaer utifra hva jeg selv er opptatt av og deler fordi jeg elsker å fordype meg i ting som har med barn, oppdragelse og tilknytning å gjøre. Da er det ekstra stas å vite at folk faktisk føler de får en del ut av det å lese tekstene mine! :)
Takk for tilbakemelding, takk at du deler litt om deg selv, og ikke minst
-takk for at du leser!

Florisa: Tusen takk!
Jeg er ofte innom Pia, så det kan godt hende du har sett meg der ja:)
Så artig at vi er like gamle med tre barn!

berlinløvinnen: Hei. Det var en veldig hyggelig tilbakemelding å få! Jeg har alltid hatt som mål å belyse flere sider av mammalivet, og prøver så godt jeg kan å være åpen for det meste, selv om jeg jo som du nevner, har mine idealer og som jeg lever etter. Ja jeg er helt enig i at barna gjerne utvikler seg vidt forskjellig selv om de vokser opp under samm tak. Jeg er opptatt av dette med å se barna som individer, og tror at nærhet og tilgjengelighet fra trygge voksne er noe alle barn har behov for for å kunne bli en veltilpasset versjon av seg selv. Takk for at du tok deg tid til å svare!

Diaperdiva: Hei Stine! Så gøy at du også svarer på dette!
Ja jeg føler jeg har "kjent deg" hele mitt "bloggliv" hvis det er lov å formulere seg såpass kleint, sånn oss bloggvenninner imellom? Tusen takk for særdeles hyggelige ord. Det ekstra motiverende å høre slikt fra en som er såpass dyktig på tastaturet selv.
Jeg digger deg og din vri på mamma(modell)blogging og er veldig glad for at jeg fant deg. -oppdaget deg faktisk via foreldremanualen!
Fortsett å glede meg og resten av dine lesere med modellsprell (laget liksågodt et nytt ord til deg jeg -værsågod: gratis bloggoverskrift :P ) og mammahumor på sitt beste. Og du, de statsviterinnleggene dine blåser meg alltid av banen. Ikke undervurder deg selv der altså. Dæven for en (rolle)modell! ;)

Tina: Hei! så hyggelig med sørlendinger her inne:) Er søring æ au vettu ;)
Tusen takk for gode ord. Jeg føler jeg har skrevet "takk" så ofte i kommentarfeltet her at jeg blir redd for at ordet mister mening , men hva annet kan man si? Jeg er helt overveldet! Det er utrolig herlig å tenke på at noe jeg har skrevet har hatt en slik positiv virkning på en annen mammas liv. Takk for at du tok deg tid til å svare, Tina. Setter så stor pris på det!

JunePune: hehe, ja det var en stund jeg var OVER ALT og nesten tok over kommentarfeltene i mammabloggverden. Har roet meg litt nå, men kanskje litt for mye? Jeg må bli bedre på kommentarrunder. Dere fortjener å vite at jeg leser og hygger meg med det dere skriver. Spesielt sånne flinke veteran-mammabloggere som deg! ;) takk for at du henger med!

Jeg har vel fulgt bloggen din omtrent siden du startet. Jeg digger måten du skriver på og at du er så folkelig og ikke over alle andre :)

Jeg er blogger selv, og skulle ønske min var like besøkt som din :) Jeg er 27 år, gift og hjemmemamma til mine tre barn. Og jeg digger det :)

Vigdis: haha! nå måtte jeg le litt. Det er første gangen noen har kalt meg "normal" tror jeg, men jeg tar det som et skikkelig kompliment! :) Jeg tror jeg kanskje er litt mer livat og animert i den virkelige verden, og den seriøse, rolige og reflekterte delen av meg kommer mest frem på bloggen. Ikke det at det er noe galt i det men. Men ja, jeg forstår hva du mener med "normal"! Lite rosemaling og mest ærlighet er det jeg stort sett går for. Jeg vil ikke at folk skal få det inntrykket at jeg lever i et hybelkaninfritt hjem og aldri har en dårlig dag med monstermamma-tendenser, for det stemmer ikke :)
Jeg mener å huske at du har kommentert en del før kanskje? Det er så vanskelig å huske hvem som er hvem, men ditt navn kjenner jeg igjen:) Takk for at du har fulgt så lenge Vigdis, og tusen takk for at du forteller litt om deg selv! Lykke til med svangerskap og fødsel <3

Vilde Sofie: Hei fine deg! Ja deg kjenner jeg jo litt, hvis det går an å si det sånn? :) Var en del innom bloggen din før, og ble veldig glad da du begynte å legge ut matinnlegg igjen. Følger deg på insta og koser meg med oppdateringene dine der også!
Tror vi har en del til felles, med mat og barnesyn og slikt også, og det er jo gøy:)
Gøy at du fant meg via Kristine. Jeg snoker mye etter matinspirasjon der inne!
Takk for at du har fulgt meg sålangt. Glad for at du fant veien hit, og at jeg kan følge med deg og den nydelige jenta di :)

Inga: hehe, germanofil OG gravid. Da skjønner jeg at mammalivet i Berlin var rette plassen for deg :P Så gøy at du likte førstegangsmamma-innleggene. Har egentlig hatt et tredje innlegg på lur, men har aldri fått publisert det. Kanskje jeg må gjøre det snart? :)
Takk for at du svarte Inga!

Ragnhildur: Neimen! Så gøy med en islandsk følger! Har bare hatt en eller to før deg som har gitt lyd, så dette er stas skjønner du:)
Føler litt det samme som deg ang nasjonalitet. Men føler meg likevel ofte litt malplassert hjemme på Island, siden jeg var så ung (10år) da vi flyttet.
Tusen takk for svaret Ragnhildur. Gaman að heyra frá þér!

Fru Jacobsen (@frujacobsencom): Hei! Deg kjenner jeg jo litt via bloggen din som jeg følger på bloglovin :) Det er merkelig med denne bloggingen og hvem som blir mye lest og ikke. Nå er ikke jeg blandt "toppbloggerne", men jeg hadde aldri forventet at bloggen skulle vokse såpass mye så fort. Jeg syns du gjør en kjempejobb med din blogg og syns det er så stas at du blogger for familieprat. Vel fortjent:)
Tusen takk for svaret kjære deg. Ønsker deg en super uke!

Ja, vet du hva, jeg tror vi har endel til felles :) Jeg skulle gjerne likt å kjenne deg i virkeligheten - vi er vel ikke så langt unna hverandre i alder heller (89-modell). Kanskje vi tilfeldigvis av et eller annet sammentreff dumper borti hverandre en dag ;) Beklager at jeg spammer det allerede veldig fulle kommentarfeltet ditt...

Jeg husker ikke helt hvordan jeg fant bloggen din, men tror den dukket opp gjennom et googlesøk jeg gjorde. I hvert fall ble jeg fort fan av bloggen, og besøker den daglig i håp om nye innlegg. Jeg begynte å lese den mens du gikk gravid med Lillebror, og nærmet deg overtid:) Det som fenger meg med bloggen er den herlige blandingen av humor og seriøse temaer, velformulerte innlegg og fengende skrivestil, og en uredd holdning til hva som kan tas opp i offentligheten. Jeg husker spesielt innlegget om det å ønske seg et bestemt kjønn, da husker jeg at jeg tenkte at dette er en blogger som ikke er redd for å ta opp ting!:) Jeg elsker også bildene dine, og jeg har mer enn tre ganger sittet med klumpen i halsen og tåre i øyekroken når jeg har lest de mange fine innleggene hvor du dveler ved noen melankolske tanker om barndom, tid og barns perspektiver. Bloggen din er ujålete, men estetisk vakker, morsom, innholdsrik og full av substans. Du har ofte fått meg til å se ting på en litt ny måte, og det er jeg veldig glad for! Jeg leser ikke mange blogger, og jeg leser bare noen veldig få fast. Jeg har mann og ett barn selv, er i midten av trettiårene, har utdanning, jobb og litt lite tid (og dertil dårlig samvittighet), og ønsker meg likevel et barn til om ikke så altfor lenge. Jeg er takknemlig for din gode penn og uredde holdning til hva som kan tematiseres og diskuteres. Det hadde vært spennende med et (eller flere) innlegg om samliv i småbarnsperioden, hvis dette er noe du kunne tenke deg å dele noen tanker om. Også ønsker jeg meg en søkefunksjon slik at man lett kan finne igjen gamle godbiter:) Takk for en engasjerende, underholdende og rikholdig blogg, og lykke til videre!

Hei jeg er 42, mamma til to som er en god del større enn dine, men liker din hjertevarme og avslappede holdning til foreldrelivet. Har alltid fulgt egne instinkter når det gjelder amming, samsoving og nærhet, og finner igjen egne holdninger i det du skriver. Du skriver så nydelig og nært. Og så liker jeg bildene dine! Fant deg nok enten hos fra eller Suzanne Kaluza.

jeg er usikker på hvor jeg fant deg, enten gjennom en annens bloggliste eller kanskje google.

Men når jeg hadde forvillet meg inn her, ble jeg sittende å lese meg lenger enn langt bakover. Jeg liker måten du skriver på, at du tar opp forskjellige temaer, og så krydrer du med nydelige bilder. Samt, der jeg satt i babybobla ga du meg masse lærdom og inspirasjon videre i mammarollen. Det var nok mye derfor jeg kom tilbake innlegg etter innlegg.

I havet av mammabloggere skriver du om ting som nattamming, det fjerde trimester og babybæring. Det er ikke bare ugler og rabattkoder. I love it. Og jeg kommer til å fortsette å følge deg, selv om drømmen om en baby til viste seg å være vanskeligere enn vi trodde, og ikke rett rundt hjørnet som vi håpte.

Ah, og litt om meg. 34 år, mamma til ei vakker, men beinhard jente på 12, bosatt i Halden med samboeren min som er yngre enn meg og barnløs. Vi har vært gjennom flere Ivf og FER forsøk da jeg ikke kan få flere barn på naturlig vis, forsøkene har dessverre vært mislykkede så langt. Har et siste forsøk igjen, som vi har utsatt frem til våren/sommeren.

Jeg skrev mye om våre opplevelse og følelser, og har derfor nå skrivesperre, for det ble ingen vellykkede forsøk, jeg ble ikke gravid og kommer kanskje aldri til å bli det igjen. Hmn. Jeg har fjernet "den" delen av bloggen, og prøver finne en ny retning i blogglivet. Og den kommer nok etterhvert. Men akkurat nå må jeg finne meg selv igjen først, for jeg er ikke lenger mama in the making, hun som prøver bli gravid, hun som samler informasjon om graviditet og babystuff. Jeg er nå en annen.

God klem.

Hanne: Hei!
Vet du, jeg har litt dårlig samvittighet for at det ofte går noen dager mellom innleggene, men det har sin grunn. Jeg vil ikke sette bloggen foran tiden sammen med Lillebror. Jeg skriver alltid mens barna sover eller hvis familien hjelper til og passer dem. Men jeg tror ikke jeg vil angre på det i fremtiden å la være å stresse for mye med å få skrevet:) Heldigvis så har jeg trofaste lesere som deg som kikker innom uansett om det ikke kom et innlegg i går -takk for det!
Herlighet så utrolig fin tilbakemelding! Jeg blir helt satt ut. Setter så pris på at du tar deg tid til å skrive dette. Det gir så vanvittig mye motivasjon :)
Jeg har tenkt på dette med innlegg om samliv. Jeg hadde gjerne gjort det, men det ville inkludert mannen min på en måte som jeg ikke er sikker på at han er komfortabel med. Må nok ta det opp med han før jeg kan skrive noe som går såpass mye på vårt forhold. :)

Ang. søkefunksjon! Hvis du er på forsiden til bloggen (klikk på headeren så kommer du dit) så ser du en søkeboks øverst i høyre hjørne under headerbildet. Der kan du skrive inn søkeord! :)

Tusen takk for tilbakemeldingen Hanne -den var superhyggelig å lese!

Hei flinke Jona!

Jeg leste var en del på Susanne Kaluzas blogg, og der hadde du kommentert. Da ble jeg virkelig nysgjerrig på damen bak de flotte og tankevekkende kommentarene.

Jeg har kommentert en par ganger på bloggen din, og jeg har mailet deg. Hvorfor leser jeg bloggen din? Den er reflektert, tankevekkende, godt skrevet, variert og allsidig, dessuten har den lært meg masse. Dessuten er det hyggelig å bli "kjent" med en mamma som tør å vise frem baksiden av glansbildet. Og jeg? Jeg er en dame på 50 uten barn, men med en fantastisk mann!

Stå på med bloggen, den er min favoritt.

Ha en strålende dag:-)

Klem fra Birgitte

Takk for tilbakemelding! Jeg tror heller ikke du vil angre på prioriteringen hva gjelder skriving versus samvær med familien - så hold på den!:-)

Merkelig nok så finner jeg ikke den søkefunksjonen (er jeg midlertidig blind?), og nå har jeg forsøkt i både firefox og chrome...så rart?

Ellers: veldig forståelig om du skåner mannen for samlivsinnlegg, så ikke tenk på det. Men kanskje det finnes temaer som kan tas opp uten å utlevere ham noe, men som kan være gjenstand for interessante kommentarer fra leserne? Kanskje ikke så lett når bloggen tross alt tar utgangspunkt i personlige erfaringer, men jeg er uansett mer enn nok fornøyd med det du faktisk skriver om, så samlivstemaene kan jo en annen blogger ta seg av;)

Hanne: Hei! Du nå ser jeg at den søkeboksen har forsvunnet. Det har blitt gjort noen tekniske oppdateringer og da har den nok blitt borte ifbm det. Jeg skal se om vi kan få på plass søkeboksen igen! :)

Anne: Tusen takk Anne! Så gøy at du finner bloggen interessant selv om dine barn er en del eldre enn mine :) Jeg syns det er herlig å vite at publikumet mitt er bredere enn det jeg først antok.

Steinsdotter`s Saga: Hei, så vondt å høre at dere ikke har hatt lykke med forsøkene så langt. Jeg kjenner flere som har slitt med å bli gravide, og selv om jeg ikke har opplevd den smerten personlig, så har jeg opplevd den på nært hold. Den smerten har en helt egen og sår klang som jeg ikke unner noe menneske. Jeg var en del innom deg i fjor og fulgte med og heiet fra kulissene. Har ikke vært inne på en stund nå da. Forstår at du ikke orker å ha så mye fokus på det temaet akkurat nå.

Tusen takk for nydelig tilbakemelding og jeg ønsker dere masse hell med siste forsøk til sommeren. <3

Hei! Jeg er 24 og førstegangsmamma til ei lita jente. Vi bor i trøndelag. Jeg fant deg ved en tilfeldighet, det var skjebnen, hehe :-D Jeg satt som vanlig å googlet svangerskap, så dukket du opp i en mammanett eller babyverden-artikkel, og jeg satt hele kvelden, dagen etter og dagen etter der og leste gjennom arkivene. Du har en fantastisk blogg, og du får satt ord på følelser jeg selv ikke greier å sette ord på, derfor er jeg så glad i bloggen din. Du fikk meg til å glede meg enda mer til å bli mamma, ved måten du skriver så vakkert om barna dine på.

Etter fødselen (da alt bare var et kaos) satt jeg svært stor pris på å lese innleggene «kjære førstegangsmamma», håper flere førstegangsmammaer får lest det 

Og ja, de viktigste verdiene i livet.. det er familien, helt klart. Det er det jeg brenner for og som får meg aller mest til å smile og være takknemlig for livet 

Stå på, du er flott!

Birgitte: Hei! Ja jeg husker du har mailet meg:) Veldig hyggelig!
Tusen takk for tilbakemeldingen og noen veldig gode ord. Jeg er målløs over responsen på dette innlegget. Rett og slett tom for ord!

Jente 22 år, bor langt oppi nord ;)

Har ingen barn men et stort ønske om å få en dag :)

Kom over bloggen din da noen linket den i et kommentarfelt på en annen blogg jeg leser. De linket om innlegge du har skrevet om det 4 trimstret. Det er også det innlegget jeg husker best av de jeg har lest. Det var ærlig, nyttig og menneskelig skrevet.

Oppfatter mye av skrivingen din som ærlig og personlig og derfor har jeg blitt igjen og lest flere av innleggene dine :)

Christine B.: Hei! Jeg blir helt ydmyk av tanken på at folk faktisk har lest seg tilbake igjennom hele arkivet mitt! Tusen takk for at du tok deg tid til det!

Marit: Hei Marit! Så gøy å høre hvordan du fant meg. Hyggelig at du likte innlegget om det fjerde trimesteret:) Takk for at du følger og for at du tok deg tid til å legge igjen et svar!

heisann :) jeg er 17 år gammel, og fant bloggen din ved å søke på "julebrød" faktisk :P så foresten helt fantastisk ut ;) jeg fortsetter å lese bloggen din fordi du skriver så interessant og legger ut oppskrifter, er selv veldi glad i å bake og lage mat :)

Katrine: haha! så vittig at du fant meg så tilfeldig! Takk for at du leser Katrine!

Jeg husker faktisk ikke hvordan jeg kom over bloggen, men jeg tror det var i desember 2012. Jeg var gravid og lette aktivt etter gode mammablogger. Jeg likte med en gang tonen på bloggen og ble like godt fast leser med en gang!

Jeg er 26 år gammel, bor i Rogaland sammen med min samboer og vår 4 mnd gamle datter. Jeg er opprinnelig fra Hordaland. Ut i fra det du skriver virker det som vi deler mange tanker rundt barneoppdragelse, feminisme og livet generelt. Jeg er ikke den som kommenterer mest, tror faktisk din blogg har vært den jeg har kommentert mest noensinne! Jeg liker oppriktigheten din, jeg liker din anti-jantelovholdning; du tørr å være deg selv og det er så flott! Du deler og skriver om temaer som opptar meg, og jeg syns også du skriver bra. Jeg har også teaterbakgrunn og like bra humor som deg ;)

Innleggene jeg har lest flest ganger er brevene du skrev til oss førstegangsmammaer. Jeg skrev faktisk et sammendrag av innleggene ned som en liten notis på mobilen og tok det frem både på sykehuset og i barseltiden. Kanskje jeg burde lese de enda en gang, det har blitt lenge siden sist. De innleggene hjalp meg virkelig å være snill med meg selv i den enorme omvendingen det er å få bli mamma. Kanskje noen av dine ord reddet meg fra en fødselsdepresjon, hvem vet? Jeg er i hvert fall veldig takknemlig :)

Hei Jona!

Følte nesten at det var på tide å legge igjen en liten notis! Mammalivet er stort sett konstant et åpent vindu på min mac! Og jeg titter innom så ofte jeg kan. Det er også den eneste bloggen jeg følger regelmessig. Jeg husker ikke helt hvordan jeg havnet her men det må ha vært i forbindelse med at du havnet på vg-nett, og det var da jeg begynte å lese om graviditeten din med lillebror at jeg ble interessert. Det var veldig spennende og morsomt. Du har en fin måte å by på deg selv. Skriver veldig bra og har reflekterte og interessante innlegg. Jeg likte mange av oppskriftene dine og har prøvd flere! En annen grunn var også at du bodde i et annet land og hadde flere språk å forholde deg til. Nettopp som oss!

Meg; bor i Paris, gift med en franskmann, datter på 3 år. Vi snakker norsk, fransk og Engelsk. Noe mange der hjemme ikke kan forstå hvordan vi holder ut.. Det går helt fint!

Følte meg en smule "lost" da vi flyttet hit (d gjør jeg i grunn fortsatt.) Og syns det var interessant å lese om andre i litt samme situasjon. Hvordan du satte pris på byen du bodde i.

Jeg er imponert over deg unge dame, det var vel igrunn det jeg ville si! ;)

Lykke til videre med alt! Jeg kommer garantert til å følge deg videre.

Dagny: Så hyggelig å høre at du har vært med nesten siden starten! :) Og jeg blir helt rørt av å høre at kjære førstegangsmamma-innleggene har betydd så mye for deg <3 Takk for at du delte dette!

Hilde: Wow så gøy med bloggleser i Paris av alle steder! :) Tusen takk for en varmende tilbakemelding, Hilde. Det betyr mye for meg!

Føler jeg burde skrive en kommentar her, for av alle bloggene jeg leser er din blogg den eneste jeg legger igjen kommentarer på. Jeg tror det er fordi du skriver veldig engasjerende og tar opp temaer som de fleste foreldre vil kjenne seg igjen i. Og så virker du veldig ekte, om du forstår hva jeg mener.

Jeg tror kanskje jeg kom innom her via VG linken, men jeg husker ikke helt. Tror det var ett innlegg om attachment parenting jeg las aller først. Jeg følte jeg hadde mye til felles med det du har opplevd som forelder. Jeg er norsk, gift med en enkelsk mann og vi bor i London (jeg har v?rt her lenge, så beklager for dårlig norsk) med våre to små barn. Jeg er hjemme med barna, vi har to språk å forholde oss til, jeg har hatt en planlagt hjemmefødsel, bedriver attachment parenting og jeg ammer og ammer. Og snart flytter vi hjem til Norge, med alle tanker og følelser som det bringer med seg.

Lillebror ble født i November i fjor så det var veldig gøy å følge deg da du var gravid med din lillebror. Bloggen din får meg alltid til å reflektere over, og å minne meg på hva som er viktig for meg som mamma.

Og så svarer du alltid på kommentarene dine! Fin blogg!

ingvild: Hei! Jøss det var virkelig mange fellestrekk mellom oss. :) Både i valgene vi tar i oppdragelse, fødsel og i dette med å bo i utlandet med utenlandsk mann. -og så flytter dere hjem igjen! Masse lykke til med hjemkomsten. Det er et kaos av følelser på toppen av den fysiske jobben med å flytte, men det går overraskende fort over til å bli "normalt". Nå har vi vært her i ca 5mnd og barna har landet for lengst. Meg er det værre med, men det kommer ;)
Takk Ingvild!

You're welcome! Jeg leste de igjen i går kveld og de er akkurat så fine som jeg husker :) Men kommer du noen gang til å legge ut del 3 (som du lover på slutten av del 2) av førstegangsmammainnleggene? Husker jeg gikk og ventet på den i barseltiden, men ammetåka har fått meg til å glemme hele greia frem til nå...

Dagny: Ja, det var den del 3... jeg skrev den, men så ble den så innmari personlig, nesten litt privat, og jeg orket ikke å legge ut innlegget. Men jeg skal se om jeg kan redigere det litt og få lagt det ut en dag :)

Jeg kom over bloggen din da jeg var gravid og satt og googlet etter noe gravid-relatert (husker ikke akkurat temaet, jeg googlet det meste). Som førstegangs-gravid hadde jeg et stort behov for informasjon og bloggen din fanget oppmerksomheten fra første linje! Og siden har den ligget lagret på hjem-skjermen. Jeg følte nesten jeg hadde oppdaget en liten skatt, og jeg refererte stadig til bloggen din i diskusjoner med venninner. Jeg har lært (og lærer) utrolig mye av det du skriver, synes du er reflektert og sitter inne med mye erfaring og kunnskap. Jeg fikk gutten min for 4 mnd siden og strevde utrolig mye med amming de 2 første mnd. Jeg glemmer ikke setningen du skrev i et innlegg: "fødsel er ingenting, forbered deg på amming!" :) Den har gitt meg trøst mange ganger. Og nå går det heldigvis lettere. Da jeg var gravid sjekket jeg siden din for nye innlegg hver dag, men nå får jeg ikke så god tid, men gleder meg over alt jeg får med meg fra deg. Likte godt innlegget om dette med ros og selvtillit, det har jeg hørt om før og skal da prøve så godt jeg kan å følge opp..Skjønner at det ikke blir lett. Takk for alt du gir!

Monica: Hei! Det er så vanvittig herlig å høre at det jeg skriver har hatt betydning for deg. At du faktisk har funnet hjelp og trøst i det gir meg en utrolig god følelse. Det er den følelsen som gjør at jeg får lyst til å skrive og skrive! Så tusen takk for at du delte dette Monica. Det betyr mye for meg.

Bare hyggelig å kunne gi noe tilbake da! Utrolig gøy at du har flyttet til Norge foressten, selv om det var "eksotisk" å følge med på livet i Berlin. Det ble mange dagdrømmer dit, og jeg håper fortsatt at noen skal komme på konseptet med barnevennlige kafeer her til lands også. Jeg er foressten 28 år, jobber som sykepleier og er bosatt på Vestlandet. Er opptatt av å holde meg i form og å gi sønnen min og mannen min + familie og venner et godt liv. Dine innlegg inspirerer mye på de områdene. Gleder meg over å få følge deg videre og håper du fortsetter å skrive lenge enda. Ha en fin kveld/natt!

MammaJona, du er helt rå! Ja du er et friskt pust i bloggverdenen, slike som deg skulle det vært flere av.

Jeg husker ikke helt hvordan jeg fant deg, jeg mener det var på en av mine evige surferunder på nette. Å jeg ble gira på å lese mer etter å ha lest et av innleggene dine. Du skriver jo så morsomt og lett! Du fenga meg raskt.

Jeg er ei jente på 22 år som kommer fra Trøndelag. Mine viktigste verdier i livet må være å prioritere familie, kjæreste/mann og venner, altså folk som gjør meg glade og løfter meg opp. Jeg har alltid gledet meg veldig til å bli gravid og bli mamma, å få oppleve noe så stort. Det å lese bloggen din fikk meg til å glede meg enda mer. Du får meg til å tenke annerledes om mange ting, foreksempel hjemmefødsel. Aldri har jeg lest om fordelene ved det. Jeg har alltid tenkt, hva om noe går galt?! Du fikk meg til å se annerledes på dette. Kanskje jeg tør det en gang jeg også? Å da jeg leste innlegge du skrev om det fjerde trimester satt jeg bare å gapte, noe så innsiktsfullt og klokt skrevet! Det skal virkelig brukes når vi får barn, jeg har allerede pratet med samboeren om det innlegget. Å innlegget hvor du egentlig sier noe til jentene dine, mens du beskriver hva de egentlig hærer har jeg delt mange ganger for venninner, tror jeg ler meg ihjel hver gang jeg leser det, det er bare så morsomt!

Det at du opprettet blogg, ja det må jeg bare si er så bra og positivt! Du får fram mye bra og morsomt, men du får også meg til å tenke, tenke på å være bevisst på hva jeg vil og ønsker for framtida som mamma. Tusen takk for en knall blogg, håper du fortsetter i tiden fremover!:-) Jeg må si jeg er en stor fan! Klem Ingvild

Ingvild:
Hei Ingvild! Tusen takk for at du tok deg tid til å svare på dette!
Sitter her med en skikkelig godfølelse etter å ha lest kommentaren din. Tenk at noe jeg har skrevet kan være så verdifullt for andre. Jeg blir så glad!
Tusen hjertelig takk!

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere