hits

Jeg ser deg

Du tripper rundt på tærne inne på kjøkkenet og strekker hendene mot taket mens du med stolthet i stemmen gjør meg oppmerksom på at du faktisk har vokst noe så innmari i natt at du nesten plutselig ble fem år noen måneder for tidlig.

Jeg ser at du klarer så mye på egen hånd, og jeg skjønner at du ikke vil at jeg skal blande meg når du finner ut at du skal reorganisere kjøleskapet eller tapetsere veggene med dopapir.  For du vet jo hva du holder på med. Det har du helt rett i. Det er bare meg som har vokst på meg noen dørgende kjedelige hemninger med årene. 

Men så er det også meg som må bruke kvelden min på å plukke pastaskruer ut av dvd-spilleren, så jeg kan godt være litt kjedelig av og til. 

Jeg ser deg når du har bestemt deg for å teste grenser, og jeg håper alltid at du skal komme på bedre tanker. Du håper kanskje det samme om meg. Og da blir ting litt vanskelig.

Jeg ser deg, selv om jeg ofte må si nei til deg. Jeg ser en liten oppfinner. En nytenker som ikke lar seg stoppe av fysiske lover eller sosiale koder når hun har fått en idé hun tror på. Og jeg ler ofte godt innvendig når du påpeker bisarre regler og skikker som vi «gæmlisene» følger, for jeg er jo helt enig med deg, selv om jeg på utsiden må være voksen og konsekvent. Fordi at vi må ta hensyn til alle de andre som kanskje ikke syns det er greit, prøver jeg å forklare. Hvorfor det? Du er ikke mammaen deres.
Godt poeng. Touché, frøken fire og et halvt. Touché.

 

Jeg ser deg. Og jeg ser så mye i deg som jeg vil være. Ting som jeg også engang hadde. Men jeg vet ikke helt hvor det ble av de delene av puslespillet. Jeg ser en modig sjel og en rettferdighetskjemper som roper høyt når det skjer noe urett, uansett om folk kikker rart. Jeg ser en utforsker og og en dagdrømmer som finner et magisk univers under opphengte, nyvaskede skjorter.

Jeg ser et åpent sinn med en fantasi som bare en fireåring kan besitte, en kunstnersjel som regelrett forsvinner inni en annen tilstand når hun skaper. Nåde den som prøver å ta fra deg limstiften. Jeg heier på deg, du vakre ildsjel. Helt til du limer luggen min til panna mi mens jeg dupper av på sofaen. Akkurat da angrer jeg litt på hele idle parent greia.

Jeg ser en livsnyter som virkelig vet hva musikk egentlig er. En som lar tonene strømme inn uten filter, på en måte som bare et barnesinn klarer. En som synger ut hjertet sitt og føler hver note på kroppen, mens jeg nynner i bakgrunnen og ser deg skinne. 


12 kommentarer

Åh, nydelig! Tårer i øynene og godklump i halsen.. Hun er heldig, som blir sett;)

Ble skikkelig rørt av det du har skrevet i dag. Har selv en på litt over 2.5 som skal teste ut og gjøre ting på sin måte. Jeg skjønner ikke alltid logikken hans, men gud hvor mye artige måter han gjør tingene på som vi har gjort til en vane. Synd at vi som voksne glemmer det å kunne leke og bruke fantasien vår som de små gjør. Og at tidsklemma gjør at mye blir bare mas i stedet for koselig eller morsomme måter å utføre til tider kjedelige oppgaver livet.

Til slutt vil jeg bare takke for en kjempe fin og koselig blogg. Jeg har bare fulgt deg noen mnd, men jeg er innom daglig for sjekke om det har kommet noe nytt eller lese ting du har skrevet tidligere.

Kirsten: Tusen takk. :)
Ja det er ofte jeg må minne meg selv på å slippe meg løs litt. Merkelig hvor stiv og kjedelig mamma en tidligere teaterstudent kan bli noen ganger.. Men jeg prøver å se og bli inspirert til å være mer kreativ og leken i hverdagen. Det hjelper godt mot stresset:)

Så utrolig bra skrevet! Jeg satt med et smil om munnen mens jeg leste hele dette innlegget :-) Du skriver veldig bra, og innleggene dine tar opp viktige tema :) Fortsett slik :D Du inspirerer mange.

Du er så flink til å skrive !!

Du burde bli forfatter !!

Nyyyyydelig ! Det er dette jeg synes er en av styrkene i bloggen din ! Varmen, nærheten og evnen til å se barna dine. Heldige de!!L

Janne: Takk Janne, så fint sagt :)

Anonym: Tusen takk L. Jeg elsker å skrive disse innleggene, men de blir ofte liggende uten å bli publisert siden jeg føler det blir så nært og personlig. Kjempefint å høre at du likte innlegget :)

Nydelig! Og akkurat sånn er det. Synd at vi skreller av oss så mye fantasi og kreativitet på vår ferd til å bli voksne. Heldigvis kan barna få det frem igjen! Og jeg er helt enig - vi voksne har mange regler som høres ganske tåpelige ut når man skal prøve å forklare dem til en tre- eller fireåring, hehe :-)

berlinløvinnen

berlinløvinnen

Nydelig!

Jona. Barna dine er heldige som har deg som mamma. Jeg mener det virkelig, rett fra hjertet.

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere