hits

Lillebrors grønne FavorittSiden Lillebror reagerer på en del matvarer, har vi en utfordring i det å lage mat til ham.
Men heldigvis finnes ikke gutten kresen, og er veldig glad i allslags mat, akkurat som mammaen.

Lillebrors absolutte favoritt er for tiden denne grønne herligheten. Denne passer for babyer fra 8mnd, siden den inneholder spinat.
Spinat inneholder nitritt som ikke er heldig for kroppen hvis man får i seg for mye av det. Økologisk spinat inneholder forresten mindre nitritt!  
I begrensede mengder er spinat dog en super kilde til jern, vitamin C, vitamin K og Kalsium. Denne smoothien får Lillebror bare av og til, men da koser han seg veldig!

Ingredienser:
1moden banan
1/2 eple (skrelt)
1/2 moden avocado 
en liten håndfull fersk bladspinat 
1-2dl vann, alt etter hvor tykk smoothie du ønsker

Bland alle ingrediensene i en mixmaster til du får en jevn blanding. Oppskriften gir to glass smoothie, et til Lillebror og et til meg...
For en søtere smak kan man tilsette en stenfri daddel som har ligget i bløt i 15 minutter. (Gjør daddelen mykere og lettere å mikse)
Man kan også droppe spinaten og bruke mer av de andre ingrediensene. Utelater man spinaten, kan smoothien trygt spises av babyer under 8mnd.

Bon appetit!  

 Er babyen din glad i grønnsaker?19 kommentarer

Denne skal jeg teste til minstemann her i huset!

(Og meg selv!)

Han er 9 mnd og glad i mat, men får avogtil vondt i magen og utslett.

Tror jeg har gitt han litt for "tøff" kost til tider,

han spiser stort sett det samme som oss andre,

Bare med lite salt..

Ha en fin kveld, endelig stille på alle tre her og det er godt etter en urolig dag :)

Dette så jammen sunt ut! Og så godt, at jeg kunne nok tatt en sipp av denne, jeg også:)

Til nå har vi bare prøvd grøt og litt gulrot her hjemme, og må si førsnevnte falt best i smak!

Gir du denne i tutekopp? (Eller var dette er fryktelig dumt spørsmål??)

Snuppa spiser det aller meste vi lager til henne - grønnsaker er namnam! En sjelden gang griner hun på nesa, og iblant vil hun helst spise elgkarbonadene mine heller enn grøten hennes ;)

Smoothien høres kjempedigg ut! Jeg er jo supertilhenger av spinat i pannekaker, så jeg får se til å prøve det i smoothie også snart! Jeg har ikke turt å gi spinat til snuppa enda pga nitrittinnholdet, men nå nærmer hun seg 8 måneder med stormskritt (så fort disse små vokser!). Da skal jeg teste den ut! Det er som du sier at dersom man ikke gir for mye av slike matvarer (som feks spinat og kanel), er det trygt å gi småttisene det for å kose seg en gang iblant :) Da er det bare sunt og godt!

Jeg glemte å spørre: Hvordan spiser Lillebror smoothien? Drikker han den av glass? Av tåtekopp? Mater du ham med skje? Bare nysgjerrig ;)

Kristin: Anbefales virkelig. Jeg syns denne er helt perfekt til frokost (til meg selv) siden jeg sjelden orker en "ordentlig" frokost når barna står opp, men likevel trenger et energikick. :)
hehe, her hadde jeg ikke alle tre i seng før halv ni, men jeg er bare lykkelig over at det gikk uten for mye rabalder. Jobber fortsatt med å venne meg til å være alene i ukedagene. Gressenkelivet altså! Ikke helt min greie foreløpig :P
Fin kveld til deg og dine også, Kristin!

Sovebebibloggen: Ja jeg elsker jo spinat selv, så jeg tar meg alltid også et glass når jeg lager til Lillebror :) Husk at spinat ikke er så lurt å gi til babyer under 8mnd. Men du kan fint gi banan-avocado-eplemix til lille Henny. (ja, jeg lusker i kulissene skjønner du. hehe! ) Anbefaler søtpotetmos til små bebiser. (Kan tynnes ut med litt vann/mme/morsmelk til de minste) Det var noe av det første Lillebror virkelig likte:)
Lillebror vil helst drikke denne fra glass, men han liker denne smoothien så godt at han aksepterer å få den med skje også. Er ikke så glad i skjemating denne pluggen..

Vilde Sofie: Så deilig med matglad baby! Oj, spinatpannekaker, det hørtes spennende ut. Ligger det oppskrift på bloggen eller?

Vilde Sofie: Han drikker den helst fra glass. Med assistanse selvfølgelig. ;) Må vel snart over på tutekopp når jeg tenker meg om, for han dytter bort hendene mine og viser at han vil gjøre selv:) Han er ikke særlig glad i skjemating. Spise selv derimot -det er stas! Han har mesket seg i bakte søtpoteter i dag. Herlig!

Oppskrift på bloggen, ja. Megasupergode :D

Søtpotet er godt, da :) Får han bare grave seg inn i den med hendene eller deler du den opp? Snuppelura vil helst bli matet med skje eller at vi putter maten i munnen på henne, hun ;) Prøver å la henne lære selv også, men må vel bli flinkere på det. Det kommer etterhvert uansett! Godt med matglad baby i hvertfall :)

Ja, søtpotetmos! Det har hun faktisk også smakt! Hun fikk bare en liten fingertupp siden den hadde litt krydder i seg, men hun elsket det! Det skal jeg nok servere til lunsj i morgen:D

NB! Har fått med meg spinat-regelen altså, og lest meg grønn på alle andre regler der ute...! Shit, det er mange regler!

Denne må prøves ut! Jeg er ikke så glad i banan og eple, kanskje fordi jeg har forspist meg på de i løpet av skoleårene(?), men når det kommer i smoothie går det fint.

Åh, kan du ikke dele flere slike oppskrifter til baby?? Vil tro du har flere gode på lur? ;-) Ha en fin dag!

Vilde Sofie: Jeg pleier å skrelle søtpoteten og dele den opp i "sticks" slik at det blir nesten som pomfri. Så har jeg de i en skål med litt olivenolje og blander godt slik at alle bitene får litt olje på seg. Og til slutt baker jeg dem på brett med bakepapir i ovnen på 220grader i ca 15 min (alt etter hvor tykke bitene er) Blir kjempegodt! Pleier å lage masse så vi andre kan ha det ved siden av middagen også :) Lillebror kan holde bitene selv og jafser i seg med stor glede :D

Sovebebibloggen: Ja fytti grisen så mange relger. Det begynte i svangerskapet og blir ikke noe bedre når babyen kommer ut :P

Anna: Det kan jeg godt gjøre vettu :) Har blant annet en på hjemmelaget babygrøt som Lillebror digger :)

Hei

Først må jeg si at jeg virkelig liker bloggen din! Du engasjerer og skriver godt!

Men jeg må bare si at babyer ikke skal ha spinat. Spinat, rødbete, bladselleri, nesle og mangold inneholder mye nitrat, som kan omdannes til nitritt. I kroppen vil det hindre transport av oksygen til cellene og anbefales derfor ikke til barn under 12 mnd.

Ingvild: Takk :) Etter hva jeg har lest, er det ok å gi spinat i veldig begrensede mengder til babyer over 8 mnd. Har også snakket med en barnelege og en ernæringsrådgiver i familien om dette. Jeg leste også på norske, offisielle nettsider om kosthold og babyernæring og der var det 8mnds grense :) I Tyskland har de til og med baby-middagsglass med spinat, men kun fra 8mnd og oppover. :) Men ja, man skal være forsiktig med spinat til de små! Ikke lurt å overdrive inntaket.

Genialt! Skal prøves, det er jo så godt! Mannen i huset friker litt ut av at hun får mat i biter, men jeg kjører på med brød og det som er. Jenta må da få utforske det å spise selv og tygge med de to kvarte tennene sine ;)

Vilde Sofie: hehe, ja det er flere rundt oss som også sitter med hjertet i halsen når Lillebror smatter i vei på frukt og grønsaksbiter. Men vi har aldri hatt noen skumle episoder. Det er heller slik at når noen prøver å gi ham mat med skje at han setter ting i halsen og brekker seg :P

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere