hits

Første: Kontrollert Kaos

System, det har vi ikke.

I allefall ikke i forhold til hva facebook forteller meg. Julekortene er sendt ut for lengst, pakkene ligger ferdig til levering, og alle julens selskap er nøye planlagt med hjemmelagede bordkort og handlelistene er selvfølgelig klargjort. 

Dæven!

Før lot jeg dette stresse meg, disse statusoppdateringene fra folk med system. Skikkelig system. Nå som jeg har tre barn som holder meg rimelig opptatt med bleieskift, søskenkrangler, kosestunder og andre mamma-aktiviteter, lar jeg meg heller imponere og gleder meg på deres vegne. Det finnes til og med dem som har full kontroll på hele juleplanen, tidlig i september, uansett om de har både tro og tre barn. Jøss, så greit det må være å ha alt på plass, tenker jeg mens jeg skuler bort på de tomme kakeboksene øverst i kjøkkenhylla. Kanskje man skulle bake litt? Eller kanskje vente noen dager og heller sette på en eller annen sinnsykt julete film i stedet?

Her blir det nok kontrollert kaos, og tradisjonen tro blir sannsynligvis ikke siste hånd på verket lagt før etter solnedgang på lille juleaften.

Men vi koser oss. Vi har latt barna stå for det meste av pyntingen (og laging av den), og selv om jeg i utgangspunktet grøsser av synet av dorullnisser og bommullsnø, så er det ikke så ille når jeg ser barna stråle av stolt over det de har fått til. Gjennomført og minimalistisk julepynt blir en fjern drøm. Limklyser under foten og glitter i nesa er livet vårt nå. Og det er egentlig ganske fint.
Kanskje det blir litt feil å femstille det såpass idyllisk, for jo ikke akkurat lettvint å la barna få fritt spillerom med saks og papir, for så å la dem bestemme hvordan det skal se ut hos oss i julen. Det blir jo litt mye rot. Og mens vi springer etter dem og forsøker å redde lyskjeder, julekuler og papirengler fra den sikre død, så flyter det litt andre steder i huset...

 
Men sånn har det alltid vært hos oss. Spontanitet, kaos, liv og røre. Julekortene er jo laget, (i hvert fall halvparten av dem) og stua er pyntet, men ellers så tar vi dagene som de kommer, og satser på at de fleste av våre kjente og kjære ikke har noe imot det å få en personlig ekspresslevering av kort og gaver, akkurat tidsnok.En herlig første i advent til alle sammen, og takk for fantastisk engasjerende innspill, tilbakemeldinger og debatt i november! 
Hvordan har din start på desember vært? Tar barna del i forberedelsene?
Har du full kontroll på julen, eller tar du ting på sparket?

15 kommentarer

Må si at jeg har nok ganske bra kontroll,men i år er jeg nok tidligere ute med endel ting siden termin på nestemann er i jula. Greit å ha ting unnagjort i tilfelle ho kommer litt før tida. Føler dermed at jeg kan kose meg med adventstiden sammen med en på 2.5 og slippe å føle at tida kanskje ikke strekker til..

Vil også si at innlegget du skrev i går var veldig bra

Kirsten:
Oj, ja jeg skjønner innmari godt at du syns det er godt å være tidlig ute når du venter barn i jula:)
Tusen takk Kirsten!

I dag har He laget sin aller første julegave, nemlig to håndavstøpninger i trolldeig! Jeg er SÅ heldig som får en i julegave!! :D Vi har også markert 1. desember med en luke i julekalenderen. Bamse til He og sjokkis til meg:)

Ellers så venter jeg på inspirasjon til å handle julegaver - den kommer vel snart:)

Hei,

har akkurat funnet bloggen din, men har lest langt bakover og herlighet for en fin blogg! Utrolig deilig å lese om hverdagslykke, kaos, oppturer og nedturer og sterke meninger (som innlegget om å la babyen bestemme, helt enig!!). Du har fått en ny leser :) Håper dere har hatt en deilig første søndag i advent!

Sovebebobloggen:
Herlig med håndavstøpninger. Har lyst til å lage det selv med ungene :)
Ja inspirasjonen venter jeg også på, hehe ;)

Heidi:
Hei og velkommen hit. Så hyggelig at du likte deg her, og at du legger igjen spor!
Fortsatt fin søndagskveld til deg:)

Jeg syns deres start på advendstiden høres helt perfekt ut!

Her ble det tilfeldigvis slik at vi pyntet allerede for en uke siden, hehe. Jeg var nemlig tilfeldigvis på loftet pga. grunn av noe annet og da tok jeg likegodt med meg julepynten ned. Ungene ble nyskjerrige og startet julepynten der og da ;)

Julekort dropper vi. Julekalenderene kjøpte vi på Auropris i går, slike sjokoladekallendere. Stor stas de :)

Ha en fin, fin advendtstid!

Florisa:
Ja jeg er i allefall ganske så fornøyd :)
Julekort kommer det nok til å bli fra denne kanten. Og gaver, etter hvert. Når jeg bare får tatt litt løpefart og gjort dem ferdig...
Fin søndagskveld til deg og dine!

Haha, jeg fikk en sms fra en i familien i dag om adressen vår pga. julekort og da ble jeg litt sånn "oj, allerede". Jeg har knappt fått med meg at det er desember.

Vi har dog sett på Jul i svingen, vet ikke helt hvem som synes det er best, meg eller ungene. Jeg er bare så glad i Klara, og Marvin, og Nure. <3

Ellers feirer vi ikke egentlig jul, ungene får kalender av besteforeldre, og vi har endel lys "pynt", mest fordi det tross alt er mørkt store deler av døgnet! Også følger vi bare barna, har de lyst til å gjøre noe spes. så gjør vi det, teater eller lage noe, bake osv. Men det er jo altså ingenting vi må gjøre, ungene får gaver da (men til de voksne er bare gaver med mening lov hvis man har lyst), men det er jo bare koselig. Vi skal på ferie i et par uker når alle andre feirer, være med familie og venner, det er vår "jul", masse tid sammen. <3

Så ja, vi tar livet med ro som vanlig, deilig.

C.: hehe, ja jeg fikk en del julekort allerede i november og jeg ble SYKT imponert, -og følte jeg var himla sen selv som ikke engang hadde begynt å tenke på det. Hehe, men det sånn er det, folk har forskjellige opplegg for jula. Jeg elsker å få julekort da, spesielt de med bilder på. Syns det er så koselig. Lar de henge fremme til langt ut i januar fordi jeg blir så glad av dem :)

Hvofor feirer dere ikke jul? Ble nysgjerrig nå jeg vettu :)
Vi er litt rare, for vi har ikke tv. Eller, vi har en flatskjerm, men den er ikke koblet til noen tvkanaler. Bruker bare utvalgte dvd'er til barna når de får skjerm-tid, og filmer eller serier til oss voksne. Et artig prosjekt vi har drevet med en stund nå. :)
Fin søndagskveld til deg og dine, C!

Her var det kjempemye fint! Digger juletreet! Barnepynt og plassering av dito, er det desidert beste! :D

Jona, vi har heller ikke tv, eller som dere altså. Flatskjerm og DVD'er. Vi har aldri hatt tv tilkoblet noe som helst (annet enn den nevnte DVD spilleren). Jul i svingen derimot, er jeg så glad i at vi har på DVD. Ser den gjerne hvert år. barnslig.no

Vi feirer ikke jul fordi vi ikke er kristne, vi er ateister, og har ikke noe forhold til det her som julen er nå. Det er mye jesusbarn og styr.

Vi har våre egne tradisjoner, solsnu kan vi godt feire litt, men det viktigste er all tiden vi har sammen! God mat og godis er aldri feil. :D Jeg har vokst opp slik, så for meg har det alltid vært sånn.

Nå kan det jo godt hende du sover, men ha en fin uke. :)

C.: jøss, så artig at ikke vi der de eneste raringene uten TV :D Jeg ser jo litt på nrk på nettet da, hvis det er noe spesielt jeg vil se på. Men noe TV-tilkobling har vi ikke. Ikke for nå :)
Takk for at du svarte på spm! Interessant å høre! Fin uke til dere også.

Kjempefin julepynt da! Kan du ikke vise oss hvordan den er lagd? (Juletreet og stjernene!) Klem!

Ære være deg som lar ungene dine få være så delaktige i sitt og deres liv !!Er så utrolig deilig å se og lese om ! Blir en flott førjul hos dere og julen kommer uansett! L

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere