hits

Frost«Skal vi plukke blomster?» spør hun mens hun ser opp på meg med et smil fullt av forventning.  Jeg bøyer meg ned og tar hånden hennes. «Det er vinter lille venn. Jeg tror ikke vi finner noen blomster nå, men jeg husker godt da vi plukket dem da vi var her i sommer.» Det store smilet hennes dovner litt.
Hun sparker til en klump med frossen jord. Jeg klemmer hånden hennes mykt og stryker henne over kinnet. «På våren og sommeren blomstrer det vet du. Nå sover blomstene, men de kommer tilbake neste år». Øyenbrynene hennes synker. Hun er ikke enig. «Jo det er blomster her» mumler hun lavt mens hun skuer utover den frostdekkede engen.. «Der!»

Hun peker men jeg ser ikke det hun ser. «blomster!» roper hun og den lille hånden forsvinner ut av min.Det knirker under skoene hennes når hun spurter mot de store trærne på den andre siden av den en gang så blomstrete engen. Jaja, det er fint med aktiv fantasi, tenker jeg, og smiler. Og så syns jeg litt synd på henne. Kanskje hun hadde gledet seg fryktelig til å plukke de blomstene som var her da vi lekte her i sommer? Jeg står der en stund og tenker på sommerdagene våre på dette stedet og den gangen de badet i sjøen selv om jeg syntes det var alt for kaldt.

Et par minutter senere roper hun på meg. Jeg tusler bortover mot henne og ser utover fjorden som har begynt å dekkes med is. Plutselig står hun foran meg med noe i hendene.

«Her mamma. Vinterblomster til deg!» 
Det var da som?

«Takk!» sier jeg. «Du fant jo blomster!» Hun gir meg strålende smil. «Jeg skal plukke flere! Vil du ha flere mamma?»

 Jeg nikker og skal til å gi henne en klem, men det rekker jeg ikke før hun iler av sted igjen, for å plukke vinterblomster.
12 kommentarer

Herlig å lese. Elsker ungers evner til å finne skatter der vi foreldre ikke gjør det. Det er de nydeligste blomstene jeg har sett:-)

Gode Jona! Slike historier lyser opp i en hverdag som ikke alltid er like god. Fortsett å dele gode øyeblikk og opplevelser, de gleder mange flere enn bare meg.

God helg til deg og dine.

Varm klem fra Birgitte

Åh, de barna dine er bare helt fantastiske! Og så er du så flink til å gjenfortelle de små øyeblikkene deres:)

Jeg ser at dt siste innlegget på bloggen min er veeeeldig inspirert av din fortellerkunst;) Tenkte ikke på det da jeg skrev det i går kveld, men så det da jeg leste deg igjen i dag tidlig.

Ønsker dere en kjempefin vinterhelg:)

Åh, så rørende vakkert <3

Herlige vinterblomster! Her i Bergen hadde man ikke funnet noe i nærheten av blomster en gang i dag :) God helg!

For et fantastisk bilde! <3 Det er så herlig med disse ungene og perspektivene de bidrar med, jeg elsker livet etter at jeg ble mor, for en rikdom vi omgir oss med? God helg til deg og dine :)

så utrolig fint skrevet :):)

har en liten blomterjente selv: www.mydirtysho.es

Hei. Takk for spennende blogg. Koselig innlegg, barn får med seg mye vi voksne ikke gjør. Det jeg lurer på er om du kan anbefale et bæresjal? Vår datter på en måned vil bæres hele tiden noen dager. Vi har boba 4g, men jeg synes ikke jeg får gjort særlig når hun sitter i den. Hodet slenger rundt og det er umulig å bøye seg uten å holde på henne. Jeg kunne tenke meg et bæresjal som kan brukes når jeg gjør husarbeid. Sjalet må ikke være for tykt og varmt, og enkelt å ta på (de som må knyttes er jo selvfølgelig like). Det hadde vært veldig fint om du hadde en anbefaling ( for du bruker sjal gjør du ikke?)

Drømmelykke:
God helg til deg og dine også :)

Helene:
Jeg syns elastiske sjal er veldig gode til babyer under 6mnd. Det finnes veldig mange typer. Sino, moby wrap og boba wrap f.eks. :) Når de blir eldre enn 6mnd syns jeg elastisk sjal gir litt for mye etter.

Vakkert, som alltid :)

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere