hits

Ensomt juletre søker gaver

«Du, vet du hva? Det finnes barn som ikke får noen julegaver fordi at foreldrene ikke har råd.» Øynene til fireåringen blir trill runde og munnen former seg til en opp-ned U. Det er tydelig at det jeg sa har truffet henne. «Ja jeg vet, det er ganske trist, men vet du hva? Vi kan gjøre noe for dem. I morgen kan vi se om vi finner noen leker eller klær. Så kan vi pakke dem inn og levere dem under et stort juletre og så kommer det noen og henter gavene og gir dem til barna. Er du med på det?» Hun nikker. Smilet er tilbake. Øynene glitrer. «Kan vi lage julekort også?» spør hun med spenning i stemmen. «Klart det! Du kan skrive god jul på!»

Denne samtalen utspant seg i går kveld, og i dag har altså vi vært på et hotell i nærmeste by, og levert gaver til det store, ensomme juletreet.Du kan også være med å glede et barn:

Samtlige Nordic Choice Hoteller i Norge samler i år inn gaver til trengende.  Nordic Choice sitt prosjekt, Ensomt juletre søker gaver, gir også 10 kroner for hver pakke til UNICEF og deres arbeid med beskyttelse av barn som er utsatt for trafficing. I tillegg finnes det andre hoteller enkelte steder som også har slengt seg med på givergleden. Pakkene merkes med alder og evt. kjønn på barnet som skal motta dem. Lever gavene innen 18. desember, så er du sikker på at de kommer frem.

Her er eksempler på noen av stedene du kan levere gaver på i din by:

Alta: Thon Hoteller City og i Bossekop

Bergen: Treet på Torgallmenningen

Kristiansand: Quality Hotel ved travparken

Larvik: Farris Bad

Molde: Quality Hotel Alexandria

Oslo: Samtlige Nordic Choice hoteller Og  Fattighuset, Grønlandsleiret 39

Stavanger: Clarion Hotel

Trondheim: Clarion Hotel & Congress

Tromsø: Samtlige Nordic Choice Hoteller

Tønsberg: Quality Hotel

Ålesund: Clarion Collection Bryggen.  Quality Hotel Waterfront

 Og hvis du har mulighet til å glede et ensomt menneske ved å invitere dem på besøk i løpet av julen, kan du melde deg på Røde Kors sin julesentral her. Påmeldingen er anonym og du blir kontaktet av Røde Kors som setter opp besøket. De som gruer seg til å være alene i julen kan også legge inn en melding og blir da oppringt av Røde Kors når de har funnet passende gjestgivere.
 


Skal du levere pakker til ensomme juletrær eller har du funnet andre måter å hjelpe på?

14 kommentarer

Hei. Er stort fan av din blogg, og følgt den i ca 1 år. Du er en klok og oppvakt dame som gir mange gode, nyttige og praktiske tips, men her må jeg komme med en rettelse; Gavene ska være nye! Ellers i året kan gaver/ donasjoner være pent brukte, men til jul skal det være nye gaver. Dette fordi disse menneskene opplever skjelden eller aldrig noe nytt, noe som ingen annen har brukt før. Ellers i året er det helt-rent-pent som gjeller. Jeg tilhører en av de lokale organisasjonene som har fått lov til å motta disse gavene fra Choice for å distrubiere dem videre til de trengende, og retningslinjen er klinkendes klar på at gaver skal være nye, ikke være brukt, og det er ikke lov å gi alkohol ol . Men stå på videre, du gjør en flott jobb som tar opp disse viktige emnene. Jeg takker deg :-)

Sabina:
Hei. Takk for det. Da har jeg fått feil info fra hotellet jeg kontaktet. Har endret info her nå. Heldigvis var det mest nye gaver :)

Veldig god ide.. dette vil jeg også gjøre med min datter:-)

Hei

Beskjeden vi har fått er at nye ting blir pakket opp og SOLGT av organisasjonen som mottar gavene. Vi har gitt brukte, fine ting.

Dette er en veldig fin tradisjon, som lærer barna at julen ikke er bare få og få, men også å gi noe til noen som trenger det mer enn oss selv.

Hei Jona! Jeg er skikkelig fan av bloggen din, etter at jeg kom litt tilfeldig over den når du var gravid med lillebror. Du skriver på en måte som virkelig fenger, og stort sett må jeg trekke på smilebåndet mer enn en gang. Dagen's innlegg gjør meg varm i hjertet. De du og 4åringen har gjort er en fin måte å lære barna våre på at ikke alle får en så fin jul og så mange fine gaver som oss. Vi tok med oss vesla vår på 5 1/2år til Oslo i fjor og leverte julegaver til noen barn som trenger det. Og det samme skal vi gjøre i år. Så jeg vil egentlig bare ønske deg og dine en magisk førjulstid og en fredfull høytid som kommer. Klem fra en mamma på Østlandet

Tonje:
Tusen takk. Så hyggelig Tonje:) det varmer med slike tilbakemeldinger! Og i like måte, god førjulstid!

Sønnen min og jeg var i lekebutikken og kjøpte to gaver. En til en gutt og en til ei jente. Vi ga de til Røde Kors på åpen dag på skolen til sønnen min. De sitter også på kjøpe senteret i byen å tar i mot gaver til barn.

Hurra!!! Du er fin, du! Vi leverte gaver i fjor, og skal levere også i år. Denne gangen blir i alle fall Arvingen involvert (jeg syns de var for små i fjor), og takk for tips fra jentungen om kort! Dette kommer jeg også til å skrive om på bloggen,- det er så godt å se mange andre som også oppfordrer til å spre juleglede ♡

Så flott! Vi har vært på fattighuset med gaver. Også pleier jeg alltid å kjøpe flere =Oslo julebøker.

Jeg synes det er viktig å støtte hele året da, vi har våre faste "charities" som får. Men det er jo bare et trekk fra konto som ungene absolutt ikke merker. Bortsett fra fadderbarnet vårt, det er de med på. Og gavene til fattighuset er de såklart med på. Viktig formidling til disse små.

Randi C:
Jøss, det at de selger gavene har jeg ikke fått beskjed om. Tror ikke det gjelder Nordic Choice sin aksjon. Sitat fra deres nettside: "Pakkene vi mottar, deler vi ut sammen med lokale organisasjoner til barn som har det vanskelig."
Funnet her: https://www.nordicchoicehotels.no/kampanjer-og-tilbud/arkiv/ensomt-juletre/

Ja jeg syns det er en kjempefin tradisjon. Vi har hatt for vane å gi brukte ting hele året rundt med jevne mellomrom, samt en pengedonasjon rundt nyttår til et godt formål. Julepakker var ekstra stas for Storejenta å være med på.

Hilde:
Så hyggelig :) Ekte juleånd det der :)

TreTette:
Ja dette er juleglede for meg og det er herlig å bringe det videre til barna:)

C.:
Åh så fint:) Jeg gleder meg til vi skal bli faddere! Foreldrene mine hadde fadderbarn da jeg vokste opp og jeg syns det var så spennende. Og fikk en deilig følelse av å ha gjort noe viktig og godt når vi sendte brev til faddderbarnet :)

Noen organisasjoner selger heller de nye tingene som kommer som gaver, helt sikkert for å få penger til andre viktige ting. Jeg synes det er litt dumt, men det er vel sånn de må gjøre for å ha nok midler til julen. Dette gjelder kanskje ikke nordic choice, men det var ment som et svar til den første kommentaren, der det stod at de bare ønsket nye ting.

Vi forsetter å gi brukte, men fine ting. :)

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere