hits

SpeiletI øynene dine ser jeg alt det som har vært. Jeg ser dagene, ukene og månedene som vi har levd sammen. Jeg skimter de mørke ukene da alt var vondt og vanskelig, men de utallige lyse og gode dagene får det vonde til å blekne. I blikket ditt ser jeg et håp som kun er et barn forunt, og jeg ønsker meg å reise tilbake til den tiden da jeg også eide dette ubetingede håpet, troen på alle mulighetene, og ikke minst, friheten. Jeg ser en uforurenset åpenhet i øynene dine som er renere enn en sprudlende fjellbekk, og jeg prøver å la meg smitte. 

Når du sover, finner jeg roen. Den roen som bare et sovende barn kan frembringe. En midlertidig ro, som en pustepause fra alt livet og mylderet vi er omgitt av. I dine taktfaste åndedrag finner jeg mitt stille rom.

I tårene dine finner jeg min egen frykt. Frykten for å feile, og det å ikke strekke til. Det finnes mye vondt i verden, men ingenting er vondere enn når du gråter over noe jeg ikke kan hjelpe med. I dine tårer møter jeg mine begrensninger.

I smilet ditt finner jeg alt det som er godt her i verden, kjærligheten som er større enn jeg noen gang hadde forestilt meg, men også uroen og bekymringene mine, som vokser i takt med deg.

I ditt smil finner jeg inspirasjon, undring og nysgjerrighet. Jeg finner mitt indre barn i deg, og gamle drømmer som jeg hadde glemt, svømmer oppp fra dypet og blir liggende og duppe på overflaten. Jeg plukker dem opp, en etter en og bestemmer meg for å ta dem med videre. Jeg er takknemlig for at du tørker støv av mine gamle, forsømte idéer og håper at du tar med deg så mange som mulig av dine egne på din vei.

I ditt smil finner jeg min egen ydmykhet og styrke. Du speilet som viser meg sannheten om det som har vært, det som er nå, og det som skal komme. 


 

Dette innlegget er postet i kategorien Brev til mine barn.

18 kommentarer

Nydelig som alltid Jona. Tårene triller! God juleklem fra en litt småhormonell EmmaK

Skulle ønske jeg kunne uttrykke meg like godt som deg, Jona! Så utrolig heldig barna dine er som kan få gjemme på disse nydelige kjærlighetserklæringene resten av livet!

Får både frysninger og tårer i øynene når jeg leser... Takk for at du deler!

Hei Jona!

Jeg og en venninne reiser til Island 9.januar, har du noen tips til hva vi burde få med oss som ikke er så dyrt?

Ahh... Tårer i øynene <3 For et vakkert brev..

Så vakkert skrevet! Jeg nærmest tar på følelsene du beskriver, og kjenner meg igjen når det gjelder meg og min egen gutt. Bloggen din er alltid hyggelig å lese. Når jeg ser det har kommet nytt blogginnlegg, sparer jeg alltid det til jeg har tid til å sette meg ned og lese. Det er (veldig) ofte jeg sitter med et smil om munnen når jeg leser det du har skrevet. Stå på videre! Jeg ønsker deg og dine en riktig god jul :-)

Takk for vakre ord! Du beskriver så godt dette sårbare mammahjertet..

Fantastisk skrevet, det kom noen tårer her gitt <3

Janne:
Takk Janne. Så hyggelig å høre:) God jul til deg også!

Vakkert <3

Line:
Kanskje en tur opp i tårnet på Hallgrimskirkja? Fin utsikt over Reykjavk derfra:)
Og så har de jo fine svømmehaller med varme bad på 38-40 grader hvor man kan sitte utendørs og slappe av :) Mye billigere med svømmehallbilletter på Island enn i Norge og de har som regel mer enn bare et basseng å by på. :) Og så kan du sjekke ut kolaportid, et loppemarked i Reykjavik. Vet ikke hvilke dager det er på, men det er veldig populært i alle fall.
God tur!

Karinatr:
Tusen takk for fine ord!

Line: Kolaportid er på lørdager og søndager! Det var det i alle fall da jeg bodde der i fjor :) ellers er jeg helt enig angående svømmehaller, anbefaler Laugardalslaug! Hvis dere tar dere råd til å leie bil en dag, er det også helt fantastisk å kjøre sørover for eksempel. Jeg er helt forelsket i stranda i Vik og området rundt der! I selve Reykjavik kan det være fint å gå ut til fyret Grotta på Seltjarnarnes, spesielt en kveld hvis det er Nordlys. Også må dere innom Harpa, konserthuset. Sjekk også ut hva som er av konserter i byen hvis dere er gira på sånt, det kan fort tenkes at det er noe kult.

Kos dere, jeg er supermisunnelig!

Og en ting til, Line. Hvis dere liker å gå tur, ta bussen til Esja og gå opp! Veldig fin tur og passe langt. Med mindre det skulle være mye mer snø enn sist vinter, da ;)

Tusen takk for gode tips!

Loppemarked er helt klart med på lista over ting som må ses :D Og det andre skal jeg også sjekke ut, takk!

Åh du. <3

Nydeleg og rørane!

Einig i at den beste roen får ein med eit sovande barn <3

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere