hits

O TannenbaumDa jeg var liten var juletreet ikke bare en pyntegjenstand. Vi barna brukte det til lek, utforsking og som gjemmested. Vi gjemte julepynt blant grenene og gjorde en konkurranse ut av det å finne de små glitterduskene igjen. Treet virket alltid så uendelig stort da jeg var barn, så for meg var det klart at vi i år måtte ha et gedigent tre som var større enn meg. Så nå kan jeg sitte ved treet og titte opp på spiret og kjenne mitt indre barn fryde seg. Egentlig er det en ganske absurd tradisjon å hugge et tre for å ha det i stua i et par uker, og jeg var innom tanken på et plastikktre, men det er noe spesielt ved en ekte, duftende gran. Jentene er utrolig fascinerte, og er stadig borte for å stryke på grenene og hviske noen godord til Hr.Juletre. Lillebror digger juletrefoten, og ligger gjerne gjemt under grenene og plukker barnåler fra gulvet til noen kommer og henter ham.Dette er andre året vi selv har hatt juletre, selv om Tyskeren og jeg i år feirer jul sammen for sjette gang. Vi har liksom alltid vært på reise, på besøk hos familie over hele verden, på forskjellige steder hvert år. Til neste år kommer vi til å feire i nytt hjem, så det er viktig for meg å bevare minnene vi har fra dette huset. Kameraet går varmt mens jeg knipser.For å unngå totalt kaos satte vi lysene på i går kveld da barna sov. Den skjøreste pynten hengte vi også øverst på treet før de små fikk gå løs på det med julekuler, engler og hjerter i dag tidlig. De fleste kulene endte selvfølgelig på en og samme gren (hvorfor er det slik at alle barn gjør det?) men jeg fikk flytte litt på et par av dem så ikke grenene skulle brekke av overvekt på den ene siden. Egentlig ville jeg ventet til lille juleaften med å kjøpe tre, men jeg har innsett at med tre unger er det for mye som kan komme i veien, og da er det lurest å være tidlig ute. Sjansespill får vi ta senere når det faktisk går an å "hoppe i bilen" og kjøpe juletre i full fart... I tillegg får man flere tre å velge mellom når man er tidlig, og jeg må si at i år er jeg ekstra forelsket i juletreet vårt. 


Når tid er juletreet på plass hos deg?

Ønsker dere en nydelig førjulstid! 
11 kommentarer

Her pynter vi juletreet 2. søndag i advent :)

Veldig koselig tre dere har :)

Av den gamle skolen, juletreet pyntes Lille julaften kveld.

Men "når tid" hvilket språk er DET ?

Ønsker deg en riktig god jul.

Beste hilsner

Kristine T. Davidsen

Kristine T. Davidsen

Forhåpentligvis Lillejulaften. :-)

Sanne:
Det er nok norsk, med et innslag av dialekt ;)

God jul til deg også.

Vi hugger og pynter treet helga før julaften. Ettersom jeg er av dem som er "lei" jula sånn ca 4 juledag og ivrig på å få rydda bort julepynt og juletre før det nye året kommer, er det fint å pynte før lillejulaften så vi får kost oss noen dager med treet i heimen.

En riktig god jul ønkes deg og dine :-)

Treet vårt kommer vanligvis opp lille julaften, men i år har vi en engelsk vri på hele feiringen og pyntet treet tidligere. Vi ofrer også pinnekjøttet for kalkun og åpner gavene første juledags morgen i stedet for julaften. Gøy med en litt annerledes-jul!

Ønsker deg en riktig fin jul og takk for mange fine blogg-leseopplevelser! :-)

satte mitt opp 13. desember... hihi :) hadde lyst på noe magisk, og bruker treet som eneste lyskilde i studen (+macen da). Det er bare andre gang jeg har hatt eget tre, og det er MAGISK. Jeg er hjemme hos foreldre i jula, men jeg skal ha nattevakt fra 1. til 2. juledag, og når jeg kommer hjem til meg selv om morgenen står lille treet mitt og venter på meg <3

GOD JUL, Jona!

God jul og godt nyttår! Vi hugger som regel treet lillelillejulaften, og pynter fortløpende. "når tid" brukes oftere enn daglig her i nordland ;)

Nina:
God jul tilbake Nina !

To Pluss Tre:
Spennende med annerledes jul :D
God jul til deg og dine!

EmmaK:
Åh jeg tror jeg er helt motsatt av det -jeg liker å ha juletreet og lysene fremme til over nyttår :P Syns det er så trist og mørkt uten :S
God jul til deg også!

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere