hits

Kjære barn: det er ikke deg, det er megKjære lille venn. Beklager at jeg ikke har vært meg selv i dag. Eller i går, og dagen før det. Det er ikke deg, det er meg. 

Det er meg som har vært litt vanskelig. Nei, det er meg som har det litt vanskelig. Og derfor er jeg annerledes. Jeg prøver å late som, og være den mammaen du kjenner, men du ser rett igjennom meg. 

Du legger merke til at jeg ikke ler like ofte, og at det ser mest ut som om jeg flekker tenner når jeg prøver å få til et ordentlig smil. Du merker at jeg er spissere i kantene. Snakker med spissere stemme, og mumler spisse ord til meg selv.

Kjære lille du, det er ikke deg, det er meg.

Det er mamma som ikke oppfører seg. Og når du prøver å piffe opp stemningen ved å sprute eplejuice ut av munnen som en fontene, og jeg farer opp og veiver med armene og bærer meg som om det skulle vært en naturkatastrofe, så må du vite at det er ikke din feil at jeg er så rar i dag.Jeg ber deg om unnskyldning, og klemmer deg ekstra ofte på sånne dager. Jeg vet det gjør deg usikker når mamma har dager hvor hun ikke ler av fantestrekene dine eller hopper opp av stolen for å danse med deg når du ber om det. Jeg vet at du blir urolig når mamma sitter altfor lenge og stirrer ut i luften og tenker på voksenting. 

Du skjønner, det er ikke alltid lett å være voksen. Akkurat som det ikke alltid er like gøy å være barn. Men det går over, når man finner ut av det. Og mammaer finner ut av det. 

Du sa det ganske fint her om dagen da ting ikke gikk slik du ville «Jeg er bare liten men også stor.» 

Samme her, lille venn. Jeg er bare stor, men også liten. 

17 kommentarer

Håper du finner ut av det fort:)

Det er rart hvordan sånne småtasser plukker opp sinnsstemninger. Noen ganger lurer jeg på om det er jeg eller hun som ble irritert og sur først. Det skjer alltid samtidig.

Nydelig! Herlig sitat av lillejenten :)

Godt å høyre at det er andre som har sånne dagar òg! Så fint skrevet!

Lett for at lunta verte kort når mamma har tøffe dagar. Får verden dårlegaste samvittigheit etterpå...

Dei seier det er tøft å vere foreldre, men jammen kan det vere tøft å vere en liten sønn eller datter òg...

Men heldigvis har sånne små veldig store hjerter :-)

Nydelig innlegg! Håper alt er bra med deg og dine og at du finner ut av voksensakene!

Jeg er bare stor, men også liten jeg og! TAKK for at du skriver så ærlig. Jeg føler det på akkurat samme måte, og føler meg uendelig ensom. Som om jeg er den eneste mammaen i verden som kan ha slike dager. Takk, nå vet jeg vi er to hvertfall. Takk takk takk!

Det er lov å være menneske, både for liten og stor. Barn har godt av å se og føle at foreldre er mennesker, som ikke alltid er lykkelige eller har alltid har full kontroll. Har et sitat fra Jonas Gardell som jeg trøster meg med av og til: tilgi deg selv for alt det du er, og alt det du ikke er. Klem!

Fælt å ha det sånn og så er det vanskelig å ikke bli forstyrret av dårlig samvittighet som bare gjør alt mye verre.

En god klem sendes deg! Håper ting ordner seg snart.

Daa, nyyydelig tekst Jona :´-S (<- Finnes ingen god smiley for rørt/smelt, så har kommet opp med min egen, hehe). Stå på, det er lov til å ha dårlige dager og det er i hvert fall lov når man har så god selvinnsikt at man tar seg selv i det.

God ny uke ønskes :)

Lammelåret:
Takk.
Det ordner seg jo egentlig alltid til slutt. :) Men på visse dager er jeg fæl til å glemme akkurat det. klem tilbake!

Pappahjerte:
Haha, takk Peter. En tydelig beveget smiley der altså.
Ja de fleste har det vel slik innimellom og det er vel bare sunt det. Blir vel litt monotont om man bare skal ha oppturer. (hahah, sånne ting sier jeg i allefall til meg selv når jeg er deppa.)
Kjekt å høre fra deg her inne! God uke til deg også! <3

For ein fin og nær tekst du har skreve. Takk for at du deler!

Skal du forresten på lanseringsfesten til Mammarådet onsdag 5. februar? Håpar eg ser deg der!

Klem frå meg

Notisboka:
Takk :)
Og ja det skal jeg!

Så fint skrevet <3

Nydelig og ærlig skrevet <3

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere