hits

Forfatterdebutant: festen og fjeseneNå er boken ute, og antiklimakset etter lanseringsfesten har tatt over for nervene. I hele dag har jeg prøvd å finne passende ord for å skrive om gårsdagens opplevelse, men det viser seg å være vrient å sette ord på det. Da jeg kom hjem til Sørlandet i dag, var det mange som stilte samme spørsmålet: hvordan var det? Og de første ordene som falt meg inn var overveldende, artig og merkelig. Merkelig på en overveldende artig måte. Eller artig på en overveldende merkelig måte. Jeg greier ikke helt å bestemme meg.

Se for deg at du har smugtittet på livet til noen eller smug-lest tankene til et annet menneske i noen måneder. Kanskje i flere år. Så begynner du etter hvert å dele dine opplevelser fra ditt liv med dem. Dere blir venner, men kun via internett. Du føler du kjenner dem fordi at dere deler tanker om nære og viktige ting, men likevel vet du så lite. Du har ikke engang hørt stemmen deres, men nå har dere skrevet en bok sammen. 

Så står du plutselig der i et rom med alle disse menneskene. Alle, på samme tid. For ikke å glemme alle dine lesere. De som nå har lest dine tanker, fortellinger og bekjennelser. De som hele veien har backet deg opp og som egentlig har æren for at du i det hele tatt står der.

Og folk vil ha the inside ståry. Oppsummer den følelsen liksom. 

Susanne Kaluza sier noen ord om boken og hvordan hun plukket ut medforfatterne.

 

Vel, det føltes som om jeg, husmora, småbarnsmammaen, hobbyblogger og nå newbie skribent-dama, hadde lånt livet til en annen person for en kveld. For selv om det jo er mine egne skriverier som på et eller annet vis, brakte meg til det høydepunktet som kvelden i går var, så var det så inni hampen uvirkelig å stå der sammen med de andre forfatterne og signere bøker, møte lesere, redaktører og til og med gamle venner som kjente meg lenge før jeg visste hva en blogg var. Jeg kan ikke si at det føltes naturlig, men det var ikke akkurat kjedelig heller. Medforfattere og eminente mammabloggere Pia og Marte gjorde en god jobb med å få meg til å le mens vi tok bilder, og glemme at jeg gikk på altfor høye stylter av noen sko. Stine var i sitt sprudlende ess som vanlig, og Vigdis var om mulig enda mer herlig enn hun er på bloggen sin.


Blandt dem jeg rakk å hilse på: Vigdis, Ida, Inga, Stine, Susanne, Gro.

Tusen takk til alle bloggdamene som slo av en prat, og de fine bloggleserne som kom og hilste på meg. Jeg vet jeg var rimelig fjollete og distrahert, men sånn blir det når bygdejenta er i storbyen ute blant fintfolk. Ida, Gro, Mrs.C, Martine, Hanna, Åshild, Annikken, Guri og alle dere andre som kom og sa hei: danke schön! Nå må jeg bare finne på en unnskyldning for å få møte lesere igjen!

 Jeg skulle gjerne ha blitt der i mer enn bare to timer. Snakket mye mer med de fantastiske leserne som stilte opp, feiret lenge med forfatterdamene, og malt tigerstaden rød mens jeg var så godt i gang. Men så fikk jeg beskjed om at sjefen min trengte meg. Og det var ikke så aller verst å dra tilbake til en varm liten klump i hotellsengen, og ligge der resten av natten og lese igjennom den rykende ferske boka vår. Den ble garantert lesbar, hvis jeg får lov til å si det selv. 


ps: er det flere enn meg som skal ut og sjekke om de finner boka på bokhandelen i morgen? 
22 kommentarer

Haha, det var jo ganske moro å være der da! Men det artigste må jeg jo si var da et par stykker kjente igjen MEG!

LOL, liksom;D

Det var veldig hyggelig å hilse på deg, selvom det bare ble et lite øyeblikk:) Vi får ta det igjen ved din neste utgivelse! Jeg har ikke fått lest ditt kapittel ennå, men jeg tenker jeg tar det nå i kveld:)

Så fint at det ble en god opplevelse! Jeg hadde planer om å komme, men her i huset fikk vi omgangssyken, så måtte melde avbud. Håper å få hilse på deg ved en annen anledning :) God helg!

SÅ stolt av deg!

Som jeg skrev inne hos Casa Kaos så håper jeg dere skriver ei til bok slik at jeg kan hive meg på et fly til Oslo og ha muligheten til å snikkikke på alle dere herlige damer en annen gang. Ser ut som om dere hadde en trivelig kveld i allefall!

Sjekk da Gro, vi er på bloggen til Jona! :D

Det var et kort sekund ja, men veldig hyggelig å hilse på deg!

Jeg var helt imponert over dere alle, jeg hadde ikke turt å stå der oppe på scenen. Jeg skjønner at nervene var i helspenn.

Og det er jo helt ok at sjefen trenger deg når det er en så ålreit sjef. :)

Dette blir bra, jeg GLEDER meg til å lese den :)

Hilsen den eksfruen som har et barn :)

Livet i Casa Didriksen:
hehe, jeg håper virkelig det blir flere muligheter til å se bloggdamer og lesere. Det var så ALTfor trivelig og så altfor lite tid! Håper du kan komme hvis muligheten dukker opp igjen!

Ine:
Ja jeg hørte dette fra noen av de andre leserne. Så kjipt at du ikke kunne komme :/ Håper det kommer flere sjanser. En eller annen dag MÅ jeg jo bare få til en unnskyldning for å møte både bloggskrivedamer og blogglesere igjen, for det var så utrolig gøy!

Mrs. C:
Hehe, jeg var ikke sikker på hvor mye jeg kunne vise av dere, så jeg safet den litt, samtidig som jeg ikke kunne la være! ;)
Jeg gikk rundt og hadde ganske dårlig samvittighet for at jeg ikke fikk fullført en samtale med noen, og på et tidspunkt var jeg på jakt etter Gro, deg og Hanna, for å snakke mer, men jeg fant dere ikke. :/ Uansett, jeg er så vanvittig takknemlig for at dere kom! Det var så sprekt gjort! Takk takk takk!

Sovebebibloggen:
Så gøy at du ble gjenkjent! Skikkelig sprø følelse, ikke sant? :)
Ja jeg har dårlig samvittighet for at jeg ikke fikk snakket nok med alle som stilte opp. Haha, neste utgivelse faktisk! Hvilken bok skal jeg skrive da? Kom gjerne med forslag :P
Tusen takk for at du kom!!

Jeg slenger meg på flyet sammen med Laila neste gang dere gir ut bok! Eller iallefall på flytoget når vi har møttes over en kaffe på Starbukcs først ;) Eller noe... :)

Grattis igjen med boka Jona, håper det gav mersmak til å gi ut mer! Og neste gang er lillebror større og du kan være lengre på fest ;)

Klem Hege

Hege (artigforkidsa):
Jeg stemmer helt klart FOR å få treffe deg Hege! Tenkte på deg på festen og følte at det manglet noen!
Men om det blir flere bøker er jeg rimelig usikker på. Jeg ramla liksom bare inn i dette prosjektet til Susanne, og hadde ikke sett for meg noe mer bokskriveri på meg med det første, men jeg lover at hvis jeg får en sinnsykt god idé, så skal jeg gi det er forsøk. Spørs om verden er klar for mer babbel på trykk fra min side. Tiden vil vise ;)

Det var jo veldig koselig å høre Jona - jeg er helt FOR å treffe deg også !!!

Casa Kaos-Marte sier forresten av vi burde slå oss sammen siden vi har så kule høye sko begge to ;)

Jeg syns forresten du har mange mange fine tekster å putte i en bok - de fine, rørende hverdagshistoriene om livet som trøtt, men glad småbarnsmamma <3

Heier på deg - forfatter altså!!! God helg!

Jona, veldig glad for at du safet! Dette var strålende. :D

Vi dro før det sluttet, kanskje halv 8 elns. Jeg savnet "babyen" min (3 åringen ja) som jeg ikke hadde sett siden 11 tiden og bhg. levering, måtte hjem og kose litt forsiktig på han der han sov.

Og jeg synes i grunn det var litt sprekt selv, haha, jeg hadde aldri turt å gå inn der alene, så Gro var essensiell. *sjenert*

Ja, for en fantastisk kveld det var.

Mange følelser i sving: Glad, stolt, nysgjerrig og nervøs. Jeg håper vi treffes igjen en annen gang, kanskje i litt roligere omgivelser, så vi får snakket mer sammen.

Veldig enig i at det var vanskelig å sette ord på det hele.. jeg måtte vri hjernecella ganske hardt! Men både merkelig, overveldende og artig er passende beskrivelser. Når du kom, så tenkte jeg bare at.. Ahh endelig noen jeg kjenner på ordentlig!!;) Veldig glad for at du var der, bare dumt vi ikke fikk hengt ut mer. Det kom foressten nesten ingen til Litteraturhuset.. meg, Vigdis og Carina.. og noen andre. Men det var veldig hyggelig fordetom altså!:)

Ha en herlig lørdagskveld Jonamor! <3

Diaperdiva:
hehe, samme tenkte jeg da jeg fikk øye på det der inne. "Kan jeg få stå ved siden av deg så jeg ser mindre bortkommen ut?"
Jeg var på Litteraturhuset jeg!
I ca tre minutter. Da fikk jeg SMS om at sjefen trengte meg.

Casa Kaos:
Ja det MÅ vi bare få til Marte. Selv om jeg bare fikk stammet frem et par halve setninger da jeg fant deg der inne, så merket jeg likevel at jeg liker deg like godt (om ikke enda bedre) live som på blogg. Og det gjelder også resten at bloggdamene jeg møtte den kvelden. Bloggermøte asap!

Mrs. C.:
Jeg syns det var så utrolig sprekt av dere å stille opp! Bare det å få treffe lesere (om enn veldig kort) var jo verdt hele turen for meg! :)

*fysj, så koselig det var å treffe deg, jona!! det var en helt absurd, rar, koselig, spennende, nervepirrende og fin kveld, og jeg håper virkelig ikke det blir lenge til vi treffes igjen. du er nydelig*klem v

vigdis:
Samme her Vigdis! Det var så altfor liten tid til å prate! En skulle jo rekke å hilse på alle de spennende menneskene, lesere, bloggere, forlagsfolk osv, men tiden strakk ikke til. Neste gang jeg kommer til Oslo forlanger jeg et mammaråd-treff! ;)

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere