hits

Store smaker: vinn et års forbruk av Ella's Kitchen

//Sponset av Ella's Kitchen

Skal det være en ertesmoothie? Ella's Kitchen sine smoothies var noe av det første som Lillebror spiste da vi begynte å gi ham smaksprøver, og siden har han vært helt avhengig av disse herlig praktiske og attpåtil økologiske måltidene. Og for å være helt ærlig, så er jeg ganske avhengig jeg også. Uten disse her vet jeg ikke helt hvordan jeg skulle taklet tempoet i hverdagen med tre smårollinger og en ukependlermann. For når jeg står der med to sultne jentunger som henger i buksebena mine, og en smattende Lillebror på armen mens jeg prøver å lage middag med én hånd, er det ikke akkurat sjelden jeg griper etter en Ella's eller to for å roe temperaturen i leiren. Det samme gjelder når jeg skal prøve å lure meg til en dusj mellom slagene, eller når vi er på tur, på cafébesøk, på toget osv. Både Lillebror og storesøstrene elsker disse små måltidene. Ella's har fått en fast plass i veska, rett ved siden av andre essensielle deler av småbarnsmamma-arsenalet mitt. (Jeg kan redde verden med smoothies, våtservietter, ammeinnlegg og ganske mye sjokolade.) 


Litt nødproviant i veldig praktisk forpakning. Helt sukkerfritt, økologisk og sunt!

Selv om det er veldig lettvint å vippe frem en smoothie for å heve stemningen nå for tiden, så har det ikke alltid vært en fest å få i ungene ordentlig mat. De første månedene med tilvenning av fast føde har vært mildt sagt spennende. Vi har fått passe mye brokkoli, squash og brødskiver i retur og jeg har hatt mange interessante flekker på klærne mine i løpet av mine snart fem år som småbarnsmor. Selv om jeg noen ganger har følt for å kaste inn håndkleet når det kom til grønnsaker, så lønner seg å være sta og tilby igjen og igjen. Nå knasker Lillebror gjerne på både squash og blomkål, og det er litt sånn klappe seg selv på skuldern-øyeblikk når jentene mine forlanger grønnsakssuppe når de får velge middag. 

Ella's Kitchen har forsket på dette med barn og nye smaker, og ikke uventet (etter grimasene til Lillebror og kjøkkengulvet mitt å dømme) konkluderte de med at babyer er født med rundt 30 000 smaksløker, imot våre (voksne) stakkarslige 10 000. Så hvis du også har tenkt at barnemat ofte har litt for døll smak for deg, så kan du forestille deg at babyen opplever alle smakene noe inmari mer intenst enn hva vi gjør. Og hvis babyen sender alt i retur i begynnelsen, så kan vi altså i følge forskningen til Ella's Kitchen slappe helt av, for det kan ta opptil 15 smaksprøver av en ny smak før babyer aksepterer den. Akkurat dette med å prøve igjen har jeg jo hørt rykter om på helsestasjonen, men at det kan ta såpass mange smaksprøver, var jeg ikke klar over.

Jeg lurer hvor mange smaksprøver voksne trenger for å like ting. Jeg tror jeg er på min hundreogtjuende smaksprøve av makrell i tomat men jeg ender bare opp med en skrekkfilmgrimase som Lillebror kan se langt etter. 

Apropos grimaser, så kan det lønne seg å forevige smaksopplevelsene til dine små akkurat nå! Ella's Kitchen har en løpende konkurranse som heter Store smaker, hvor vinneren mottar et års forbruk av Ella's Kitchen produkter. (Ehh ja takk!) I tillegg trekker de en vinner av en goodiebag hver uke frem til konkurransen avsluttes den 23. februar. 

Jeg lurer på om jeg skal prøve meg med dette blinkskuddet. 

Og hvis du sliter med å få gullet til å spise grønnsaker, så bør du glede deg til de spennende nyhetene fra Ella's! Lillebror var så heldig å få en sponset pakke med de nye produktene, og jeg tror vi kan trygt si at dette var store smaker.

 
Spesielt den med erter. Den må vi nok prøve igjen en to-tre-femten ganger, men jeg har troa!

Og testvinneren i Lillebror store, grisete smakstest? The pink one!
 
 


Er du (og ungene) like avhengig av Ella's Kitchen som oss? 

Var dine barn kjappe til å akseptere nye smaker, eller måtte du gi brokkoli i ukevis før det ble suksess? 

ps: her kan du som har barn med allergier sjekke hvilke Ella's produkter din lille kan spise. Genialt!
11 kommentarer

Vi elsker Ellas kitchen. Spesielt fruktposene får han ofte med i barnehagen fremdeles. Max sluker en pose på tre sekunder, så vi må heller lære han å spare litt på godsakene. Når det kommer til grønnsaker er han mer glad i "ekte vare". Vi er heldige som har en som (foreløpig) spiser og smaker på alt.

Haha, jeg har allerede et perfekt bidrag til denne konkurransen! :D

Og ett års forbruk av Ellas hadde vært midt i blinken! He elsker aller mest The yellow one og den med persikor og bananer;) Og så elsker hun nest mest resten av de med frukt. Men vi jobber fremdeles med å like middagsvariantene:p

Den med erter har de ikke på lokal-Rimien vår! Den må testes:p

De pakkene der er geniale! Vi har egentlig laget all maten som lille T har fått selv,men det har hendt en gang i blandt at vi har kjøpt av smoothie fra Ella's Kitchen. Det tok et par runder med smaksprøver før han likte de, men nå går de rett ned. Jeg var faktisk klar over at det kan ta opp til 15 smaksprøver før barna aksepterer nye smaker, og heldigvis for det, for nå spiser lille T alt han får servert, grønnsaker som brokkolig,blomkål, gulrot, løk, you name it. Det samme med fisk og fiskeprodukter, frukt og bød med pålegg. Alt dette før han var ti måneder(som han blir i morgen). Alle smaksprøvene har vært verdt det, med tanke på alle de morsome grimasene jeg har fått sett ;)

Her har alle ungene elsket ellas kitchen produktene, eneste frøkna nekter å spise er en pastarett med noe cheddar eller mozzarella. Det får hun helt ville grimaser av :P

Hos oss har det faktisk vært motsatt!! Lille nurk elsker all mat vi gir henne, bortsett fra babymat/babygrøt og slike smoothies. Hamstret jo en bunke slike til bilferien i fjor sommer, men de var hun ikke interessert i. Men alt vi spiser går ned på høykant! Erter, fisk, brokkoli, druer, bring it on. :) Tom rå rødløk (plukket opp fra gulvet) fikk ett langt mmmmmmm her om dagen.

Jeg har en fireåring, og vi kjøper fortsatt de fruktposene.

Skal jeg fortelle deg om gamledager? Det føles nesten sånn. Jeg husker bare at jeg lagde potetmos og senere andre grønnsaks- og fruktmoser selv. Vi brukte aldri glassmat. Det gir fint det også!

Over til noe annet: Fordi du skiller deg ut fra mengden mammabloggere, kan du ta en titt på denne:

http://lammelaartanker.wordpress.com/2014/02/21/liebster-blog-award-til-meg-og-bloggtips-til-deg/

Ønsker deg ellers en god helg!

Kristin:
Så herlig med matglad jente!
Våre unger er også som regel veldig glade i allslags vanlig mat, men når jeg ikke rekker å trylle frem middagen fort nok og utvalget i fruktbollen er skralt, da er jeg rask til å finne frem kurven med Ellas ;) og på tur med Lillebror er de med hvis ikke jeg rekker å forberede noe annet :)

Pia:
Hehe, jeg slurpet i meg en stykk Pink one selv her om dagen da jeg var litt sen på morrakvisten og noen hadde spist opp alle bananene. Så de går til nød også til 26åringer.

Lammelåret:
Hehe gode gamle dager. Jeg laget stort sett hjerteliga bunnen av med første barnet og mye med andremann men nå går det mest i baby led weaning med ikke-most mat (Lillebror får det vi spiser i form av fingermat-biter) pluss supplering med smoothie som mellommåltid eller dessert. Jeg har senket kravene til meg selv som supermammakokk med andre ord :p

Men du, for en herlig overraskelse på bloggen din! Tusen hjertelig takk, det varmer å få slike fine ord fra deg! Fine bloggtips var det også!

Ja, vi er helt avhengig! Mini er småspist og kresen, og heller ikke stor av vekst, så når det er noe han sluker får han det rett som det er. Alle fruktposene slukes på et blunk og morgenmums funker som lunsj av og til. Sammen med noe annet som jeg kanskje kan få ned. Vi jobber med brød og mat med litt mer konsistens enn 8 måneders glass. Mye som spyttes ut eller rett og slett nektes å tas i munn, så det er lity av en tålmodighetsprøve for mor... og da er det godt å ty til en pose fra Ella's av og til. Da er nemlig matingen enkel. :)

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere