hits

RommetJeg ligger tett inntil deg og kjenner hvordan brystet ditt heves og senkes. Skjermen på telefonen lyser opp i mørket. Jeg ser at klokken er snart ni på kvelden, og tankene mine er i en annen by, i et annet land.

I et annet rom, for å være nøyaktig. Et helt spesielt rom, hvor du kom til verden. 

Et gammelt, knirkete parkettgulv, sengen vår som knirket like mye som gulvet, store buede vinduer og hvite gardiner. Men jeg tenkte ikke stort på hvor jeg var. Jeg tenkte på deg.

En spent far og en konsentrert jordmor i rommet. Tunge snøfnugg utenfor vinduene. En farmor som ventet i spenning i en annen bygning mens hun leste godnatthistorier for søstrene dine. Naboene som sikkert hørte veldig godt at du skulle komme, men dem tenkte jeg ikke så mye på. Jeg tenkte på deg.

Da du plutselig var der, og jeg fikk deg opp i armene mine for første gang, tenkte jeg fortsatt ikke på naboene, farmor, jordmor eller rommet. Jeg tenkte bare på deg.

Jeg var ikke klar over det da, men det var akkurat dette som var det viktigste ved hele valget mitt. Det å føde deg hjemme. Jeg var hjemme. Jeg kjente hver krok og hver knirkete gulvplate. Jeg kjente lukten av sengetøyet vårt, hørte de vanlige lydene i bygningen vår, og jeg var trygg. Rolig. Så merkelig rolig som jeg aldri før har vært. Fokusert, men aldri stresset. Og jeg kjente at jordmor og din far var de jeg stolte mest på i hele verden. Det var dem og de kjente omgivelsene, som skulle få oss trygt igjennom dette, slik at jeg kunne bare tenke på deg. 

Nå tenker jeg på det rommet. Og det magiske som skjedde der. Et barn ble født. Og så satt vi der. Tre voksne i sengen, og en helt ny liten gutt. Vi spiste og lo sammen. Undersøkte deg, og du gransket oss tilbake. Det snødde fortsatt utenfor, men vi fire enset ikke resten av verden enda. Vi var i det rommet. Med deg.

I det rommet kommer jeg nok alltid til å være, når klokken nærmer seg ni på kvelden, den dagen i mars. Og jeg gleder meg til den dagen jeg kan fortelle deg historien om det som skjedde i det rommet. Vise deg bildene. Fortelle deg om det store underet.
Men det gleder meg mest over, på den spesielle dagen i mars, er at jeg får være her med deg. Hver dag. 

9 kommentarer

Å, så fint! Så fantastisk å ha en så god fødselsopplevelse å se tilbake på. Og hurra for lillebror!

Åhh. Hvor blev jeg rørt nu, fik helt tårer i øjnene.

Om få uger er det her i huset der er et-års fødselsdag, det er så stort ! I det hele taget er ens barns fødselsdage helt unikke dage, hvor jeg altid bliver rørstrømsk og nostalgisk.

Tænk sig, endnu er år er gået. Hjertebank.

Klem Maria

Fantastisk fint innlegg. Husker jeg skjekket bloggen din typ mange ganger timen da du var på overtid (heeelt normalt). Gratulerer til Lillebror!

Wow, så fin historie! Jeg kom også på at dette må bety at jeg har fulgt deg i over et år. Jeg var inne første gang da du var gravid. Gratulerer så mye med lillebror. Vil også si tusen takk for brevene til førstegangsmamman, de hjalp meg utrolig mye i en tid der jeg trengte de. Fikk tvillingjenter i fjor mai, så den timingen var perfekt. De var fantastisk lesing for en nybakt mamma som kjente på baby blues!

Nydelig vakkert rørende fantastisk. "Jeg tenkte bare på deg". Det er akkurat sånn det er. Man er så intenst fokusert, og det er jo bare rein kjærlighet som kommer ut. Det er det aller, aller fineste.

Heldige oss!

Og gratulerer til vakre lillebror! Og til mammaen!

Klem*

tenåring:
hehe, ja det var fryktelig spennende tider! Takk :)

Marie:
Så hyggelig at brevene var til god hjelp! Det betyr veldig mye for meg :)

Maria:
Jepp, det er det som er så unikt ved hjemmefødsel. For hvis mor er mer komfortabel med å føde hjemme enn på sykehus, så finnes det faktisk ikke et tryggere sted. Da kan hun bare fokusere på det viktigste, og det blir gode, trygge fødsler <3

Så fint skrevet! Jeg tror jeg ikke jeg hadde turt hjemmefødsel selv (og sist med tvillinger hadde det jo ikke vært et alternativ heller), men jeg synes ofte det høres så fint ut når jeg hører andre fortelle om det! :-)

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere