hits

Momcation og fest med fintfolkDa har dagen kommet. Tid for en ny utgave av Jona gjør ting hun egentlig ikke tør! 

Sist gang jeg hoppet ut i noe jeg egentlig ikke turte, endte det med en reportasje på dagsrevyen, og gangen før det, endte det med bokutgivelse. Det pleier å lønne seg når jeg gjør ting jeg ikke tror jeg tør eller kan, har jeg funnet ut. Det er når det knytter seg skikkelig i magen og håndflatene blir svette, at gode ting skjer.

Så i dag har jeg pakket bagen. (Okay, bag-ene i flertall?) og hiver meg på toget til Oslo. Uten Lillebror, for første gang. Og det er dritskummelt. Ja, det er lov å le. Men for en hønemor som meg føles det som å skulle hoppe i fallskjerm, kjøre rally og stupe fra fem-meteren, det å skulle være borte fra minsten i over et døgn. 

Så hvorfor reiser jeg fra lillemann da, hvis det er så fælt og fryktelig? 

Fordi det var på tide. 

Det har gått ca to år siden jeg tok meg en «momcation», dvs litt fri helt alene, og jeg har gått og grublet på hvor jeg skulle reise og hva jeg skulle finne på hvis jeg fikk et døgn for meg selv. Skal jeg sjekke inn på hotell i nabobyen og ligge i morgenkåpen og se dårlige romantiske komedier hele dagen? Skal jeg ta meg en tur til Køben med venninner og møte rare folk på byen? Teater i Stockholm?  Nei, hva skal man velge når man kun har et døgn å bruke? Og hvorfor skal man reise når det ikke er noe press? Man kan jo likegodt spare seg for bryet da....

Når det da dukket opp en invitasjon fra godeste Aschehoug for noen uker siden, visste jeg at det var på tide å booke en mini momcation. For man takker ikke nei til et slikt arrangement uten å angre bittelitt. Det skjer liksom ikke hver fullmåne at en bygdejente som meg blir invitert på fest med fiffen.

Så uansett om jeg aldeles ikke passer inn blant fintfolket som gjester slike events, og til tross for min fobi for stivpyntede tilstelninger, så setter jeg nå kursen mot den O?store hagefesten til Aschehoug. Jeg gleder meg til å se mine kjære Mammarådet forfatter-kollegaer, finne ut hvor korte visse folk er i virkeligheten i forhold til på TV og smugtitte på A-kjendiser fra buskene. 

Ha en strålende torsdag! 

Én kommentar

hihi kjenner jeg drar på smilebåndet nå gitt.

Tenk at det skal være SÅ skummelt å ta seg et døgn alene.

Har 3 litt større barn og et dessertbarn på 3 år.

Og han stakkars har hatt meg rundt seg hver dag siden han ble født, hihi. Ikke vært fra hverandre mer enn noen timer. Husker jeg var sånn med de 3 andre også.

Men da jeg hoppa i deg og klarte å rive meg løs første gangen var det utrolig deilig.

Og du som skal på noe så morro da!!!!

Kos deg masse..

.

Renata

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere