hits

Hva en mor egentlig mener


Er du alltid like rett på sak når du snakker til mannen din? Jeg kan være den første til å innrømme at jeg stadig snakker i koder til min stakkars mann når vi står midt oppe i en myldrende hverdag med kaos og dårlig tid.

Inspirert av huffington post artikkelen om hva mødre egentlig mener når de snakker til barna sine, har jeg satt sammen en liten guide til mennene i våre liv. 

Jeg forventer selvfølgelig at det jeg prøver å si til min partner in crime skal være klart som dagen. Han skal jo liksom kjenne meg, vite hva jeg trenger, og helst lese tanker og dekode vage hint.

Jeg har innsett at det ofte går fedre hus forbi hva mødre egentlig mener. Selvfølgelig ville alt vært lettere om man enkelt og greit snakket i klartekst hele tiden, men slik jeg personlig er sammenskrudd, vil det aldri lykkes hundre prosent. Jeg prøver ikke å være vanskelig. Det faller meg bare naturlig å være litt *host* "mystisk". Vi kan vel like gjerne galle dette en "bekjennelse" som en "guide". Anyways...
Jeg gir dere: 

1."Vi må vel gjøre barna klare til å gå snart" (gjerne sagt mens hun løper fanatisk rundt og prøver å samle akvommet deres i samme rom uten hell)

Det hun egentlig mener: Jeg er stressa, vi kommer for sent, kan du hjelpe meg å få kledd ungene, gre håret deres, gå ut i bilen og spenne setebeltene øyeblikkelig!

2."Vi har fortsatt ikke malt veggen på barneværelset" (Ikke la deg lure av den nonchalante tonen. Dette er ikke kun en observasjon hun deler for gøy)

Det hun egentlig mener: Fint om du drar og kjøper maling nå. Det må være ferdig denne helgen. Helst i dag.

3."Er du sulten?" (Høres gjerne fra ammende mødre/permisjonsmødre)

Det hun egentlig mener: Jeg er skrubbsulten. Jeg har lekt kokk og meieri for små mennesker i hele dag. Og jeg forventer egentlig at du skal diske opp for meg nå. 

4. "Blir ikke du sliten etter en sånn dag?"

Det hun egentlig mener: Jeg er dritsliten. Beklager men det blir ikke noe på deg akkurat denne kvelden.

5."Jeg vet ikke hva jeg ønsker meg på morsdagen, det er ikke nøye"

Det hun egentlig mener: Det er jo liiiiitt nøye. Du burde vite hva jeg ønsker meg. (F.eks. la henne sove ut, lag en kaffe til hennen når hun står opp, si hadet og ta med ungene ut.-og sørg for at hun ikke har publikum når hun går på do på denne spesielle dagen.)

6."Jeg kan ta henne jeg, bare sitt du" (Ofte sagt med et langt sukk når minsten våkner sent på kvelden mens dere ser en film)

Det hun egentlig mener: Det er nå du skal gjenta akkurat den setningen jeg nettopp sa, og så gå på soverommet og roe barnet. Jeg blir her.

7."Jeg har ikke sett [sett inn navnet på bestevenninnen] på evigheter!"

Det hun egentlig mener: Supert om du tar barna på lørdag. Jeg er utsultet på sosialt samvær med venner! 

8."Lukter det bæsj her?"

Det hun egentlig mener: Veldig greit om du går og skifter på minsten nå. Med en gang.

9."Wow, skittentøyskurven er tom jo! Det skjer bare en gang i året. Så flink du er! Hvordan fikk du tid til det?"

Det hun egentilg mener: Well-well mr. Universe...Ting ser rimelig bra ut for deg med tanke på i  kveld. Spesielt om du legger barna litt tidligere enn vanlig. Ps: you rock!

10."Hun er en skikkelig supermor, jeg skjønner ikke hvordan hun får det til. Jeg har ikke ork eller tid til å være så flink!"

Det hun egentlig mener: Fortell meg hvor glad du er for at du er sammen med akkurat meg og hvordan du beundrer meg som mamma for den store jobben jeg gjør. -og så kan du godt stikke og kjøpe litt is eller godis til meg.

Ps: ikke alle kvinner er like vrange som meg, så lucky you om du ikke trenger denne guiden!
Hvis du kjente deg igjen -hvilke andre vage hint fra deg kunne mannen din trengt en fasit på? 
3 kommentarer

Hahaha. Likte spesielt den siste der. Han må jo skjønne at NÅ fortjener jeg litt smågodt!

Hahaha, kjenner meg godt igjen i denne ja!Spesielt den: "Er du sulten?" Men den har heldigvis mannen også lært seg, så den gir alltid full uttelling :D

Karina:
Ja akkurat den tar jeg meg selv i nesten daglig... Har begynt å prøve å bare si det rett ut. Men det ramler liksom bare av tunga før jeg får tenkt meg om. :P

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere