hits

Vintermote for kulemager: The CardiganOm svangerskapets nye kurver på kroppen din gjør at du føler deg stuck på klesfronten, så er du ikke alene. Selv har jeg brukt tre svangerskap på å bli komfortabel med å kle opp kula.

Det frister ofte å bare vagge inn i nærmeste mammaklesbutikk og be om et eller annet i størrelse telt, som Komikerfrue sa så fint. Men nå som jeg vet at dette er aller siste gangen jeg bærer en babykul, har jeg bestemt meg for å ikke gjemme meg bort i sort, stretchy bomullsplagg hver bidige dag. Det er ikke slik jeg kler meg til vanlig, så hvorfor gjøre garderoben superdøll nå som jeg har all grunn til å brife med nye kurver?

Jeg kommer kanskje ikke helt unna stretchen, men kulen skal bli gjort stas på, kurvene skal feires, ikke gjemmes, og jeg vil føle at garderoben min fortsatt er min, og ikke tilhører en sortkledd ninja med ølmage.

Med dette målet i tankene, har jeg endevendt diverse motebutikker og brukt ukevis på å finne plagg som er komfortable for store mager, men fungerer like godt i svangerskapet som etterpå. Og siden jeg har brukt så mye krefter på det lille magemote-prosjektet mitt, vil jeg nå dele mine funn med andre kulemagedamer der ute. Nå beveger jeg meg inn på ukjent terrirorium, så bær over med meg. Moteblogging er IKKE min greie, og det med en viss ambvivalens og kleine frysninger jeg gjør dette, men hei ?det må være lov å ha det litt gøy også! 

Jeg har en haug med godsaker å dele med dere, men denne gangen er det cardigans vi snakker. 

For de som ikke vet det (inkludert meg før jeg googlet det) så er definisjonen på en cardigan denne:

Et strikket plagg, som en genser eller en jakke, med åpen front.Og det er nettopp åpen front som er magien for store mager. Her er det null begrensninger på størrelse og form (noe jeg vil sette pris på, jeg som gror gigamager) så disse deilige plaggene kan brukes helt frem til siste stund. Og det beste er: du trenger ikke å sette en fot innafor en mammaklesbutikk. Disse finner du i helt vanlige klesbutikker. 

Mine to favoritter er: denne, enkle men fine saken fra Gina Tricot

Hanna Knitted Coat
Og denne artige saken fra Floyd:
Begge kan brukes med og uten belte, og er varme og gode på kalde dager. 

Det som er så genialt ved å være gravid akkurat NU, er det at så mange av denne vinterens trender er skikkelig kulemagevennlige! Vi snakker cardigans, høye skjørt med strikk i livet, tights med ekstra stretch på hoftene, lange topper og skjorter osv. 
Så om du synes mammaklær er kjipt å bruke cash på, så er det ingen grunn til å gjemme deg borte i joggetøy og føle deg ufresh i vinter, min venn. Gjør stas på deg selv! Vær stolt! 
Flere tips med gravidvennlige moteplagg kommer.
...om dere ikke legger ned veto etter dette innlegget da? 
Og sånn for dere som ikke har kulemage, eller overhodet ikke er interessert i mote har jeg en trøstebonus -her er litt behind the scenes-fails fra fotoshooten.
I give you, Jona -the failed fashion model:

Min personlige favoritt er det intense zombie-trynet på bilde nummer fire. -Så hot at jeg besvimer....
God helg! 
PS: hvis det var noen tvil: dette innlegget er IKKE sponset!
15 kommentarer

You rock! Moteblogger Jona is back👍

Kjempefine klær! Selv bruker jeg mest cardigans til hverdag! Jeg var på butikken idag og skulle se etter fine kjoler...det var ikke lett gitt! Jeg er bare 159 cm høy! Og da er ikke alt like kledelig på meg. Har du noen gode tips til hva en kan ha på seg i julebordsseongen og egentlig julaften/nyttårsaften også :p

Synes du er verdens søteste jeg! Og liker veldig godt innlegget ditt, det var skikkelig lurt! Fatter ikke hvorfor jeg ikke har tenkt den samme tanken selv!

Så fine. hadde lett gått med dem under neste graviditet:)

Hahaha, dette innlegget likte jeg veldig godt! Jeg brukte også tre svangerskap på å innse at jeg hadde lov til å bruke noen kroner på å kjøpe gravidklær til meg selv. Idiotisk at jeg ikke bare gjorde det første gangen, eller hva? :) Du er nydelig - jeg ønsker meg mer moteblogging fra deg! :):)

Hohoho,du glimter til igjen😃😃 elsker innleggene dine! Og de bildene på slutten var priceless! Men bare så det er sagt: du er nyyyydelig med den lille kulemagen!

Eliza:
Hmmm... jeg har ikke sett så mye på julekjoler enda, men mulig jeg kan finne noen tips :)

EventyrElin:
Jeg kjøpte litt H&M mammatøy i de andre graviditetene, ut av ren desperasjon, for det var jo ingenting som passet over kulen :P Men Denne ganga investerte jeg heller i vanlige, magevennlige klær som fungerer etter fødsel også :) Det føles veldig godt å ikke gjemme meg bort i gamle utslitte mammatopper hver dag. Når man er i denne businessen av å gå gravid (4 ganger på 6år!) så må man jo unne seg litt :P
Takk Elin!!

Lise:

Takk :P Ja jeg tenkte jeg måtte jo legge ved noe for dem som absolutt ikke er interessert i motetips for store mager. Tror det må bli en tradisjon det der med fail-bilder. Føles mye mindre kleint å gi klestips og leke moteblogger for en dag, når jeg får servere sånne snacksy bilder i tillegg :P

Jeg synes du er flott Jona! Og ja, selv zombie posen i numbber 4 likte jeg veldig godt :)

Så fin som gravid! Likte cardiganen på første bilde kjempegodt! Og ja, finne klær til både store og små gravidmager syntes jeg var vanskelig. Før kulen riktig kom frem (kom sent på meg), følte jeg meg bare feit og tydde nettopp til fasong telt;)

tanteT:
Det er der cardigan er så genialt! De kan brukes i starten før kulen vises ordentlig. Jeg brukte gjerne cardigan i den fasen i starten hvor jeg så litt "chubby" ut og kulen var udefinerbar :P Jeg bare lukket den og brukte nål for å holde den på plass, eller et belte som jeg knyttet løst rundt så ikke den merkelige bulen på magen kunne skimtes :P

Det er så gøy å lese bloggen din nå, for vi er omtrent helt like langt på vei, jeg med førstemann. Jeg har vært så stolt av bumpen min at jeg har kledd den opp og vist den fram så mye som mulig :) Og det å kjøpe vanlige klær som passer både nå og etterpå er veldig lurt. Jeg har gått mye med mine vanlige klær, skjorter og cardigans - de kan bare ikke kneppes igjen... :)

Vi er midt i den store barnevognjakten, og du må jo være den perfekte guide i denne jungelen? Vet jo at du bærer ungene mye, men du må vel ha hatt en vogn eller to også? Hadde vært supert om du forteller om hvilke features som har vært viktige for deg! Takk! :)

Så fina kläder! Önskar att jag klädde mig så här fint när jag var gravid, men nu vet jag vad jag ska shoppa till nästa gång ;)

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere