hits

26 uker: NostalgiTjueseks uker har gått, og nå gjenstår det bare ca. fjorten uker av mitt aller siste svangerskap. 

Formen er fortsatt forbasket god til fjerde svangerskap å være. Ingen store vondter eller plager, så lenge jeg beveger meg nok. Jeg «jogger» ennå på elipsemaskinen flere ganger i uken, og føler meg foreløpig optimistisk i forhold til resten av svangerskapet. Kanskje jeg til og med greier å være aktiv helt frem til termin? 

 

Magen vokser, og ligger i følge Symfyse-fundus målene, milevis over snittet. Kanskje ikke så overraskende at denne livmoren kjenner opplegget med vekst, etter fire tette svangerskap.


Hoho! Erfaren livmor i action!


Ja, jeg presser meg inn i samme antrekk hver uke for fotografering. Spørs hvor lenge det går an...

Men det som opptar meg denne uka, er fortiden. Jeg har ramlet dypt ned i nostalgisuppa, og bruker timevis på å finkjemme fotoarkivene våre etter bilder fra tidligere svangerskap, og ikke minst fødsler. 

Denne fasen i svangerskapet kommer hver gang. Jeg dykker ned i fortiden og sukker og smiler av gamle bilder. (Okay, og griner litt. Mye.)


26 uker på vei med Lillebror i 2012

Tenk at jeg har ruget frem disse tre menneskene da. Tenk at jeg fikk bli mammaen deres! Det å få gjøre det hele en gang til, og få et splitter nytt menneske i familien vår, føles som å ha vunnet i lotto for fjerde gang på rad.


Første rad, vannrett: Storesøster. Andre rad: Lillesøster. Tredje rad: Lillebror

Kall meg galen, men jeg gleder meg sånn til fødselen at det kiler i magen. Jeg har to herlige jordmødre i ryggen, og en erfaren fødselsassistent i mannen min. Hvis alt går slik vi ønsker, blir det enda en herlig hjemmefødsel på oss.

Jeg blir varm i hjertet bare av tanken på den stemningen som hersker i huset når det er et helt nyfødt menneske til stede. Da er det ingen som tenker på noe annet, og det føles som hele verden har stoppet opp. Alt som er viktig på denne kloden, foregår i det ene rommet hvor den lille befinner seg. De små knirkelydene, lukten og den myke huden. Det å studere det nye familiemedlemmet og vite at dere i dette rommet er de eneste som vet hvordan han eller hun ser ut, -for nå. Ah... jeg kunne brukt hele dagen på disse minnene! Snart er det vår tur til å skape nye. 

Men før den tid skal jeg ruge i sikkert minst 14 uker til, (og lenger hvis jeg kjenner denne kroppen rett..) og de siste ukene kommer sikker til å drive meg halvveis fra vettet. Men for nå surfer jeg på en bølge av nostalgi, og velter meg i fødselsbilder og babyminner. 


Ble du nostalgisk som fleregangsgravid? Klarte du å glede deg til fødselen?

12 kommentarer

Utrolig fin blogg du har. håper du forsetter med bloggingen. Ha en forsatt fin torsdag og uke. :

*mammamalene:
Takk for det malene :) Føler meg utrolig heldig som har en kropp som har taklet fire tette svangerskap så bra, så langt!

Skjønner godt at du blir nostalgisk, særlig når du vet med deg selv at dette er siste barnet du skal bære fram.

Og så deilig å glede seg til fødsel!

Første fødselen min ble noe dramatisk med haste keisersnitt som endte bra.

Så med andre mann gledet jeg meg til å få føde "normalt". Denne gangen ble det lang kjøring og endte med at jordmor og ambulanse ulte avgårde, men vi rakk å komme inn på et lite trangt føderom og ut kom gutten.

Tredjemann gruet jeg meg litt til, alt hadde vært så kaotisk med de to første. Vi dro i god tid, klok av skade, og rakk fram i god tid. Vi fikk et koselig rom med adventslys i vinduene og julemusikk på radioen. Alt var så koselig, og fødselen som en drøm. Enda en gutt så dagens lys desember natten mens snøen lavet ned.

Vi bestemte at dette ble sistemann, så da lysten på nr 4 meldte seg hos mor fikk vi hund.....hahaha.

Etter noen år til kom jammen fjerdemann alikevel. Jeg husker godt at jeg faktisk gledet meg veldig til fødselen. Ikke bare for å treffe han, men jeg syntes stemningen fra sist var så utrolig at jeg ville føle det igjen. Og gledet meg.

Denne fyren kom midt på sommeren da, så det ble ikke no julemusikk og snø, smiler. Men det var like "koselig". Stille og rolig, Jordmor bare "var" der og alt gikk bra, En like nydelig opplevelse som jeg er utrolig takknemelig for at jeg fikk oppleve enda en gang..

Renata:
Åh for noen fine minner du har fra de gode fødslene da :) Ser det for meg! Da lillebror ble født, begynte det akkurat å snø. Det var skikkelig magisk å ligge på soverommet med en helt nyfødt baby og se snøen lave ned utenfor :)

Du er så flott som gravid, Jona!

Og er det ikke utrolig kult at du har produsert 4 unger før du når gjennomsnittsalderen for førstegangsfødende i Norge? (Per tiden 28,6 år, trur jeg.)

Hilde:
Tusen takk Hilde.
Ganske sjeldent å ha fire barn før man er 28 i Norge ja :) Trives som en del av mindretallet ;P

Så spennende med hjemmefødsel! Sikkert en veldig fin opplevelse for mange. Du vet vel litt hva du går til når du har født hjemme en gang før, selv om enhver fødsel er forskjellig. Jeg er veldig spent på om jeg kommer til å føde uten smertelindring denne gangen (er nå i uke 8 med nr. 2). Takk for interessante og fine innlegg forresten :)

Er så glad for at du er tilbake med bloggen, Jona! Jeg begynte å lese bloggen din mens jeg var gravid med nummer to. Hadde da så smått begynt å tenke på hjemmefødsel, var derfor fint å kunne lese om din erfaring her 😊 Det er jo nettopp slike positive fødselshistorier alle gravide bør få høre om!

Kjenner godt igjen den nostalgien du snakker om, kan tenke meg det bare blir sterkere for hvert svangerskap. Veldig fint å være i en tilstand hvor man kan kjenne litt på de samme følelsene og få lov til å bare være i akkurat den bobla. Tenk at man får oppleve noe så vakkert som å skape og bære fram liv...

Første svangerskap tenkte jeg minst mulig på fødselen, fortrengte den nesten! Det var annerledes neste gang, gledet meg og var kjempespent! Mye fordi jeg visste at nå skulle det være i min regi 😄 Hjemmefødsel ble akkurat så fint som jeg hadde trodd, trygt og godt.

Så fint å høre at formen din er god, det kommer nok godt med når du har tre små!

Ønsker deg alt godt videre i tiden som kommer. Du er en god ambassadør for hjemmefødsel, takk for at du inspirerer og deler av din erfaring.

Marianne:
Ja det er deilig å flyte rundt i den bobla en stund. Etter denne fasen tar nok redebyggings-instinktet over. Overdreven vasking, babystash-shopping og sikkert noen oppussingsprosjekter helt på tampen, om jeg kjenner meg selv rett :P Og koselig som det er, så er det slitsomt også. Så jeg nyter her jeg er nå, og sukker over babybilder av gjengen min :)

Så herlig å høre at du fikk en fin hjemmefødsel! (Når jeg tenker etter, så har jeg aldri hørt noen fortelle om en ikke-fin hjemmefødsel <3)

Tusen takk for gode ord, Marianne!

Ville bare si at jeg synes du skriver så nydelig! Jeg blir fanget av hvert innlegg, og feller en tåre eller fler nesten hver gang jeg er innom og leser! Har selv en gutt på 16 mnd, og livet med han er helt vidunderlig. Det rommer alt av følelser, og etter jeg ble mamma , føler jeg at jeg lever med hjertet utenpå kroppen;)

Ønsker deg lykke til med innspurten av det fjerde svangerskapet!

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere