hits

Og så var det vår turVi har sluppet unna et par ganger, men nå var det visst vår tur. 

Vi har vannkopper i hus, og en stk veldig redusert Lillebror. Heldigvis er Storejenta vaksinert, så om vi er heldige så vil "bare" to av tre bli slått ut av sykdommen. Men det var omtrent det vi hadde av hell i uhellet. Mannen har uheldigvis viktige avtaler på jobb, i en annen by denne uka. Så jeg stålsetter meg for et par dager som sykepleier på døgnvakt. Wish me luck! 

9 kommentarer

Dritbra blogg du har!;) ^^

Å huff, nå føler jeg med deg.

Hadde tre stykk som fikk det sammtidig. De var rundt 1, 2 og 5 år, det var ikke gøy.

Vi hadde oppsøkt vannkopper for å få det og jammen fikk vi det......

Husker storesøster gråt og spurte hvorfor jeg ville de skulle få dette.... den svei godt i mammahjerter og gjør det vel fortsatt.

Det er bare å brette opp ermene, ha MASSE hvitvask hjemme og masse tolmodighet.

God bedring..

Renata

Æsj, så kjedelig. God bedring! Jeg håper minien her venter med vannkopper til mini-på-vei har kommet og blitt så stor at vi kan ta det samtidig på begge to.

Masse god bedring til Lillebror, håper det går fort over at han ikke blir så veldig plaget av det :-) Hvitvask er i alle fall gull verdt!

Karina:
Takk for det. Uff han er rimelig slått ut. Minimalt med søvn :/

Hvorfor vurderer ikke flere vaksinasjon? Tilbys som en selvfølge i mange andre land, og er fullt tilgjengelig her også hvis man betaler selv. Sparer ungene for unødvendig sykdom.

Sissel:
De to eldste fikk vaksine i Tyskland. Der er det en del av programmet. Men den vaksinen er omstridt blant leger, siden den ikke beskytter fullstendig, og effekten kan avta i tenårene, noe som forårsaker mer alvorlige tilfeller av vannkopper hos store barn/voksne.

Så det har blitt vurdert her i huset. :)

Hei igjen, takk for raskt svar! Jeg er lege selv, og har forsøkt å sette meg inn i evt ulemper/bivirkninger ved vannkoppvaksinen- men har ikke funnet noe som virket uheldig - tvert i mot, leste et sted at vaksinen gjorde at et evt utbrudd av helvetesild i voksen alder forløp mildere enn hvis man hadde gjennomgått vannkoppe -sykdommen. Og jeg fikk opplyst at ved to doser, med mindre enn ett års mellomrom, var man fullvaksinert med forventet varighet livet ut..

Veldig takknemlig hvis du har tid og anledning til å legge ved kilder/henvisninger til den informasjonen du siktet til. Forståelse for at det ikke akkurat blir prioritert med det første!

Vennlig hilsen Sissel

Anonym:
Jeg har ikke spart på linken, men jeg tror det var en norsk avisartikkel om vannkopp-vaksinen jeg leste. Så var det noen forskere og leger som ville mene at vaksinen pr i dag er "ufullstendig" og ikke beskyttet godt nok ..? Jeg vil gjerne tro at den er god nok, for da vil jeg jo vaksinere minstemann når det blir aktuelt, men blir jo usikker når man leser sånt.

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere