hits

Julekjoler for kulemager

I år blir den tredje gangen jeg skal feire jul med en ordentlig julekule på magen. Og det samme scenarioet utspiller seg  månedsskiftet november/desember, hver gang. Jeg kaster meg inni kjolejakten. Hva i granskauen skal jeg ha på meg? 

Jeg dykker inn i skapet på leit etter noe som er stort nok til å strekke seg over de nye gravidkurvene. Kjoler fra tidligere svangerskap, skjørt som pleide å være noen størrelser for store, eller muligens en teltduk?  Nope.  Det er fått som sitter som det skal. Gravidmager er visst ikke skapt like, og kurvene jeg har denne gangen, matcher ikke antrekkene fra siste runde. Pluss at jeg bare føler meg rar i fintøyet. Kulen på magen vokser så fort for tiden, at jeg henger ikke med i svingene. 

Det spiller ingen rolle hvor liten og nett eller rund og god man er i svangerskapet, man føler seg passelig diger når man tipper over i tredje trimester, uansett. 

Men jeg nekter å gjemme bort kulen eller føle meg ulekker i julen. Dette er søren ta siste gangen jeg feirer jul med babykul på magen. Da må det være lov til å gjøre stas på seg.


ca 30 uker på vei med lillesøster for fire år siden

Da jeg lekte meg i motebloggernes verden her om dagen, fikk jeg spørsmål fra flere gravide om jeg hadde noen julekjoletips. Vel, dere kan jo bli med meg på «vindusshopping» på nettet, og se om dere finner noe som faller i smak...

Jeg har bevisst gått for kjoler som ikke er laget spesielt for gravide, og som gjerne kan brukes etter at baby er født også. Og så er de fleste ganske snille med lommeboken i tillegg. Mange har spurt meg hvor man finner kjoler som passer over magen. Svaret er: over alt! Man må bare lete litt ekstra.

Trikset er å finne en kjole som enten har nok strecth, eller nok løst stoff over magen. Kjoler med mye elastan i stoffet, pleier som regel å gi etter for runde kurver. Kjoler med høyt empireliv, er også helt ypperlig for store mager. 

1. Zoey -Gina Tricot,  2. Tamara -Gina Tricot, 3. Wrap bust dress -Nelly.com, 4. Embellishment Maxi dress -Nelly.com 
"Tamara"-kjolen har jeg selv, og kan bekrefte at her er det nok av plass til kulemager, selv om dette ikke er noen gravidkjole.
Selv føler jeg at kjoler med mye løst og flagrende stoff er fint frem til magen virkelig strutter og tar mye plass. Da kjører jeg gjerne litt mer figurnære kjoler, og fine cardigans eller bolero'er over. Etter 7'ene måned har jeg en tendens til å bli seende ut som et vandrende sirkustelt om jeg har for mye stoff som flagrer over kula. Men for damer som er høyere på sokkelesten enn meg, kan disse likevel se smashing ut i hele svangerskapet. 

1. Josefine lang -Floyd, 2. Charlize -Floyd, 3. Othilie -Floyd, 4. Melissa - Floyd.

Hvordan har du løst kleskrisa med en julekule på magen? Pynter du deg ekstra, eller holder du lav profil? Er det skulderputer, paljetter og glitter eller sort ninjadrakt som går i ett med skyggene bak juletreet? 

Og dersom det var noen tvil: dette innlegget er ikke sponset av noe annet enn min egen forfengelighet! 
8 kommentarer

her blir det en veldig løs kjole, en jeg har liggende fra før av. Veldig fin svart og classic :p

her er det ikke noe jeg har fra før som passer hvertfall... Prøvde et par gamle romslige kjoler, og fikk nesten latterkrampe... Det blir nok hverdagskjoler fra mammaavdelingen på HM på meg, også får jeg finne noe fint tilbehør isteden. Jeg tror ikke jeg orker å bruke penger på egen kjole til denne jula (ikke minst energi til å gå og prøve...)

Håper det blir jul likevel :-)

Jeg fant min julekjole på mamalicious.no. Paljetter på toppen, litt ettersittende og med god stretch (og rimelig!). Veldig fornøyd! Forrige svangerskap kjøpte jeg noen kjoler med mer stoff og jeg følte meg litt som et telt. Men ellers funker mine ganle ettersittende kjoler som også føyer seg over magen. I alle fall enn så lenge, er visst litt større enn forrige gang..

"Fordelen" med å være stor i utgangspunktet er at man gjerne har en del kjoler fra før hvor det skal være plass til mage. Jeg har brukt samme kjoler flere ganger, både som gravid og ikke, bare forandrer litt på hår og tilbehør for å variere litt når man gjenbruker :-)

Her er juleklærne ennå ikke i boks. Er 25+2 idag og gruer meg til jul. Å pynte meg er ikke noe gøy, men vil se ordentlig ut til julen.

Har to kjoler fra i fjor, må prøve de og se :-) 😮😨

Blir vell ny kjole viss ikke! H&M ;-)

Jeg kjøpte svart litt fin hverdagskjole fra mamma avdelingen på hm sist. Sånn omslagskjole... Kjøpte den i nov og fødsel var i feb, den ble mye brukt men med forskjellig tilbehør. Ville ha en kjole jeg følte meg både fin og komfortabel i på julaften samtidig som noe jeg kunne bruk resten svangerskapet på den gigantiske magen min...

Hei!

Flott blogg du har! Jeg har kjøpt denne kjolen fra Floyd til julens selskapligheter. Siste gang med babykul her også, så vil gjerne vise den fram.

http://www.floyd.no/kjoler/kjoler-partykjoler/kjole-maud-gronn

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere