hits

The battle of the bellies

Man skal helst ikke sammenligne seg selv med andre. Spesielt ikke når man er gravid. Det fører sjelden til noe godt. Men hva med å sammenligne seg med seg selv? Det må vel være lov? I hvertfall når man har sykdom i hus for tredje uka på rad, og ingenting annet  å ta seg til...

I give you: The battle of the bellies! -Gravidmagen nå og da. 

Til venstre: Lillebror-magen i 2012Til høyre: Minstebror-magen 2014
Jeg er ikke sikker på om det er synlig forskjell, men magen vokser mye raskere denne gangen. Den ligger faktisk så mye som 4-6 uker foran gjennomsnittet, i følge jordmors målinger. Men det er nok ikke uvanlig etter mange tette svangerskap. 
Ikke så mye forskjell her kanskje? Men så...


Aner jeg at Minstebror-magen drar i fra? Den har fått en litt annen form. Stor bul høyt oppe. Spissere? Større? 
Jeg aner ikke. Men en ting er sikkert, og det er at fra nå av vil magen vokse så sinnsvakt raskt at jeg vil merke forskjell fra dag til dag.
Det jeg husker aller best fra de tre forrige svangerskapene, var hvordan magen eksploderte i vekst etter uke 28-29, og at jeg hadde
den samme tanken hver uke: det er ikke fysisk mulig for meg å få større mage nå...hvordan skal jeg klare å gå oppreist på to bein? 
Men gjett hva? Den vokste.  -Oh yes it did... Den vokste. Og vokste. Så nå kan dere glede dere til "I can't believe my eyes"-  oppdateringer hver uke. 
Minstebror-magen blir nok av episke dimensjoner, om jeg kjenner min kropp rett. 
Og helt til slutt, en godbit: Magen rundt uke 28-29 i mine fire svangerskap: 
Kroppen altså! 
 
7 kommentarer

Morsomt å se! Angrer for at jeg ikke tok flere magebilder..

Syns de var ganske like jeg da:)

Hei Jona! Elsker bloggen din forresten, du gjør en kjempebra jobb med den! Lurer på om du som er godt erfaren med svangerskap kan svare på ca. Hvor mye kaffe som er ok å drikke når man er gravid? Jeg er kaffeelsker til vanlig, men nå når jeg er 3 mnd. Gravid kjenner jeg meg veldig usikker på om kaffe er greit. Helsedirektoratet sier jo max 2-3 kopper per dag, men vet de egentlig om dette er helt trygt?! Kjenner jeg føler meg usikker ang. Dette, så jeg har droppet all kaffe hittil. Det er helt sikkert trygt å drikke kaffe under svangerskapet i små mengder.. Hadde vært greit å høre andre mammaer/ gravides meninger om dette :)

Stemmer det at de to eldste barna dine er jenter?

- Ser i hvert fall en stor forskjell på de to øverste bildene og de to nederste (der du allerede har fortalt at du venter en gutt og at sistemann var gutt).

- De to øverste magene dine er mye lavere ned, og de to nederste sitter litt høyere opp på en måte :)

Hvis det stemmer, så synes jeg det er fascinerende :)

Det var ikke småtteri. Det er ikke to der inne?

Takk for titten og ha en god dag. :)

Line:
Ja, de to eldste er jenter. :) Og så har vi Lillebror på 1,5år og minstebror i magen :)

Marianne T:
Hei! Jeg er også kaffe-avhengig og drikker én, (av og til to) kopp/er om dagen når jeg er gravid.

I de siste anbefalingene jeg har lest fra Helsedirektoratet, står dette:
-Gravide bør være forsiktige med kaffe og koffeinholdige drikker. Inntaket av kaffe, sort te, cola og andre koffeinholdige drikker bør begrenses til 1-2 kopper per dag.

Begrunnelsen for disse begrensningene er som regel den at svært høyt kaffeinntak er forbundet med forhøyet risiko for spontanabort.

Personlig så er jeg veldig avslappet til kaffedrikking i svangerskapet. Synes det er bra om man greier å holde seg til 1-2 kopper om dagen, men drikker man 3 så føler jeg ikke det er så fryktelig ille. Det er så mye man må avstå fra i svangerskapet, og kaffe er nok ikke den "farligste" drikken/maten. Anbefaler deg å ta en prat med jordmor om dette hvis du føler deg usikker! :) Og gratulerer med svangerskapet!

Tusen takk for svar! Helt enig i at kaffe ikke er den værste drikken i svangerskapet. Så lenge man aldri drikker alkohol eller røyker i svangerskapet og følger de viktigste matrådene, så må man faktisk få lov til å nyte noe også. Alt med måte! Synes du har en god holdning ang. Dette :)

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere