hits

Ingen gravid gudinneDet er klart jeg alltid hadde trodd jeg kom til å bli en skikkelig gudinne når jeg ble gravid. Spesielt da jeg ble høygravid. Da skulle jeg bli et prakteksemplar av vår art på sitt mest kvinnelige. For det kommer jo av seg selv når man er gravid -ikke sant?

Jeg hadde gledet meg til å få denne gløden som de gravide har i magasinene. Denne utstrålingen av elegant kvinnelighet som bare høygravide damer har.

Runde, estetiske kurver som gir matematisk mening. Det var det jeg hadde sett for meg. At jeg skulle bli en sånn gravid dame som ligner på en gresk statue.

En kvinnelig kriger med fromme bryster og passelig rund mage, men likevel gløtter det i muskler her og der. En sånn kvinne som bare oser visdom, styrke og frukbarhet. En kvinne som er ett med jorden, og naturens hemmeligheter. Et mystisk vesen som får hoder til å snu seg etter henne i beundring av den mystiske skjønnheten hun utstråler. En kvinne som aldri mister balansen, og som vaier mykt med hoftene når hun går. Silkehuden, det tykke håret...

...vel, håret ble kanskje et hakk tykkere. Men resten. Resten kan jeg personlig se langt etter mens jeg ruger frem mennesker. 

Jeg ble aldri en sånn gravid. Ikke ble jeg den sensuelle og sildrende gudinnen av fruktbarhet når jeg var høygravid heller. 

I stedet vagger jeg som en drukken gås.

Men det går fint. Jeg har godtatt det. Det er en sånn gravid jeg er. Nå er jeg snart der igjen. Om noen skarve uker er jeg høygravid. Om et par uker ser jeg slik ut igjen:


(Alle bilder er fra forrige svangerskap)

Sannsynligvis blir jeg enda større denne gangen.

Når jeg blir høygravid, får jeg kurver som trosser samtlige av fysikkens lover. Hodene snur seg ikke etter meg i beundring, men i ren og skjær forbløffelse over at det ikke går flere måner i bane rundt den planeten av en kul jeg bærer på. 

Når jeg er høygravid, kan jeg være både i dette rommet, og det neste. Magen min ankommer der inne en god stund før resten av meg passerer døren. 

Når jeg er høygravid,  er jeg en vulkan av magesyre som stadig bryter overflaten og avbryter nattesøvnen.

Når jeg er høygravid, er jeg et vandrende gassgraftverk, med vinterpels på leggene som vaier i brisen av mine stadige, brakende gassutslipp. Jeg har flere ganger tenkt at man strengt tatt burde utnyttet denne kilden til naturgass, for jeg kunne helt sikkert forsørget opptil fire husstander med gasskraft, nå som jeg er i siste trimester og produksjonen er på høygir.

Når jeg er høygravid, går jeg mye barbeint. Ikke fordi det er romantisk, men fordi at jeg måtte gått i bro for å få på meg sokkene selv. Så pass deg for tåneglene mine når du passerer meg i stua. De har jeg nemlig ikke rukket ned til siden uke 27. 

Ja, når jeg er høygravid, er jeg litt farlig. Jeg har pupper som er så digre og tunge at jeg kan slå deg bevisstløs om du er så uheldig å stå i veien når jeg snur meg for fort.

Når jeg er høygravid, blir raping en ufrivillig hobby. Det bare skjer. Gjerne midt i en setning. Mens jeg forsøker å overbevise barna om å gi det siste kakestykket til meg. 

Når jeg er høygravid, er jeg omtrent like emosjonelt stabil, som en manisk depressiv,overhormonell tenåring, eller en overtrøtt treåring som er høy på sukkerspinn og cola. 

Når jeg er høygravid, finner du meg ikke svevende i en tyllkjole ute på en eng med smørblomstkrone på hodet, og en fotograf på slep. 

Du finner meg mest sannsynlig smertekvalt og og svett foran butikkhyllen med sviskekompott mens en dame på søttifire sender meg et medlidende blikk. 

Eventuelt støter du på meg på apoteket, hvor jeg er midt i et trassanfall. «Hallo, jeg LOVER jeg ikke skal ta overdose med klyster for å starte fødselen. Jeg vil bare gjøre nummer TO før nyttår!»

Ja, jeg har planlagt en hjemmefødsel, jeg er glad i min gravide kropp, og jeg liker -til tross for alt det overnevnte, å være gravid. Men jeg blir aldri en elegant hippe-earth mama med blomster i håret. Jeg blir ingen gresk gudinne med stramme kurver og estetiske linjer.

Jeg er blir bare gravid. Veldig gravid. Og jeg er en kvinne. Hear me roar! Eller -watch me waddle. Which ever one. Jeg er stolt uansett. 

 

14 kommentarer

Fantastisk Jona!! Hurra for kropp som er kropp! Hilsen ei som ikke er halvveis engang, men allerede har vokst ut av de fleste par sko.

Jeg ler så jeg griner :) er akkurat slik det føles her om dagen også!!! Flott skrevet :)

Hahaha, dette var veldig festlig lesning:-) "Hodene snur seg ikke etter meg i beundring, men i ren og skjær forbløffelse over at det ikke går flere måner i bane rundt den planeten av en kul jeg bærer på." Graviditeten går i hvert fall ikke på bekostning av din humoristiske sans eller evner til å formidle trasigheter på festlig vis:-)

Haha godt vi er flere!

Sist fikk jeg så mye vann i kroppen at jeg ikke kjente meg selv igjen i speilet. Et bilde i en blomter en fristet lite da kan du si :p

Nå er jeg snar 27 uker og ungen ligger like langt inne som sist så kan se frem til og ikke kunne gå tur med hunden når det er dagslys for jeg må opptil flere ganger i løpet av turen. Og ikke spiser mer en ei brødskive om gangen for det er rett og slett ikke plass til mer. Og nesten ikke få puste for ungen presser mot lungene.. Pluss pluss. Jo det er en magisk tid hehe ;)

Herlig!

JEG synes du ser fantastisk ut! :D det gjelder i grunnen alle gravide, jeg stirrer på gravidemager med utilslørt misunnelse mens jeg forbanner min egen, som ikke bare er større (overhodet ikke subjektiv oppfatning) enn ca alle gravidemager, men også IKKE GRAVID. Fordømt...

Fantastisk morsomt! Må si jeg kjenner følelsen der jeg velter meg ut av bilen eller opp av sofaen. Ikke mye eleganse å spore, nei! Men nå er det ikke lenge igjen, så vi får holde ut! Selv priser jeg meg lykkelig for at bekkenet har holdt, så det meste annet skal jeg klare fint!

Silje Therese Furulund

Silje Therese Furulund

Fnis!:) omtrent akkurat sånn føles det for meg å være gravid også. For en uke siden ble jeg ferdig som gravid for denne gang, og skal nyyyte et par år som ugravid før vi kjører i gang med nr 3 :)

Bodil:
Eleganse har vi ikke sett nei. Med mindre det telles at jeg bruker tærne som "fingre" for å løfte opp ting fra gulvet... litt av noen skills man utvikler i svangerskapet... :P

Hoho! Kjenner meg så vanvittig igjen! :D

Lykke til i innspurten! (Evt innvaggingen..?)

Birgitte Karlsen

Birgitte Karlsen

Kjære vakre Jona!

Måner i baner og lange tånegler, - ha ha! Åkke som: du er utrolig flotte både med og uten gravidemage! Du ser det kanskje ikke selv, men strålingen du etterlyste har du definitivt. Personlig synes jeg du er tøffere enn noen jeg kjenner som tør å sette fire små mennesker til verden, og det i rask rekkefølge.

En god venninne av meg ga meg et veldig godt råd mot magesyre og sure oppstøt: Spis kiwi! En kiwi på tom mage om morgenen gjør underverker! Tror det funker selv om man nattspiser og teknisk sett aldri har tom mage! Et kjapt nettsøk sa ingen ting om at kiwi bør unngås i svangerskapet.

Jeg er helt fortapt i humoren din, Jona,den har reddet mange, mange dager for meg. Jeg håper du kommer tilbake som blogger etter at veslebror er vel etablert hos dere.

God og glad og lekende jul til deg og hele din herlige familie.

Varme klemmer (om man rekker rundt deg, da!) fra Birgitte

Hahaha fantastisk!!

Vet hvordan den følelsen er men du ser fantastisk og herlig gravid ut!

Hanne:
Takk :) Disse bildene er fra forrige graviditet, noen uker før fødsel :) Har ennå et par uker igjen denne ganga, før jeg er såpass høygravid, heldigvis :)

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere