hits

Nyttårsforsetter for en småbarnsmorFør jeg fikk barn var dette med nyttårsforsetter noe som inspirerte meg. Begynnelsen på hvert nye år var liksom en mulighet for å bli en enda bedre utgave av meg selv. Alt fra kropp, jobb og studier til til indre motivasjon og selvbilde skulle liksom rykke opp enda noen hakk, hvert bidige år.  

Nå derimot, har jeg innsett at det handler mest om å overleve hverdagen, og takke for det vi har. 

Så derfor har jeg satt opp mine helt egne nyttårsforsetter, som jeg vet at jeg som snart-firebarnsmor, garantert vil klare å holde: 

1.Drikke kaffe hver dag.

2.Alltid ha en stash med mørk sjokolade gjemt bort. I voksenhøyde. 

3.Tørke noens rumpe. Daglig.

4.Ta i mot busemenn som et av barna har fisket ut av egen nese. Ukentlig. Minst. 

5.Alltid ha minimum én uidentifiserbar flekk på mammauniformen (sort tights, sort singlet og lang cardigan).

6.Svare på overveldende tunge, filosofiske spørsmål fra femåringen minst en gang i uken.

7.Sørge for å ha minst 130 stk single barnesokker i alenesokk-kurven til en hver tid.

8.Blåse på noens «aua» daglig. 

9.Sovne like etter barne-TV tid minst to ganger i uken, og aldri sove mer enn 3 timer uavbrutt.

10.Ha på meg snacksy, utvasket amme-bh store deler av 2015. Men sånn på den seriøse siden, så er det et par ting jeg kan tenke meg å slutte med i 2015. 

Som for eksempel det å føle meg under middels «flink» som mamma når jeg har gretne dager. Det å dømme meg selv for middelmådige prestasjoner på bursdagsselskaps-planlegging, klesvask, husvask og middagsplaner kan jeg også godt tenke meg å droppe. De urealistiske planene for alt jeg drømmer om å rekke i mammapermisjonen har jeg ikke tenkt å ta med meg inn i dette året, men heller ta dagene som de kommer. Så får vi se om prestasjonene lever opp til ambisjonene, eller skal vi si mangelen på ambisjoner. Kaffe og alenesokk-kurven kan jeg i det minste huke av allerede i dag. 


Hvilke nyttårsforsetter tror du at du vil klare å holde i 2015, og hva har du tenkt å droppe i år? 

5 kommentarer

Så lurt å ha forsetter om å senke ambisjonene. For mange forsetter handler jo om det motsatte, og det er lett å bli skuffet over seg selv. Og om man ikke lykkes i å senke ambisjonene, kan man i det minste se tilbake på at man lyktes med høye ambisjoner;-) Jeg skal prøve å ha samme forsett, og har øvd meg på det litt allerede. Men det er lett å gli tilbake i fella, og stille krav til en selv som ender med at man blir sur og misfornøyd, og hva er da poenget? Jeg prøver å trene 2-3 ganger i uken, og har lyst til å fortsette med det. Noen uker strekker ikke tiden til, med påfølgende dårlig samvittighet. Men hva skal jeg egentlig med den dårlige samvittigheten? Det får være et mål for 2015 å ikke henge meg opp i slikt, og la tilløp dårlig samvittighet suse forbi.

Mine nyttårsforsetter er

-ikke ødelegge sambo mentalt de siste ukene i graviditeten og i mammapermen

-bli en god mor

- dra på trilleturer for frisk luft til oss begge.

- få førerkortet.

Det er ikke store greiene, men de kan holdes :-) Det venter jo en stor omveltning å bli mamma for første gang. Derfor ingen store fantastiske løfter i år! (utenom det normale "spise sunnere og trene mer" 😂

Hmmmm... Disse forsettene passer godt inn her i huset også, bortsett fra at jeg ikke har femåring ennå. Egentlig har jeg litt ambisjoner om å komme meg mer ut av huset med han som er på vei enn det jeg gjorde da jeg gikk hjemme med treåringen. Vi får se hvordan det går.

Glimrende, har blitt inspirert av deg til å legge ut mine nyttårsforsetter.

Ha en fin dag

Honningsøtgalskap:
Høres ut som gjennomførbare forsetter :)
hehe, fort gjort å la gravidhormonene ta over styringa av og til ;P

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere