hits

34 uker
Den siste måneden har jeg vokst såpass i omkrets, at jeg nå tas for å være dagsventende, ved termin eller på overtid. 34 uker er nådd. Innspurten har begynt, og det merkes. 

Fremmede mennesker sender meg medlidende blikk, og naboen ser like overrasket ut hver gang jeg vagger nedover gata og har blitt enda mer gravid. I romjulen fikk jeg tidenes kommentar fra en tilfeldig kassadame i Berlin. «Neimen, ville han ikke komme i jula? Stakkars deg!» 

Først skjønte jeg ikke hva hun bablet om. Hvem er «han» liksom? Har vi felles bekjente? Men så forstod jeg at damen tydeligvis lot seg lure av magekulens dimensjoner, og trodde jeg var på overtid, når jeg fortsatt hadde to måneder igjen å gå. 

Da jeg fortalte henne at det var mellom åtte og ti uker igjen til jeg forventer fødsel, mistet hun plutselig taleevnen og ble rimelig slapp i kjeven. Og hun er hverken den første eller siste som har gått i den fella. Når jeg ruger, blir det store babyer, og store babyer trenger visst plass. Mye plass. 

Plass som forresten skviser bort det lille rommet jeg hadde igjen for mat og diverse. Det å pine i meg et par knekkebrød til frokost har blitt en stor greie. Det virker som om magesekken min har samme volum som en fingerbøl for tiden, og jeg er sulten. Alltid sulten. Du finner meg sannsynligvis ikke uten mat i hånden frem til fødsel, med diverse smuler, flekker og annet søl på toppen av kulen. 

Men jevnt over kan jeg ikke si annet enn at jeg føler meg heldig. Jeg har relativt lite plager, greier fortsatt å vralte inn på treningssenteret et par ganger i uken, og har ennå til gode å bryte sammen i styrtgråt over det faktum at jeg må bære på denne kula ca 6 uker til. 
I morgen skal jeg endelig få vite om det blir keisersnitt eller hjemmefødsel på meg. Rimelig store kontraster der ja. Men slik er det når man har en morkake som ligger på feil sted. Vi krysser fingre og tær for at den har flyttet på seg, (noe jordmor mente var rimelig bankers) slik at planene for vår andre hjemmefødsel kan finpusses neste gang jordmor kommer på besøk. Wish me luck! 

26 kommentarer

Så spennende! Å fin gravid mage :D Savner egentlig litt den tiden med å gå gravid, noe spesielt med det. Jeg fødte minstemann i uke 34+1 i all hast da han plutselig ville ut... så rakk liksom hverken å "kjede meg" eller forberede meg. Håper jo på en liten en til om ikke altfor lenge, oppskrift på jente er jo også ønskelig da det begynner å bli litt mange gutter på vår side ;) Hehe. Lykke til fremover! :D

Familieeventyret:
Takk :)
Håper denne karen blir der inne i minst tre uker til da :) Lite sannsynlig at han vil ut før, siden jeg har en tendens til å ruge langt over termin :)
Har ingen bankers oppskrift på jente desverre, men tipper det finnes mange artige triks på google :P

Hehe, ja noen er skikkelig slike rugemaskiner ;) haha, ja det regner jeg med 8-) Neida, er glad for både gutter og jenter, så lenge barnet er friskt er det ikke mye man skal klage på. Men moro hadde det vært ;)

Tonje Akershus

Tonje Akershus

Så spennende! Jeg beundrer deg veldig som har guts til å tørre å føde hjemme :) Håper at dere får gjort det nå også om det er det dere ønsker :) Jeg har fulgt bloggen din siden før minste barnet deres kom ut og jeg har lest mye om deg og dine ♡ Jeg gleder meg til å lese fortsettelsen av historien! Lykke til med siste del av rugingen og ikke minst den forestående fødselen! Klem fra en mamma i Akershus!

Så fin du er Jona!!! Nydelig jente og nydelig mage! Lykke til i morra, min morkake lå også langt nede slik at det var mulighet for at vaginal fødsel ikke var et alternativ, men plutselig hadde den trukket seg fint opp. Håper det er sånn for din del også og at du får den fødselen du ønsker deg . God klem!

Tonje Akershus:
hehe, det er vel heller omvendt. -at jeg ikke tør å føde på sykehus :P
Med to styrtfødsler bak meg, en halvtime til sykehuset, og rimelig sterk sykehusfobi var valget enkelt i mitt tilfelle :)
Så hyggelig at du har fulgt med så lenge! Tusen takk :)

EmmaK:
Takk Emma!
Håper jeg er like heldig som deg med morkakesituasjonen :)

oooo *krysse fingre og tær*!! Synes du kler ufattelig godt å gå gravid. Altså, fin uten magehus også, men du stråler sånn på bildene dine! Min kjære, som jeg nå har vært sammen med i 3,5 mnd, satt i morges og snakket om at han synes vi burde få tvillinger først, og så ett barn til noen år senere. Nevnte jeg: kjent hverandre i 3,5 mnd? *GLIS* Skrekk&gru ;)

Merkelig det der at folk alltid har en mening om gravidmager. Er den "for stor" er det liksom noe og er den "for liten" er det og noe... Jeg er gravid med nr 2 og har ikke så stor mage. 3 mnd til termin. Men babyen er akkurat så stor som hun skal være hun og følger voksekurven sin helt fint. Det er jo det viktigste! Kjempespennende med hjemmefødsel. Blir liksom nysgjerrig på det, selv om jeg ikke hadde turt selv. Ikke hadde jeg fått lov heller...er visstnok "risikofødende" denne gangen... Lykke til med innspurten. :-)

For en herlig babykul 💜 Er det noe jeg savner med å gå gravid er det magen. Men her blir det ikke flere. Tøft av deg å kanskje ha hjemmefødsel. Jeg ble satt igang to uker før tiden på sistemann pga styrtfødsler på de to andre. De turte ikke risikere at fødselen startet hjemme.

Lykke til i morgen, jeg håper virkelig du får det som du ønsker! Jeg har termin 18.02 så tror vi er rimelig nærme denne gangen.

Jeg har tvillingjenter fra før som ble tatt med keisersnitt i mai 2013 så gleder meg virkelig til å føde "vanlig" denne gang. Med forbehold at det ikke skjer noe da selvfølgelig :) Det er inspirerende å lese om din positive holding til fødsel, dette blir bra :)

Nina:
Tusen takk for det Nina! Skal grave frem den kommentaren på de dagene jeg føler meg helt muggen og gigantisk ;) :D
haha, hørtes nesten ut som Tyskeren min og jeg da vi fant hverandre. Hørt på andre date:
"når har du lyst på barn? Hva om vi fikk barn sammen?" :-O Galskap... galskap som det har kommet mye godt ut av, heldigvis :P

Kristin:
Ja det er ikke måte på hvor avslappet enkelte blir til folkeskikk og sunn fornuft når de snakker til gravide :P
Takk Kristin. Håper siste trimester av graviditeten din blir bra! :)

Malin:
Takk Malin :)
Mine to yngste har kommet på 2-3 timer etter første svake kynner, og ca 1 time etter at det begynte å gjøre ordentlig vondt og jeg var sikker på at det var i gang. Så jordmor syntes det var fornuftig å planlegge hjemmefødsel denne gangen også :) Men man må jo føde der man føler seg trygg da. Enten det er på sykehus, "myk" fødeavd eller hjemme :)

Marie:
Ja da ligger vi temmelig likt i løypa :) Men jeg har en tendens til å bake mine babyer leeenge da, så jeg forventer egentlig at det blir enda en marsbaby :P

Åh så spennende da at du skal oppleve vanlig fødsel denne gangen:) Ønsker deg en kjempefin fødsel!

Det er så koselig å følge deg, Jona! Ønsker deg masse lykke til med siste innspurt og hjemmefødsel. Det går sikkert kjempefint! Jeg er i uke 16 nå, og skal på første ultralyd om 2 uker. Er kjempespent og litt nervøs. Jeg gruer meg masse til fødsel allerede, dessverre. Fikk skrekken etter første gang med pressetid på nesten 70 minutter. Krysser fingrene for en noe lettere fødsel denne gangen. I tillegg skal jeg på fødselsforberedende kurs og til jordmor, noe jeg droppet sist (dum og uerfaren som jeg var). Krysser fingrene for en god hjemmefødsel for deg :)

Marianne T:
Takk Marianne, og gratulerer med svangerskapet :)
Jeg hadde også en tøff førstefødsel med lang pressetid på over en time. Men andre og tredjemann kom ut så fort og lett at jeg ikke skjønte bæret! Sånn pleier det ofte å være. Første gang er vanskelig, men andre er gjerne mye lettere:) Håper du får en flott fødsel når den tid kommer!

Krysser fingrene for at det skal bli en fantastisk og rolig hjemmefødsel! Jeg er så enig og kjenner meg veldig igjen i det du skriver om hjemmefødsel og sykehusfobi. Og selv om det var første fødsel så valgte vi hjemmefødsel - har lest mange negative holdninger om sykehusfødsel, om unødvendig igangsetting, kunstig oxytocin, keisersnitt som kunne unngås osv. Og selvfølgelig Michel Odent - guru i naturlig fødsel på mest mulig måte! Har du lest noe av ham? Anbefales på det sterkeste! ;-) Alt dette hjalp til å ta det riktige beslutning, og jeg er så glad at det var hjemmefdsl. Skulle jeg fortsatt bo i mitt hjemmeland, Russland, så ville det ikke vært noe hjemmefdsl på meg - der er det mild sagt ønskes ikke, og alle mine nære var redde på dette valget vårt. Men slik er det når man tenker med fordommer... Så! Håper denne fødselen blir slik du vil ha det! :-) Masse lykke til, Jona! Er det Christel du skal ha hvis det blir hjemmefdsl?

P.S. Det var jeg som traff deg på sykehuset i går ;-) jeg tror du var veldig i tankene dine så jeg ville ikke forstyrre deg med prat.

Hei! Fin og spennende blogg. Er selv gravid med nr tre, selv om det var planlagt er det skrekkblandet fryd. Mine to andre er 8 og 5 år. Lurer på om overgangen var tøffest fra en til to eller fra to til tre?:)

Renee:
Gratulerer med tredje svangerskap Renee!
Personlig så syntes jeg overgangen til to var tøffest. Det tok en stund å bli vant til at jeg måtte dele oppmerksomheten min på to barn. Når tredje kom, måtte vi bli enda mer organisert, og ting tar mer tid, men følelsesmessig så var det en mye enklere overgang :)

Kristina:
Hei Kristina! Så hyggelig å høre fra deg!
Ja jeg var nok litt i min egen verden på sykehuset den dagen :P Jeg har jo relativt sterk sykehus-skrekk, så jeg går alltid litt inn i meg selv og blir stille når jeg entrer det stedet...
Men det var kjempehyggelig å hilse på deg -takk for at du kom og sa hei! Veldig stas å møte folk som leser bloggen :)

Ja, jeg har studert masse om Odent :) Sett mange videoer og lest og lest. Får ikke nok av den mannens visdom! Han er en av de få mannlige legene som virkelig har forstått fødekraft, naturlig fødsel og vitenskapen bak det som skjer i kvinnekroppen under en fødsel! Det han forteller har hjulpet meg utrolig mye i mine siste to fødsler. Spesielt dette med å få være i fred med seg selv under åpningsriene, ha det mørkt og varmt, og la kroppen ta styringen slik at den produserer masse oxytocin og fødselen får god fremgang. :)

Jeg har to jordmødre, og Christel er en av dem ja :)

Hehe! Verden-Kristiansand er liten og jeg tror det er egentlig kun de to hjemmejordmødre som er i denne byen. Hils Christel fra meg ;-) hun er et fantastisk mennesket og jordmor!

Lykke til!

Haahah, kjenner meg så jævlig igjen! Du er kjempe fin! :)

Hei😄 Jeg er så spent på hva jordmor fant ut angående hjemmefødsel eller keisersnitt jeg?👍👏

Ingvild:
Det kommer en gravid-update senere i dag! :)

Gledings på update!!!👍👌😘

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere