hits

"Fornuftig" tidsfordriv i ventetidenNår permisjonstiden har startet, og du bare går og venter, kan det være lurt å finne noe å holde på med for å få tiden til å gå.

Siden du sannsynligvis er i ditt ess nå som du har fri fra jobb, og like rask til bens som til sinns i de siste ukene av svangerskapet, blir det garantert massevis av tid til å få gjort fornuftige saker du ikke vil få tid til når babyen er her. 


Tikk-takk...

1.Hold deg oppdatert på jobb: Ja for selv om du ikke er der, kan du likevel henge med i svingene, slik at du er fullstendig oppdatert og klar til å blåse kollegaene av banen den dagen du tropper opp etter permisjonen...

Kødda. La det ligge. Det er meningen at de skal klare seg uten deg. Dessuten er hjernen din sannsynligvis en grøtete masse av brannfarlige hormoner for tiden, og stressende tanker på jobb etter permisjon er IKKE noe du vil tilføre den røra. Trust me. Sleng bena på bordet! Jobb, hva er det? Din eneste jobb nå, er å ruge! 

 

2.Fullfør prosjekter du har drømt om lenge: Ja for dette er jo det perfekte tidspunktet for å pusse opp det møbelet, vaske takplatene, legge nye fliser på badet, og skrive den romanen du har utsatt så lenge...

Nei. Bare nei. Du fortjener så inderlig å hvile! Jeg vet du muligens klør etter å gjøre noe som gir synlige avkastninger, for det føles helt merkelig å bare gå/vralte i ring og vente, men  la andre ta seg av de store prosjektene. Du har lov å være litt dronning nå. Stryk det, -du ER dronning nå. Make them work! Og slapp av, den romanen får du helt sikkert ferdig i løpet av mammapermisjonen med en stille, sovende baby som har full forståelse for at du må ha fornuftige arbeidstider.. *host3.Ta en ordentlig dypvask av huset: ja for hva er vel deiligere enn å ligge med nesa mot parketten og skrubbe så svetten spruter og bekkenet løsner i sømmene, når man er ni måneder på vei? 

Nei du. La partneren eller andre i familien ta seg av grovarbeidet og nyt resultatet fra sofakroken! I verste fall kan du vagge rundt med en støvkost om vasketrangen blir altfor sterk. 

Sorry kjære. Jeg blir her ut måneden jeg...


4.Svar høflig og hyggelig på alle de ubesvarte meldingene, telefonene og mail fra venner, familie og naboer som lurer på om du ikke snart har «tenkt» å føde....

Ha! Ignorer dem. Eller svar at du "har tenkt og tenkt så svetten pipler, men at det hverken startet riene eller fikk vannet til å gå. Babyen kommer når den er klar, og det vil bli kringkastet på ordentlig stolt, ny mamma-vis når den tid kommer."

 

5.Slapp av og ikke tenk på fødsel: ja for babyen kommer jo når den vil uansett, ikke sant? Så nå skal du bare leve som om du ikke venter på en livsomveltende hendelse, og for all del ikke bruke energien din på å stresse med fødselstanker. Vær litt som en buddhistisk munk, og visk bort tankene med litt meditasjon. Lett! Og det nytter ikke å gå berserk på google og bruke halve døgnet på å lete etter fødselstegn eller kjerringråd for å få ting i gang.


"Ooom....Ikke tenk på fødsel, ikke tenk på fødsel, ikke te -SHIT JEG SKAL SNART FØDE!"

*kremt* Jeg tuller såklart. Slå deg løs. Vær besatt av fødselstanker, forventning og spenning. Det er så og si uungåelig. Og jeg dømmer ikke... 

13 kommentarer

Åå det var så akkurat det jeg trengte å høre akkurat nå!! :-D Dag 2 i permisjon og jeg har store problemer med å skru av gamle-ingrid.

Kroppen vil roe ned, mens hodet kverner i gamle takter og gir meg dårlig samvittighet for alt jeg ikke får gjort ;)

Takk fine deg:)

Kjære flotte Jona!

Dette var bare helt herlig skrevet. Selv om jeg hverken har eller skal ha barn, bare råkoser jeg meg med å lese slike innlegg! Du skriver så levende og så rett på sak at jeg ikke klarer å la være å smile meg gjennom dette blogginnlegget. Jeg håper du kommer til å skrive ett og annet blogginnlegg mens du har mammapermisjon. Lykke til som firebarnsmor!

Klem fra Birgitte

Jeg hadde i tillegg ambisjoner om å lage opp litt ferdige middager de siste ukene. Så kjekt å ha noe i fryseren! Det gikk veldig fint når jeg følte jeg hadde mer enn nok med å levere og hente treåringen i barnehagen, og gjøre et minimum av husarbeid hjemme.

Jeg vil bare ønske deg lykke til i sluttfasen av svangerskapet. Håper du "rekker" å kose deg litt.

Klem fra meg

ingrid:
Kjenner godt til den følelsen ja! Hodet sier: vaske ned huset og fyll frysern med hjemmelagede middager og godsaker.... men kroppen sier: ER DU GAL :P Så jeg prøver så godt jeg kan å stå imot fristelsen, og girer ned så langt det går med tre små unger i hus.
Håper du får hvilt deg godt før fødsel!

Birgitte:
Takk for det Birgitte :) Stas at innleggene mine også treffer hos dem som ikke er i den største målgruppa :)

Bodil:
Ikke sant.... jeg drømmer også egentlig om å fylle fryseren med middager og slikt før det braker løs, men det ville innebært flere timers stående arbeid på kjøkkenet, over flere dager... noe som ikke frister når jeg allerede sliter med å få til bare én ordentlig middag hver dag... heldigvis går ungene aldri lei av havregrøt, ostesmørbrød og lignende, kjappe "latmannsmiddager" :P

jaaaaa, skal du ikke snart føde ELLER?! ;) hihi jeg måtte bare. Ikke hat meg <3

Nina:
Ingen planer om det før etter Valentines day :P

Haha, ja hadde planer om å få vasket rundt huset og malt kjøkkenet nå i ventetiden.. Men innså fort at sofahjørnet er der jeg hører hjemme til babyen kommer i slutten av mnd :p

Treffande innlegg ;) Første dag i permisjon i dag, og det går nok litt tid før eg klarer roe ned. I alle fall når mann og barn er sjuke ;) men forhåpentligvis blir det ikkje fødsel med det første, så neste veke blir det meir beina på bordet ! Lykke til med innspurten og fødsel :)

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere