hits

Midt i mellom
Dette er en merkelig, midt i mellom- tidsperiode. Fødselen er jo så nær-så nær, men likevel vet jeg at det sannsynligvis er to-tre uker igjen å gå for meg. I hele svangerskapet har jeg gått og forberedt meg på det store som skal skje. I snart ni måneder har jeg grublet over mine tidligere fødsler, barseltid og permisjonsliv. Hva fungerte? Hva vil jeg gjøre annerledes? Hvordan blir babyen? Går det an å være så heldig å få enda en frisk og sterk liten klump? Kommer jeg til å takle å være firebarnsmor? 

Og selv om jeg i tidligere svangerskap har lest meg blind på alt jeg kom over av litteratur om fødsel, naturlig fødsel, amming, hjemmefødsel og mye mer, har jeg likevel gjort det samme denne gangen. Det er uungåelig. Som om hormonene som har overtatt kroppen min insisterer på at jeg har et obligatorisk pensum å karre meg igjennom mens jeg er gravid.
Jeg har stappet hodet mitt fullt av beretninger og tips fra jordmødre, fødselsfortellinger, råd fra leger, råd fra helsemyndigheter, og råd fra tilfeldige mennesker som ser sitt snitt til å lure inn sine beste anbefalinger før den store dagen kommer. 

Men nå. Nå er det liksom fullt. Nå har trangen til å forberede meg gitt seg. (Ok, bortsett fra strikkingen...og vaskingen. Der er jeg fortsatt fullstendig på kjøret...) 
Jeg orker ikke å ta inn mer informasjon, eller gruble mer over hva og hvordan jeg ønsker at ting skal foregå under fødselen og etterpå. Jeg har stengt alle kanaler for tips, og trukket meg tilbake i en slags tåkete fødeboble som stort sett dreier seg om å holde meg selv distrahert nok i to-tre uker til, slik at jeg ikke ender opp med å krølle meg sammen i en stor hormonball på sofaen, synes ufattelig synd på meg selv, og surmule der frem til riene sitter inn. 

Når fødselen er nært forestående, synker jeg alltid langsomt inn i denne stemningen. Det er som en mental brytekamp, hvor jeg kjemper mot fristelsen til å begynne å vente, og vente og vente på fødselstegn. Fra jeg våkner om morgenen, til den siste tanken jeg har om kvelden, må jeg drible meg forbi hundrevis av potensielle tankespiraler. For OM jeg gir etter, og virkelig lar lengselen etter babyen min ta over allerede nå, vet jeg at resten av ventetiden blir uutholdelig. Både for meg og resten av husstanden, som allerede må takle nok av hormonelle utbrudd.

Så her flyter jeg. I en «ikke vente så fælt-tilstand». I en boble av strikking, vasking (slipper ikke unna det med omgangssyke i hus), netflix-overdose, litt lett papirarbeid på siden, og noen gode besøk hos venner og kjente. 

Når tiden er inne, og termindagen virkelig er i sikte, (eventuelt forbi) vil boblen sprekke. Alle følelsene, hver minste lille bekymring, og de intense forventningene vil bruse opp til overflaten. Jeg kommer sannsynligvis til å bryte sammen i snørrgråt på baderomsgulvet og skjelvende innrømme for høyere makter, at NÅ er jeg ferdig. NÅ er jeg ordentlig klar. Komme det som komme vil, -tiden er inne. 

Og om ting går slik de har gått hver gang, vil riene følge etter, når boblen har sprukket. 

....eller jeg kan føde i morgen, uten forvarsel.

Let the mind games begin! 

6 kommentarer

Lykke til i innspurten!

Det du beskriver om informasjonsflyten opplevde jeg også! Jeg leste og leste og leste i månedsvis, og plutselig fikk jeg nok et par uker før fødeselen. Da bare orket jeg ikke å høre om andres erfaringer mer, og var helt klar for å fokusere på meg selv:)

Beundrer strikkeferdighetene dine, forresten:)

Masse lykke til med fødsel, og som firebarnsmor! :-) Flott mage <3

Hei. Veldig spennende å følge med deg på veien. Lykke til, jeg er selv gravid med 3 mann som kommer i mai.

Ha en fortsatt fin onsdag.

Rebekka

Så koselig blogg! Lykke til med det nye tilskuddet i familien :-)

Hei! Digger bloggen din! hvilke strikkeoppskrifter bruker du? Hadde vert fint med noen strikketips :) er selv gravid med førstemann, å kjenner at jeg egentlig ikke aner hva en liten nyfødd egentlig trenger av klær, strikka og anna.. Lykke til med innspurten! :D

sofie:
Takk Sofie. Jeg finner oppskriftene litt rundt forbi, men i det siste har jeg strikket mye fra Myk Start, en fin liten strikkebok med babyoppskrifter.
Jeg skal prøve å få til et innlegg med strikketips snart :)

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere