hits

39 uker
Jeg bråvåkner av at noen hoster. Om jeg var fysisk i stand til det, så hadde jeg hoppet ut av sengen og sprintet inn på barnerommet for å avverge en potensiell krise. Men i stedet blir jeg sittende og lytte med nervene i høyspenn. Jeg holder pusten, klar til å rope til mannen at han må løpe og hente bøtta. Heldigvis var det bare hosting, denne gangen. 

Vi har hatt omgangssyken på besøk i ti dager. Jeg har altså tilbragt den siste tiden som sykepleier og rengjøringsarbeider, døgnet rundt. -Ikke akkurat den avslutningen jeg hadde sett for meg for dette svangerskapet. I tillegg til sykdommen, bestemte både vaskemaskinen og komfyren seg for å gå i koma akkurat denne uken, så å si at ting har vært kaotisk i det siste, ville vært en skammelig underdrivelse.Torsdagen ble tilbrakt med Lillejenta som var blitt frisk, men måtte bli hjemme fra barnehagen for å holde 48 timers regelen. Hun så tydeligvis hvor sliten mamma var, for plutselig var det lille forkleet hennes på, og en liten husmor våknet til live i henne. Oppvaskmaskinen ble tømt og fyllt, frokosten ordnet hun helt selv. Jeg fikk til og med døse litt på sengen mens hun perlet kunstverk ved siden av meg hele formiddagen. Senere på dagen satt vi sammen på kjøkkenet, og hun serverte vitser mens vi spiste lunsj. Jeg kjente hvordan slike helt alminnelige øyeblikk blir overveldende fine etter en såpass slitsom periode. Bare det å se jenta mi smile og spise igjen, var nok til å gi meg en intens følelse av takknemlighet. I dag ser ut til å bli en ok dag. Både barna og hvitevarene har på mirakuløst vis, blitt friske (Can I get a Hallelujah?!) og jeg er så lettet at jeg har mest lyst til å sette meg ned og gråte og le hysterisk om hverandre til alt stresset som har bygget seg opp forlater kroppen min. I dag skal vi bare spise fastelavensboller og nyte at alle sammen er friske for øyeblikket. Det er ca en uke igjen til termin, og fysisk sett, så er jeg mer enn klar for å avslutte denne rugingen. (For det merket man jo ikke på magebildene *host*) Men hodet er ikke helt der enda. Det føles som jeg har blitt snytt for over en uke med forberedelser og oppladning, så jeg hadde gjerne tatt noen dager til med denne babykulen for å komme til hektene, og få omgjort huset vårt fra svinesti til føderede igjen.

 
Men det er jo saken med fødsel, at man aner ikke når det vil brake løs. Jeg kan føde i dag, i morgen, eller om to uker til. Og når det blir alvor, tror jeg neppe Babybror bryr seg om jeg har beseiret skittentøysfjellet eller ikke. Så her i huset er vi i fullt beredskap, utbrente men lykkelige over at minsten ikke valgte å melde sin ankomst midt i kaosuka. 


 Siden jeg teknisk sett er i permisjon, blir det muligens mindre aktivitet på bloggen fremover, men om du har lyst til å være flue på veggen i ventetiden, kan du følge mammalivet på instagram. 14 kommentarer

Så flott mage du har! Lykke til med innspurten :)

Masse lykke til fremover. Jeg har selv fire små og min siste kom på selveste 17.mai morgen midt blandt bunader og pyntet hus på stuegulvet. Ikke planlagt hjemmefødsel nei;) Så de kommer når de passer dem ja. Håper du får en uke med ro først da.

Oj, nå kan det jo skje hvert sekund som helst. Her flyr tida ja. Huff, sykdom er noe herlig når kan går gravid. Husker selv jeg hadde to unger med spysjuka i hus, da jeg gikk høygravid med minstebror. Det var ikke helt himmelen..

Lykke til med siste del av ruginga :)

Har du noen bra bleieslutt-tips på lager?

Kunne hatt god bruk for noen realistiske, erfaringsbaserte tips.

"To døgn med potte hver halvtime"-illusjonen som alle forteller om funker ikke hos oss, for å si det sånn..

Så bra at lillesøster og de andre barna er friske da! Håper den slitsomme sykdomsperioden deres er over for denne vinteren. Gleder meg til å lese på bloggen at minstebror har kommet til verden, kanskje allerede om en kort uke/ bare noen dager ;) Klem og lykke til med fødsel

åååå så likt som overhodet mulig har det vært her også!

(bortsett fra hvitevarene) jeg har tenkt at nå passer det bare virkelig ikke,så da starter fødselen garantert! men disse mageboerene våre var heldigvis vise nok til å kose seg i magen litt til.. ;-) det rare er at jeg føler meg uforskammet kvikk!? Kanskje det er fordi jeg ikke har turt å kjenne etter enda, har foreløpig unnsluppet doskåla og håper virkelig ikke det er det som er den siste egenpleien min før fødsel. ville vært typisk. masse lykke til med fødsel, gleder meg til å lese om hjemmefødselen :-)

babybror ser ut som han begynner å bli klar for avgang :D det er så gøy å sammenligne magebildene dine fra uke til uke :)

Inte långt kvar nu, så spännande! Vilket sjukhus ska du föda på ? Jag har födeplass i Arendal så hoppas det är ett bra sjukhus. Var på Ahus sist :)

Stort lycka till när det är dags :)

Susanna:
Takk Susanna :)
Hvis alt går som planlagt, så blir det hjemmefødsel på oss :)
Lykke til når du kommer så langt!

Marianne T:
Tusen takk Marianne :)

Ragnhild:
Jeg laget et innlegg om bleieslutt for noen år siden: http://mammalivet.blogg.no/1379782700_bleieslutt_nr_og_hvor.html
For oss fungerte det å planlegge hyppige dobesøk, pluss å sette dem på do før og etter måltider, og før og etter lurer.
Ikke alle barn er så gira på å sitte på toalettet i mer enn noen sekunder, men der fungerte det veldig godt med bok som avledningsmanøver her. Da glemte de seg litt bort og klarte å slappe av. :)

Hild Frøya:
Uff nei det er rimelig ubeleielig når alle blir sjuke når man nærmer seg termin :/
Men nå er alle friske for øyeblikket *bank i bordet* og jeg håper virkelig det holder seg slik.
Jeg har null følelse av at jeg kommer til å føde med det første, så nå tenker jeg bare at jeg må forberede meg på overtid...igjen!

Stine:
hoho! Det hørtes litt stressende ut, og litt artig :P Håper det ble en fin fødsel likevel, om enn litt uplanlagt! :)

En familie En inntekt:
Tusen takk :)

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere