hits

Min fjerde fødsel: den store overraskelsen
Det var vanskelig å finne de rette ordene for å beskrive denne fødselen. For å være helt ærlig så har det nok ikke helt gått opp for meg enda at dette faktisk hendte meg. At det var slik min fjerde fødsel ble. Vi planla en hjemmefødsel, slik som forrige gang, men denne opplevelsen ble ganske annerledes. 

Som jeg nevnte i forrige innlegg, hadde Babybror fryktelig hastverk når han bestemte seg for å komme. Så da jeg satt og forsøkte å lappe sammen fødselsforløpet i hodet mitt i etterkant, utspilte det hele seg litt som en episode av TV-serien 24, med klokkeslett og actionfylte tvister i plottet omtrent hvert femte minutt. Den eneste forskjellen er at min fødsel varte i 1 time og 20 minutter, og ikke 24 timer...

22.02.15

00:01 "Rolig" kjærestekveld

Jeg sitter på sofaen sammen med mannen min og ser på Netflix mens jeg strikker litt på en liten body til Babybror. Jentene våre er hos besteforeldrene på overnatting, og Lille, snart storebror på 2år sover oppe på barnerommet. Vi har spist en deilig middag sammen, og jeg kjenner at det er så godt å bare få være litt med kjæresten min og nyte stillheten. Jeg ser på klokka som akkurat har bikket over midnatt, og sier "hurra, nå er det termindato! Nå er det snart babytid!" til mannen, litt på spøk.  For vi er begge helt sikre på at det fortsatt er en stund igjen å vente. For bare en dag siden ble jeg undersøkt av jordmor som mente at det var lite som tyder på at fødselen ville skje med det første. Kroppen min var visst ikke så moden for det enda. Jeg er derfor fullstendig inneforstått med at jeg skal gå på overtid, og kjenner at jeg ikke har noe imot å få strikket ferdig et siste babyplagg før fødsel.00:15 Sommerfugler i magen

Jeg går opp på soverommet og forsøker å legge meg, men blir liggende og lese litt. Jeg får med ett en merkelig lykkefølelse som sprer seg i hele kroppen. Sommerfugler i magen, litt som når man er nyforelska. Merkelig, tenker jeg, men jeg merker ingen tegn på fødsel. Jeg slår av lyset og bruker litt tid på å finne en behagelig sovestilling.

01:10 POPP!

Jeg har fortsatt ikke sovnet, og forsøker forgjeves å bygge opp rundt meg med puter og dyner. Mens jeg driver og kaver rundt i sengen, hører jeg plutselig et POPP fra magen. Først antar jeg bare at det var bekkenet mitt som knirket, for det hender hele tiden. Men så får jeg en merkelig trang til å springe på badet. Der merker jeg noe som jeg lurer på om kan være fostervann. Men jeg er usikker siden det er veldig små mengder, og bestemmer meg for å legge meg igjen. Jeg skal jo gå på overtid jeg, og innbiller meg sikkert bare ting.

01:15 Vann?

Jeg ser på telefonen min at jordmor nr2 (vi har en hovedansvarlig og en "ekstra" jordmor) er pålogget, og sender henne en melding om at jeg lurer på om vannet har gått. Forteller at jeg har ingen rier, men at det muligens vil skje noe i løpet av det neste døgnet. Vi blir enige om å prøve å sove begge to. Det kan uansett være en god stund til riene kommer, om det nå skulle være vannet som har gått.

01:30 VANN!

Igjen får jeg en følelse av at jeg bare MÅ inn på badet, og i det jeg vagger inn dit, kommer det jammen et lite splæsj som visker ut all tvil. Det er vannavgang! Jeg sier ifra til mannen, men nevner at det kan ennå være en stund til ting kommer i gang. Jeg har ingen rier, og atter en gang gjør jeg et dårlig forsøk på å sove. 

01:50 Hurra! Rier!

De første svake murringene begynner. De er overhodet ikke vonde, men jeg kjenner igjen den elektriske, dirrende følelsen i kroppen. Nå skjer det noe. Eller i allefall snart. Jeg bestemmer meg for å vente og se om det kommer flere tak før jeg vekker noen.

02:10 Game on

 Og jammen kommer det flere. Tre sammentrekninger på rappen, 5-7 minutter i mellom. De blir litt sterkere for hver gang, så jeg bestemmer meg for å varsle mannen, som finner frem esken med fødeutstyr, for så å la meg være i fred på badet. Det er nemlig slik jeg vil ha det. Jeg vil være alene med riene, frem til ting blir seriøse.Jeg lytter på hjertelyden til babyen med en doppler i mellom et par rier, og hører at han har det helt topp. Neste rie kommer raskt, er mer intens, men fortsatt ikke ordentlig vond. Jeg bestemmer meg likevel for å ringe jordmor, for det kan jo hende hun trenger litt tid for å komme seg av gårde. Jeg forteller henne at vannet har gått, og at jeg har rier hvert 5.-7. minutt, men at det ikke er særlig vondt enda. Vi blir enige om at hun skal stå opp og gjøre seg klar til å dra, siden jeg har hatt to raske fødsler før.

02:20 Girskifte

I det jeg avslutter samtalen med jordmor, er det som om kroppen min girer opp. Riene kommer nå hvert 3. minutt, og er mer intense. Likevel har jeg fortsatt ikke særlig vondt, og riene varer kun i 40-50 sekunder. Jeg begynner nesten å lure på om riene mine er lite effektive, og om jeg har ringt jordmor for tidlig. Men når avstanden mellom riene blir kortere og kortere, skjønner jeg at ting går nok fremover på et vis, selv om jeg ikke har så fryktelig vondt enda. 

02:45 Jordmor-rally

Nå kommer riene så tett at jeg ber mannen ringe jordmor og høre hvor langt hun har kommet. Et par minutter senere forteller han at hun er på vei, og at han antar hun har ca 30 minutter igjen til oss. Jeg kikker på rietelleren min, og ser at riene kommer med 1-2 minutters mellomrom nå. Det er nå jeg innser at det er mulig dette blir et skikkelig rally for jordmor...

02:59 Ready, steady -action!

Jordmor har fortsatt ikke kommet frem, og jeg begynner å kjenne et voldsomt trykk nedover. Jeg tar hånden ned, og kjenner en vannblære! Ho-ly CRAP. Men hvordan går det an, tenker jeg. Hva gjør den der allerede? -jeg har jo ikke hatt ordentlig vondt enda! Plutselig går jeg over i actionmodus. Nå må jeg handle. Jeg ber mannen min om å vennligst komme inn på badet. Kommanderer ham til å legge ned et lite fjell med rene håndklær på gulvet, og sier at han må sette seg på knærne. Han handler lynraskt, og jeg kneler mot ham på baderomsgulvet. De varme flisene føles gode mot huden, og jeg kjenner hvordan en enorm kraft er i ferd med å bygge seg opp i kroppen. 

03:00 Tiden er inne

Knappe 70 minutter etter at jeg kjente de første svake murringene begynne, kneler jeg nå på badegulvet og klemmer mannen min så hardt at jeg blir redd for å gjøre ham vondt. To intense rier skyller over meg, nesten uten pause. Disse er de første som har gjort vondt. Den neste rien bringer en voldsom trykketrang. Jeg hører meg selv knurre lavt på slutten av rien, og forsøker så godt jeg kan å la kroppen jobbe selv, uten å presse så mye med. Men på neste rie er det ingen bønn lenger. Jeg presse, og nå forsvinner jeg så dypt inn i urkvinneland, at jeg ikke engang tenker over at vi to sitter her alene. At jeg føder, uten jordmor. Det er ingen frykt eller panikk i rommet. Bare ro og dyp konsentrasjon. Jeg føler meg trygg og in control. I en brøkdel av et sekund undres jeg om mannen min er redd, men så kjenner jeg han trekker pusten dypt og rolig. Dette takler vi, begge to.

03:05 En, to, tre, på det fjerde skal det skje.

Etter tre pressrier kjenner jeg hodet til babyen bli født. Så merker jeg hvordan han roterer med en skulder oppover, og jeg blir så ufattelig glad, for nå vet jeg at vi er rett ved målstreken. På fjerde pressrie skjer det. Jeg lener meg mot mannen min, og trykker en gang, så forsiktig jeg kan. 

03:08 Han er her

Den lille kroppen sklir ut og lander mykt på badegulvet. Jeg snur meg rundt og ser en liten skapning innhyllet i en fostersekk med vann rundt hodet. "HERREGUD han ER her!" Utbryter jeg, og løfter ham opp til meg. Fostersekken, eller seiershetten som det gjerne kalles, faller av og jeg får se sønnen min for første gang. En rynkete panne, runde kinn og en søt liten munn som åpner seg uten en lyd. Han forsøker å gråte, men jeg hører at både svelget og nesen hans er fulle av vann. Forsiktig fjerner jeg vannet, og får høre verdens vakreste lyd. Han skriker. Og han skriker skikkelig. At en så høy lyd kan komme fra en slik liten skapning er så merkelig at jeg må smile. Så ser jeg på mannen min og det første jeg presterer å si er: kameraet! Dette øyeblikket vil jeg ha foreviget. 
03:09 baby!

Samtidig som jeg sitter og holder rundt den varme, våte lille kroppen og pappaen knipser bilder, hører jeg at en liten storebror tasser over gulvet i gangen. Han har våknet av mammas knurring og babyens skrik. Han lister seg inn på badet, og får store øyne. "Baby!" hvisker han, og blir helt andaktig i ansiktet. "Ja" svarer jeg. "Nå har baby kommet ut av magen! Kom og se!" 

Den nybakte storebroren lener seg inntil meg og legger en hånd på lillebrors kinn. Så gir han meg en klem, og gjentar de samme ordene hundre ganger, med myk og stemme mens han undersøker den ferske skapningen i fanget mitt. "Ojj, baby, se, baby, seee!" 
03:10 Jordmor

Jordmor ankommer. Hun stikker hodet inn på badet med verdens største smil på munnen. Hun klemmer oss, ler litt og gratulerer oss. "Dette klarte dere jo helt selv!" sier hun. Ja, tenker jeg. Jeg var faktisk min egen jordmor! Så tar hun en rask titt på babybror og sier at han ser ut som han har det helt topp. 

Etter en stund beveger vi oss inn på soverommet, hvor jeg blir tatt hånd om av jordmor mens jeg ligger og stirrer på det nye lille mennesket i fanget mitt. Backup -jordmor ankommer kort tid etter, med like bredt smil om munnen. Det blir latter og glede på soverommet, og den nybakte storebroren feirer med en liten dans på sengen. Babybror blir veid og målt: 4200g og 53cm. Så får vi i oss litt mat, storebror blir lagt, og jeg får være helt i fred for å beundre babybror. Tidlig om morgenen drar jordmødrene hjem, og når solen står opp har jeg enda ikke fått sove. Men det gjør ingenting. For nattetimene har gått til å stirre på den vakre skapningen jeg har fått. Ham vi har ventet på. Han er her. 

 

 


Psst!: Det kan hende det blir litt færre oppdateringer på bloggen i de neste ukene.  Men på instagram,  deler jeg små glimt av den nye hverdagen vår med jevne mellomrom.


80 kommentarer

magisk :) gratulerer så masse igjen :)

Åh, kjære vene, så magisk og flott og vidunderlig!! Er så glad du fikk denne opplevelsen :) Og takk for at du delte!

Åååh gratulerer så masse <3 For en nydelig fødehistorie :) Og så fantastisk flink du har vært, ja og mannen din :)

Stor å fin gutt, fikk selv en gutt for 3 mnd siden som var 3790 gram og 54 cm :) Kos dere masse :)

Åå, Jona, dette var vakkert! Jeg sitter å gråter på bussen her! Gratulerer igjen, flinke, flinke deg !! ❤️😃

tårene triller!! <3 det er det vakreste jeg noen sinne har lest!! <3 Gratulerer så mye med den vakre gutten din!! <3

Nå skal jeg lage meg instagram konto!

Kos dere masse med den nydelige prinsen deres og resten av de vakre barna! <3

For en fantastisk fødselshistorie! Gratulerer igjen 💙

Yndislega falleg frásögn af einstakri upplifun💖 Ég táraðist sko veeel meðan á lestrinum stóð og sá allt saman fyrir mér (það segir okkur enn frekar hversu vel þetta er skrifað) Litli heilbrigði og flotti engillinn er sko heppinn að eiga ykkur að, svo jarðbundin og ljúf. Gangi þér vel í framhaldinu elsku Jóna💞 knús frá okkur öllum hérna hinu megin við grensuna :)

Blir helt rørt av denne fødselen, noe så fantastisk! Tenk at du og mannen din delte dette øyeblikket, bare dere to. Jeg skulle ønske jeg fikk oppleve noe slikt, men har dessverre innsett at mine fødsler er avhening av hjelp fra sykhusets utstyr og assistanse. Nyt den nye lille skapningen deres :)

Herlighet for en vakker fødselshistorie :)

Gratulerer så mye!!!

Måtte gråte en skvett da jeg leste dette.

Jeg fødte min første (og eneste så langt) ganske så raskt også. 1,5 time fra første tegn på at noe var i gang til baby var ute.

Ganske så spesielt å få baby på "jeg bare nøys" måten!

<3 Selvgjort=velgjort

Åååh så nydelig! Gratulerer...

Jeg har akkurat funnet ut at jeg er gravid med fjerde ungen.. Gleder meg :-) alltid moro å lese bloggen din! Lykke til

Å helledussen! Her renner tårene altså, tenk å få en så utrolig flott fødsel.

Hos meg er det 33 dager til termin, det er mitt første barn og jeg er superspent. Gruer meg ikke til fødsel, men er veldig spent på hvordan alt føles og hvordan alt skal bli.

Som du selv skrev på instagram, er det slike fødselshistorier som gir trygghet, så tusen takk for at du deler din historie <3

Ragnhild Elisabeth

Ragnhild Elisabeth

Nå ble jeg veldig glad for at lillehjerte ble plassert med en film før jeg leste innlegget ditt. Jammen trillet det noen tårer. Nydelig skrevet! Det høres ut som en fantastisk opplevelse. Nå kjenner jeg at jeg gleder meg voldsomt til nestemann kommer her 😊

Så fantastisk flott lesning - jeg måtte også felle noen tårer når jeg leste om den lille storebroren som kom inn for å se.

Heia urkvinnen og den stødige mannen ❤️

Fantastisk! Gåsehud og tårer i øynene! Så utrolig rørende og fint med storebror som våkner og kommer inn..

Fantastisk fin opplevelse ❤️❤️ Fikk meg til å ønske meg nr 3! Gratulerer så mye.

Hilde: ja det var rørende å se hvor glad og fascinert han ble <3

sunna: Gratulerer med spire i magen! !

Anette:
Ja det tar litt tid å fordøye en slik turbofødsel. Men er så takknemlig for atdetn ble akkurat som den ble. Føler meg nesten bortskjemt. Hva mer kan man ønske seg liksom <3

Hedda:
Ja det er et minne vi vil ha sammen for resten av livet <3

Stebba:
Takk elsku Stebba mín <3

For en fantastisk fødsel! Jeg gråter litt her. Magisk!

Gratulerer !! Og takk for at du deler ei flott fødselshistorie :) har nettopp vært gjennom en turbofødsel sjølv. Det vart uplanlagt heimefødsel uten jordmor ;) 30 min fra eg skjønte at fødselen var i gang, til jenta var ute. Nå er ho 10 dager, og vi koser oss :) nyt barseltida !

Det var en ekte solo-fødsel av en urkvinne! Gratulerer så mye Jona! Må inrømme faktisk at jeg ventet en historie der du føder helt selv særlig med fjerde barnet, og slik ble det ;-)

Jeg er målløs! Dette høres ut som den perfekte fødsel! Gratulerer med den lille

For en nydelig historie! Jeg får frysninger. Snakker meg om å være ekte viking! Gratulerer igjen:-)

Wow, for en fødsel! Gratulerer så mye med den lille:)

En annen Hilde

En annen Hilde

Jeg ble visst rørt, jeg! Så flott avslutning på fødekarrieren din!

Nå sitter jeg her og planlegger fire barn selv slik at jeg også kan få oppleve en slik fantastisk fødsel. (Som deg, var fødsel nummer en noe traurig.)

Nå ble jeg veldig glad og rørt på en gang. Tenk å føde slik! Det må være like fantastisk som du nettopp så nydelig beskrev! Åh, fine deg! God klem

Her poppet tårene frem, for en nydelig fødehistorie! Du skriver utrolig godt og skildrer en fødsel like magisk som den er :) gratulerer med lille mirakel nr 4 :)

Huff! Jeg sitter og griner her av historien din! Så fin fødsel! Gratulerer så masse! Han ligner sånn på storebror!

Så rørende å lese, og for en fantastisk opplevelse for dere! <3 Tenker det var en spent liten storebror, og ganske stolt:) Klem til dere, og nok en gang - Gratulerer så masse<3

Heilt fantastisk! Vakkert og ekte. Så kjekt å lese ein fin fødselhistorie!! Uten vekt på all smerte og vondter. Gratulerer!!

Ble veldig rørt av historien din.Tårene trillet her.Gratulerer så mye med en vakker liten en:)

Fantastisk:)

Så fantastisk! Du virker så avslappet til hele føde-greia, og jeg beundrer det som har fire små barn på kort tid. Det var veldig rørende å lese denne fødselshistorien, kjente meg litt igjen, for begge mine har vært noe av det samme.

Første skjedde bare sånn "plutselig" hjemme på badet. Hadde nok rier i noen timer, bare at jeg ikke skjønte det selv. Så hadde jeg passe vondt i en time før hun ble født. Jordmoren bodde 200 meter unna og rakk det akkurat.

Nummer to skjedde faktisk på sykehuset da. Trodde vi dro i god tid, og jeg gledet meg til å føde i badekar. Vel, tre kvarter etter vi kom inn for å "sove", kom nummer to. Med seiershette, på sykehus-badet :)

Skulle det bli en neste gang har jeg også ønsker om hjemmefødsel. Hvis det skjer på samme måte som de to første vet jeg at alt jeg klarer det hjemme, og alene også om det skulle skje. Kanskje får far i huset med seg litt mer av det om det blir ;-)

Åh, tårene triller! Så fantastisk! Gratulerer så mye med vidunder nr. 4 :)

Vigdis:
Tusen Takk Vigdis. Jeg kan ikke annet enn å anbefale hjemmefødsel av hele mitt hjerte. Det å få føde i mitt eget hjem med akkurat de menneskene jeg vil ha tilstede er det fineste jeg har opplevd. og de små har fått en nydelig og myk start på livet <3

Susanne:
Tusen Takk Susanne :)

Gratulerer!!! Du er bein tøff! Sitter selv med helt fersk baby ved bryste :) kom i natt i full fart. Jeg hadde som deg ekstremt lang første fødsel med latens fase på over 48timer! :/ denne gangen begynnte det med vanngang fem timer flott latenstid med god stigning i rie styrke før det smalt fra 3 cm og aktiv fødsel på 40min! 5 min trykk og lillebror var ute! Har ennå ikke helt landet! Kos deg i barsel! Det gjør hvertfall jeg! :)

Gratulerer med gutten, og tusen takk for at du deler fortellingen om fødselen. Det var veldig rørende å lese, og jeg fikk sannelig litt lyst til å føde igjen selv;-) Ser frem til videre oppdateringer, men har full forståelse for at de ikke kommer så ofte. Ha en riktig god barseltid!

Kristine T. Davidsen

Kristine T. Davidsen

En helt fantastisk fødselshistorie å lese!!! ♡♡♡

Tusen Takk for at jeg fikk muligheten til å ta del i denne utrolig fine fødselsopplevelsen deres Jona!!! ♡♡♡

Gratulerer så uendelig masse med en vakker liten gutt!! All mulig lykke til til han på hans ferd gjennom livet, som han nå har startet på!!! ♡♡♡

Jeg håper alt er vel med både babybror og deg, og at dere får en fin og ukomplisert barseltid!! ♡♡ Og igjen Tusen Takk for at jeg har fått lese om denne utrolige flotte fødselsopplevelsen!!! Og for alle bildene du så generøst deler!!! ♡♡♡

Kjære Jona! Det var fantastisk å lese fødselshistorien, utrolig vakkert skrevet. Dere har fått et minne for livet, det er det ingen tvil om.

Så fantastiske og rått på en og samme tid. For en opplevelse å ha sammen med mannen. Og må jo være helt fantastisk og ha ro rundt seg og være hjemme etter en fødsel. Gratulerer så mye :)

Wow! Fantastisk lesing! Gratulerer så masse!

Fantastisk! Gratulerer så mye med den lille.

Herlig skrevet, ble helt rørt her jeg sitter. :)

Gratulerer så masse :D

Gratulerer med en flott gutt. Har selv hatt en kjapp fødsel på min nr 4 gikk på 20 min fra første ri til han var ute. Å lese din historie tok meg 23 år tilbake i tif

Kristine T. Davidsen:
Tusen takk Kristine. <3 Sålangt har vi hatt en veldig rolig og fin barseltid. Håper det fortsetter slik, men det tar vi som det kommer :)

Silje:
Takk :) Ja det kan ikke sammenlignes med sykehusopphold synes jeg da. Foretrekker helt klart å være hjemme og få oppfølging av jordmødrene mine :)

tove mette:
Tusen takk :)
Å hjelpes, 20 minutter! Det er litt av en turbofødsel det! :D

snart mamma til to 22 år Moss

snart mamma til to 22 år Moss

Så fantastisk!! Gratulerer så mye, blir helt rørt av å lese historien din:) for en nydelig fødsel:) ønsker dere alle store og små masse gratulasjoner:)

Ditte Jensen Stage

Ditte Jensen Stage

Hvor er det vildt og smukt! Stort tillykke med den lille ny.

Fødselshistorien er virkelig helt drøy! Jeg har lest den om og om igjen, like imponert! Urkvinne! For en opplevelse det må ha vært!! "Jeg er min egen jordmor" - du er så kul! Jeg fødte på trygge Ullevål for tre måneder siden og synes fødsel er rock'n'roll. Gjør det gjerne igjen, men tror nok ikke det blir på mitt eget badegulv. Hihi. Kos dere masse med det siste tilskuddet til familien deres.

så flott innlegg! Ta gjerne en titt innom bloggen min også:)

For en nydelig fødsel! Gratulerer til dere alle. Jeg må bare si at jeg elsker kvinnekroppen og alt den får til!

Fantastisk nydelig å lese om fødselen din <3 Sender deg en stor og god klem :)

Dette var magisk lesing! Gratulerer så mye og tusen hjertelig takk for at du deler!

For en fantastisk historie! Jeg fikk gåsehud og tårer i øynene. Fødsel er det fineste som fins. Og tenk så fantastisk at kroppen bare "vet" hva den skal gjøre, hvis den får lov. For en fin start på livet gutten din fikk! Kos dere i barseltiden, og lykke til videre.

Berit:
Tausen takk Berit. :) Ja, kvinnekroppen altså! Den er helt rå <3

Så fantastisk!! Høres ut som en vidunderlig og helt magisk opplevelse.. Og når jeg kom til der lille storebror kommer tassende.., da kom tårene hos meg altså! Så vakkert! Takk for at du delte. Og gratulerer så mye!

Fantastisk, gratulerer så mye :)

Ble veldig rørt av historien din! Igjen, gratulerer så mye!!

Gratulerer så mye nok en gang!! For en fantastisk fødsel!! Kos dere masse fremover og lykke til!

For en utrolig fødselshistorie, det må ha vært en fantastisk opplevelse. Selv fødte jeg mitt første barn for 15 uker siden, totalt en annen historie enn din. 21 timer aktiv fødsel med 4 jordmorskift, som tilslutt endte i et hastekeisersnitt. Resultat: en deilig, frisk babyjente og en voldsom redsel for å føde igjen.

Rebekka:
Takk Rebekka. :)
Veldig leit å høre at du er redd for å føde igjen. Veldig forståelig, med den tøffe opplevelsen du hadde. Håper du har fått god hjelp og støtte til å bearbeide fødselsopplevelsen din, slik at den ikke kaster noen skygge på babytiden. Gratulerer med babyjenta<3

Åhh. Jeg må gråte. Jeg har hørt veldig mange fødselshistorier før og jeg har selv født flere gang. Men dette var en mirakuløs historie. Helt utrolig. Og så nyyydelige bilder.

Til Rebekka:

Høres ut som min fødsel, bare at det ble hastesnitt litt før. Resultatet ble også her en frisk og sprek babyjente, og en litt forskrekket mor som grugleder seg til en eventuell neste fødsel.

Har du bekjente i din omgangskrets som har opplevd hastesnitt? Utnytt dem og snakk med dem, det er så fint å dele opplevelser og følelser rundt det :) I tillegg vil jeg anbefale å lese alle Jonas fødselshistorier, for hennes første fødsel var langt fra så idyllisk som hennes fjerde. Det hjelper i alle fall meg!

Og du, du er beintøff, Rebekka! I disse tider hvor "naturlig, ren" fødsel er idealet og oss andre med både bedøvelse og keisersnitt blir litt parkert på sidelinjen som en slags mindreverdig fødekvinne, vel, det stemmer ikke! Kan bare snakke for meg selv, men jeg har opplevd timesvis med heftige rier uten epidural, timesvis med rier og trykketrang med epidural, og ukesvis med ømt operasjonssår. Hvis målet er å oppleve mest mulig smerte, har jeg og du fått i pose og sekk...

Mange føder fint etter et keisersnitt, og med et hastesnitt så har jo livmorhalsen din øvd seg på å åpne seg i forkant, så ved neste fødsel er den like topptrent som alle andre livmorhalser som faktisk har støtt ut et barn. Det er en fordel!

Jeg er dog bare en besserwisser; en erfaren jordmor kan nok bidra mer på å bearbeide fødselsopplevelsen din. Jeg tenkte jeg skulle ta en ordentlig gjennomgang av min på jordmorkontroll i neste svangerskap.

Gratulerer med jenta :)

Hei Jona!

Så fantastisk vakkert, jeg sitter her med tårer i øynene!

Så fantastisk å lese! Var helt med :D Gratulerer så mye til dere! <3

Så fin fødselshistorie! Er så beroligende å lese om det positive ved en fødsel også :)

Mia:
Takk Mia:)
Det er akkurat derfor jeg velger å dele denne historien. Det er jo veldig privat og intimt, og jeg forstår at mange kanskje synes det er rart at jeg deler så mye. Men jeg har selv hatt så god hjelp av å lese fine historier om normale fødsler, så jeg ville gjerne "pay it forward" ved å dele dette :)

Gurimalla, for en fantastisk opplevelse! Tårene trillet når storebror kom inn å sa baby! Så utrolig flott!

Dette er en av de vakreste fødselshistoriene jeg har lest <3

Gratulerer så mye! <3

For en flott historie! Gratulerer, og kos dere masse :)

Wow. For en flott historie. Så flinke dere er som klarte dette helt på egenhånd. Blir litt rørt av å lese :D

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere