hits

Outfit must-haves for slitne småbarnsmødre

06.09.2015 - 12:22 16 kommentarerDet finnes mange utrolig stilfulle mammaer der ute som legger ut fantastiske bilder av seg selv på farten med babyen. Det er høye hæler, hvite designerskjorter og trange bukser til hverdags. Ære være dem som orker! Men jeg er bare ikke en av dem. I allefall ikke når jeg har en liten baby.

Det er klart at det er både moro og bra for selvtilliten å fjonge seg iblandt, men helt ærlig så må forfengeligheten som regel vike for det praktiske i mitt tilfelle. Hvis dette også gjelder deg, vit at du ikke er alene. Her er mine outfit must haves for slitne småbarnsmødre, helt fritt for designermote og trange bukselinninger.

 
Bukse med strikk i livet. Fordi du kann banne på at jeg glemmer å lukke buksesmekken på jeansen. Eventuelt kan man la være å pakke bort gravidbuksene, og kjøre stil med magestrikk som går helt opp til armhulene.


Hold in truse. Ikke at det er noe galt med myk mammamage. Men supertruser reduserer antallet barn som spør meg om jeg har «enda en baby i magen». Samtidig er det noe underlig styrkende ved det å gå rundt med en truse som minner om Wonder Woman sitt antrekk. 

Elastisk amme-bh. Fordi at hvis man ammer, vil man i løpet av en og samme dag gå ifra for eksempel en beskjeden C-cup til en struttende F-cup, og tilbake igjen innen kvelden kommer. Det nytter altså sjelden med en statisk cupstørrelse med slike dynamiske vedheng.


Kamuflasjefarget topp (eller det nærmeste du kommer), som skjuler skitt og søl. Fordi alternativet er å skifte genser 10-12 ganger daglig, hver gang du blir gulpet, tisset eller bæsjet på. Eller når du for femte gang søler juice på det selv mens du balanserer en baby på armen, bæreposer i hendene, og stellebag og veske på skuldrene.


Gulpeklut. Strategisk drapert over skulderen for å fange prosjektilgulp, for så å bli glemt der mens du går på butikken uten minsten, og får unødvendig mange forvirrende blikk...


Store solbriller som skjuler bevisene på at du ikke har sovet mer en to timer sammenhengende siden arvingen kom til verden. Reduserer også antallet bekymrede blikk og anekdoter av typen «mitt barn sov igjennom natten fra første dag».


Smokk. I lomma, klipset fast i kragen din eller mellom tennene dine. Og helst 30 stk i backup i stelleveska. Fordi du kan aldri vite når du vil trenge den, men du kan banne på at du ikke finner den akkurat da.


Stellebag. Som såklart er fullstappet med bleier, våtservietter, gulpekluter og kjeks-smuler fra i forfjor.


 

PS: følg med på @mammalivet på instagram i dag for (sponset) givaway med luksus for slitne småbarnsmødre!

16 kommentarer

Ida - a Greener Heart

06.09.2015 kl.12:36

Herlig innstilling Jóna! :)

Ida

07.09.2015 kl.11:16

Hehe, helt enig:-) Aner ikke hvor mange ganger samboer og venninner kommenterer at jeg har buksesmekken åpen. En annen ting jeg er helt avhengig av er tørrshampo for de dagene jeg må se stelt ut før jeg går ut døra og sjefen har bestemt at mamma ikke trenger å dusje. Mintpastiller i stellebagen til de gangene jeg glemmer å pusse tennene før vi forlater huset og min absolutt must have er nok bæretøy, lillemann er ikke fan av å ikke være nær mamma. Hehe:-)

Kristina W.

07.09.2015 kl.17:14

Takk, Jona! Det er akkurat det jeg har på meg også :-D

Frubirkelund

08.09.2015 kl.12:20

Så herlig innlegg :) Og dette er helt riktig!

Jeg har selv skrevet et humoristisk innlegg om dette med småbarnslivet, siden jeg er der selv. Hvorfor pynte på det. Ta gjerne en titt på det, og hvis ikke er det helt ok :)

Ha en super dag videre!

Linn Therese

09.09.2015 kl.13:57

Innom for å ønske deg en fantastisk fin onsdag, skjønne og vakre du! Håper du nyter den til det fulle :-)

Stor klem fra Linn Therese!

notanothercigarette

09.09.2015 kl.14:47

Jeg gikk ofte for ammesinglet istedenfor BH. Rett og slett fordi det da var enormt enkelt å bare klipe opp og la puppene få henge fritt i heimen, uten at jeg følte meg fullstendig naken. Dessuten var det jo bare å klipse på så var jeg helt anstendig påkledd om det ringte noen på døren ;)

Jona -Mammalivet

09.09.2015 kl.21:23

Kristina W.:
haha herlig! :)

Jona -Mammalivet

09.09.2015 kl.21:24

Ida:
Tørrshampoo er tha shiit!! Helt til jeg har vært så lat og brukt det fire dager på rad, og må vaske håret ca. fire ganger for å få det ut igjen :D :S

MammaBoka

12.09.2015 kl.01:04

Så fin blogg har har Jona :)

Norwegian Cupcake

21.09.2015 kl.21:43

Så herlig og morsomt innlegg! Som jeg ser dere skriver her: Tørrshampoo er min livredder etter at jeg ble mamma :-)

Jona -Mammalivet

23.09.2015 kl.12:02

MammaBoka:
Takk takk!

Trulte

29.09.2015 kl.18:02

Hei Jona ! Jente på 23 år her. Tenkte eg skulle skryte litt ! Eg har ikkje born sjølv, men likevell har din blogg festa seg som ein av favorittbloggane. Du skriver utrolig bra. Ærlige, engasjert og inspirerende. Jordnær,kreativ og kunstnerisk med en flokk på slep! Bra greier! Håper at det dukker opp flere innlegg , sjølv om du har det uendelig travelt med dei små :)

Jona -Mammalivet

05.10.2015 kl.13:37

Trulte:
Tusen hjertelig takk for det. Setter enormt pris på å få høre at skribleriene mine er av verdi for noen :)
Og ja, det er ufattelig hektisk i heimen for tiden. Men jeg skriver når jeg får sjansen, så heng med! ;)

silje

05.10.2015 kl.15:41

Fantastisk innlegg ! Jeg har venninner som har fotballfruesixpack rett etter fødsel og alltid har det ryddig i stellebagen med egne tøyposer til alt (med navn på) og sutter fra Dior...og når jeg leser din blogg kan jeg slippe et lettelsens sukk og tenke at jeg som har stellebag med smuler fra ifjor og elsker mine hold in truser representerer en del mødre jeg og :p og ikke minst er vi fantastiske mødre alle sammen! Here´s to us!

Margrethe

05.10.2015 kl.16:57

Save!Save!Save! Har kun vært mamma i 1 mnd og elsker denne overlevelsesguiden!

Aina

24.10.2015 kl.14:22

Kjenner meg igjen her ja😂 Spesielt den med kjekssmuler fra i fjor... Mammalivet❤️

Skriv en ny kommentar