hits

De tingene jeg ikke gjorde i fjor
Hver bidige januar gjentar det seg. Jeg kaster et blikk på den blanke almanakken, åpner den og stryker lett over de tomme sidene. Det kribler i magen og jeg tenker: Dette året skjer det!


I år skal jeg gjøre de tingene. Alle de tingene.


De tingene. Du vet. De tingene jeg ikke gjorde i fjor.


Som jeg hadde tenkt å gjøre i forfjor, og året før der igjen, men som aldri ble noe av. Av ulike grunner jeg ikke husker lenger.
Men i ÅR! Watch out people! Dette blir MITT år!
Jeg skriver opp alle målene mine i en fin liten notisbok. Pynter med klissete klisjé-sitater og setter piler som peker hit og dit for at det skal se litt mere ordentlig ut.
Og så føler jeg meg varm og tilfreds, for jeg har jo bestemt meg. Jeg har målene klare, og det er jo det første punktet på lista. Check! Done. Dæven så flink jeg er.

 
Så tilfreds med meg selv er jeg faktisk, at det plutselig er det blitt midten av januar. Og jeg har enda ikke gjort noe. Jeg tenker at inspirasjon må jo komme innenfra. For sann inspirasjon gjør vel det? Fra en magisk plass midt mellom hjernebarken og hjertet et sted. Jo, det gjør den. Den sprudler opp innenfra, helt spontant og uten den minste anstrengelse. Det er i alle fall sånn det ser ut på instagram, når andre folk når målene sine, og får SITT år.
Så jeg venter litt. Surfer nettet som en gal kvinne for å varme opp inspirasjonsmuskelen. Ser på bilder av andre som hår nådd målene jeg skrev ned.
Og venter.
I tre måneder. Før jeg blar opp i notisboken, og tenker at det var da voldsomt mange ting på den lista. Skulle jeg ikke kortet den ned litt? Bare latt det viktigste stå igjen.
Så jeg stryker et par ting av lista. Og et par til. Og en siste.


Så står jeg igjen med tre ting. Tre saker jeg synes er utrolig skumle og overveldende, men som er det jeg aller helst ønsker å gjennomføre. Men det er så stort. Nytt. Vanskelig. Egentlig er det ganske arrogant av meg å tro at jeg vil klare dette i løpet av, eh et drøyt halvår.


-Hallo, hvem tror du at du er?


Så jeg klapper igjen notisboka. Slenger den innerst i en skuff, og glemmer den der.
Helt til neste januar.


Og nå sitter jeg her igjen. Woho... Mitt år, og så videre.

Jeg stirrer ned på notisboka og listen. Hører den lille stemmen hviske igjen.
-Hvem tror du at du er?


Men denne gangen ber jeg stemmen holde kjeft. Pelle seg tilbake dit den kom fra. For jeg skal fanden ikke sitte og stirre på den samme gamle lista igjen til neste år. Nei, jeg gir blaffen i om det er skummelt å prøve seg på ting man aldri har gjort før. Og selv om jeg strengt tatt kan temmelig lite om det, så skal jeg.  Jeg skal holde pusten og bare hoppe utpå dypet. Satse på at jeg lærer å svømme. Herme etter ungene mine og bare gjøre, gjøre, gjennomføre!

 


Og så redigerer jeg listen litt. Årets mål:
Mål 1: Gjøre det jeg synes er skummelt men gøy. Ikke stoppe når det blir vanskelig. Ikke stoppe når det blir dritvanskelig. Ikke stoppe når noen andre sier at det er dritvanskelig. Osv.
Mål 2: Drite meg ut. (Den blir lett, for jeg aner ikke hva jeg driver med!)
Mål 3: Gjenta punkt 1 og 2 helt til jeg ikke kun driter meg ut lenger.

Og gjett hva? Det er bare januar, og jeg har allerede kommet et godt stykke på lista, inkludert diverse utdriting.  

Men mer om det senere!
Godt nytt år!

Jeg satser på at MITT år blir fullt av nye erfaringer, mageplask og moro, og håper at ditt år blir fullt av det du drømmer om!

 

 

Én kommentar

Hurra for nytt innlegg! Håper du forteller oss om utdritingen din! :)

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere