hits

53 korte guttenavn for enhver smak

Liste guttenavn korte

 

Korte guttenavn blir mer og mer populært. Spesielt de gamle, klassiske navna begynner å bli mer og mer vanlige. Selv har jeg to gutter som har to korte navn hver. 
Som jeg har nevnt tidligere, så er jeg så opptatt av navn at det føles nesten som en tvangslidelse. Hvem gidder vel å lese navnebøker og scrolle seg igjennom tusenvis av meter med babynavn, bare for moro skyld?
Vel, de gale har det gøy. 
Og siden jeg først bruker så ufornuftig mye tid i navnejungelen, kan jeg vel dele mine navneskatter med de av dere der ute som er på navneleiting. Her er 53 korte guttenavn til inspirasjon:


Internasjonale guttenavn:


Hvis du er ute etter et guttenavn som funker både i Norge og på engelsk, så kan du jo gå for Leo, Colin, Isac, Finn, Dexter, Emmet, Felix, Henry, Noah eller Milan.

Korte guttenavn navn gutt gammeldags

 


Klassiske guttenavn:


I løpet av de siste årene har det begynt å dukke opp uvanlig mange gammeldagse (og fine) navn. Her er det høy oldefar-faktor. Noe jeg digger. Navn som er både elegante og "mannete" på eldre gubber, er av en eller annen grunn helt bedårende på små babygutter. Blant disse finnes det mange korte og flotte guttenavn, som for eksempel: 
Utne, Iver, Ola, Aksel, Sivert, Ulrik, Vetle, Viljar eller Yngve.


Nordiske guttenavn: 


Hvis du er fan av nordisk mytologi, eller urnorske/nordiske navn, så kan du jo tenke på:
Brage, Hyme, Magne, Tor, Trym, Vilje, Yme eller Odin.  Her kan du sjekke hva disse navnene betyr.


Svenske guttenavn:


Tar vi en titt over svenskegrensa, så er det mange gulliga og korte guttenavn å finne på topplista der:
Liam, Oscar, Lukas, Hugo og Elias, bara till exempel!


Unike eller lite brukte guttenavn:


Og for dere som for all del IKKE vil gi arvingen et navn «topp tjue» lista. Her er noen korte guttenavn som er lite brukt i Norge over de siste årene:
Olaf, Ole, Leif, Dag, Cato, Arne, Bjørn, Idar, Inge og Ulf. Vil du gå for noe mer internasjonalt, men samtidig originalt, så kan du jo tenke på: Neo, Pax eller Marlon.

Guttenavn moderne korte navn baby

 


Korte guttenavn som jeg tror vil ta topp 20 lista med storm snart:


Gustav, Konrad, Leon, Johan, Ludvik, Heine og så holder jeg en knapp på Sigve eller Sigurd. Alle disse har vært i dvale i lang tid, men begynner å bli mer og mer populære nå. Enn så lenge ligger de ikke på topp tjue, men jeg spår at de vil gjøre det innen noen få år. 
Spinnvill nostalgi på gang i guttenavn-verden, med andre ord. 

Og hvis du ikke fant noe navn som klinger som musikk i dine ører her, kan du jo fortsette jakten på denne siden med babynavn og betydninger, sjekke ut navneguiden, eller nameberry. Sistnevnte er en uendelig ressurs med tusenvis av søkeinstillinger. Er du glad i oldefar-navn på babygutter, eller er heller du mer mot de moderne? 


 

5 kommentarer

Har en liten Sivert selv, så dette var midt i blinken for min navnesmak :) mange godbiter her!

Synnøve:
Synes det er herlig at "gamle" navn komme tilbake <3 :)

Datteren min heter Emma. Da hun ble født for snart 25 år siden, sa folk rett ut at det var da et grusomt navn å gi et søtt lite barn.

Hadde jeg veddet med dem, og veldig mange andre, at 'om 20 år vil navnet ligge på populæritetstoppen flere år på rad' hadde jeg vunnet en god slump gryn 😊

Tror navnemoten går i "sirkel", og det gjelder ikke bare i Norge.

Hvordan er det på Island forresten?

Den ideen jeg har om at der er de, og har alltid vært, mer knyttet til "tradisjonsrike" navn, er den helt på jordet?

Hyggelig du er tilbake forresten.

L

Ps, superpop eller ikke, synes fremdeles Emma er både kult og nydelig.

Pps, 'Enhver' i ett ord🤓

Lalla:
Så gøy å høre ! En liten Emma for 20 år siden!
Emma er faktisk på navnetoppen på Island i tillegg til andre internasjonale navn som Aron og Alexander. Men det er riktig at det fortsatt er veldig mange tradisjonelle islandske navn på de islandske topplistene. Som Guðmundur og Sigurður til gutter, og Ósk, Anna, og Guðrún til jenter. :)

hehe, takk for rettelsen. Gikk litt fort i svingene med overskriften :P

Jeg digger å lete etter navn og har gjennom mine 3 svangerskap søkt ofte etter spesielle navn. Jeg har en gutt jeg har kalt Eren, som betyr sjelens stjerne 😊

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere