hits

Pepperkakehus inspirasjon 

Det har blitt en tradisjon hos oss at vi lager et par pepperkakehus i adventstiden. Det første blir som regel momset bort på første lørdagen etter at det blir satt opp, så da må det lages enda et som muligens får stå frem til jul.

 

Hittil har vi kun brukt de ferdige husene, og satt dem sammen og pyntet. De første gangene brukte vi karamellisert sukker som lim, men det fant vi fort ut at er både kronglete og en smule ubehagelig å søle på seg. 


Derfor har vi gått over til å bruke en melisglasur både til å lime sammen og til å pynte pepperkakehuset.

 

Det funker som bare det, ingen brente fingertupper og steinhardt sukkersøl. Men glasuren trenger litt tid til å stivne, i forhold til sukkeret, så det er lurt å planlegge ekstra tid til dette. Men hva gjør vel det når man er gift med en tysk ingeniør? 

Deutsche ingenieurkunst

 

Dessuten er det dundrende godt (og passe usunt) å maule glasuren.
Nå har ungene begynt å snakke om å ta pepperkakehusproduksjonen (si det fort tre ganger) et steg videre, og bake delene selv. Jeg er helt clueless på dette, men da treåringen kommenterte «nei det klarer ikke mamma» så gikk jeg inn i «Challenge accepted» -modus. 


 Så hvis noen har stilige (og ikke så kompliserte) maler til pepperkakehus å dele, så mottas inspirasjonen med stor takk! 


I mellomtiden kommer jeg til å bruke absurd mye tid på å betrakte helt sinnsvake pepperkakehus på pinterest, som jeg bare kan drømme om å få til. 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere