hits

Hvordan bli kvitt lus på én time 

//Annonse

Vi slipper ikke unna hodelus. Med fire barn i barnehage og på barneskole er det nesten bare å regne med at lusa gjør en visitt før eller senere. Men det finnes en enkel behandling som er unnagjort på en time, og den er god å ha i hus! 
Jeg er en av dem som begynner å klø i hodet og blir uvel bare noen nevner hodelus. (Slapp helt av, jeg skal ikke vise bilder av lus i dette innlegget. Urk!) 
Hver gang jeg sjekker meg selv eller barna for lus, (mannen slipper unna med sin flotte, glatte skalle) er jeg like nervøs for at jeg skal finne noe der. For det inntrykket man får, er jo at behandling av lus er en unntakstilstand uten like, og at lusa er så hardnakket at det blir en fulltidsjobb å ta rotta på den. 


Behandling av lus på en time


Vel, det er ikke så ille som jeg har forestilt meg. Det viser seg at det å kvitte seg med lus kan være rimelig enkelt. Det gjelder bare å sjekke ofte (lusekam i tørt hår) og sette i gang behandling med én gang, dersom man oppdager lus. 
Vi er nå forberedt i tilfelle lusa kommer spankulerende for å bosette seg på våre hoder.  NYDA er et effektivt, raskt og giftfritt lusemiddel. Med dette middelet blir du kvitt lus og egg på timen.


Tre kjappe fakta om NYDA lusemiddel:

 

 Anbefalt av folkehelseinstituttet og selges på alle apotek

 Inneholder ikke skadelige insektmidler
 Inneholder et silikonpreparat, dimetikon som rent mekanisk kveler lusene, i motsetning til f.eks permetrin (Nix). I mange land har det nemlig blitt rapportert     resistens mot permetrin. (YIKES!)


 

  
Slik blir du kvitt lusa kjapt

 

  1. Påfør NYDA lusemiddel: del håret opp i lokker, spray på og pass på at hele håret blir godt gjennomfuktet. Massér godt inn til slutt og la middlelet virke i 1 time.  
     
  2. Etter minst en time deler du håret opp i tynne lokker, og grer igjennom med lusekammen som følger med pakken. Start helt innerst ved hodebunnen og gre utover. Vask deretter middelet ut med vanlig sjampo.
     
  3. Ta en lusesjekk om 8-10 dager for å være helt sikker på at behandlingen var vellykket, og også at ikke håret har blitt smittet igjen.  

Lus og sengetøy


I mens lusemiddelet virker, kan du jo sørge for å gjøre resten av huset smittefritt. Det er ikke så stress som jeg trodde:
Sleng vaskbart tøy, luer, putevar, kosedyr og lignende i maskin på 60 grader eller høyere og hey presto! HELT smittefritt.
Alt som ikke er vaskbart, vil bli smittefritt av seg selv, hvis det får ligge i romtemperatur i 3 dager. Lusa/eggene overlever ikke mer enn et par dager utenfor hodebunnen din. (ærk!) Så hiv alt annet som har vært i kontakt med det smittede håret i plastposer, og la det ligge i «karantene» i minst 3 dager. 

Vi har som sagt ikke hatt lusa på besøk enda, men jeg inbiller meg ikke at vi skal slippe helt unna. Har du hatt lus i hus? Hvor gamle var barna da? Hvordan ble du kvitt lusa?
 

2 kommentarer

Hei, vi har nettopp hatt lus på husets 15-åring, så en slipper ikke unna selv om man er ferdig med barnehage og småskoletrinnene.. Og ikke vet vi hvor smitten kommer fra, for folk vil jo ikke snakke om det.. :/ Jeg freaket nestet ut da jeg oppdaget det, for jeg så for meg et regime med at hele huset måtte desinfiseres, og tenåringen kokvaskes etter 12 timer med etsende middel i hodet. Men som du sier, ikke så mye stress som antatt. Nyda var enkelt å bruke, luktet ok, og selv i tykt langt hår ser all lusa ut til å ha blitt borte. Kastet sengetøy og håndkler på vask, frøs ned hårbørstene, og dett var dett. :) Vi kjøpte elektrisk lusekam i tillegg, slik at vi enkelt kan gre gjennom og sjekke fremover. Det er jo det viktigste folk kan gjøre for å hindre spredning: Sjekk dere ukentlig!

Hege:
Ja det er så dumt at det liksom fortsatt skal være flaut å få lus. Vi vet jo at det ikke har noe som helst med renslighet og slikt å gjøre.
Kjekt å høre at dere har god erfaring med Nyda. Føler meg godt utrustet med dette middelet i tilfelle lusa kommer.
Elektrisk lusekam! Den var ny for meg. Må sjekke det ut :)

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere