hits

Julegaven som kan brukes til å spionere på barn 
Disse lekene kan brukes til å avlytte og SNAKKE til barnet ditt. My Friend Cayla og i-Que er koblet til nettet via en app, og samtalen mellom barnet ditt og dukkene  er langt fra privat. Den blir sendt til selskapet Nuance i USA. Selskapet kan bruke det barnet ditt sier til målrettet markedsføring. 


Cayla og i-Que lekene kan altså ha samtaler med barnet ditt, og de bruker Internett til å søke opp informasjon hvis den ikke finner noe blant sine forhåndsprogrammerte svar. 

"Ikke snakk med fremmede" er liksom ikke dekkende nok lenger.
Foto: Forbrukerrådet


Samtalene som barnet har med dukken, forbeholder selskapet seg til å bruke, uten at du kan gjøre noe med det. Det er også en enkel sak for fremmede å hacke dukken og snakke med barnet ditt igjennom den, i følge forbrukerrådet. 


WTF?! Det er jo som tatt ut av en skrekkfilm!


Og selvfølgelig har også disse lekene tilfeldige forhåndsinnstilte, utspekulerte svar som gjør at de alltid gir varm omtale av blant annet Disney.  
Ja venner, vi lever i fremtiden. Og det er spioner på barnerommet. 

Hvis du er så uheldig at barnet ditt får disse  lekene i julegave, KAST dem. Med en gang! 
On second thought, Knus dem, og brenn dem.  Stapp dem ned i en myr. 


Okay, kanskje jeg tar litt av. Omforlades hvis jeg er gammeldags, men jeg synes dette er dritskummelt! Kunstig intelligens er jo spennende og artig, men dette her var bare direkte creepy. Jeg mener, se på det her:

My friend cayla i-que
"Hysj! Dukkene hører deg" Hæsjtægg julegavenfromhell
Foto: Forbrukerrådet


Og hvis ikke brukervilkårene (som kan endres av produsenten når som helst uten varsel) eller hackingen var illevarslende nok: Denne artikklen hevder at det er lett å få Cayla til å sitere 50 Shades of grey og Hannibal. Nommen så koselig.


Forbrukerrådet klager nå inn produsenten til Datatilsynet og Forbrukerombudet for brudd på personopplysningsloven og markedsføringsloven.


Hva ville du gjort dersom barnet ditt fikk Cayla eller i-Que til jul? 


Se hele saken om disse creepy lekene hos forbrukerrådet.

5 kommentarer

Nei herregud! Det er helt forferdelig at noe slikt eksisterer i det hele tatt! Jeg ville aldri tatt dette inn i mitt hjem overhodet! :-O

Byttet dem! Jentungen er allerede redd dukker som snakker så det hadde nok gått greit.

Off, samtaler er det andre mennesker er for, ikke dukkene...

Kristine:
"Samtaler er det andre mennesker er for," -EXCACTLY. Så enig!
Hvor kommer egentlig behovet for en virituell samtalepartner for en smårolling fra liksom.. Triste greier. Når man så legger til alt det som gjør lekene ekstra creepy, så er det helt beyond me at noen tør å ha disse i hus.

Så faktisk en cyber-csi-episode om en sånn dukke for 9 måneder siden. Etter den episoden bestemte jeg meg for å aldri tillate snakkende leker koblet til nett.

Catrine:
Uææh.. Høres ut som en uhyggelig episode. :S skjønner godt den avgjørelsen.

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere