hits

Født på badet
Kjære barn. Du er for liten til å forstå det nå, men en dag vil jeg fortelle deg om den stille februarnatten på badet. 

Det gjør litt vondt å tenke på at vi en dag i fremtiden skal flytte bort herfra. Det var jo i dette huset det skjedde. En natt i februar 2015, kom du til verden på det varme badreomsgulvet, med kun din far og meg til stede. Født på badet. Det høres ikke særlig glam ut, men det var noe av det vakreste jeg har opplevd. 


Jeg tenker ofte på det når du og jeg er på badet og skifter bleie eller pusser tenner. Tenk at det var her du kom til verden! Og du liker deg godt på badet, du blir salig når jeg legger deg ned på stellematten på gulvet. Mon tro om du aner det et sted der inne, det at det var på dette gulvet jeg fikk holde deg for første gang?

fødselshistorie hjemmefødsel rask fødsel


Det at jeg igjen skulle føde på termindatoen, hadde jeg aldri forutsett. Jeg var forberedt på å vente, men du overrasket oss. 

Det var mye som var spesielt ved din fødsel. Din fødsel var den eneste av fødslene mine som startet med et POPP. Deler av fostervannet gikk før riene begynte. Og når riene kom i gang, gikk det ikke mer enn en time før du lå i armene mine. 


Noe av det mest spesielle ved din fødsel, var at jeg fødte deg nesten helt alene. Det var bare pappa og jeg som var der da du gråt for første gang. Jordmor rakk ikke å være med på akkurat den delen, men det var det ingen som var lei seg for. Det var som om det var meningen at det skulle bli slik.

 
Noe som jeg aldri vil glemme, er den første gangen jeg så deg. Først forstod jeg ikke helt hva det var jeg så, for du var fortsatt innhyllet i fostersekken etter at du ble født. Ja, det stemmer. Du ble født fullstendig innkapslet i fostersekken, med vann og det hele fortsatt intakt. Dette øyeblikket var så sterkt at vi glemte helt å ta bilder av det. Men deg gjør ingenting, for det minnet er der for alltid. 

Hjemmefødsel fødte på badet


Visste du at dette bare skjer ved én av 80 000 fødsler? Kanskje ikke så rart at jeg ble litt paff et lite øyeblikk, før jeg løftet deg opp og boblen som hadde beskyttet deg i over ni måneder sprakk. 


Jeg har vært heldig, som har hatt fire fødsler som endte godt til slutt, selv om en av dem var i det lengste laget. Faktisk så har to av dere blitt født hjemme, og tre av dere blitt født på under tre timer. Men din fødsel kunne ikke vært en bedre avslutning på min karriere som fødekvinne. Og jeg vil alltid være takknemlig for at du fikk en slik trygg og myk start på livet. 
 
Dette innlegget er en del av bloggserien "Brev til mine barn"
 


Les også: "Rommet i Berlin"   "Kjære barn: det er ikke deg, det er meg"      "Nå skulle de ha sett deg, de som sa jeg gjorde deg en bjørnetjeneste"


 

3 kommentarer

Vakkert ❤ Min sønn ble også født i fostersekken sin 😍 i en ambulanse midt i natten, to timer etter første rie. Det er ganske heftig. Man føler seg som en urkvinne 👌

Så vakkert skrevet! Må være magisk å se den lille innkapslet i fostersekken som har beskyttet dem i 9 mnd. Heldig du som fikk føde hjemme, hvis jeg noen gang skulle greid å overtale mannen til å få flere barn kunne jeg virkelig tenkt meg hjemmefødsel<3

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere