hits

Julebordet som (nesten) gikk i dass  

Hvert år har vi julebord med vennegjengen vår. I år ble det litt annerledes. 
I år ble det bestemt at vi skulle arrangere julebordet hjemme hos oss og bestille julematen. Vanligvis har vi bestilt tradisjonell norsk julemat med ribbe, pinnekjøtt og hele sulamitten. Men så fikk en av venninnene mine en fiffig idé. Hva om vi prøver noe HELT annet: Syrisk festmat. 


Maten ble bestilt fra cateringfirma og vi gledet oss stort. Men natt til den store julebord-dagen skjedde det jeg hadde fryktet at skulle skje. En av ungene våknet opp med omgangssyke. 


Og der gikk julebordet i dass, tenkte jeg, med min ustoppelige, positive innstilling. Nå kommer vi til å sitte her med mat til 15 personer og en spysjuk unge!


Vel, etter å ha samlet meg litt i løpet av dagen, fikk jeg snakket med gjestene og det viste seg at det heldigvis var noen andre i gjengen som kunne stille opp og spontant ta over som vert for årets julebord. Snille mannen min ble hjemme med pasienten, og jeg fikk dra på julebordet.
Da ble det syrisk festmat til slutt, med nye smaker og lukter som vi kanskje ikke akkurat forbinder med jul. Men jeg må si at jeg faktisk kunne tenkt meg å gjøre noe slikt hvert år, og smake på ny og spennende mat sammen med gode venner. 
Ribbefett og surkål blir det uansett ikke mangel på i løpet av jula!  Maten var i alle fall utsøkt og alle ble akkurat litt for mette, som jo hører til det å være på julebord, så vi vek i alle fall ikke helt fullstendig fra tradisjonene. 

 


Til dessert hadde jeg laget hjemmelaget sjokolademousse. Heldigvis passet jeg på å lage ekstra mye, så jeg kunne kose meg med restene til nattmat. For sånt er vel lov når det bare er 5 dager til jul? 


 

2 kommentarer

Spennende med annerledes julebord! God bedring i heimen :)

Hørtes spennende ut med et annerledes og utradisjonelt julebord. Såklart det er lov å kose seg med sjokolademousse rester til nattmat. ;) Fortsatt god jul og godt nyttår!

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere