hits

Tilbake i Berlin
Så sitter jeg her igjen. Alene i Berlin med en underlig følelse i kroppen. 
Det er alltid like vondt å reise fra ungene, men når jeg ankommer denne byen, er det som om den tar meg imot med trøstende armer. Friheten og roen jeg finner i denne rare, mangfoldige byen er lindrende. Her kan jeg bare være meg selv. Rar, kunstnerisk, surrete, eksentrisk, svevende. Det er nok derfor jeg alltid velger dette stedet, dersom jeg får sjansen til å reise alene. 

I skrivende øyeblikk sitter jeg på en av stamkaféene mine og ved neste bord sitter det en eldre herre. En musiker. Han nynner på musikken som han leser på notearkene sine. Ved siden av ham ligger det en instrumentkoffert. Han har grått bustete hår, og han sender meg et smil når jeg snik-kikker på ham. Jeg kjenner ham ikke, men likevel føles det helt naturlig å smile tilbake. Jeg spør han om jeg får ta et bilde av ham. Han svarer ja, og spør ikke engang hvorfor. Bare nikker med et smil og fortsetter å nynne til notene sine.  

Denne byen en skattekiste av muligheter. Det finnes ikke noe du ikke finner her. I tillegg vil du alltid finne noe nytt du elsker, som du aldri hadde tenkt på før. Enten det er aktiviteter, konserter, kunst, kafeer, bokbutikker, barneklesbutikker, restauranter eller en butikk som kun selger vintage knapper. Her er det nisjer blant nisjene. Fordi hvorfor ikke? Det er Berlin.

Ok, kanskje jeg romantiserer litt, men jeg overdriver ikke. Da vi bodde her, var det å vandre opp og ned nye gater i denne byen uten et bestemt mål en av mine mest elskede tidsfordriv. Fordi denne byen sluttet aldri å overraske meg. 


 

Det å bo på landsbygda i Norge innebærer en særegen kultur. Jeg er glad i bygda mi. Mye ved den kulturen er fint, godt og trygt, men mye er også innskrenkende. Det er ikke like mye rom for raringer, de som stikker seg ut. 
Denne uken er jeg så heldig å få være i Berlin helt alene, og det skal nytes.PS: Si ifra hvis du vil ha info om fine butikker kaféer, eller andre steder å besøke i Berlin! 

16 kommentarer

Ja takk til anbefaling av cafeer og steder som er verdt å besøke! Skal dit til høsten :)

Nyt tiden alene - og sug til deg inspirasjonen!

Ja, takk til en liten reiseguide til Berlin :)cafeer,og steder som man vil se, også bo, kollektivtrafikk osv. Gjerne helt basic, hvem flyr du med? Enjoy

Maria:
Jobber med saken! Er ikke bare bare å begrense seg når man skriver om en såpass flott by :P

Din blogg en den eneste jeg leser Jona. Du gjør meg glad og inspirert!

Beate:
<3 ! dine kommentarer gjør meg glad og inspirert. Takk Beate <3

Kos deg alene, senk skuldrene og omfavn deg med inspirasjon, forandring og glede! :)

liv-hege roald

liv-hege roald

Hei! hvor anbefaler du å bo hvis man skal til Berlin med mann og tre unger ( 6år og to 1-åringer...) .Har vært i Berlin før, giftet oss der :) Men innser jo at det er litt annerledes å reise dit med barn :)

liv:
Området som heter Prenzlauer Berg er fantastisk for barnefamilier. Fullt av familiecaféer og lekeplasser. Butikker med barneting og en god blanding av alt fra billige til fisefine restauranter. :)

Å, Berlin er vidunderlig! Og å reise alene ... Kjenner det rykker litt i reisefoten nå, å være på frifot for en liten stund hadde vært skjønt for en sliten småbarnsmor (og jeg har bare to)... Tipper du føler på det samme, hehe! Nyt tiden!

CESILIE HOLCK:
Takk :) Det er himmelsk! Selvfølgelig litt vondt også. Svir alltid å reise ifra familien, men jeg tar heller flere korte turer oftere :)

Så himla inspirerende å reise på tur alene. Tankene vandrer til å booke meg en helg i Paris helt alene:) apropos Berlin så vet jeg at en norsk dame Erle Marie Sørheim har skrevet en super guidebok om Berlin:)

Susanna:
Anbefaler virkelig å ta en slik tur! Det er når man får litt tid til å "kjede seg", bare ta livet med ro og suge til seg inspirasjon, at man virkelig kjenner på hva som egentlig er viktig i livet. Slik er det i alle fall for meg :)

Så utrolig bra du skriver! Føltes som å lese en bok her. Gøy å få se bilde av denne mannen og :) Kjempe fint innlegg. Kos deg masse i Berlin <3

Kristina:
Tusen takk, Kristina. <3

Skriv en ny kommentar

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere