hits

Advent

Pepperkakehus inspirasjon 

Det har blitt en tradisjon hos oss at vi lager et par pepperkakehus i adventstiden. Det første blir som regel momset bort på første lørdagen etter at det blir satt opp, så da må det lages enda et som muligens får stå frem til jul.

 

Hittil har vi kun brukt de ferdige husene, og satt dem sammen og pyntet. De første gangene brukte vi karamellisert sukker som lim, men det fant vi fort ut at er både kronglete og en smule ubehagelig å søle på seg. 


Derfor har vi gått over til å bruke en melisglasur både til å lime sammen og til å pynte pepperkakehuset.

 

Det funker som bare det, ingen brente fingertupper og steinhardt sukkersøl. Men glasuren trenger litt tid til å stivne, i forhold til sukkeret, så det er lurt å planlegge ekstra tid til dette. Men hva gjør vel det når man er gift med en tysk ingeniør? 

Deutsche ingenieurkunst

 

Dessuten er det dundrende godt (og passe usunt) å maule glasuren.
Nå har ungene begynt å snakke om å ta pepperkakehusproduksjonen (si det fort tre ganger) et steg videre, og bake delene selv. Jeg er helt clueless på dette, men da treåringen kommenterte «nei det klarer ikke mamma» så gikk jeg inn i «Challenge accepted» -modus. 


 Så hvis noen har stilige (og ikke så kompliserte) maler til pepperkakehus å dele, så mottas inspirasjonen med stor takk! 


I mellomtiden kommer jeg til å bruke absurd mye tid på å betrakte helt sinnsvake pepperkakehus på pinterest, som jeg bare kan drømme om å få til. 

 

December in pictures

Jeg er for lat til å lage noen årskavalkade, men jeg har satt sammen en liten bilde-oppsummering  til dere om  desember på tyskertøsa-bloggen:
I'm too lazy to make a round up of 2012, but I did put together a little summary of December on the blog -in pictures for you guys:
Tyskertøsa i desember: et par dårlige dager men mest gode, mye baby-baking, juleshopping, julestress og god del sofakos. /A couple of bad days, but mostly good ones, a lot of babybaking, christmas shopping, christmas-stress and a lot of couch-potatoe-action. 
Food/drink in December: Sugar cookies, Low carb Pizza, Veggie cheese gratin, ginger fudge,
Chocolate santa, Bacon quiche, Pepperkaker, homemade bounty,
Low carb fajitas, Stolle, Low carb Chocolate cookies, Sugar free Chocolate covered Vanilla fudge,
X-mas Cappuccinio, Sugar free Stracciatella, Hummus, Vanilla Latte
The girls in December: Christmas preparations, Christmas dresses, visits to grandparents and great grandparentsrelaxing with bodypaint, making music and setting up traps for mommy on the floor.

Went insane on the christmas decor this year, and it made me so happy to have a SUPER Christmasy home! Will definetly fall into major depression once all the twinkling lights, reindeers and angels are gone!
Er jeg den eneste som hater å ta ned julepynten? Jeg blir så deprimert, og skulle ønske vi kunne ha nisser og reinsdyr i hus hele året rundt. I løpet av desember i år har jeg lært hvor viktig lys og vakker dekor er for meg som vinterdepresjons-forebygger. Så jeg har bestemt meg for å bytte ut julepynten med annen pynt for å dempe slaget litt. -finfin unnskyldning for å shoppe!

Am I the only one who hates removing all the christmas decor? I wish there could be santas and angels all winter long. During this December, I realized that pretty things and twinkling lights are a necessary aid to me in the dark months, so I have decided to replace the Christmas-stuff with other beautiful things to soften the blow. ..Shopping excuse!

 Bye bye, dear December! And bye bye 2012! 

I siste liten

Oooog DER.
Der var juledesserten og konfekten klar, og det i siste liten. Egentlig skulle jeg bare lage hjemmelaget fløteis med sjokolade, men så fikk jeg så vanvittig cravings på snickers. Så da var jeg bare var nødt til å lage det. I tillegg fikk jeg plutselig for meg at jeg skulle lage marengs (pikekyss) for første gang i mitt liv...bonanza på kjøkkenet med andre ord.

 Alt sammen sukkerfritt (hurra!) så gjett om jeg skal fråtse i morgen...

OG jeg ble endelig ferdig med dukkesengene som jentene skal få av oss! 
Det har tatt noen timer og et par strøk maling og småpirk, men nå er de klare og jeg er kjempefornøyd. 

De skal få håndsydde dukke-dyner og puter også, (ikke sydd av meg!) men de fikk jeg ikke tatt bilder av nå, siden de allerede er innpakket. 
Åh som jeg gleder meg til å se reaksjonen deres når de pakker opp gavene i morgen!

Det ble som jeg sa... adrenalin til siste sekund. 
Nå skal jeg kollapse i senga.
God jul! 


Vinter i Berlin

Så kom lille juleaften med snø til oss, noe som forsåvidt er veldig koselig... men i morgen juleaften skal temperaturen stige hele 10 grader og det skal regne! 
Så da må vi ut og nyte snøen mens den varer og se om vi kan suge til oss litt julestemning.

Nå skal vi på søndagsbrunch på en av våre favorittcaféer. 
De har en utrolig deilig buffet, og vi spiser brunch der så og si hver søndag.
Ha en nydelig dagen før dagen! Vi snakkes. 
Jona

Slashing through the snørr

Hei fint folk. Jeg er forkjøla. Sånn megaforkjøla slik at jeg har mistet luktesansen og ikke kan smake maten min.  Men ellers har jeg det fint. Hvordan har dere det i dag? 
Vi har hatt en relativt rolig dag med unntak av storinnkjøp og enda en rydderunde.
Det siste av julepynt har også kommet på plass, og vi har kost oss med fagestifter og pepperkaker. Og så har jeg har lekt med kameraet i dag:

I går begynte jeg å male dukkesengene som jentene skal få i julegave... Legger selvfølgelig ut skrytebilder når de er klare. Må bare ta et strøk til i kveld først, så er de forhåpentligvis tørre til juleaften. Utsettelses-syndrom anyone?

Har juleroen senket seg hjemme hos dere, eller er det last minute -forberedelser på gang?
Håper dere hygger dere i hvertfall.
Ha en fin lørdagskveld!

Jona

The final Countdown

Holy crap. TRE dager igjen.
 Nå beynner jeg for alvor å frike ut litt. 
Til neste år ønsker jeg meg en juleplanlegger og personlig assistent. Dere vet, sånn som en "Wedding planner" -bare juleversjonen. JA TAKK.
Det er faktisk mye mer jobb å lage jul enn det jeg forventet. Og jula har ikke engang begynt enda. Jeg savner
mamma og pappa's stålkontroll nå. 
Hvem var det som fant på at jeg skulle ordne ca. alt OG lage julematen? 
Ok, greit, det var meg som krevde det...

Hvordan i all verden jeg skal klare å få ferdig de siste tingene   (handle mat for julen, male dukkesengene som jentene skal få, pakke inn div. gaver, vaske gulv igjen, bytte ut granbarpynt som har krepert, finne julekjole til meg og gigamagen osv osv) når hjernen min føles som den har blitt erstattet av en seig grøtmasse, det aner jeg ikke. 
Jeg eier ikke konsentrasjon! 

Eksempel:
Jeg gikk inn på en butikk i dag, og skulle kun ha TO ting: et serveringsbrett og en plastboks.
Hva kommer jeg ut med?Joda: Duk, stygt julepapir, svamper, en fempakning med teip, og en ubrukelig boks som ikke passer til det jeg skulle bruke den til. Jeg ble for distrahert av alle de blinkende nissene og glitrende reinsdyrene der inne! Ikke min feil!
ADHD anyone?

Så nå mangler jeg fortsatt serveringsbrett og boks, men jeg har en hel haug av teip da.
Jeg trenger hjelp.

Forresten så er dag omvendt-kompliment-dagen i Berlin tror jeg.
Jeg har blitt fortalt (av tre forskjellige butikkansatte) at jeg ser helt utslitt/herpa ut.
Jo takk. 
Vent, what?

Trodde det var jul snart jeg...
Jaja, det betyr vel bare at jeg burde begynne å roe ned tempoet snart. Få litt mer søvn og sånn kanskje?

Neste år...

Julebrød -the german way

Noen dager er man ikke like flink med tanke på kostholdet, og da er det bare å gjøre det beste ut av det.  Tyskerne vet hvordan man lager julebrød altså. Fytti katta for en bombe! 

"Weinachtsstolle" eller bare "Stolle" kalles dette hjerteinfarktet av et julebrød. Det er laget på en tung gjærdeig som er mettet med smør, fylt med biter av tørket frukt, julete krydder som kardemomme og kanel og rullet i melis etter baking. Noen typer Stolle blir også fylt med marsipan i midten. Holy Cow. 


Når julen nærmer seg (nei faktisk, når høsten begynner) så kommer disse i butikken, og det er litt med disse julebrødene som med julebrusen hjemme: -folk krangler om hvilket som er best. Personlig syns jeg marsipanfyll blir litt for mye.
Oh yes, jeg har spist Stolle. Til frokost. 


Nå skal dukkensengene som jentene skal få males. Så skal de siste julegavene (forhåpentligvis) ordnes, og juledesserten (hjemmelaget is) må jeg også få fikset snart...
Føler jeg har glemt noe utrolig viktig. Jeg må jo ha gjort det, for jeg ligger helt greit an i løypa liksom. Håper jeg kommer på hva det er snart...

Og forresten! Vi har fått oss gran i stua. Pynta den har vi også. 

Lurer på hvor lenge den holder før den kreperer. Den har ikke akkurat blitt behandlet med kjærlighet av små hender... Er det bare mine barn som har klart å denge juletreet i gulvet allerede, eller er det bare noe jeg burde ha regnet med?

Ha en toppen torsdag! 


Julekjoler

Da var årets julekjoler til jentene i boks. Hva synes dere?
NAME IT Julekjoler
Det er mormoren til jentene som har vært på shopping, og jeg må si jeg personlig er storfornøyd med kjolene. Sammen med hvite undertrøyer og hvite strømpebukser blir de helt nydelige.(Oh yes jentene har selvfølgelig prøvd dem på allerede. De ville helst sove med kjolene på)
Har dere mammaer der ute juleantrekkene til barna klare? 

Dagen i dag har vært en smule bedre enn i går, men ikke akkurat drømmesøndagen for det om... Lillesøster er syk med magevirus, Storesøster går for tiden igjennom en "jeg er en baby"-periode som innebærer at hun ikke lenger vil klare ting selv, så er mamman deres er litt (vel) sliten om dagen pga voksende baby i magen og diverse, og pappan er ganske så opptatt med studiene. 
MEN, vi har fått juletre i stua i dag! Okay, det tok halve dagen og x-antall kilometers reising å få tak i det, men nå er grana i hus og jeg gleder meg til å pynte!

Storesøster da pappa satt opp juletreet i stua "åhj som jeg gleder meg til jul..."

Er vi tidlig ute med å kjøpe juletre, eller har alle andre fått pynta grana allerede?

Håper deres dag har vært hakket bedre enn min, og satser på at uflaksen vår snur snart.
Kjempefin 3.søndag i advent til dere!

Jona

Dear Santa: I've been a good girl! Well, okay, sort of...

Til Julenissen... 


Der har dere min ønskeliste. Bedre sent enn aldri!

Ønsker du deg noe spesielt til jul? Sånn bortsett fra fred på jord osv...

Jentene våre skal få dukkesenger til jul, og muligens et lite dukkehus også. Både sengene og huset skal males og pusses opp. Av meg. *kremt* Burde kanskje begynne på det så kanskje malingen rekker å tørke innen juleaften...

Fin lørdag til alle sammen!  

Julebakst Oppskrift: Lavkarbo Pepperkaker


Denne oppskriften har jeg drevet og finjustert lenge før jeg ble tilfreds.
Jeg hadde faktisk begynt å tvile på om jeg kunne få til en brukbar oppskrift etter alle de mislykkede forsøkene, men nå er jeg så glad i hjertet, for det blir visst pepperkaker på meg til jul alikevel!
Disse pepperkakene ble ikke bare velsmakende men sprø i tillegg! Det var det siste der som har failet så veldig i mine tidligere forsøk, men nå har jeg altså funnet frem til "the holy grail", nemlig: 
Sprø pepperkaker uten hvetemel og sukker. 
Jeg har lest sikkert hundre lavkarbo-oppskrifter og vanlige oppskrifter på pepperkaker, og tatt med meg det beste fra alle, for å komme frem til min egen. 
Nå kan jeg endelig si meg fornøyd.
Okay, ready?

Du trenger:

3ss tagatesse
1ss sukrinmelis 
1ss yacon eller lønnesirup
3ss fløte
85 gram romtemperert smør

2 dl finmalte skoldede mandler (mandelmel)
4ss kokosmel (finmalt)
2 ss soyamel
1eggehvite
1 ts natron
Krydder:
(jeg brukte et ferdig pepperkakekrydder pluss fersk ingefær)
1/4ts nellik
1/2ts ingefær
1/4ts finmalt sort pepper
2ts kanel
1ts revet fersk ingefær (kan sløyfes. Jeg liker mye ingefærsmak)


Slik gjør du:
(Du trenger ikke kjøkkenmaskin til denne oppskriften. Sleiv og en bolle holder.)
1. Har Tagatesse, sukrin og sirup i en kaserolle og smelt det på lav varme. Pass på så ikke det svir seg. 

2. Når søtningsmassen er blitt flytende: tilsett krydderet,(pluss fersk ingefær om du vil) rør om og ta kjelen av plata. 

3.Rør inn natronen i blandingen. 

4. Ha smøret i en stor bolle og hell den varme blandingen fra kjelen over smøret. Rør godt med sleiv til det blir en jevn blanding.

5. Ha i eggehviten og fløten og rør godt.

6. I en egen bolle: bland mandelmel, soyamel og kokosmel , før du rører dette inn i det våte, litt etter litt slik at det tilslutt blir en jevn og fast deigklump.

7. Pakk deigen i plastfolie og la den stå i kjøleskapet i noen timer, -helst over natten.


8. Del deigen i 3-4 deler og ta en del for å kjevle ut en etter en. La resten av deigen stå i kjøleskapet til det skal kjevles slik at den holdes kald.

9. Kjevle ut deigen til den blir like tynn som en typisk pepperkake mellom to ark plastfolie. Deigen eser ikke i ovnen, så det er best å ikke kjevle for tynt. Bruk et lett trykk, ellers blir bare deigen  kjevlet  i stykker. 

10.Stikk ut figurer. Vær forsiktig, deigen går lett i stykker. Jeg stakk kakene ut på plastfolien og vippet dem overi håndflaten min, og så over på bakepapiret.

11. Stek på 160 grader i ca 7 minutter. OBS: følg med på kakene i ovnen (Mine var ferdige etter 5min - raskere enn jeg forventet.)  
Hvis du ikke bruker Tagatesse, og har f.eks kun sukrin i stedet, kan du steke kakene på 170 grader i ca 7min. 
TIPS: for ekstra sprø pepperkaker: La kakene stekes i 4min ekstra på 100 grader med en tresleiv i døren slik at noe av varmen slipper ut. På denne måten "dehydreres" kakene og blir enda sprøere.

12. Avkjøles på rist 
NYT!

OH HOLY NIIIIGHT! Kan dere lukte dem?

ps: Pepperkakene bør oppbevares i kjøleskap. 

Hvordan går det julebaksten hos dere? Ferdige med syv slag? Jeg kommer til å lage en gigantisk oppskrift av disse pepperkakene, pluss kanskje en- to sorter til. Hvis jeg gidder.
Hvis. Hvis er bra. 

Kos dere, så snakkes vi :) 
Og hey, det er frædda'!

Hva jeg har lært i dag

-det lønner seg å være sta.
Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har prøvd meg på å lage en oppskrift på sunne pepperkaker, uten særlig hell. Men i dag var dagen... I NAILED it! 
Mysteriet er løst: Oppskrift på Lavkarbo pepperkaker kommer i morgen!
Egentlig skulle deigen stå i kjøleskapet over natten, men jeg var spent som en liten unge, så jeg bare måtte prøve å steke et par stykker i kveld. Og Oh lord! Perfection!
I morgen skal jeg steke resten av deigen, og da skal jeg også dele min sunne pepperkakeoppskrift med dere.

Nå har jeg nettopp skrubbet ned kjøkkenet for femte gang i dag, (Det finnes ingen som griser mer enn meg når jeg baker... ) og er kjempesliten. Mannen sovnet sammen med jentene, så det blir en episode med Private practice på meg før senga venter. Åh i morgen er det fredag allerede, noe som betyr Pizzakveld joho!
(Okay HJELP for et matvrak jeg er...) 

Håper dere har hatt en fin torsdag. Har juleferien begynt for dere?


Snakkes i morgen. Da blir det pepperkaks hoho!

I love you AMAZON

God morgen! Igjen har postmannen vært her med noen søte pakker til meg. MY GOD som jeg elsker Amazon! Der kan man bestille alt fra undertøy og interiør til søtningsmidler. 

Dette kom nettopp med posten til meg fra Amazon: 


STEVIA MED VANILJESMAK OG TAGATESSE SØTSTOFF
 Jeg har satt meg som mål å forsøke å holde meg mest mulig til sukker -og melfri julebakst i år, og mest mulig lavkarbo julemat. (Grunnen til at jeg liker lavkarbo er bla at jeg har fare for å føde veldig stort barn hvis jeg får i meg for mye sukker, pluss at høykarbo-kosthold bare ikke er godt for kroppen min siden det gjør at jeg får veldig mange sykdomsplager.)

 Så langt har det gått ganske greit, med unntak av visse utskeielser selvfølgelig -av og til er det lov... Men ved hjelp av disse fine sukkererstatningene så håper jeg å klare å holde julen relativt sukkerfri for min del. 
Oppskriftene mine er nå forresten å finne øverst på forsiden til bloggen, rett under headeren.


Stevia er et søtstoff som kommer fra Steviaplanten. Det er 300 ganger søtere enn vanlig sukker, påvirker ikke blodsukkeret, og er tannvennlig. Jeg kjøpte den med vaniljesmak denne gangen.

Tagatesse /tagatose er 100% naturlig, kalorifattig, har liten påvirkning på blodsukkeret og er prebiotisk og tannvennlig. 

Til nå har jeg kun brukt xylitol, sukrin og stevia som alternativ til sukker, så det blir spennende å teste ut Tagatesse. Har hørt veldig mye bra om det, bla. at det ikke har kald ettersmak som sukrin, og at det lar seg karamellisere. OMG! *drømmer om lavkarbokarameller*.
Det skal i hvertfall bli pepperkake-eksperimenter med tagatesse her på kjøkkenet fremover - det er helt sikkert! Blir ingen jul uten pepperkaker! Skal oppdatere dere etter hvert som jeg får prøvd ut litt. 

I dag blir det enda mer julegaveshopping. Fikk ikke alt jeg skulle ha i går. 
Hvordan ligger dere an med gaver da? Er alt på plass, eller blir det shopping fram til lillejuleaften?

Ha en fin en så lenge! Vi prates etterpå.

Jona

Solskinn og snø i Berlin!

Hvem har lyst til å være med ut og lage engler i snøen?

Mrs. Crazy eyes med fine fuskepels lua fra 66° North

Det har kommet masse snø i Berlin de siste dagene, (Ok, "masse" er å overdrive, men det ligger på bakken og ser pent og hvitt ut!) og jeg elsker det! Skulle bare ønske jeg hadde brukt litt mer tid på å leke i snøen, for den kan bli borte på et blunk.


Snart skal jeg ut og få ordnet noen julegaver som helst skulle vært sendt med posten i går... 
Jaja, jeg har i det minste fått sendt julekortene allerede i går, så det var ny rekord. Yay me!


I ettermiddag er det julekonsert i barnehagen til snuppene våre og jeg gleder meg sånn!
Jeg kommer til å være den hormonelle mammaen som griner så mascaren ender nede på knærne..

Men nå må jeg få rumpa i gir her. 
Snakkes senere!


Who want's to join me and make some snow angels?
Berlin full of snow (ok, that's a lie, but there is white stuff on the ground!) and I'm loving it.
I just wish I could spend more time playing in the white loveliness, because it could be gone tomorrow.
But I have grown up stuff to do. Project Christmas shopping and package sending has failed miserably until now, so gotta do something about that.
At least I got the cards sent yesterday, so that's a new personal record. Yay me!
This afternoon there will be a Christmas concert in the kindergarten. I can't wait!
If you're also there, look for the overly hormonal-mom with mascara down to her knees.
 -that'll be me.

Alright. Quit. Procrastinating.
Catch up later!

Jona

Good day - Bad ending

Noen ganger kommer det dager som er så fine at jeg nesten må klype meg i armen for å sjekke om jeg drømmer. I dag var en slik ekstra fin dag, men den fikk desverre en ganske kjip slutt..


Dagen begynte med brunch på en av de koseligste kafeene i området, senere en kjelketur i snøværet, så middag, småkakebaking og kaffedrikking sammen med gode venner, før vi ruslet hjemover med barn og kjelke i mørket.

Da vi kom hjem ble det tenning av adventskransen, boklesing på sofaen, før tannpuss og leggetid for jentene. 


Men, dagen var visst ikke over enda. Storesøster stod opp og jeg hørte de umiskjennelige lydene av oppkast. (sorry for detaljer.) 
Omgangssyke i hus altså. 
Artig. Akkurat det vi hadde lyst på nå.

Stakkars Storesøster. Ikke bare kastet hun opp, men hun var jo såklart kjemperedd og lei seg for å ha griset ut alt. Heldigvis sovnet hun ganske fort igjen, så det virker som hun føler seg bedre.

Jaja, det er vel tiden for spysjuka nå? Får vel være glade for at vi har det nå, så kanskje rekker å bli ferdige med magesjauen før juleaften. 
Håper dere slipper omgangssyken midt i julestria. 

Fortsatt fin søndagskveld fra oss i Berlin!

Jona

Today was one of those special days that make me wonder if I am dreaming. Sadly though, it had a rather unpleasant ending.
The day started with brunch at one of the cosiest cafes in the neighborhood, then a long (cold) walk in the snow with big sister on her sleigh, followed by christmas cookie-baking and dinner with good friends. 
In the evening we walked home through the snowy streets.
At home we lit two candles to mark the second sunday of advent, read a book on the couch and then it was bedtime for the girls.
Perfect day! 
Or so we thought. 
Big sister woke up and I heard the unmistakeable sounds of vomiting. 
Oh joy. Just what I ordered. 

Poor girl was so scared and so sorry for making such a mess.
Luckily she fell asleep again very quickly, so it seems like she is feeling better. (fingers crossed..)

Well, I guess it's just the season for this stuff now? 
Guess we should just be glad we'll probably be rid of this bug before Christmas since we got it now. 

Hope you guys aren't dodging projectile vomit during the holdays too.
Wish you a pleasant second Sunday of advent.

Jona

Adventsfrokost og fine ting i posten

Heisann.
Sitter her sammen med storesøster ved kjøkkenbordet. Hun lager julepynt (les: går amok med en limstift og silkepapir) og jeg har satt på julemusikk med Pavarotti og co. Julestemningen sniker seg på litt etter litt..

I dag hadde vi invitert svigers på adventsfrokost. 

Det finnes ikke noe koseligere enn å sitte sammen med familie og skravle og spise god mat. 


Det eneste som var litt plagsomt er at jeg har en skikkelig dundrende hodepine i dag av en eller annen grunn. Det kombinert med at storesøster er inne i en merkelig skrike-eller-hviske fase, -er ikke så stas.
Men koselig var det jo likevel. 

Etterpå gikk vi oss en tur rundt i nabolaget og lillesøster fikk seg en lur. 

Da vi kom hjem, lå disse og ventet på oss:
Jippi! Endelig er julekortene kommet. Kanskje jeg til og med rekker å sende dem i tide i år...? En vet jo aldri..

Og enda en fin ting som kom i posten i dag:

Hoho her skal det bakes! haha!


Nå skal vi straks ut igjen for å ta noen bilder av jentene som skal gis i gave til jul.
Kommer innom en tur i kveld med en ingefær-fudge oppskrift! Nams! 


Fortsatt fin lørdag til alle sammen!Lavkarbo Sjokolade Cookies
Jeg baker og baker... Mannen min må ofte le litt av meg, for det er kun matlaging og julebakst som opptar meg for tiden. Jeg er så gira at vi har måttet bestille bake-stæsj og ingredienser i ekstra store mengder over internett.
Heldigvis holder jeg meg for det meste til sukkerfritt og lavkarbo, for så mye som jeg baker ( og spiser!) hadde jeg garantert endt opp med å føde en 5kilos baby i mars hvis alt inneholdt sukker og mel... 
Her er en cookie-oppskrift som er farlig god. Disse forsvant på under 24 timer. 
Oppskriften er sterkt inspirert av Kristine sine Sjokolade og mandelkjeks.
Cookiesene blir deilig myke og har skikkelig rik sjokoladesmak.  

 Dark Chocolate & macadamia Cookies

(gir ca 12stk)
4 ss smeltet smør

2 egg
4 ss sukrin

4 ss honning

100 g mandelmel

4 ss kakaopulver
1 ts bakepulver
1/4 ts salt
5-6 ss melk
40g hakkede macadamianøtter
60g hakket mørk (minst 70%) sjokolade helst sukkerfri

Slik gjør du:
1.Bland først smeltet, avkjølt smør, egg og honning.
2.Bland det tørre i en egen bolle.
3.Ha de tørre ingrediensene i de våte, og rør tilslutt inn melken. Deigen skal bli ganske tykk og klissete. 
4.Rør inn nøtter og sjokolade 
5. Bruk to spiseskjeer for å lage klatter på bakepapir. Trykk dem flate med en skje.
6. Stek på 175grader i 8-10min. Avkjøl på rist og nyt sammen med et glass melk ;) 

Hvis ikke dette redder dagen din...
Kjærlighet i kakeform!

Nå blir det snart greys anatomy og avslapning på meg...men ikke før jeg blir ferdig med mitt siste prosjekt på kjøkkenet... -Avhengig? hvem, jeg?

Ha en fin torsdagskveld! 

Loppisfunn og Facepaint

Åh jeg er så glad! Se hva jeg fant på loppis i dag!

Jeg har lett etter et slikt antikt sølvfat lenge nå og i dag fant jeg dette vakre eksemplaret her ved en tilfeldighet. Gøy! Sånne små ting kan virkelig snu hele dagen min! 
 Endelig ble juledekorasjonen slik jeg ville ha den. Syns det passet så godt sammen med glass og sølv.

Antikk-shopping er noe jeg kunne gjort hver eneste dag for jeg er så fascinert av ting som har en historie bak seg. 

Lurer på hva som har blitt servert på dette fatet i løpet av årene...


Ellers så har jeg brukt dagen på blandt annet dette:

Pakket inn gaver til Nikolaus-dagen den 6. desember (en tysk tradisjon). Forteller mer om dette i morgen.

Og så har vi lekt oss litt med maling...


Jeg kjedet meg sån mens jentene satt og malte på ark. Så jeg spurte om ikke vi heller skulle male på oss selv.
Forslaget ble godt mottatt.

Til slutt hadde både jentene og jeg maling over alt. Pappan som hadde sovnet på sofaen fikk seg litt av en støkk da ungene ristet ham våken, fulle av maling i ansiktet...

God dag. På en måte. 
Selv om jeg ikke fikk gjort noe revolusjonerende, så har dette vært en absolutt over-gjennomsnittet-okay dag med mange gode øyeblikk. Know what I mean?

Gleder meg til i morgen når jentene våkner og finner skoene sine stappet med gaver.

Nå venter sofaen og Private Practice.

Fin onsdagskveld til dere! 

Bakedag

God tirsdagskveld!
Sitter her på sofaen og er helt utslitt.

 

Av en eller annen grunn ble dagen i dag ble plutselig den O'store bakedagen. 
Så jeg har kost meg skikkelig med levende lys og deilig bakst på kjøkkenet.
Ut av ovnen har det kommet:

 Krydderkake og sjokolade cookies. Innså etter noen timer at jeg tok meg kanskje litt vann over hodet med alt det jeg hadde tenkt å bake, så mandelkjeks-deigen står i kjøleskapet og skal bakes senere. 
 Det ble sukkerfritt og lavkarbo denne gangen, for jeg har nemlig bestemt meg for å være superflink med kosten de neste ukene. (Noen som har litt dårlig samvittighet for diverse utskeielser de siste dagene...)

Ettersom jeg brukte mesteparten av dagen på å rydde, handle matvarer og bake, så ble det plutselig veldig hektisk rundt middagstid. Derfor ble det til  at jeg laget en veldig enkel rett i dag. Ble en skikkelig kjapp men god middag: 
Kyllingfilet med fløtesaus og brokkoli og squash-grateng.
Høres mye mer komplisert ut enn det det er å lage.

Jeg kan legge ut oppskriftene i morgen hvis dere har lyst?
Nå er jeg kjempesliten og har bare tenkt til å ligge på sofaen og se på noen serier før jeg slukner. 

Er det forresten noen som kan anbefale noen gode serier? Jeg er helt avhengig av Greys, Private Practice og Girls.

Ha en fortsatt fin tirsdagskveld! 

JonaSinnsykt Julete Søndag
Dagen i dag skal brukes til julekakebaking sammen med familie. Mannen i huset har for første gang i historien, stått for kakedeig-laging. Heia likestilling. Jentene har bygd tårn med klosser i stua og spist spaghetti bolognese. Ok, det siste var ikke så sinnsykt julete men -Lykke på jord for små jenter.
Jeg får ikke nok av stearinlys og julelukt for tiden. Nå mangler det bare julemusikk og litt snø, så finner jeg kanskje giren slik at jeg får unna noen ærend....? 


Kanskje den rette førjuls-stemningen gjør at jeg snart får rumpa i gir  og ordner med julegaver og julekort? Nope...you're dreaming. Det blir nok last-minute everything-jul i år også.
Kanskje det er det som er julen for meg? -Kaos og svette som dominerer uka før jul, og alt ferdig i siste liten, bokstavelig talt minutter før kirkeklokkene ringer og den hellige time er her...er i allefall det jeg husker fra barndommen. Adrenalin til siste sekund, -det er tradisjon det.
Det har i det minste blitt helt sinnsykt julete hjemme hos oss da. Det er det ingen som kan si noe på.

Har alle dere fått handlet inn julegavene og sendt ut julekort?
 Jeg føler jeg er den eneste i universet som ikke fikk gjort det i novebmer.
Am I alone?

Ha en fortsatt fin Advents-søndag.
Jona@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere