hits

Aktiviteter for barn i Berlin

BERLIN FAVORITES: Kiezkind barnecafé


Kiezkind, eller (løst oversatt) Naboungen,  er en unik barnecafé i Berlin. Dette stedet er en livredder for meg på dager hvor jeg bare ikke orker å henge hjemme og leke personlig klatrestativ for barna. Kiezkind er et supert sted på sure og regntunge innedager. Her kan de voksne nemlig kose seg med
kaffekoppen og laptopen (gratis trådløst nett!) mens de små herjer i sandkassen, som forøvrig befinner seg innendørs. Genialt!

Stedet passer nok best for barn i alderen 1-6 år, men jeg har ofte sett krabbende babyer og store skolebarn som koser seg like mye som resten av gjengen i sandkassa.
Ja, du bør forvente en del sand i skoen, håret og vel, -der sola ikke skinner...MEN jeg syns det er så verdt det når barna leker lykkelig for seg selv, mens jeg kan sitte i ro og mak og surfe etter fullstendig ufornuftige ting på ebay.


Det er ikke bare på innedager man kan hygge seg på Kiezkind. Caféen har nemlig et stort uteområde, og her kan man låne trehjulsykler, bobbycars, sparkesykler ol. helt gratis! Uteområdet har også en stor plen hvor du finner minitrampoliner og mini badebasseng i sommermånedene. Jentene våre kan plaske i vannet og rulle seg i gjørma i mangfoldige timer uten at de gidder å mase på oss. Deilig! Vi voksne ligger som regel slengt på et picknickteppe på gresset og later som vi leser en viktig bok, eller sitter og sløver i skyggen ved bordene under trærne med en iste og snakker om superviktige voksenting. (Les: sladder på facebook og twitter).


Et stort pluss er at stedet er inngjerdet, så med mindre ungen din har fått dreisen på dørhåndtak, så kan du være rimelig sikker på at de holder seg i nærheten mens du snorker i sola.Blir du sulten er det ingen grunn til å dra hjem, for Kiezkind har et fristende utvalg av sandwicher, suppe, calzone, boller, kaker, kjeks, barnemat på glass, frukt, pølser, is og mye mer. Du kan altså likegodt planlegge å bli her hele dagen og droppe den turen i dyreparken. Det finns nok av duer og spurver her.

På veggen inne ved disken, henger det ultimate suveniret: barneklær av Kiezkind sitt eget merke. Kiezkind selger også andre barneklær og håndlagde totebags fra utvalgte Berlin-designere.

Kiezkind fungerer også som et slags aktivitetssenter fra mars til oktober måned. Man kan blandt annet være med på barnekino (Storejenta var og så Pippi for noen uker siden), teaterforestillinger, (En Midtsommernattsdrøm vises 1.juni!) barnedisco og diverse workshops for smårollinger. Kiezkind arrangerer også Barneloppemarked en gang i måneden, og det må du ikke gå glipp av hvis du er i byen! Neste loppemarked arrangeres den 26.mai. 

Jeg digger dette stedet fordi det er uhøytidelig og ting gjort på barnas premisser. Her er det lov til å grise og bråke. Samtidig så er caféen et sosialt sted som fører foreldre sammen og gir barna mulighet til å utfolde seg. Det er hit vi drar med folk hvis vi plutselig får besøk når leiligheten ser ut som et katastrofeområde. Kiezkind er en stor Berlin-favoritt i min bok! 

...og hvorfor ikke Norge har flere barnecaféer, det begriper jeg ikke!

For mer info om Kiezkind, besøk dem på nettet:Kunne du tenkt deg å reise til Berlin med barn?
Evt. hvilke andre storbyer er fine for familieferier?


BERLIN FAVORITES: Café "Zuckerschnute"

Siden jeg har blitt bedt om å anbefale steder å besøke i Berlin, vil det fra nå av komme BERLIN FAVORITES-innlegg på bloggen med jevne mellomrom. I dag kommer en til foreldrene der ute:  Zuckerschnute, som er en barnecafé.
I have been asked to reccomend places to visit in Berlin. That's why from now on I will have a series of posts on the blog, named BERLIN FAVORITES, showing you guys my favorite places. Today I have one for the parents out there: Zuckerschnute, a kids-café.

Zuckerschnute er en barnecafé på to etasjer som er full av leker, bøker og annen moro for de små. De har også et bra utvalg av barnevennlige matretter så vel som kaffedrikker, kalde drikker og hjemmelagede kaker og vaffler. Det finnes mange barnecaféer i Berlin, men dette er en av mine favoritter. Her er det alltid rent og pent, hyggelig betjening og bra service. I dag for eksempel, da vi var på denne caféen, så klarte Storesøster L (3,5år) å søle eplejuice utover hele gulvet, bare to sekunder etter at den hadde blitt servert. Jeg må innrømme at jeg hadde litt lyst til å synke ned i gulvet og bli ett med juicen. Men dama som var på jobb var så grei atte! "Dette fikser vi vettu" -sa hun til L, og henta noe å tørke med, samt en ny (gratis!) juice til jenta mi. Snakk om barnevennlig service! 

Oppe i 1.etasje har Zuckerschnute et lekekjøkken, en bokhylle, masse babyleker, klosser, togbane og mye mer. Nede i kjelleren har de et klatrehjørne, lufthockeyspill og en "butikk" full av lekemat og kurver til å handle med. De har gulvvarme i hele caféen, noe som er helt genialt på vinteren for de minste barna som fortsatt krabber/ligger på gulvet og leker. Jentene mine elsker dette stedet, for de har så mye forskjellig å by på. Jeg liker det faktum at de har gratis trådløst nett ;) 

Det eneste negative ved dette stedet er at det rett og slett er litt for populært. I dag var det privat barnebursdag i kjelleren, så vi fikk ikke lekt eller tatt bilder der. Og oppe ble det stappfullt av foreldre og barn etter klokken 16. Vi besøker helst Zuckerschnute i hverdagene før kl 15, for da er det som regel rolig og greit og alle koser seg! Anbefaler dere med barn å ta turen innom hvis dere besøker Berlin.

Zuckerschnute is a kids-café on two floors with lots of toys, books and fun for the little ones. They have a good selection of kid-frendly foods, coffee drinks, cold drinks and home made cakes and waffles. Berlin has many kids-cafés, but this one is one of my favorites. The place is always clean and warm and has friendly staff and great service. An example from today when Big Sister L managed to spill her juice all over the floors, exactly two seconds after it had been served (and I must admit I wanted to sink into the floorboards like the juice) -"no prolem, we can fix that!" the lady said to her, before she cleaned up the mess and brought L a new (free) juice. Talk about kid-friendly!

Upstairs, Zuckerschnute has a play kitchen, lots of books, trains and building bricks. Downstairs they have a climbing area, air hockey and a play-supermarket. The whole cafe has floor heating, which is super nice for the littlest ones that crawl around on the floors.
My girls love this place, and I love that the place offers free w-lan.

The only negative thing about this place is that they are a bit too popular and crowded most of the time.  Today they were throwing a private kids birthday downstaris so i didn´t get any photos from that area.  That´s why we usually try to go in the weekdays before 15.00. 
I reccomend parents with kids to check out this place if you´re in the neighborhood. It's very worth the visit!


Let me know if you have any special requests for more BERLIN FAVORITES -posts. 
Ciao! 
@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere