hits

BabyMommaOutfit

Outfit must-haves for slitne småbarnsmødreDet finnes mange utrolig stilfulle mammaer der ute som legger ut fantastiske bilder av seg selv på farten med babyen. Det er høye hæler, hvite designerskjorter og trange bukser til hverdags. Ære være dem som orker! Men jeg er bare ikke en av dem. I allefall ikke når jeg har en liten baby.

Det er klart at det er både moro og bra for selvtilliten å fjonge seg iblandt, men helt ærlig så må forfengeligheten som regel vike for det praktiske i mitt tilfelle. Hvis dette også gjelder deg, vit at du ikke er alene. Her er mine outfit must haves for slitne småbarnsmødre, helt fritt for designermote og trange bukselinninger.

 
Bukse med strikk i livet. Fordi du kann banne på at jeg glemmer å lukke buksesmekken på jeansen. Eventuelt kan man la være å pakke bort gravidbuksene, og kjøre stil med magestrikk som går helt opp til armhulene.


Hold in truse. Ikke at det er noe galt med myk mammamage. Men supertruser reduserer antallet barn som spør meg om jeg har «enda en baby i magen». Samtidig er det noe underlig styrkende ved det å gå rundt med en truse som minner om Wonder Woman sitt antrekk. 

Elastisk amme-bh. Fordi at hvis man ammer, vil man i løpet av en og samme dag gå ifra for eksempel en beskjeden C-cup til en struttende F-cup, og tilbake igjen innen kvelden kommer. Det nytter altså sjelden med en statisk cupstørrelse med slike dynamiske vedheng.


Kamuflasjefarget topp (eller det nærmeste du kommer), som skjuler skitt og søl. Fordi alternativet er å skifte genser 10-12 ganger daglig, hver gang du blir gulpet, tisset eller bæsjet på. Eller når du for femte gang søler juice på det selv mens du balanserer en baby på armen, bæreposer i hendene, og stellebag og veske på skuldrene.


Gulpeklut. Strategisk drapert over skulderen for å fange prosjektilgulp, for så å bli glemt der mens du går på butikken uten minsten, og får unødvendig mange forvirrende blikk...


Store solbriller som skjuler bevisene på at du ikke har sovet mer en to timer sammenhengende siden arvingen kom til verden. Reduserer også antallet bekymrede blikk og anekdoter av typen «mitt barn sov igjennom natten fra første dag».


Smokk. I lomma, klipset fast i kragen din eller mellom tennene dine. Og helst 30 stk i backup i stelleveska. Fordi du kan aldri vite når du vil trenge den, men du kan banne på at du ikke finner den akkurat da.


Stellebag. Som såklart er fullstappet med bleier, våtservietter, gulpekluter og kjeks-smuler fra i forfjor.


 

PS: følg med på @mammalivet på instagram i dag for (sponset) givaway med luksus for slitne småbarnsmødre!

BabyMommaOutfit vol.2

Det har blitt varmere i været siden det siste outfitbildet, men det hjelper desverre ikke på saken. Det daglige motemordet fortsetter, og av en eller annen grunn så er det ikke en sjel som tør å stoppe meg. Kanskje det er det ville og søvnløse blikket, eller det faktum at jeg har babygulp i håret som gjør at forbipasserende holder avstand? Anyways, you asked for it. Ikke sett proteinshaken i halsen nå... Folkens I give you BabyMommaOutfit, vol 2:


Where to begin...
Ok greit, så er det klumpete bæretrekket borte, men det ser ikke ut til å forbedre totalinntrykket i særlig stor grad. Når jeg tenker meg om,
så skulle jeg kanskje bare beholdt det på for å skjule flekkene?

Oh yes. It's all in the details baby! mm lekkert...Greit, babygulp må man kanskje bare regne med at man vil ha på seg til en hver tid når man bærer såpass mye som jeg gjør, men sett bort i fra kroppsvæsker... hva med å sette sammen  litt  mindre random klesplagg? Joda det er lov å tenke praktisk når man er nybakt trebarnsmamma, og jeg kjører virkelig function over fashion av innlysende grunner, men JesusJosefMaria man kunne jo kanskje prøvd litt hardere...? Fulgt litt mer med på trendene? Tenkt litt mer på basic fargematching i det minste?

Neh, slitsomt...
Vi kjører mammaperm-style to the max.

Joggedressgenser fra herreavdelingen på Cubus. Haaaawt!  I know. Jeg føler den bare binder sammen hele antrekket med sin...eh gråhet? I tillegg er den superpraktisk, for hvis det blir kaldt, kan jeg bare dra opp glidelåsen over Lillebror. Det ser jo ut som jeg er gravid i 18.måned da men, pytt pytt.
Det skulle jeg nesten ha tatt bilde av, men det gjorde jeg desverre ikke.
Dere får bare prøve å se det for dere, eller nøye dere med denne:


 Det ser grunnen ganske likt ut. 

Jeg sier ikke at jeg syns jeg er tjukk altså. Det er jeg ikke. Rund i kantene etter graviditeten, ja. Feit? -nei.
Og om jeg så hadde vært det,- so what... Big mamas kan også være vakre. Men det er ikke jo det som er saken. For nå snakker vi mote  her, og ser vi på dette antrekket fra en motebloggers perspektiv, så er jo det å gå med en unge under gensern ikke akkurat the new black...

Jeg kunne kanskje trengt en eller to av de snertne karene fra Homsepatruljen til å komme og passe på meg  mens jeg står der og røsker tilfeldige super-stretchy plagg ut av kommoden på morgenen.

Jeg ser det for meg...
Meg: "Hmmm.... sjokkrosa tights eller kamuflasjemønster? Elle melle deg fortel-"
Dem:  "IIIIIKK! NeineiNEI! Hør her: Du får ikke LOV til å ha på deg så mange kontrastfarger! Er du KLAR over hva det gjør med siluetten din? Du ser ut som du er 35centimeter høy!"  
Grønt, vinrødt, grått, og svart i skjønn forening


Men uheldigvis så har Homsepatruljen ikke svart på noen av mailene mine, og jeg har jeg ikke desverre ikke kapasitet til å ta tak i mammaperm-klesstilen min alene. Jeg har andre ting å tenke på. Som amming, raping, bæsjing, amming, klesvask, gulping, skriking, middag, amming. You get the idea.

Ok, nok om det. La oss gå videre til det virkelige skrekkmomentet her:

Ja, jeg må bare beklage altså.Okay, jeg skal ikke ta livet at tightsen. Jeg liker H&M tighsen min. Den er så herlig og strechy og trofast, og jeg liker at den ikke avslører vinterpelsen som fortsatt dekker de bleike leggene mine som jeg ikke har noen planer om å vise frem enda. MEN, det blir jo smertelig klart når jeg ser på bildene at denne tightsen ikke akkurat løfter  dette antrekket med sin fargerikhet. Neipp. Det blir liksom litt for mye. Av alt. På en måte.

Jaja, bedre lykke neste gang?

Stay tuned.


ps: dere har lov til å be om nåde hvis dere ikke orker flere outfits. Jeg er grei på den måten.Street style: My BabyMomma-Outfit

Oh yes. you asked for it! Etter gårsdagens innlegg, så fikk jeg en kommentar om at nå manlget det bare et outfit-bilde for å toppe heile driten. Og siden jeg i går faktisk klarte å skvise inn både en dusj OG rakk å gre håret, så tok vi en liten gåtur i sola og knipset et par heite outfitbilder av meg og Lillebror i full BabyMomma-utrustning. Hold dere fast.  Feast your eyes on this, sier jeg bare:
Begeistringen lyser av denne mammamotebloggeren.
"Who am I wearing? -My son."

Ok, vi prøver igjen med et pent og naturlig smil.
Mja... Syns han fyren bak meg fikk det bedre til.
Okay, la oss først snakke om det åpenbare blikkfanget her:


Den militærgrønne sekken som henger og dingler på frontpartiet mitt. Hva er det fornoe? Jo, det heter så mye som et bæresjal/sele-trekk. De finnes i mange varianter, og tjener den hensikt å holde bebis varm igjennom årets europeiske istid-vår. Evt. kan man jo bare bruke en stor jakke og kneppe den igjen over babyen, men da blir jeg til stadighet spurt om jeg er gravid ENDA, så det gidder jeg ikke.
 Mitt bæresjaltrekk er av merket MaM, og er fóret med fleece. Det passer til alle kroppsformer (forbedrer imidlertid ikke din egen siluett noe særlig) og kommer til og med med en søt hette med spisse "batmanører" som ligner en smule på horn. Trenger vel ikke forklare hvorfor jeg reiv hetten av.

Bæresjaltrekk: Gjør ikke akkurat underverker for siluetten din, men superpraktisk og varmt for baby!
Så, la oss snakke om fargevalg. Eller skal vi si: mangel på det. For jeg har ikke så mye valg for tiden. Jeg er nemlig på det derre irriterende "midt i mellom"-stadiet. Hvor alt det vanlige tøyet mitt er for stramt, men jeg nekter å shoppe klær i 1-2str større, fordi jeg vet at om noen måneder (6-9mnd..) vil jeg forhåpentligvis klare å presse meg inni favorittjeansen igjen.

Så jeg tvinges til å ta det jeg klarer å grave frem i klesskuffen. Uansett hva, bare det passer sånn nogenlunde. Ergo: fargepaletten kan bli ganske festlig...

Duse jordfarger, okay...not too bad.
Men vent, hva i....

Au da...
Oh help me God... yikes! Koboltblått og klovnerødt! Fashionweek next! 


Nå er det kanskje noen snille sjeler som tenker "Jammen dette var ikke SÅ ille da". Vel, kanskje ikke det ser slik ut ved første øyekast. Hvis man er blind. Men etter litt tilleggsinfo kan det hende vedkommende må revurdere:

Den buksa? -mammabukse fra H&M. Oh yes. Man tror man kan vinke farvel til dem dagen etter fødsel, men den gang ei! 
Den Fleecejakken: -har hull i armhulen. Under begge armer.
De skoene: Arvet av min trend-bevisste søster som mente de var horrible å se på. Dessuten så er de ergonomiske.  Grøss.
Den singleten som ingen ser: Hadde jeg på vrangen. Fant jeg ut. Da vi kom hjem. 


Joda, så sånn er det. Det er en haltende versjon av Shabby (minus Chic) og Comfy  som råder om dagen. Jeg er ingen fashionista, men jeg må innrømme at jeg nesten blir litt flau når jeg trasker nedover gaten i dette motemordet av en outfit. Men bare nesten.

WARNING: Preggo Outfit - Tie-dye Tights

Først av alt: beklager  til min stakkars søster, som kommer til å dø av forlegenhet over dette innlegget. Og til dere andre: Mote-blogging og graviditet -hører det sammen? Trenger verden virkelig å vite om mine super-stretchy tights? ADVARSEL:  STERKE BILDER! -ikke for sarte sjeler.
First of all, to my sister: I am truly sorry, I know you'll be so ashamed of our blood-relation for this.  And to the rest of you:  is fashion blogging for preggos okay, or should it be banned? Does the world really need to know about my hyper-expandable tights? WARNING: EXPLICIT 
Dress: Gina Tricot/Tights: H&M MAMA/Shoes: Tamaris
Jeg har har blitt spurt om å komme med innlegg om gravideklær og hva jeg går med, men jeg må innrømme at jeg ikke er noen moteguru altså. (HVA!!? tipper dere ble sjokkert nå ja..) Selv syns jeg det er kjempegøy å se hvordan andre gravide kler seg, men som sagt -jeg føler meg virkelig ikke som noen fashion ekspert, og i allefall ikke når jeg står foran kamera...

Nå som jeg er gravid, så blir det veldig enkle antrekk og function over fashion -unntatt når det kommer til hæler. Der klarer jeg ikke å gi meg. De kommer jeg til å vagge rundt i (uansett hvor dum jeg måtte se ut) fram til terminen, og det er ingen som kan stoppe meg!

I was asked to talk about pregnant fashion, and show you what I wear. But I have to tell you straight up: I am no fashion guru... (REALLY? Bet you're all shocked to hear that..) Especially now that I am pregnant, I tend to go for simple outfits and most of the time: function over fashion. EXCEPT when it comes to heels. I will wobble around in them until the due date if -and don't you dare try and stop me!


I put on "Vouge" on the sound system for this. Oh God I can't stand myself!
Så, kjære lesere... hvis dere sitter med ubehagelig gåsehud og flaue frysninger over hele kroppen etter disse sterke bildene,  beklager jeg det. Men jeg kan ikke love at det ikke skjer igjen, skulle dere våge dere til å fortsette å lese min blogg. For dette her var faktisk litt morsomt. Hurraaa...for en klisjé jeg har blitt! Velvel, sånn er det. Man lærer litt om seg selv når man blogger.
__
So dear readers, if you are experiencing general discomfort, goosebumps and chills down your spine due to embarrassement after seeing this post, I am truly sorry. But, I can not guarantee that it won't happen again, should you keep reading this blog. Because, hey, this was actually a bit fun. Horray..what a cliché I have become! 
Embarrassement on a scale from 1-10: 12/ Fun? YES!


Tada!

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere