hits

Bakst

Lavkarbo: Grove rundstykker med Parmesan

Jeg har blitt bedt om å dele lavkarbo brødoppskrifter på bloggen, men jeg må innrømme at nettopp brød har  har vært en akilleshæl i min lavkarbo-bake karriære.....inntil nylig! 

Endelig, etter mye research (les: googling) fikk jeg prøvd meg frem til en oppskrift som resulterte i ordentlig mat som ikke smakte høgg. People, I give you: Grove rundstykker med Parmesan. Jeg er frelst. Disse har rett konsistens, smaker ikke "eggete" og metter sinnsykt godt. De ble til og med godkjent av både ungene og mannen, og de lar seg ikke akkurat imponere så lett...

Du trenger:
150gram tyrkisk yoghurt/ rømme (ikke lettvariant!)
4 egg
4ss olje
2 ts bakepulver
20gr linfrø
50gr solsikkefrø
70gr sesamfrø
70gr kruskakli
1 ts fiberhusk /psyllium husk
4 ss finrevet parmesan

Og så litt egg og melkeblanding til å pensle med.
Pluss litt ekstra parmesan og evt. gresskarfrø (hvis du liker det) til å strø over.






Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 180 grader. Pisk eggene med en gaffel. Sett til sides noen få ss egg til pensling. Bland så inn olje og yoghurt i eggene.
2. Bland alt det tørre i en egen skål. 
3. Bland vått i tørt og la deigen svelle i 5 min. 
4. Kle en stekeplate med bakepapir. Ta vann på hendene og form deigen til 6 like store rundstykker og ha dem på stekeplaten.
5. Ta fram eggeblandingen som du satte til sides, ha et par ss melk oppi den, og pensle rundstykkene godt. Strø litt revet parmesan og evt. gresskarfrø over. Stekes i ca 25 min midt i ovnen.

nyt! 





Rundstykkene oppbevares best i en brødpose (papir) i kjøleskapet. Gjemt bort fra dem du bor med, slik at du får ha dem i fred..







Hva er deres favoritt helgefrokost?

Lørdagsgodis: Lavkarbo Kanelsnurrer

Ja det går an. Inspirert av Caroline sin bolleoppskrift, ble sukker og melfrie kanelsnurrer ble en virkelighet her på kjøkkenet for litt siden. Her er oppskriften:
Ikke akkurat vondt sammen med en kopp kakao.

 Lavkarbo Kanelsnurrer 


Du trenger: 
( blir ca 10 kanelsnurrer)

120gr finmalt mandelmel
1ss finmalt kokosmel
2-3ts kardemomme
5ss sukrin
en klype salt
2 ts bakepulver
2-3 dråper stevia (jeg brukte vaniljestevia)
3ss fiberhusk eller 1ts JBKM

1egg 
2 ss fløte
2ss kesam
60gram smør 

Fyll:
4ss smeltet smør
 2ss kanel
 2ss sukrin
1/4 ts JBKM

Slik gjør du: 
Sett ovnen på 180 grader.
1. Pisk egg, stevia og sukrin til luftig eggedosis. Smelt smøret på lav varme i mens.
2. La smøret avkjøles litt før du har det i  eggedosien sammen med  fløte og kesam.
3. Bland de tørre ingrediensene. 
4. Bland vått og tørt. (Tilsett litt mer mandelmel hvis deigen er for klissete og ikke kan trilles)

5. Lag et langt rektangel med deigen. Dette gjør du ved å ha deigen på et bakepapir, legge et stort stykke plastfolie over og kjevle forsiktig. 
6. Lag fyll: Smelt smør, ha det over i en skål, og rør inn kanel, JBKM og sukrinen. (JBKM'et er for at fyllet skal bli litt tykkere og ikke flyte ut over alt)

7. Fordel fyllet utover rektangel-deigen og rull den opp fra langsiden slik at du ender med en lang opprullet pølse. (Jeg brukte bakepapiret under som hjelp til rullingen, siden deigen lett går i stykker)
8. Skjær pølsen i 10 biter og legg snurrene på en stekeplate med bakepapir. 
9. Stek på 180 grader i ca 15 min. Følg med for de blir fort brente.

Nyt!