hits

Bokprosjekt

Momcation og fest med fintfolkDa har dagen kommet. Tid for en ny utgave av Jona gjør ting hun egentlig ikke tør! 

Sist gang jeg hoppet ut i noe jeg egentlig ikke turte, endte det med en reportasje på dagsrevyen, og gangen før det, endte det med bokutgivelse. Det pleier å lønne seg når jeg gjør ting jeg ikke tror jeg tør eller kan, har jeg funnet ut. Det er når det knytter seg skikkelig i magen og håndflatene blir svette, at gode ting skjer.

Så i dag har jeg pakket bagen. (Okay, bag-ene i flertall?) og hiver meg på toget til Oslo. Uten Lillebror, for første gang. Og det er dritskummelt. Ja, det er lov å le. Men for en hønemor som meg føles det som å skulle hoppe i fallskjerm, kjøre rally og stupe fra fem-meteren, det å skulle være borte fra minsten i over et døgn. 

Så hvorfor reiser jeg fra lillemann da, hvis det er så fælt og fryktelig? 

Fordi det var på tide. 

Det har gått ca to år siden jeg tok meg en «momcation», dvs litt fri helt alene, og jeg har gått og grublet på hvor jeg skulle reise og hva jeg skulle finne på hvis jeg fikk et døgn for meg selv. Skal jeg sjekke inn på hotell i nabobyen og ligge i morgenkåpen og se dårlige romantiske komedier hele dagen? Skal jeg ta meg en tur til Køben med venninner og møte rare folk på byen? Teater i Stockholm?  Nei, hva skal man velge når man kun har et døgn å bruke? Og hvorfor skal man reise når det ikke er noe press? Man kan jo likegodt spare seg for bryet da....

Når det da dukket opp en invitasjon fra godeste Aschehoug for noen uker siden, visste jeg at det var på tide å booke en mini momcation. For man takker ikke nei til et slikt arrangement uten å angre bittelitt. Det skjer liksom ikke hver fullmåne at en bygdejente som meg blir invitert på fest med fiffen.

Så uansett om jeg aldeles ikke passer inn blant fintfolket som gjester slike events, og til tross for min fobi for stivpyntede tilstelninger, så setter jeg nå kursen mot den O?store hagefesten til Aschehoug. Jeg gleder meg til å se mine kjære Mammarådet forfatter-kollegaer, finne ut hvor korte visse folk er i virkeligheten i forhold til på TV og smugtitte på A-kjendiser fra buskene. 

Ha en strålende torsdag! 

Du vant!Dette gikk ikke helt som planlagt. 

Helgens ville tilstander over det hete innlegget, resulterte i at jeg skjøv mange av planene for bloggen foran meg, og utsatte å avsløre vinneren av Mammarådet. Vinneren trakk nemlig jeg allerede på mandag, men kom ikke noe lenger enn det. I dag har endelig jeg fått svart så godt jeg kunne på så mange som mulig av alle mail og kommentarer. (Takk for engasjementet!) Så da prøver vi å komme i rute igjen og kåre den som stikker av med boken.

Den heldige vinneren er...
Lucky number 39:

Gratulerer! Du får et signert eksemplar av Mammarådet i posten, og jeg håper du hygger deg med lesingen!

De som ikke hadde vinnerlykken med seg denne gangen, men som gjerne vil lese boka, kan fortsatt snappe til seg et eksemplar til en god pris her, eller ebok-utgaven her. 

Det blir forresten flere muligheter til å vinne kjekke saker fremover: jeg fått noen flotte og vårlige gaver i posten og da vi ikke får brukt alt selv, skal jeg lodde ut en goodiebag til dere. "Teilen macht Spaß", som vi pleier å si til ungene. 

God torsdag fra en søvnløs og lettere redusert skrivedame! 


Er det forresten noen av dere som allerede har lest boken?

Legg gjerne igjen en lenke hvis dere har skrevet noe om den! Forfatterdebutant: festen og fjeseneNå er boken ute, og antiklimakset etter lanseringsfesten har tatt over for nervene. I hele dag har jeg prøvd å finne passende ord for å skrive om gårsdagens opplevelse, men det viser seg å være vrient å sette ord på det. Da jeg kom hjem til Sørlandet i dag, var det mange som stilte samme spørsmålet: hvordan var det? Og de første ordene som falt meg inn var overveldende, artig og merkelig. Merkelig på en overveldende artig måte. Eller artig på en overveldende merkelig måte. Jeg greier ikke helt å bestemme meg.

Se for deg at du har smugtittet på livet til noen eller smug-lest tankene til et annet menneske i noen måneder. Kanskje i flere år. Så begynner du etter hvert å dele dine opplevelser fra ditt liv med dem. Dere blir venner, men kun via internett. Du føler du kjenner dem fordi at dere deler tanker om nære og viktige ting, men likevel vet du så lite. Du har ikke engang hørt stemmen deres, men nå har dere skrevet en bok sammen. 

Så står du plutselig der i et rom med alle disse menneskene. Alle, på samme tid. For ikke å glemme alle dine lesere. De som nå har lest dine tanker, fortellinger og bekjennelser. De som hele veien har backet deg opp og som egentlig har æren for at du i det hele tatt står der.

Og folk vil ha the inside ståry. Oppsummer den følelsen liksom. 

Susanne Kaluza sier noen ord om boken og hvordan hun plukket ut medforfatterne.

 

Vel, det føltes som om jeg, husmora, småbarnsmammaen, hobbyblogger og nå newbie skribent-dama, hadde lånt livet til en annen person for en kveld. For selv om det jo er mine egne skriverier som på et eller annet vis, brakte meg til det høydepunktet som kvelden i går var, så var det så inni hampen uvirkelig å stå der sammen med de andre forfatterne og signere bøker, møte lesere, redaktører og til og med gamle venner som kjente meg lenge før jeg visste hva en blogg var. Jeg kan ikke si at det føltes naturlig, men det var ikke akkurat kjedelig heller. Medforfattere og eminente mammabloggere Pia og Marte gjorde en god jobb med å få meg til å le mens vi tok bilder, og glemme at jeg gikk på altfor høye stylter av noen sko. Stine var i sitt sprudlende ess som vanlig, og Vigdis var om mulig enda mer herlig enn hun er på bloggen sin.


Blandt dem jeg rakk å hilse på: Vigdis, Ida, Inga, Stine, Susanne, Gro.

Tusen takk til alle bloggdamene som slo av en prat, og de fine bloggleserne som kom og hilste på meg. Jeg vet jeg var rimelig fjollete og distrahert, men sånn blir det når bygdejenta er i storbyen ute blant fintfolk. Ida, Gro, Mrs.C, Martine, Hanna, Åshild, Annikken, Guri og alle dere andre som kom og sa hei: danke schön! Nå må jeg bare finne på en unnskyldning for å få møte lesere igjen!

 Jeg skulle gjerne ha blitt der i mer enn bare to timer. Snakket mye mer med de fantastiske leserne som stilte opp, feiret lenge med forfatterdamene, og malt tigerstaden rød mens jeg var så godt i gang. Men så fikk jeg beskjed om at sjefen min trengte meg. Og det var ikke så aller verst å dra tilbake til en varm liten klump i hotellsengen, og ligge der resten av natten og lese igjennom den rykende ferske boka vår. Den ble garantert lesbar, hvis jeg får lov til å si det selv. 


ps: er det flere enn meg som skal ut og sjekke om de finner boka på bokhandelen i morgen? 

Showtime

 
Det er helt tragikomisk hvor frynsete nerver jeg har i dag. Jeg har ingen grunn til å være stresset, dette skal jo bare være kos! Likevel sitter jeg her og svetter som en sumobryter. 

Det er like før nå. Boklanseringen for Mammarådet er bare noen timer unna. Akkurat nå sitter jeg på et hotellrom i tigerstaden og prøver å roe nervene med en pakke sjokoladecookies og en tam flaske Pepsi. Så langt har det bare gjort meg enda mer småkvalm og skjelven. Men festneglelakken er på, så nå får det bære eller briste.

Heldigvis har jeg med meg min søster, som får meg til å le når det skjer uforutsette og rimelig upraktiske uhell på en dag som dette. (Mer om uhell og diverse på et senere tidspunkt.) Lillebror er også med på tur, og han virker en smule skuffet over at han ikke blir med på selve festen. Han som hadde funnet den perfekte vesken til antrekket sitt og alt.

 

Jeg derimot, innså nettopp at jeg har glemt mine accessories hjemme, men det er kanskje slike tabber man må regne med når man har vært ute av fest-gamet en god stund. Jaja. Dere får ta meg som jeg er.

Med mørke ringer under øynene som accessories. 

Håper vi sees! 

Du er invitert!Folkens, nå skjer det snart! Nå er det like før boka Mammarådet, som jeg har vært med på å skrive, blir utgitt. I den anledning byr forlaget, selveste Aschehoug inn til lanseringsfest, og gjett hvem som er invitert? -du min venn!Møter du opp i Aschehoug sine lokaler den 5.februar mellom 18.00 og 20.00. vil du kunne treffe både meg, redaktør Suanne Kaluza og en god gjeng utgivelsesgira bloggdamer og slå av en prat. (Husk å melde deg på arrangementet innen 3. februar.) Det blir litt mat, drikke og helt sikkert glitrende stemning. Hvis du har lyst, kan du også kjøpe med deg en signert utgave av boka vår. 

Jeg har ikke ord for hvor ambivalent jeg har følt meg til hele boklanseringen -ikke fordi at jeg har tviler på boka, nei nei, saken er den at jeg ikke er så veldig glad i akkurat sånne ting som boklanseringer, forlagsfester og den slags skumle tilstelninger. Helt ærlig, så har jeg vært såpass pinglete at jeg vurderte å droppe hele utgivelseskalaset. 

Sist uke berget syke barn meg (u)heldigvis fra en planlagt tur på Vixen Blog Awards. Og på den ene siden var det litt kjipt at jeg ikke fikk rulle meg i glitter, glo på kjendiser og instagramme shiten ut av hele kvelden og slike artige saker, men på den andre siden var jeg bare sjeleglad for å slippe å måtte ta på meg noe annet enn bomullstights og singlet og prøve å få det til å se ut som at dette var noe jeg var vant til. 

Men nå har jeg vært så heldig å få skrive en bok, og det sammen med en gjeng utrolig smarte, flinke og morsomme damer. Det finnes ingen unnskyldninger for å ikke stille opp og smile for dette. Jeg kan ikke love noe amazeballs outfit, designersko eller chanelveske fra denne kanten, men jeg kan garantere ammeinnglegg i bh'en, bokprat og godt humør. 

Ja og så har jeg øvd på å skrive autografer siden syvende klasse da. Så den biten har jeg i boks.

Håper noen av dere har mulighet til å komme! 

 

Jeg har skrevet bok!

Jeg er ganske god på å holde på hemmeligheter, men akkurat denne her har vært vanskelig. Vanskelig fordi at det hemmelige er himla gode nyheter. Jeg har hintet litt til dette prosjektet i det siste, men nå kan jeg endelig skrike det fra fjelltopper, heise flagget og ringe med kubjellene, -eller eventuelt blogge det fra godstolen: jeg er blitt forfatter! 

Sammen med noen av landets fremste kvinnelige bloggstemmer, har jeg vært med på å skrive en bok som har fått tittelen Mammarådet -16 bloggere om livet som mor i dag. 

I begynnelsen av februar vil du altså kunne lese våre personlige beretninger og tanker om alt fra besteforeldres rolle i oppdragelsen, 3D-ultralyd, ufrivillig barnløshet, kroppspress etter fødsel, eksponering av barn på internett og mye mer.

Nå skulle jeg ønske å si at jeg gledet meg som en unge, men det ville vært å pynte en smule på sannheten. For å være helt ærlig, så holder jeg på å krepere av utgivelsesnerver! Min tekst er svært personlig, og når det publiseres en slik frittstående tekst i en bok, så er det fare for at folk som ikke kjenner meg igjennom bloggen, kan tolke mine beretninger på varierende vis. MEN jeg er veldig stolt og glad for at jeg har vært med. Jeg har ikke fått lest igjennom alle de andre delene av boken enda, så jeg er utrolig spent og gleder meg til å holde boka i hendene.  Mange av mine favorittbloggere lurer blant forfatterne, så jeg tror det er rimelig bankers at dette blir bra lesing.


Bilde fra @susannekaluza 

Boka inneholder som sagt tekster etter 16 skrivedamer fra den norske blogosfæren, og alle tar opp forskjellige temaer. Den dyktige bloggersken, forfatteren og redaktøren Susanne Kaluza har sammen med Aschehoug forlag stått for utvalget og sammensnøringen av boka som kommer ut om noen få uker. DET STEMMER. Min tekst kommer på trykk. I en BOK!

-og jeg kaldsvetter. På en god måte. Tror jeg. 

Hurra!

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere