Dessert

Søndagskos: Lavkarbo Eplekake

Søndag er søndag, med eller uten sukker. Denne nye eplekake-oppskriften jeg testet ut i dag ble kjempegod, og så er den sukker og melfri også da vettu! 

 Vi har hatt en kjempehyggelig dag sammen med gode venner. Vi spiste deilig brunch på Al Hamra i dag tidlig og senere hadde vi kaffe hjemme sammen med et vennepar mens alle ungene (4 til sammen) lekte og koste seg. Lillesøster R og jeg bakte en eplekake i ettermiddag. For søndag er søndag, og da er det på sin plass med litt kake. (Eller det sa jeg i hvertfall til meg selv da jeg plutselig fikk lyst på kake hehe!)



Du trenger: 
100 gr Mandelmel
4 ss kokosmel
1 1/2 dl sukrin 
2ts bakepulver

5-6dråper stevia vanilje
200gr cottage cheese
2ss fløte
4mellomstore egg 
en knivsodd vaniljefrø fra vaniljestang
1 rødt eple i skiver
ca 2ss kanel 

+En dæsj pisket krem eller litt sukkerfri vaniljeis til å servere kaken med.

Slik gjør du:
Sett ovnen på 175grader

1. Rør det tørre (unntatt kanel) sammen i en stor bakebolle.
2. Miks cottage cheese, egg, stevia, fløte og vaniljefrø med stavmikser eller i vanlig mikser til det blir en glatt røre uten klumper.
3. Bland det våte i det tørre. Bland til en glatt røre 
4.Ha røren i en smurt rundform.
5.. Ha kanel i en skål og rull epleskivene en og en i kanelen før du stikker dem ned i deigen. Strø gjerne litt ekstra kanel over kaken før du steker den i ca 30 min midt i ovnen.
6. Server med en dæsj pisket krem eller vaniljeis.  

Vi serverte eplekaken med både is OG krem. 
-because why not!


Ha en super søndagskveld! 

Lavkarbo iskrem ~Oppskrift~

Frister det med sukkerfri stracciatella til dessert på nyttårsaften? Her kommer en superenkel oppskrift!  Jeg laget isen etter oppskrift fra min mor, -bare minus sukker. Vi hadde den til dessert på juleaften og den ble kjempegod. Lille L syns den var bedre enn vanlig is! 
Denne oppskriften passer spesielt bra for diabetikere og dem som har et LCHF-kosthold, og så selvfølgelig for alle som er glade i is ;) 

 Sukkerfri Stracciatella 

(Nok til 6 små eller 4 store posjoner)
5dl fløte
5 eggeplommer
1ss tagatesse(tagatose)
2ss sukrinmelis
4dråper stevia 
(jeg brukte stevia med vanilje)
1ts vaniljepulver /frøene fra1 vaniljestang
50gram hakket mørk sjokolade (minst 70%)
50gram smeltet mørk sjokolade til å ha over som pynt (minst 70%)

Hvis ikke du har tagatesse eller stevia hjemme, kan du bruke 4ss sukrinmelis i steden. 
1-2 dråper vaniljeessens er også godt for smaken sammen med sukrinen.

1. Pisk eggeplommene, vaniljefrø/pulver, tagatesse, sukrin og stevia godt til det blir en luftig, lysegul blanding (tok ca 7 min i min kjøkkenmaskin)
2. Pisk fløten. 
3. Grovhakk 50g sjokolade og rør den inn i eggeblandingen. Hell dette i en lufttett boks.
4. Rør fløten forsiktig inn i egge-sjokoladeblandingen
5. Hell smeltet sjokolade over som pynt (se bildet øverst)
6. Ha lokket på boksen og la isen stå i frysen over natten. Du behøver ikke å røre i isen!
7. Ta isen ut ca 10min før servering, åpne boksen og la den tine bittelitt.
8.server med litt varme jordbær eller krem. 
Nyt! 


Isen smaker garantert himmelsk sammen med eplekaken min;) Oppskrift på dukker nok opp snart.

Vi har hatt en skikkelig lat søndag med brunch på Al Hamra og en spasertur i sola.
Hva skal dere ha til middag i morgen da folkens?



Lørdagsgodis: Lavkarbo Bounty Sjokolade

Lørdag betyr godis! 

Dette var første gang jeg prøvde ut denne Bounty-oppskriften og den var kjempegod. Smakte akkurat som vanlig bounty! Veldig praktisk
 å ha i kjøleskapet i tilfelle det kommer ei tante eller to på julebesøk...

Lavkarbo Bounty:

1dl sukrin

1dl kremfløte

1dl kokosmelk

50g kokosfett

200gr revet kokos

100g mørk sjokolade (minst 70%)

Slik gjør du:

1. Smelt sukrin og kokosfett i en gryte. Rør inn kokosmelk og fløte og gi det hele et forsiktig oppkok.
2. Ha i revet kokos og rør til det blir en jevn blanding.
3. Ha blandingen over i en beholder og la den stå i kjøleskapet i ca en time.
 4. Form små kuler og ha dem i frysen i ca en time.
5. Smelt sjokoladen i vannbad. 
6. Dypp kokoskulene i sjokoladen og ha dem i frysen i 30 min slik at sjokoladetrekket stivner. 
Nyt! 
Oppskriften er herfra.

Heldigvis for meg så er hverken mannen eller ungene så veldig glade i kokos, så
mamma får ha lørdagsgodisen sin i fred.


Oj, nå kom jeg på at jeg må jo lage marsipan før jul! Den To Do -lista blir ikke akkurat kortere...hjelp!

Fortsatt fin Lørdag!

Ginger Fudge ~ Oppskrift ~

Denne oppskriften passer for de av dere som liker ingefær og kokos.
(Her kan dere finne en annen av mine fudge oppskrifter med vaniljesmak og sjokoladetrekk)


Selv er jeg over gjennomsnittet hekta på ingefær, så disse var midt i blinken. 
De er lette og lage,er sukker og melfrie og   trenger ingen baking . Det eneste du må ha for å lage disse er en god blender.


Laget disse for første gang i går, og serverte dem sammen med kaffen etter adventsfrokosten i dag. De er ikke akkurat lavkarbo, pga. dadlene og rosinene, men det går fint an å droppe bunnen og lage kun ingefær-fudge toppingen, og den er jo lavkarbo i og for seg. Tror jeg tester det neste gang! 

Ingefær Fudge:

Bunn:
-1 1/2 dl nøtter (jeg brukte mandler og macadamianøtter)
-1dl rosiner
-dl steinfrie dadler
-en klype salt

Topping:
- 4dl kokosrasp
-50 gram fersk revet ingefær
2ts tørket malt ingefær
4-5 ss lønnesirup/yacon sirup/Agave nektar

Slik gjør du:
1. Kjør ingrediensene til bunnen i en kraftig blender til det blir middels grov, klissete blanding. 
2. Ha denne blandingen over i en grunn boks/beholder og trykk den flat slik at den dekker  bunnen av boksen og er ca 1cm tykk. (jeg brukte en plastboks fra ikea med lokk)
3. Sett bunnen i kjøleskapet for å stivne.

4. Kjør kokosraspen på full styrke i blenderen til den får en kremaktig konsistens.
5.Ha i fersk og tørket ingefær og sirup og kjør i blenderen til det blir en jevn blanding.
6. Ha ingefærtoppingen over bunnen du laget og smør den jevnt utover slik at den blir 2-3cm tykk. Trykk godt ned med bunnen av en spiseskje slik at toppingen fester seg ordentlig på nøttebunnen. 
7. La det stivne i minst 2 timer i kjøleskap før servering. 
8. Kutt opp i konfektblit-størrelse og server med varm gløgg eller kaffe!


Nyt!



Lavkarbo sjokoladekake med Skogsbærkrem

Fordi sjokoladekake på en mandag er helt standard... hehe.

Laget denne i går og skal kose meg med de siste stykkene i dag etter middagen. Både ungene og mannen syns den ble knallgod. 


Super enkel oppskrift basert på sjokolade-cupcakesene  jeg pleier å lage. 

Lavkarbo sjokoladekake:

Du trenger:



(til røren)
30 gram kokosmel (ikke kokosraspel, men finmalt kokosmel)
3 ss mørkt kakaopulver
3 store egg
60 ml fløte
70 gram sukrin
1/2 vaniljestang (kan sløyfes)

Til kremen:
200 gram smør -Romtemperert!
100 gram sukrinmelis (bruk gjerne mer om du ikke syns det blir søtt nok)
3-4ss sukkerfritt syltetøy. (Jeg brukte skogsbær med Stevia)
4 dråper vaniljeessens.

Slik gjør du:
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175grader og sett klar en rund kakeform på en rist.
2. Bland kokosmel og kakao i en liten bolle
3. I en litt større bolle: visp sammen egg, surkin, fløte og vaniljefrø som du skraper ut.
4. Sikt kokos-kakaoblandingen oppi eggeblandingen og bland godt. (Jeg brukte håndvisp)
5. Fordel røra i muffinsformene. Ikke fyll helt opp til randen.
6. Stek i 15-20 min midt i ovnen. Test om de er ferdige ved å stikke en tannpirker inni en muffins. Hvis det ikke sitter noe kliss igjen på tannpirkeren er de klare. Min kake  trengte 20  min i ovnen.
7. La kaken avkjøles på rist mens du lager smørkrem.
8. Pisk romtemperert smør (på full guffe i kjøkkenmaskin) sammen med sukrinmelis og vaniljedråper til det blir en lett og luftig krem, før du blander inn 3-4ss med syltetøy på litt lavere intensitet.  
9. Dander kremen på den avkjølte kaken (krem på varm/lunket kake blir søl!)
Tadam! Sjokoladekake uten sukker og hvetmel!

Nyt!

Nå skal jeg prøve meg på å lage lavkarbo hamburgere til meg og mannen. Jeg gikk jo helt glipp av helgekosen pga sykdom så jeg føler jeg har litt lov til å lage litt ekstra digg mat i dag. 

Ha en fortsatt fin mandagsvkeld!

Low Carb Sugarfree Cupcakes

Før jeg glemmer det: oppskriften jeg nevnte. -Sjokoladecupcakes uten mel og sukker.
Jeg drevet og googlet og mikset og trikset med å finne en god lavkarbo- cupcakes oppskrift en stund, og nå har jeg endelig funnet en kombinasjon som jeg syns smakte ordentlig digg!





Til ca. 12 cupcakes:

Du trenger: 
(til muffinsrøra)
30 gram kokosmel (ikke kokosraspel, men finmalt kokosmel)
3 ss mørkt kakaopulver
3 store egg
60 ml fløte
70 gram sukrin
1/2 vaniljestang (kan sløyfes)

Smørkrem: 
200 gram smør -Romtemperert!
100 gram sukrinmelis (bruk gjerne mer om du ikke syns det blir søtt nok)
4ss kakao (Kremen blir ganske mørk. For en litt lysere krem, bruk kun 3 ss)
4ss sterk kaffe (avkjølt)











Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175grader og sett klar 12 mellomstore muffinsformer på en stekeplate.
2. Bland kokosmel og kakao i en liten bolle
3. I en litt større bolle: visp sammen egg, surkin, fløte og vaniljefrø som du skraper ut.
4. Sikt kokos-kakaoblandingen oppi eggeblandingen og bland godt. (Jeg brukte håndvisp)
5. Fordel røra i muffinsformene. Ikke fyll helt opp til randen.
6. Stek i 15-20 min midt i ovnen. Test om de er ferdige ved å stikke en tannpirker inni en muffins. Hvis det ikke sitter noe kliss igjen på tannpirkeren er de klare. Mine trengte15 min i ovnen.
7. La muffinsene avkjøles på rist mens du lager smørkrem.
8. Pisk romtemperert smør sammen med kakao, sukrinmelis og kaffe til det blir en lett og luftig krem. (Hos meg tok det ca 6 minutter med kithchenaid på full guffe)
9. Dander kremen på de avkjølte muffinsene (husk at de ikke må være varme, ikke litt engang!) og voila! Cupcakes uten sukker og hvetmel!




































Håper oppskriften kommer nytte. 
Ha en fortsatt fin kveld! 


Jona


Low Carb Sugarfree Cupcakes

Før jeg glemmer det: oppskriften jeg nevnte. -Sjokoladecupcakes uten mel og sukker.
Jeg drevet og googlet og mikset og trikset med å finne en god lavkarbo- cupcakes oppskrift en stund, og nå har jeg endelig funnet en kombinasjon som jeg syns smakte ordentlig digg!





Til ca. 12 cupcakes:

Du trenger: 
(til muffinsrøra)
30 gram kokosmel (ikke kokosraspel, men finmalt kokosmel)
3 ss mørkt kakaopulver
3 store egg
60 ml fløte
70 gram sukrin
1/2 vaniljestang (kan sløyfes)
1ts bakepulver

Smørkrem: 
200 gram smør -Romtemperert!
100 gram sukrinmelis (bruk gjerne mer om du ikke syns det blir søtt nok)
4ss kakao (Kremen blir ganske mørk. For en litt lysere krem, bruk kun 3 ss)
4ss sterk kaffe (avkjølt)











Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175grader og sett klar 12 mellomstore muffinsformer på en stekeplate.
2. Bland kokosmel og kakao i en liten bolle
3. I en litt større bolle: visp sammen egg, surkin, fløte og vaniljefrø som du skraper ut.
4. Sikt kokos-kakaoblandingen oppi eggeblandingen og bland godt. (Jeg brukte håndvisp)
5. Fordel røra i muffinsformene. Ikke fyll helt opp til randen.
6. Stek i 15-20 min midt i ovnen. Test om de er ferdige ved å stikke en tannpirker inni en muffins. Hvis det ikke sitter noe kliss igjen på tannpirkeren er de klare. Mine trengte15 min i ovnen.
7. La muffinsene avkjøles på rist mens du lager smørkrem.
8. Pisk romtemperert smør sammen med kakao, sukrinmelis og kaffe til det blir en lett og luftig krem. (Hos meg tok det ca 6 minutter med kithchenaid på full guffe)
9. Dander kremen på de avkjølte muffinsene (husk at de ikke må være varme, ikke litt engang!) og voila! Cupcakes uten sukker og hvetmel!





































Håper oppskriften kommer nytte. 
Ha en fortsatt fin kveld! 


Jona


hits