hits

DIY

Enkle strikkeoppskrifter til baby
Det er ingen tvil om at jeg lider av et alvorlig tilfelle av strikkefeber. I løpet av denne rugetiden jeg strikket mer enn noen gang i hele mitt liv, og jeg drømmer stadig om nye prosjekter. 

Det finnes fått som er hyggeligere å gjøre i vente tiden enn å lage noe selv til den lille i magen, og jeg håper virkelig at jeg får litt tid til overs til å produsere flere plagg til Babybror også etter fødselen. Etter at jeg la ut bilder av noen av prosjektene mine, har jeg fått mange spørsmål om oppskriftene, så her kommer en liten samling med noen av mine favoritter og hvor man kan finne oppskrifter på dem. 

Babysokker:

Disse sokkene var noe av det første jeg strikket til Lillebror. Oppskriften er superenkel og viser trinn for trinn hvordan man går frem. (Fint for meg som må ha det inn med teskje..)  Sokkene går relativt fort å strikke, selv om de strikkes på pinne 2,5. Jeg strikket disse i babyulla fra Rimi, og synes de ble fine og stabile i formen med dette garnet. Et tynt merinogarn eller alpakka passer nok også veldig fint til denne oppskriften. 

 

Liten lue: 


Denne oppskriften er fra boka Myk Start. En fin liten strikkebok med oppskrifter som går fra nyfødt til 1 år. Jeg er ingen veldig erfaren strikker, men de fleste oppskriftene i denne boken er lett forståelige, selv for en amatør som meg. Mønsteret lages ved å strikke vrangbord og riller, og fellingene bak på lua er veldig enkle å få til. Kyse til baby er noe av det søteste som finnes, og jeg kommer garantert til å strikke mange av denne lua, i flere størrelser og farger! 

Bleiebukse: 


Denne bleiebuksa er strikket i dobbelt tråd med merinoull. Det anbefales å strikke buksen i lanolingarn hvis man skal bruke den utenpå tøybleier, men det går også an å legge buksen i et lanolinbad for å få den vanntett. Oppskriften fant jeg på nett, her. Dette var også et av de første plaggene jeg strikket til babybror. Opskriften nøye beskrevet og er superenkel å følge, til tross for at den er på svensk. 

Vest: 

Denne oppskriften fra Myk Start var bittelitt mer utfordrende for meg, men jeg er knallfornøyd (og litt kvalmende stolt) av resultatet. Her har jeg brukt garnet Baby Alpaca Silk fra Drops i fargene hvit og lys grå. Denne strikker jeg gjerne igjen i flere størrelser og farger! 
Bukse: 

Enda en skatt fra boka Myk Start. Dette var den første (vellykkede) buksen med ben som jeg har strikket, og jeg elsker den! Denne er også strikket i Baby alpaca Silk, og kan forhåpentligvis brukes en god stund, i og med at den har opp/nedbrett i bena og er høy i livet. 

Skappelgenser: 

 

Superenkel og kjappstrikka skappelgenser til baby! Denne fant jeg her. Denne kan jeg godt tenke meg å strikke i flere størrelser, og muligens med enda større halsåpning og knapper i skuldrene for å gjøre den enda lettere å ta av og på. 

Siden jeg straks er på overtid med Babybror som koser seg litt for mye i magen, har jeg selvfølgelig nye prosjekter på pinnene as we speak. Det finnes ikke bedre terapi for en utålmodig og sliten mammarkopp enn å krype opp i sofaen med en kopp te, strikkepinner og deilig garn. 

Legg gjerne igjen en kommentar med linker eller boktips med dine favorittoppskrifter til baby! 


PSsst! Siden jeg teknisk sett er i permisjon, blir det muligens mindre aktivitet på bloggen fremover, men om du har lyst til å være flue på veggen i ventetiden og barsel kan du følge mammalivet på instagram. 


Glemt å kjøpe Valentinesgave? Rask og romantisk DIY-idé

Har du lyst til å lese om noe annet enn Valentines? Veeel...synd det ass, for her kommer det litt klissete romantikk. Først av alt: HAR DU GLEMT Å KJØPE GAVE? Ja, det har du. (Si at jeg ikke er den eneste!)  Men frykt ikke! For sammen kan vi fortstt redde dagen!   Jar of Memories  eller Minnekrukken  tar 15 min å lage, og kan lages av ting du har liggende hjemme!


 Okay, now -let's save Valentines day people!

Du trenger:
Papir
Saks
Stein (kødda!)
Tråd
Vannmaling/ fargestifter
Penn
Gode/romantiske minner sammen med kjæresten. Typ: "Den gangen vi gikk tur langs stranden i Tyrkia..."  eller "Den gangen du gav meg en kaktus på bryllupsdagen" osv. -If you know what I mean. (hvis du ikke har noen gode minner, så bør du kanskje likegodt droppe gaven og kjæresten...Just sayin'.)

Slik gjør du:
Først av alt: Pass på at ikke kjæresten ser deg mens du holder på. Barrikader gjerne kjøkkendøra slik jeg gjorde. Det finnes ikke noe flauere enn å bli ferska i å lage en improvistert Valentinesgave.

1. Okay, nå kjapt: finn et tomt syltetøysglass/barnematglass/sylteagurkglass eller noe lignende. Du kan bruke en liten eske i steden for den slags skyld. Bare sørg for at krukken eller glasset er rent og tørt. Det er ikke så kemperomantisk å få en  valentinesgave som stinker av sylteagurtk.

2. Finn fram noen ark og klipp ut 4-5 hjerter i forskjellig størrelse, farg/mal dem i forskjellige rød/rosatoner, bruk pennen til å lage et hull i hvert hjerte, (evt bruk en nål) tre dem på tråden og bind rundt glasset, sånn som på bildet:


3. Klipp ut sju små doble hjertelapper som kan åpnes og lukkes, fargelegg/mal dem og skriv dine 7 beste/ mest romantiske minner du har med kjæresten din. (Dette fikk faktisk sprenggravide, hormonelle meg til å gråte en skvett. Vi har faktisk gjort mye fint (og rart) sammen vi kjære!)
Doble hejrtelapper. 

4. Dump de 7 doble hjertelappene med påskrevne minner oppi glasset sammen med noen roseblader hvis du  tilfeldigvis  skulle ha noen slike liggende. Andre ting som dumle-biter, Lovehearts eller pikekyss er sikkert også kult å ha oppi sammen med lappene, men siden jeg ikke hadde annet enn et par gamle tyggis og halsbranntabletter i hus, så droppet jeg den biten. 

5. Puss tennene,og presenter gaven til kjæresten og fortell ham/henne at han/hun kan trekke en lapp hver dag den neste uken. (Og så at du elsker dem og at de er fantastiske, vakre mennesker og så videre, selvfølgelig. Ikke glem det. Det gjorde jeg. Ikke min feil. Måtte så tisse!)

HURRA!!! Valentinesdagen er REDDET!

Værsågoda!


Og ja forresten, har du lyst til å gjøre litt ekstra stas på småtrollene også i dag, så kan du jo teste ut dette:


Frokost til mine to små hjerteknusere! Rugbrød med gulost og agurk, mandarinbåter og myke dadler uten stein.

Hvor latterlig enkelt er det ikke å lage et litt artigere måltid? :)  Jentene syns dette var utrolig stas! Brukte pepperkakeformer på brødskivene, i skikkelig Susanne K-stil og følte meg som DEN über-husmoren som lot mannen sove lenger og laget fancy schmancy frokost til ungene. (Noe som IKKE sker hver dag hoho..)

Gøy var det også, selv for en vanligvis litt over middels morragretten mamma. Jeg merker at jeg kommer til å gå løs på ALT mulig av matvarer med pepperkakeformene fremover. Se opp for stjerneformede kjøttkaker og reinsdyr-servelat, haha!

Jeg har alltid litt lyst til å være en av dem som syns Valentines er noe tull, og at romantikk tilhører hverdagen, men jeg må bare innse at jeg er en skikkelig sucker for sånne "overraske kjæresten" anledninger. Det er jo bare så koselig!  Men det å bruke tusenvis av kroner på gaver og slikt, det blir for mye for meg da. Derav hjemmemekka ;)

Ja og forresten, jeg har fått blomster.

Nanananana....
(okay, jeg måtte så og si kommandere ham til å kjøpe blomster til meg, men what ever!)

Han mente at disse skulle vel holde for alle våre merkedager for resten av året. Ehem... Dream on kjære! <3

Feirer dere Valentinesdagen eller syns dere det er noe tull?
Hva gav dere/skal dere gi til deres kjære?


Juleverksted

Tja...Kanskje det blir jul i heimen likevel...?


Litt hjemmelaga stæsj blir det i allefall. Og det er vel selve lage-delen som er viktigst for ungene hvertfall. De er ikke så produkt-orientert som mammaen for å si det sånn. Veien er målet for dem.
Viser dere resultatet av julepynt mekking senere. Men først må jeg få unna noen ærend. Granbar og adventskrans må i hus! 

DIY Studded Blouse

Pimping your clothes with studs is so much fun! 
  I just tried it out with this black blouse and triangle-studs from divided by H&M.


Oh yeah.. Mama-blouse with studs. Badass preggo-mom. DIY Lace Flower Vase
Hei! Her kommer et kjekt lite -gjør det selv- tips til dere.

Denne blomstervasen laget jeg i går og syns den ble ganske søt. Fremgangsmåten er latterlig enkel, men det er fint for utålmodige mennesker som meg. Kommer definitivt til å lage flere versjoner av denne. Resirkulering og DIY i ett og samme prosjekt kan jeg like!

Du trenger:


1meter langt og 2cm bredt blondebånd/gamle blonder som du klipper til

lim
saks
pensel med stiv burst
En gammel ketchupflaske


1. Legg flasken i (veldig!) varmt vann i 15-20 minutter slik at klistremerkene løsner. Fjern klistermerkene og rengjør flasken.

2. Tørk flasken. Bestem deg for hvor du vil plassere blondene på flasken, og klipp til remsene du trenger. Husk å la remsene være 1-2cm lengre enn akkurat rundt flasken slik at det blir enklere å lime.
3. Ha noen dråper lim på den ene enden av remsen, plasser på flasken, surr rundt, ha på mere lim hvor endene overlapper, og klem sammen. Gjenta til du er fornøyd. Jeg brukte fem remser på min vase.
4. La det tørke i 15 min. Så påfører du forsiktig et tynt lag lim oppå blonderemsene med penselen og trykk limet inn slik at blondene sitter fast hele veien rundt.
5.La tørke i minst 30 min før du har i blomster og vann. Vær forsiktig slik at ikke blondene blir våte.Det var det!
Si ifra hvis dere prøver da! Og sleng gjerne inn linker til deres DIY-tips i kommentarfeltet. 

I morgen er jeg i Norge -jippi!

Auf wiedersehen!

MAKER PARTY with JEWEL & WOOL


What a night!

This post will be in english - for my MAKER PARTY friends.

So last night I was invited to MAKER PARTY at Betahaus in Berlin.
First of all: The Betahaus is an incredibly cool concept I have to tell you about. 

Basically, it's a coworking space for creative minds to work side by side. They host events, workshops and also rent out workingspace for crafty makers and designers. Just imagine a gigantic space that feels like a mix between a cool relaxed café,(oh yeah, they sell foods and drinks too!) a comfy home office, and a university campus. 
-HEAVEN in other words.
So the concept of the MAKER PARTY was, let's put it simply -to make stuff and have fun. Crafts and design united in a lovely mess of open design and crazy creative people!

So, at around 9PM I arrived at the party and I was overwhelmed. There was so much MAKING going on everywhere that I had to sit down for a second to take it all in.

 The Betahaus was FULL music, lights and different creative stands where one could learn about a craft such as knitting with JEWEL&WOOL (by the lovely scientist-gone-designer Dana), see how Stop Motion Videos or 3D printing works, make your own unique party look from recycled materials and much much more!

There was so much to see, and so much to photograph.
To begin with, I knitted a few rows at JEWEL&WOOL's stand. This stand was very popular and people were excited about the chance to learn such a traditional -yet ever trendy craft.
Some of the other activities at MAKER party were:

HUGE CANVAS: PAINTING THE NAME OF SOMETHING THAT HAS INSPIRED YOUREVIVAL: PIMPING YOUR OLD GARMENTSTAPE OVER: LIVE TAPING PREFORMANCE &VIDEO MAPPING EXPERIMENT B JAQUES-ANDRÉ DUPPONTThis next one blew my mind:

 THE TIME HAS COME: 3D PRINTING!


LIKE MAGIC: THE RESULT -octopussy...


AWESOME PRINTS: SCREEN PRINTED TEXTILES BY SNUG INTERIORS

CARDBOARD UP-LIGHT: DIY LAMP BY PIERRE GUIBERT
EXPRESS YOURSELF: CREATIVE PHOTOBOOTH MADE BY KAY STRASSER
Now this last guy with the photobooth was just so funny. Dana and I had our picture taken by him in his booth, the two of us sharing a seat on this spikey chair:


You can probably understand that I'm excited to see the pictures from that booth....


Tired babyMaker last nightI want to send a special thanks to JEWEL&WOOL for the invitation and the cozy knitting experience. Everyone should know how to knit! You can check out J&W-workshops here


I have a bout a million more photos from the party, but this will have to do for now. Thanks everyone at the
MAKER PARTY and Betahaus for an amazingly entertaining and inspiring night! Let's do that again soon?!@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere